ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

Tengeri hajóút magyar idegenvezetővel

Izland - csoportos hajóút

A természet elsöprő szépsége teszi egyedülállóvá a világon Izland északi szigetországát. Csillogó gleccserek, bugyogó geotermikus tavak, hatalmas hegyek, különleges flóra és fauna felejtteti el itt a látogatókkal a zajos nagyvárosok forgatagát. Új izlandi hajóutunk egyik különlegessége, hogy a sziget szárazföld felől nehezen megközelíthető szegleteibe is elkalauzol. A felejthetetlen izlandi napokat a Skócia legészakibb szigetegyüttesén, Orkney-n tett látogatás teszi teljessé.

1. nap: Budapest – Hamburg

Izland - csoportos hajóút

Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Hamburgba. Érkezést követően háromórás autóbuszos panoráma városnézés Hamburg legfontosabb épületei és városrészei mentén: az Elba-parti Speicherstadt (Raktárváros) a világ legnagyobb vámraktár komplexuma. A XIX. század végén, gótikus stílusban épített házak ma irodáknak, galériáknak és lakásoknak adnak helyet, 1991 óta műemléki védelem alatt állnak. A HafenCity városrészt - mely a Raktárváros világháború során lebombázott részén épül - modern és futurisztikus építészet jellemzi, egyik híres épülete az „Elbphilharmonie“, az Elba Filharmonikusok Koncertterme, mely egy korábbi raktárépület helyén épült, legmagasabb pontján eléri a 110 métert. Továbbhaladva a régi Elba-alagút, a halpiac épülete, az Altona városrész, a St.Pauli negyed és a Reeperbahn, a XVIII. században épült Szent Mihály templom 132 méter magas tornyával, a belvárosban a Városháza, a barokk St.Petri főtemplom látható. A program végén transzfer a hamburgi szállodába. Bejelentkezés, este szabad program.

2. nap: Hamburg

Izland - csoportos hajóút

Délelőtt pihenés, majd késő délelőtt transzfer a kikötőbe. Bejelentkezés az MSC Magnifica fedélzetére, a kabinok elfoglalása. Vacsora és szállás a hajón.

3. nap: Tengeren

Izland - csoportos hajóút

Egész napos hajózás a tengeren Kirkwall irányába. Ezen a napon lehetőség nyílik az MSC Magnifica felfedezésére, számtalan szolgáltatás kipróbálására, animációs programokon való részvételre. A szolgáltatások egy része felár ellenében vehető igénybe.

4. nap: Kirkwall

Izland - csoportos hajóút

Érkezés a reggeli órákban Kirkwall kikötőjébe. A mintegy 70 kisebb-nagyobb szigetet átölelő Orkney Skócia legészakibb szigetegyüttese, melyet az Északi-tenger és az Atlanti-óceán fog közre. A viking hagyományokkal rendelkező szigetek különleges hangulatot árasztanak, tele érdekes építészeti és történelmi emlékkel, legendával. Tervezett félnapos fakultatív kirándulás a vadon élő állatok, a lélegzetelállító panorámák és a történelmet kedvelők részére ajánlott. A kikötőt elhagyva autóbuszos utazás Finstown és Evie érintésével északi irányban, ahol az első megálló során Rousay szigetére nyílik pazar kilátás. A Királyi Madárvédelmi Társaság mellett elhaladva a következő állomás a Birsay-öböl homokos strandja, ahonnan a Marwick impozáns szikláira nyílik kilátás. A szárazföld belsejébe utazva a túra utolsó állomása Orkney „szíve”, melyet 1999-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánított. A kikötőbe történő visszautazás során a Scapa Flow történelmi öböl gyönyörű partvonalát is érintik, ahol a történelmet felidézve kiderül, milyen szerepet játszott a háború során. Visszatérés autóbusszal a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

Az időjárástól függően egyes helyeken a talaj egyenetlen, sáros és csúszós lehet. Kényelmes, csúszásgátló talpú cipő ajánlott.

5. nap: Tengeren

Izland - csoportos hajóút

Egész napos hajózás a tengeren Reykjavik irányába. Érdemes becsatlakozni a változatos animációs programok valamelyikébe.

