ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

IZLAND

Izland - csoportos hajóút

A természet elsöprő szépsége teszi egyedülállóvá a világon Izland északi szigetországát. Csillogó gleccserek, bugyogó geotermikus tavak, hatalmas hegyek, különleges flóra és fauna felejtteti el itt a látogatókkal a zajos nagyvárosok forgatagát. Új izlandi hajóutunk egyik különlegessége, hogy a sziget szárazföld felől nehezen megközelíthető szegleteibe is elkalauzol. A felejthetetlen izlandi napokat a Skócia legészakibb szigetegyüttesén, Orkney-n tett látogatás teszi teljessé, ahol még a jófajta skót whisky kóstolására is lehetőség nyílik.

1. nap

Izland - csoportos hajóút

Budapest – Hamburg

Elutazás a délelőtti órákban Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Hamburgba. Érkezést követően transzfer a hamburgi szállodába. Bejelentkezés, este szabad program.

2. nap

Izland - csoportos hajóút

Hamburg

Délelőtt pihenés, majd késő délelőtt transzfer a kikötőbe. Bejelentkezés az MSC Preziosa fedélzetére, a kabinok elfoglalása. Vacsora és szállás a hajón.

3. nap

Izland - csoportos hajóút

Tengeren

Egész napos hajózás a tengeren Invergordon irányába. Ezen a napon lehetőség nyílik az MSC Preziosa felfedezésére, számtalan szolgáltatás kipróbálására, animációs programokon való részvételre. A hajó fedélzetén nyolc étterem, kilenc bár, Spa-központ (2 gőzszobával,4 szaunával, kezelésekkel, elhúzható tetejű medencével, aerobic stúdióval, jóga foglalkozásokkal, napozóterasszal, szépségszalonnal – a szolgáltatások térítés ellenében vehetők igénybe). A sportolni vágyók részére kombinált sportpálya (röplabda, kosárlabda, foci), squash, asztalitenisz, felszerelt fitneszterem, kocogó-és futópálya áll rendelkezésre. A szórakozást 4D mozi, F1 szimulátor, színház, diszkó, kaszinó, póker szoba színesíti, továbbá könyvtár, internet kávézó, ajándékboltok, fotó shop és galéria áll a vendégek rendelkezésére. A szolgáltatások egy része felár ellenében vehető igénybe.

4. nap

Izland - csoportos hajóút

Invergordon

Érkezés Invergordon kikötőjébe a reggeli órákban. Az egész napos fakultatív kirándulás során a skót felföld kihagyhatatlan látnivalói tekinthetők meg: Loch Ness, az Urquhart -i kastély, Inverness városa és Cawdor. A kikötést követően utazás autóbusszal a délnyugatra fekvő Loch Ness-hez, Skócia második legnagyobb tavához. Az akár 230 méteres mélységet is elérő hatalmas tó Nessie-ről, az állítólag a víz mélyén élő titokzatos szörnyről híres, akiről több évszázada keringenek legendák. A Loch Ness partján álló Urquhart vára a középkori Skócia legerősebb vára volt, ma az egyik leglátogatottabb várrom. Már a kora XIII. századtól lakták, otthona volt többek között I. Eduárdnak is, azonban a XVII. század végén lerombolták, s nem is építették újjá. A vár modern látogatóközpontjában vezetett túra során ismerhetik meg a látogatók a vár történetét. Ezt követően tovább utazás Inverness-be, a felföld „fővárosába”, ahol panoráma városnézést követően szabadidő ebédre (az ár nem tartalmazza) és a város egyéni felfedezésére. A programot Cawdor bájos falvának meglátogatása zárja, ahol a gyönyörű kerttel körülvett XIV. századi Cawdor kastély megtekintésére is alkalom nyílik. A program kerekesszékes vendégek számára nem ajánlott. Visszatérés autóbusszal a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

5. nap

Izland - csoportos hajóút

Tengeren

Egész napos hajózás a tengeren Rejkjavik irányába. Érdemes becsatlakozni a változatos animációs programok valamelyikébe.

