ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

KALANDOZÁSOK DÉLKELET-ÁZSIÁBAN

Kalandozások délkelet-ázsiában hajóút OTP Travel

Ragyogó színek, egzotikus virágoktól illatozó levegő, káprázatos tengerpartok, csillogó nagyvárosok utcáinak elragadó káosza és ősi civilizációk varázslatos emlékei tárulnak fel a Szingapúr, Thaiföld, Vietnám és Malajzia legszebb tájait bejáró hajóút során. A pihentető utazásról a Sapphire Princess óceánjárójának kényelme és minőségi szolgáltatásai gondoskodnak. Délkelet-Ázsia varázslatos tájai és kalandjai még a spiritualitásra kevésbé fogékony utazók lelkét is megérintik, hogy pozitív élményekkel feltöltekezve térjenek haza egy nem mindennapi utazásról.

1. nap

Kalandozások délkelet-ázsiában hajóút OTP Travel

Budapest-Szingapúr

Szombat, január 18.

Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Szingapúrba.

2. nap

Kalandozások délkelet-ázsiában hajóút OTP Travel

Szingapúr

Vasárnap, január 19.

Érkezés a délutáni órákban, majd transzfer a szállodába. Szabadidő Szingapúrban, az „Oroszlánvárosként” is emlegetett, 1965 óta önálló ázsiai városállamban. „Sing Apurát” a monda szerint egy szumátrai herceg alapította a XIII. században, aki a szigetre látogatva egy különös vadat látott, s ezt égi jelnek vette egy város alapítására. Innen ered az „Oroszlánváros” elnevezés – bár a rejtélyes fenevad valószínűleg maláj tigris lehetett. A gyémánt alakú sziget napjaink egyik leggazdagabb állama. A csillogó felhőkarcolókat, a zöldellő természetet és a különböző kultúrákat tökéletes arányban ötvöző város egyik legvonzóbb tulajdonsága a sok kontraszt és Ázsia számos arca, mellyel az utazó itt találkozik. Szállás Szingapúrban.

3. nap

Kalandozások délkelet-ázsiában hajóút OTP Travel

Szingapúr

Hétfő, január 20.

Reggeli, majd félnapos kirándulás a libegővel megközelíthető Sentosa-szigetre. A sziget Ázsia egyik kedvelt szabadidős úti célja, nevének jelentése „béke és nyugalom”. A szigeten számos élmény: parkok, éttermek, szállodák, strandok várják a kikapcsolódni vágyókat. A 23 méter magas, félig oroszlánt, félig halat szimbolizáló Merlion toronyból csodálatos panoráma nyílik a városra. A következő látnivaló a világ legnagyobb ócenáriuma, a S.E.A. Aquarium, amely több mint százezer tengeri állatnak ad otthont, bemutatva a környező tengerek látványos élővilágát. Ezután transzfer a szállodába, majd szabadprogram.

4. nap

Kalandozások délkelet-ázsiában hajóút OTP Travel

Szingapúr

Kedd, január 21. Bejelentkezés a Sapphire Princess hajóra, a kabinok elfoglalása. Indulás: 16:00 óra

Reggeli után transzfer a kikötőbe, bejelentkezés a Sapphire Princess fedélzetére. A 2012-ben felújított hajóóriás a Grand Glass-hajóosztály tagja, fedélzetén számos különleges szolgáltatással, mint a Movies Under The Stars szabad ég alatti moziélménye, a piazza stílusú átriumok vagy a felnőttek kikapcsolódására szolgáló exkluzív Sanctuary napozórész. Egyes szolgáltatások felár ellenében vehetők igénybe. Vacsora és szállás a hajón.

5. nap

Kalandozások délkelet-ázsiában hajóút OTP Travel

Kuala Lumpur, Malájzia

Szerda, január 22. Kikötés: 07:00 óra Indulás: 18:00 óra

Érkezés a korai reggeli órákban Kuala Lumpurba, Malajzia fővárosába. Kuala Lumpur 1896 óta Malajzia fővárosa, az ország kereskedelmi, kulturális és gazdasági központja, igazi nyüzsgő, színes metropolisz. Emellett valóságos olvasztótégelye is Ázsia népeinek, hiszen 1,6 milliós lakosságának alig több mint fele maláj, a másik felét vegyesen teszik ki kínaiak, indiaiak és egyéb eurázsiai népek. Ez az etnikai változatosság a kultúrák izgalmas keveredéséhez vezet, ettől válik KL –ahogy a helyiek nevezik- annyira ellenállhatatlanná. A város története az 1850-es években kezdődött, amikor ónbányákat nyitottak a területen. Azóta persze a város teljesen átalakult. Ultramodern üveg-acél felhőkarcolók váltják a gyarmati időket őrző épületeket, mellettük mecsetek kecses minaretjei törnek az ég felé. Kuala Lumpuron két kis folyó is áthalad: a Gombak és Klang, jelenlétük meghatározza a városképet. Fantasztikusan izgalmas főváros, vendégszerető helyiekkel. Ki ne vágyna ide?

