ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

Az Emirátusok, Szaúd-Arábia és Katar

Szilveszter az Emirátusokban - tengeri hajóút OTP Travel Utazási Iroda

Fedezze fel az Emirátusok legszebb városait. A csoportos hajóút a térség ékköveit felölelve mutatja be az ikonikus látnivalókat, miközben a pihenést az MSC World Europa biztosítja.Dubai fényűző csillogása és felhőkarcolói, Abu Dhabi építészeti remekműve a Zayed Sejk mecset, Sir Bani Yas érintetlen sivatagos szigete, a szaúd-arábiai Al-Asha oázis és Doha metropolisza az Emirátusok esszenciáját tárja az utazók elé.

1. nap: Budapest – Dubai

Az Emirátusok, Szaúd-Arábia és Katar - tengeri hajóút OTP Travel Utazási Iroda

Elutazás Budapestről a délutáni órákban közvetlen repülőjárattal Dubaiba. Érkezés után transzfer a szállodába. Bejelentkezés, a szobák elfoglalása.

2. nap: Dubai

Az Emirátusok, Szaúd-Arábia és Katar - tengeri hajóút OTP Travel Utazási Iroda

Reggeli után félnapos városnézés Dubaiban. A program során a város ikonikus látnivalóinak megtekintése. Az új városrészben ismerkedés a Jumeirah negyeddel. A Burj Al Arab – a világ első hétcsillagos luxusszállójának megtekintése kívülről, majd továbbutazás a Pálma-szigetre. A mesterségesen létrehozott sziget „levelein” luxusvillák, törzsén és hullámtörőjén luxusszállodák kaptak helyet. Kívülről látható a legendás Atlantis The Palm szállodakomplexum is. Ezután a Burj Khalifa megtekintése, mely a világ legmagasabb épülete. A 456 méter magasan lévő 125. emeletről megcsodálhatók a város csillogó felhőkarcolói és fantasztikus látképe. A délutáni órákban transzfer a kikötőbe, bejelentkezés az MSC World Europa fedélzetére. A kabinok elfoglalása, majd vacsora és szállás a hajón.

3. nap: Abu Dhabi

Az Emirátusok, Szaúd-Arábia és Katar - tengeri hajóút OTP Travel Utazási Iroda

Éjjel hajózás a tengeren, kora reggel érkezés Abu Dhabiba. Tervezett félnapos fakultatív kirándulás során ismerkedés az Egyesült Arab Emirátusok ultramodern fővárosával, Dubai „nagytestvérével”, az ámulatba ejtő metropolisszal, ahol éles kontrasztban áll egymással a mór építészet varázslatos világa és a modern felhőkarcolókból álló belváros. A Zayed Sejk mecset megtekintése, melyet a neoiszlám építészet remekműveként és a világ egyik legnagyobb mecsetjeként tartanak számon. Az épületet 1000 fehér márvánnyal és féldrágakövekkel borított oszlop szegélyezi, tetejét pedig 54 darab fehér márvánnyal díszített kupola teszi látványossá. A mecsetet belülről a világ legnagyobb, 10 méter átmérőjű csillárja és a világ legnagyobb kézi csomózású szőnyege díszíti. Továbbutazás a híres Corniche Road-on, amely a város üveg felhőkarcolói, valamint a neves Emirates Palace luxusszálloda mellett halad el, majd visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

4. nap: Sir Bani Yas

Az Emirátusok, Szaúd-Arábia és Katar - tengeri hajóút OTP Travel Utazási Iroda

A reggelit követően a tervezett félnapos fakultatív program: dzsipszafari Sir Bani Yas szigetén. A sivatagos, érintetlen sziget mintegy felét elfoglaló vadvédelmi rezervátumot 1977-ben alapította Zayed sejk. A rezervátum területén közel tízezer állat, többek között gazella, zsiráf, hiéna, gepárd és több ritka faj él. A sziget keskeny, homokos strandján a program hosszabbításaként egy kis pihenésre is lehetőség nyílik. Vacsora és szállás a hajón.

5. nap: Tengeren

Az Emirátusok, Szaúd-Arábia és Katar - tengeri hajóút OTP Travel Utazási Iroda

Egész napos hajózás a tengeren Dammam irányába. Ezen a napon mindenki felfedezheti az MSC World Europa világát és részt vehet a hajó által szervezett animációs programokon, kikapcsolódhat a medencéknél vagy a bárokban frissülhet fel egy koktél kíséretében. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap: Dammam

Az Emirátusok, Szaúd-Arábia és Katar - tengeri hajóút OTP Travel Utazási Iroda

Érkezés a reggeli órákban a szaúd-arábiai Dammam kikötőjébe. Az egykori kis halászfalu ma már jelentős kereskedelmi és ipari központként szolgál. Tervezett félnapos fakultatív program: kirándulás az UNESCO Világörökség részét képező Al-Ahsa oázishoz. A forrásokban, tavakban, történelmi épületekben, régészeti lelőhelyekben gazdag, és a mintegy 2,5 millió datolyapálmával bővelkedő terület, a világ egyik legnagyobb oázisa. Az Al-Ahsa emellett egyedülálló geokulturális táj, melynek sokszínűsége minden látogatót magával ragad. Vacsora és szállás a hajón.