6. nap: Reykjavík

Izland - csoportos hajóút

Kikötés a kora reggeli órákban Reykjavík kikötőjében. Egész napos tervezett fakultatív kirándulás az izlandi „arany körút” látnivalóihoz, mely az ország legszebb természeti szépségeit érinti. Indulás a kikötőből a Reykjavíktól 50 km-re fekvő Thingvellir Nemzeti Parkba, mely az UNESCO természeti világörökségeinek része és minden izlandi látogatás kötelező eleme. Az eurázsiai és észak-amerikai kőzetlemezek találkozásánál fekvő park repedésekkel, zöld mohával és vadvirágokkal borított láva-fennsíkjai különleges látványt nyújtanak. Az izlandiak szent helynek tekintik a parkot, melynek egyik érdekessége, hogy e helyen alapították 930-ban az izlandi parlamentet, a világ egyik legrégebbi törvényhozó parlamentjét. A következő megálló a hatalmas Gullfoss – „arany" – vízesés. A lenyűgöző lépcsős zuhatagokat a világ tíz legszebb vízesése között tartják számon. A kirándulás harmadik megállója a híres izlandi geotermikus területen van, ahol a 7 évenként aktív Nagy Gejzír és kisebb testvére, a Stokkur gejzír látható, mely 12-15 perces időközönként lövell a magasba. Kétfogásos ebéd a gejzírek közelében (italfogyasztás nélkül), majd visszautazás autóbusszal a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón. A látnivalók többsége az autóbuszról látható, a gyaloglások egyenetlen talajon történnek. A túra nem ajánlott kerekesszékes utasok számára.

7. nap: Reykjavík

Izland - csoportos hajóút

Pihenés a hajón, vagy tervezett félnapos fakultatív kirándulás Reykjavík kikötőjéből a Kék Lagúnához, majd ismerkedés az izlandi főváros látnivalóival. A Kék Lagúna, a világ egyik legismertebb és legszebb szabadtéri termálfürdője egy lenyűgöző szépségű lávaterület közepén fekszik a kikötőtől kb. 45 perces buszútra. A fekete lávamezőben kéken csillogó lagúna vizét a közeli geotermikus erőműből kiömlő, lávamezőn felforrósodott víz adja, mely átlagosan 37–39 ° C-os, ásványi anyagokban igen gazdag, gyógyító tulajdonságairól és jótékony hatású iszapjáról is ismert. A kétórás itt tartózkodás során fürdőzés a lagúna vízgőztől párás, négyméteres lávafallal körülvett vizében. Ezt követően látogatás Reykjavíkba, ahol rövid panoráma városnézés megállóval a város egyik emblematikus épületénél, a Perlan jövőt idéző üvegpalotájánál. A program után visszatérés a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón. Fontos tudnivaló a programon történő részvételhez: a fürdőzés előtt higiéniai okokból, valamint a helyi szokásokat figyelembe véve kötelező fürdőruha nélkül zuhanyozni. A fürdő területén öltözők és zuhanyzók találhatók férfiak és nők számára elkülönítve. A lagúna vizében a 3 évet betöltött gyermekek számára engedélyezett a fürdés. 9 év alatti gyermekeknek biztonsági okokból kötelező karúszó viselése, melyek kölcsönzése a helyszínen térítésmentes. Az alacsony vérnyomással és szívproblémákkal rendelkező vendégek saját felelősségükre, személyi állóképességük és egészségi állapotuk tudatában használhatják a fürdőt, számukra a lagúna korlátozott használata javasolt. Kerekesszékeket használó vendégek számukra segítséget nyújtó kísérővel, összecsukható kerekesszékkel vehetnek részt a programon.