6. nap

Izland - csoportos hajóút

Reykjavík

Kikötés a kora reggeli órákban Reykjavík kikötőjében. Egész napos fakultatív kirándulás az izlandi „arany körút” látnivalóihoz, mely az ország legszebb természeti szépségeit érinti. Indulás a kikötőből a Reykjavíktól 50 km-re fekvő Thingvellir Nemzeti Parkba, mely az UNESCO természeti világörökségeinek része és minden izlandi látogatás kötelező eleme. Az eurázsiai és észak-amerikai kőzetlemezek találkozásánál fekvő park repedésekkel, zöld mohával és vadvirágokkal borított láva-fennsíkjai különleges látványt nyújtanak. Az izlandiak szent helynek tekintik a parkot, melynek egyik érdekessége, hogy e helyen alapították 930-ban az izlandi parlamentet, a világ egyik legrégebbi törvényhozó parlamentjét. A következő megálló a hatalmas Gullfoss – „arany" – vízesés. A lenyűgöző lépcsős zuhatagokat a világ tíz legszebb vízesése között tartják számon. A kirándulás harmadik megállója a híres izlandi geotermikus területen van, ahol a 7 évenként aktív Nagy Gejzír és kisebb testvére, a Stokkur gejzír látható, mely 12-15 perces időközönként lövell a magasba. Kétfogásos ebéd a gejzírek közelében (italfogyasztás nélkül), majd visszautazás autóbusszal a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón. A látnivalók többsége az autóbuszról látható, a gyaloglások egyenetlen talajon történnek. A túra nem ajánlott kerekesszékes utasok számára.

7. nap

Izland - csoportos hajóút

Reykjavík

Pihenés a hajón, vagy félnapos fakultatív kirándulás Reykjavík kikötőjéből a Kék Lagúnához, majd ismerkedés az izlandi főváros látnivalóival. A Kék Lagúna, a világ egyik legismertebb és legszebb szabadtéri termálfürdője egy lenyűgöző szépségű lávaterület közepén fekszik a kikötőtől kb. 45 perces buszútra. A fekete lávamezőben kéken csillogó lagúna vizét a közeli geotermikus erőműből kiömlő, lávamezőn felforrósodott víz adja, mely átlagosan 37–39 ° C-os, ásványi anyagokban igen gazdag, gyógyító tulajdonságairól és jótékony hatású iszapjáról is ismert. A kétórás itt tartózkodás során fürdőzés a lagúna vízgőztől párás, négyméteres lávafallal körülvett vizében. Ezt követően látogatás Reykjavíkba, ahol rövid panoráma városnézés megállóval a város egyik emblematikus épületénél, a Perlan jövőt idéző üvegpalotájánál. A program után visszatérés a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón. Fontos tudnivaló a programon történő részvételhez: a fürdőzés előtt higiéniai okokból, valamint a helyi szokásokat figyelembe véve kötelező fürdőruha nélkül zuhanyozni. A fürdő területén öltözők és zuhanyzók találhatók férfiak és nők számára elkülönítve. A lagúna vizében a 3 évet betöltött gyermekek számára engedélyezett a fürdés. 9 év alatti gyermekeknek biztonsági okokból kötelező karúszó viselése, melyek kölcsönzése a helyszínen térítésmentes. Az alacsony vérnyomással és szívproblémákkal rendelkező vendégek saját felelősségükre, személyi állóképességük és egészségi állapotuk tudatában használhatják a fürdőt, számukra a lagúna korlátozott használata javasolt. Kerekesszékeket használó vendégek számukra segítséget nyújtó kísérővel, összecsukható kerekesszékkel vehetnek részt a programon.