7. nap: Doha

Az Emirátusok, Szaúd-Arábia és Katar - tengeri hajóút OTP Travel Utazási Iroda

A reggeli órákban kikötés Dohában, Katar fővárosában. A tervezett félnapos fakultatív kirándulás során a színes város felfedezése, ahol különböző építészeti stílusok és kultúrák találkoznak. Elsőként séta az óvárosban található nyüzsgő „Souq Waqif” negyedben, ahol kis üzletek sokasága fogadja a látogatókat. Arab parfümök, ruhák, fűszerek, édességek, aszalt gyümölcsök és megannyi termék megtalálható az egykoron hétvégi piacként üzemelő helyen. Legkiemelkedőbb a sólyom piac, az arany és gyémánt piac, valamint a fűszer utca és az állatpiac. A következő látnivaló az Iszlám Művészeti Múzeum, mely a világ leggazdagabb iszlám műgyűjteményének ad otthont. A VII. - XIX. századból származó kéziratok, kerámiák, textíliák, értékes fa- kőtárgyak, műtárgyak páratlan és átfogó képet adnak a muszlim kultúra és hagyományok örökségéről. Visszautazás a hajóhoz. Vacsora és szállás a hajón.

8. nap: Dubai

Az Emirátusok, Szaúd-Arábia és Katar - tengeri hajóút OTP Travel Utazási Iroda

Egész napos pihenés a hajón teljes ellátással. A hajó reggeli köt ki Dubaiban, így az aktív kikapcsolódást keresők Dubai egyéb nevezetességeit is felfedezhetik egyénileg vagy a hajótársaság által szervezett programokkal.

9. nap: Dubai - Budapest

Kora reggel autóbuszos transzfer Dubai repülőterére. Visszautazás közvetlen repülőjárattal Budapestre. Érkezés a kora délutáni órákban.


Minimum létszám: 20 fő

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.


Időpont

2023. március 10-18.
GARANTÁLT INDULÁS


A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza

 • utazás repülőgéppel Budapest – Dubai – Budapest útvonalon turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal
   
 • transzfer légkondicionált autóbusszal
   
 • 1 éjszakai szállás a hajóút előtt Dubaiban helyi négycsillagos szállodában reggelivel
   
 • 7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas elhelyezéssel
   
 • teljes ellátás a hajón
   
 • félnapos városnézés Dubaiban
   
 • kikötői illeték és kötelező szervizdíj a hajós utazásra vonatkozóan
   
 • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
   
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
   
 • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során

A részvételi díjon felül fizetendő

 • fakultatív programok
   
 • italcsomag igény szerint
   
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
   
 • útlemondási biztosítás

Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2%-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.


Italcsomagok irányára a hajós utazásra, előzetes foglalás esetén

Alkoholmentes italcsomag:
82.000 Ft/fő

„Easy” italcsomag:
115.000 Ft/fő

„Easy plus” italcsomag:
156.000 Ft/fő

Prémium Extra italcsomag:
219.000 Ft/fő


Az egy kabinban lakóknak ugyanaz az italcsomag választható, és a kabinban lakók mindegyikének meg kell vásárolnia a választott italcsomagot. Az előre vásárolt italcsomag esetén a hajótársaság az italcsomagban szereplő italokra további szervizdíjat nem számol fel.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza


Tervezett hajós fakultatív programok irányárakkal :

- Abu Dhabi: 41 000 Ft/fő
- Sir Bani Yas: 39 000 Ft/fő
- Dammam: 95 000 Ft/fő + vízumdíj
- Doha: 38 000 Ft/fő


A fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi (angolul beszélő) idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.


Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.

AZ EMIRÁTUSOK, SZAÚD-ARÁBIA ÉS KATAR


Indulási kikötő:Dubai
Hajó:MSC World Europa

Katalógus ár: 839 000 Ft-tól/fő

Egyesült Arab Emirátusok
Dubai
Hajó
Hajós utazás
Reggeli + ebéd + vacsora
OTP TRavel Utazási Iroda
 
Adatok betöltése folyamatban...