8. nap: Isafjordur

Izland - csoportos hajóút

Kora reggeli érkezés a kikötőbe. A Westfjords észak-nyugat Izland nagy félszigete és rejtett szeglete, ahová a szárazföld felől igen nehézkes és hosszadalmas eljutni, így a turisták hada is elkerüli. A ritkán lakott vidék vad fjordjai, piciny partmenti települései, vízesései Izland egy elszigetelt és különleges részének titkait fedik fel. Egész napos tervezett fakultatív kirándulás a Westfjords legszebb természeti látnivalóihoz. A kikötőből buszra szállva utazás a nyugati fjordvidék festői hegyvidékei, kis falvai, lenyűgöző panoráma útjai mentén. A Westfjords két legnagyobb fjordjának egyike, a lélegzetelállító Arnarfjördur fjord után a közeli Dynjandi-vízesés a túra második kiemelkedő látnivalója. A Dynjandisheidi hegyről 100 métert a mélybe zuhanó vízesés mennydörgéshez hasonlító hangja a környező hegyekben is hallható. A kirándulás következő állomása a több mint 100 éves Skrúdur botanikus kert, mely mérföldkőnek számít Izland kertészeti történetében, azt bizonyítja, hogy a sziget északi elhelyezkedése ellenére számos növény és zöldség termeszthető itt. Hrafnseyri-ben ízletes kávé és sütemény vár az utazókra egy hagyományos, felújított izlandi gyepházban, majd látogatás Jón Sigurdsson múzeumában, aki a XIII. századi izlandi függetlenségi mozgalom atyja. Ezt követően a városka csodaszép fekvésű, a szélsőséges, szubarktikus időjárás formálta tájból kiemelkedő templomának megtekintése. A kirándulás nem alkalmas gyalogos nehézségekkel küzdő vagy kerekes székes vendégek számára, mivel hosszabb, egyenetlen talajon való sétákat is tartalmaz. Visszatérés a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

9. nap: Akureyri

Izland - csoportos hajóút

Kikötés a reggeli órákban Izlandon. Tervezett fakultatív kirándulás: egész napos kirándulás bálnalessel és ebéddel. Izland szigete a világ egyik legnépszerűbb bálnamegfigyelő helye; Akureyri egész évben jégmentes öble az egyik legjobb helyszín a csodálatos tengeri emlősökkel való találkozásra. A kikötőből indulva kb. egyórás autóbuszos utazás során a buja, festői farmokkal tarkított völgyeken át érik el az "Európa bálnaleső fővárosaként" ismert Húsavík tengerparti városát. A púpos bálnák mellett sok más tengeri emlős és madár megfigyelhető, amikor táplálkozás céljából felkeresik az öblöt. A túra sztárja azonban kétségtelenül a hosszúszárnyú vagy púpos bálna, mely igazi víziakrobata és könnyen felismerhető fekete-fehér uszonyáról és púpos alakjáról. A kifejlett állatok hossza a 16 métert is elérheti, igen gyors úszók, akár 50 km/órás sebességre is képesek. Mozgásformáik igen változatosak, jellegzetes a kémlelés, amikor testük függőleges helyzetben van és csak fejük emelkedik ki a vízből. Képesek teljes testtömegükkel a víz fölé ugrani. Egy helyi étteremben felszolgált ebédet követően a díjnyertes bálnamúzeum, a Húsavík Bálnaközpont meglátogatása következik. Az informatív kiállítás betekintést enged az óceáni lények milyen életet élnek a fagyos izlandi vizekben. A túra másik csúcspontjaként megálló a fenséges "Istenek zuhatagánál", a Goðafoss-vízesésnél - amely bőséges vízhozamával és 30 méteres szélességével lenyűgöző látványt nyújt. Visszatérés autóbusszal a kikötőbe.

A program során az állatok észlelése valószínű, de nem garantált. A kirándulás nem alkalmas járási nehézségekkel küzdő vendégek számára; a hagyományos tölgyfa csónakokba való be- és kiszálláshoz néhány lépés szükséges. A talaj lehet köves, egyenetlen és sáros; kényelmes túracipő ajánlott. Az ebéd során kávé, tea és csapvíz biztosított, további italok a helyszínen fizetendők.

10. nap: Tengeren

Izland - csoportos hajóút

Útban Anglia partjai felé ezen a napon a pihenésé a fő szerep. Az éttermek, bárok kulináris élményekkel várják az utazókat, napközben pedig animációs programokra lehet csatlakozni, vagy pihenni a medence partján.