8. nap

Izland - csoportos hajóút

Isafjordur

Kora reggeli érkezés a kikötőbe. A Westfjords észak-nyugat Izland nagy félszigete és rejtett szeglete, ahová a szárazföld felől igen nehézkes és hosszadalmas eljutni, így a turisták hada is elkerüli. A ritkán lakott vidék vad fjordjai, piciny partmenti települései, vízesései Izland egy elszigetelt és különleges részének titkait fedik fel. Egész napos fakultatív kirándulás a Westfjords legszebb természeti látnivalóihoz. A kikötőből buszra szállva utazás a nyugati fjordvidék festői hegyvidékei, kis falvai, lenyűgöző panoráma útjai mentén. A Westfjords két legnagyobb fjordjának egyike, a lélegzetelállító Arnarfjördur fjord után a közeli Dynjandi-vízesés a túra második kiemelkedő látnivalója. A Dynjandisheidi hegyről 100 métert a mélybe zuhanó vízesés mennydörgéshez hasonlító hangja a környező hegyekben is hallható. A kirándulás következő állomása a több mint 100 éves Skrúdur botanikus kert, mely mérföldkőnek számít Izland kertészeti történetében, azt bizonyítja, hogy a sziget északi elhelyezkedése ellenére számos növény és zöldség termeszthető itt. Hrafnseyri-ben ízletes kávé és sütemény vár az utazókra egy hagyományos, felújított izlandi gyepházban, majd látogatás Jón Sigurdsson múzeumában, aki a XIII. századi izlandi függetlenségi mozgalom atyja. Ezt követően a városka csodaszép fekvésű, a szélsőséges, szubarktikus időjárás formálta tájból kiemelkedő templomának megtekintése. A kirándulás nem alkalmas gyalogos nehézségekkel küzdő vagy kerekes székes vendégek számára, mivel hosszabb, egyenetlen talajon való sétákat is tartalmaz. Visszatérés a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

9. nap

Izland - csoportos hajóút

Akureyri

Kikötés a reggeli órákban Izlandon. Fakultatív kirándulás: félnapos bálnales. Izland szigete a világ egyik legnépszerűbb bálnamegfigyelő helye; Akureyri egész évben jégmentes öble az egyik legjobb helyszín a csodálatos tengeri emlősökkel való találkozásra. A kirándulás során tengeri madarak, például lunda, valamint csukabálnák, közönséges barázdásbálnák, kék bálnák, játékos kedvű barnadelfinek és fehércsőrű delfinek is megfigyelhetők. A túra sztárja azonban kétségtelenül a hosszúszárnyú vagy púpos bálna, mely igazi víziakrobata és könnyen felismerhető fekete-fehér uszonyáról és púpos alakjáról. A kifejlett állatok hossza a 16 métert is elérheti, igen gyors úszók, akár 50 km/órás sebességre is képesek. Mozgásformáik igen változatosak, jellegzetes a kémlelés, amikor testük függőleges helyzetben van és csak fejük emelkedik ki a vízből. Képesek teljes testtömegükkel a víz fölé ugrani. Farkukkal hajtják magukat előre, míg melluszonyaik a kormány szerepét tölti be a mozgásban. A tenger fenséges lakóinak megfigyelését követően visszatérés a kikötőbe. A program során az állatok észlelése valószínű, de nem garantált. A kirándulás nem alkalmas kerekesszékkel rendelkező vendégek számára. Vacsora és szállás a hajón.

10. nap

Izland - csoportos hajóút

Tengeren

Útban Anglia partjai felé ezen a napon a pihenésé a fő szerep. Az éttermek, bárok kulináris élményekkel várják az utazókat, napközben pedig animációs programokra lehet csatlakozni, vagy pihenni a medence partján.