11. nap: Invergordon

Izland - csoportos hajóút

Érkezés Invergordon kikötőjébe a déli órákban. Félnapos tervezett fakultatív kirándulás során a skót felföld kihagyhatatlan látnivalói tekinthetők meg: Loch Ness és az Urquhart-i kastély romjai. A kikötést követően utazás autóbusszal a délnyugatra fekvő Loch Ness-hez, Skócia második legnagyobb tavához. Az akár 230 méteres mélységet is elérő hatalmas tó Nessie-ről, az állítólag a víz mélyén élő titokzatos szörnyről híres, akiről több évszázada keringenek legendák. A Loch Ness partján álló Urquhart vára a középkori Skócia legerősebb vára volt, ma az egyik leglátogatottabb várrom. Már a kora XIII. századtól lakták, otthona volt többek között I. Eduárdnak is, azonban a XVII. század végén lerombolták, s nem is építették újjá. A vár modern látogatóközpontjában vezetett túra során ismerhetik meg a látogatók a vár történetét. Ezt követően tovább utazás Inverness-be, a felföld „fővárosába”, ahol panoráma városnézést követően visszatérés kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

A program kerekesszékes vendégek számára nem ajánlott.

12. nap: Tengeren

Izland - csoportos hajóút

Útban Hamburg felé még utoljára bekapcsolódhatnak a hajótársaság által szervezett programok valamelyikébe, kényeztethetik magukat a spa-ban vagy elmerülhetnek valamelyik étterem gasztronómiai kínálatában.

13. nap: Hamburg - Budapest

Izland - csoportos hajóút

Reggel kijelentkezés a hajóról, majd egyórás hajókirándulás Hamburgban. A programot követően ebéd egy helyi étteremben, majd rövid szabadidőt követően transzfer a hamburgi repülőtérre, utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapestre, érkezés a késő esti órákban.


Időpont: 2022. május 28. - június 9.

A hajó, az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.


Minimum létszám: 20 fő


A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza

 • utazás repülőgéppel, átszállással Budapest – Hamburg – Budapest útvonalon turista osztályon 1 db feladott poggyásszal
   
 • transzferek légkondicionált autóbusszal
   
 • 1 éjszakai szállás a hajóút előtt helyi négycsillagos szálloda kétágyas szobájában Hamburgban reggelivel
   
 • 11 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas kabinban
   
 • teljes ellátás a hajón
   
 • kikötői illeték és kötelező szervizdíj
   
 • háromórás panoráma városnézés Hamburgban ellátás nélkül
   
 • hajókirándulás az utolsó napon Hamburgban, majd ebéd
   
 • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
   
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
   
 • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során

A részvételi díj nem tartalmazza

 • fakultatív programok
   
 • italcsomag igény szerint
   
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
   
 • útlemondási biztosítás

Útlemondási biztosítás megkötése javasolt, mely a részvételi díj 2 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.


Italcsomagok irányára

Alkoholmentes italcsomag
109.000 Ft/fő

Easy italcsomag
147.000 Ft/fő

Easy Plus italcsomag
204.000 Ft/fő

Premium Extra italcsomag
289.000 Ft/fő

Alkoholmentes italcsomag (gyermek – 3-17 éves)
70.000 Ft/fő

Az italcsomag irányárak személyenként a hajós utazás teljes időtartamára (11 éjszaka) értendők. Az egy kabinban tartózkodó felnőtt utasok mindegyikének ugyanazt az italcsomagot kell megrendelnie az utazás teljes időtartamára.

A választott italcsomag a bárokban, büfééttermekben és a főétteremben vehető igénybe. A tematikus éttermekben és bárokban nem vehető igénybe.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

Fontos részletek

A fakultatív programok irányára és megvalósítható programja a hajóút előtt legkésőbb 60 nappal kerül meghirdetésre (a fakultatív kirándulásokra min. 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén biztosítunk magyar idegenvezetést)

A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri, a gyűjtőbuszon más nemzetiségű utasok is jelen lesznek.

A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi (angolul beszélő) idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.

A fakultatív programok irányára (min. 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén biztosítunk magyar idegenvezetést)

Kirkwall
Rejkjavik 1. nap (Arany körút)
Rejkjavik 2. nap (Kék Lagúna)
Isafjordur
Akureyri - bálnales
Invergordon: Loch Ness és az Urquhart-i kastély romjai

IZLAND


Indulási kikötő:Hamburg
Hajó:MSC Magnifica

Katalógus ár: érdeklődésre

Izland
Reykjavik
Hajó
Hajós utazás
Reggeli + ebéd + vacsora
Izland - csoportos tengeri hajóút
Adatok betöltése folyamatban...