11. nap

Izland - csoportos hajóút

Kirkwall

Érkezés a reggeli órákban Kirkwall kikötőjébe. A mintegy 70 kisebb-nagyobb szigetet átölelő Orkney Skócia legészakibb szigetegyüttese, melyet az Északi-tenger és az Atlanti-óceán fog közre. A viking hagyományokkal rendelkező szigetek különleges hangulatot árasztanak, tele érdekes építészeti és történelmi emlékkel, legendával. Félnapos fakultatív kirándulás a skót whisky és a világháborús történelem nyomában. Indulás autóbusszal a kikötőből a Highland Park whisky-főzdébe, Skócia legészakibb whisky termelőjéhez. Az 1798-ban alapított lepárló sherry-s tölgyfahordókban érlelt whisky-jét átjárja a több mint 200 éves hagyományokat ápoló és tisztelő szakértelem, az apáról fiúra szálló tudás, a kézzel forgatott maláta és az illatos tőzeg, melyek az itt készülő nedű alapjai. A vezetett túra egy rövid filmbemutatóval kezdődik a whisky-desztilláló történetéről, majd három hagyományos whisky kóstolásával zárul. Ezután továbbutazás egy festői autópályán a Scapa Flow mentén. A Scapa Flow öböl az I. és II. világháború között a brit haditengerészet elsődleges bázisa volt. Az út áthalad a négy „Churchill-gát” egyikén is, melyeket a II. világháború alatt építettek az öböl védelmére és a szigetek összekapcsolására. Látogatás az apró Lamb Holm szigeten, ahol a bájos olasz kápolna megtekintése, melyet az olasz háborús foglyok építettek a II. világháború alatt. A következő megálló Orkney „fővárosában”, Kirkwall-ban van, ahol rövid szabadidő keretében a város felfedezésére nyílik alkalom. A város fő látványossága a Szent Magnus székesegyház. Visszatérés autóbusszal a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón. Az olasz kápolna nyitvatartása a helyi ünnepnapok vagy események függvényében változhat, a kápolna belülről történő megtekintése ezért nem garantált. A kirándulás nem alkalmas kerekesszékkel rendelkező vendégek számára, és 18. életévület betöltött utasok vehetnek részt rajta.

12. nap

Izland - csoportos hajóút

Tengeren

Útban Hamburg felé még utoljára bekapcsolódhatnak a hajótársaság által szervezett programok valamelyikébe, kényeztethetik magukat a spa-ban vagy valamelyik étteremben.

13. nap

Izland - csoportos hajóút

Hamburg - Budapest

Reggel kijelentkezés a hajóról, majd kb. háromórás autóbuszos panoráma városnézés Hamburg legfontosabb épületei és városrészei mentén: az Elba-parti Speicherstadt (Raktárváros) a világ legnagyobb vámraktár komplexuma. A XIX. század végén, gótikus stílusban épített házak ma irodáknak, galériáknak és lakásoknak adnak helyet, 1991 óta műemléki védelem alatt állnak. A HafenCity városrészt - mely a Raktárváros világháború során lebombázott részén épül - modern és futurisztikus építészet jellemzi, egyik híres épülete az „Elbphilharmonie“, az Elba Filharmonikusok Koncertterme, mely egy korábbi raktárépület helyén épült, legmagasabb pontján eléri a 110 métert. Továbbhaladva a régi Elba-alagút, a halpiac épülete, az Altona városrész, a St.Pauli negyed és a Reeperbahn, a XVIII. században épült Szent Mihály templom 132 méter magas tornyával, a belvárosban a Városháza, a barokk St.Petri főtemplom látható. A városnézést követően ebéd egy helyi étteremben, majd transzfer a hamburgi repülőtérre, utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapestre, érkezés a késő esti órákban.

Minimum létszám: 20 fő

Időpont: Érdeklődésre

A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Hamburg – Budapest útvonalon, turista osztályon
 • illetékek
 • transzfer légkondicionált autóbusszal
 • 1 éjszakai szállás a hajóút előtt Hamburgban helyi négycsillagos szálloda kétágyas szobájában reggelivel, 11 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas elhelyezéssel
 • teljes ellátás a hajón italfogyasztással (melynek tartalmáról munkatársaink adnak felvilágosítást)
 • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
 • háromórás panoráma városnézés Hamburgban belépők nélkül
 • ebéd Hamburgban
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
 • udioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézés során


A részvételi díj nem tartalmazza:

 • szervizdíj a helyszínen (a hajón kijelentkezéskor fizetendő)
 • fakultatív programok
 • italcsomag igény szerint
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás

Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2%-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.

A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi (angolul beszélő) idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.


 

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza


 

Fontos részletek

Fakultatív programok árai (a fakultatív kirándulásokra min. 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén biztosítunk magyar idegenvezetőt).

IZLAND - CSOPORTOS


Indulási kikötő:Hamburg
Hajó:MSC Preziosa

Katalógus ár: érdeklődésre

Izland
Reykjavik
Nincs
Hajó
Nincs
Izland - csoportos tengeri hajóút
Szervizdíj a helyszínen fizetendő: kb. 110 EUR/fő.
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot.

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!