6. nap

Kalandozások délkelet-ázsiában hajóút OTP Travel

Penang, Malájzia

Csütörtök, január 23. Kikötés: 07:00 óra Indulás: 19:00 óra

Érkezés a kora reggeli órákban az izgalmas Penang szigetére. Penang kiváló strandjai és egzotikus tájai miatt az egyik legkedveltebb úti cél a régióban. A sziget nyugat és a kelet egyedülálló kombinációja, ha lehet még Kuala Lumpurnál is sokszínűbb; európai, maláj, kínai, arab és indiai kultúra jegyeit hordozza magán. 2008. július 7-től Penang az UNESCO Világörökség része. Sir Francis Light, a Brit Kelet-indiai Társaság kapitányának „szerzeménye” volt, a szigetet 1786-ban a Kedah-i szultántól szerezte meg. A legenda szerint Ligth kiadta embereinek a parancsot, hogy tisztítsák meg a túlságosan elburjánzott szigetet. Ösztönzésnek aranyérmékkel töltött ágyúgolyót lőtt ki a dzsungelben, ezért már érdemes volt gyorsan rendbe rakni a terepet. Ezt követően a sziget felvette a Walesi herceg nevet, megkezdődött a keresztény hitre térítés a mai George Townban. A sziget legnagyobb városa III. György királyról kapta nevét, a sziget történetéről itt tanulhatunk a legtöbbet. A multikulturális település Malajzia gyarmati múltját tükrözi. A történelmi város egész Délkelet-Ázsia legjobb állapotban megőrzött hagyatéka. A környék fantasztikus gazdag élővilágáról is érdemes szót ejteni, a sziget szépségéhez és változatosságához nem fér kétség.

7. nap

Kalandozások délkelet-ázsiában hajóút OTP Travel

Phuket, Thaiföld

Péntek, január 24. Kikötés: 08:00 óra Indulás: 19:00 óra

Érkezés a korai reggeli órákban Phuketre. Az Andamán-tenger gyöngyszemeként hivatkoznak a thai szigetre, és meglátják, semmi túlzás nincs benne. Az ország legnagyobb szigete Thaiföld délnyugati részén található, fejlett infrastruktúrájú, fejlődő turistaparadicsomról van szó. Egyes öblei olyanok, amilyennek a mennyország képzelhető el, csak itt még fantasztikus szabadidős tevékenységek is megtalálhatók a hegyek, esőerdők, pálmakertek, fehér tengerpartok és az azúrkék tenger mellett. És akkor még nem is említettük a sziget színes történelmét, melynek során maláj, kínai és nyugati hatások alakították Phuketet azzá, ami. Gyönyörű, egzotikus, ezerarcú szigetté, mely mindenkit rabul ejt.

8. nap

Kalandozások délkelet-ázsiában hajóút OTP Travel

Tengeren

Szombat, január 25.

Egész napos hajózás a tengeren Szingapúr irányába. Ez a nap a pihenésről, a kikapcsolódásról szól, melyre tökéletesen alkalmas a Sapphire Princess. fedélzete. Tradicionális és büfé éttermek, nemzetközi kávéválogatások, ínycsiklandó desszertek nyújtanak gasztronómiai élményeket. Szórakoztató előadások, Movies Under the Stars – szabad ég alatt vetített filmek, táncpartik, kaszinó, üzletek, művészeti galériák gondoskodnak a felhőtlen fedélzeti szórakozásról.

9. nap

Kalandozások délkelet-ázsiában hajóút OTP Travel

Szingapúr

Vasárnap, január 26. Kikötés: 07:00 óra Indulás: 16:00 óra

Érkezés a reggeli órákban Szingapúrba. Szabad program a hajón, vagy városnézés egyénileg. Szingapúrt kertvárosnak is nevezik a számtalan zöld terület, burjánzó kert és park miatt, ahol tökéletes tisztaság uralkodik. A vásárlás és a gasztronómia szerelmesei is új kalandokkal gazdagodhatnak az itt eltöltött nap során, így érdemes az időt kihasználni a város minden szegletének felfedezésére. Továbbindulás a délutáni órákban Koh Samui felé. Vacsora és szállás a hajón.

10. nap

Kalandozások délkelet-ázsiában hajóút OTP Travel

Tengeren

Hétfő, január 27.

Egész napos hajózás Koh Samui felé. A Thaiföld délkeleti partvidékén fekvő mesés sziget az ország egyik legkedveltebb üdülőparadicsoma. Ezen a napon mindenki felfedezheti a Sapphire Princess világát. A hajó elegáns belső kialakítása és szolgáltatásainak széles köre tartalmas időtöltést ígér. Fedélzetén medencék, fitneszterem, éttermek, bárok, képgaléria, internet kávézó és könyvtár áll a vendégek rendelkezésére.

11. nap

Kalandozások délkelet-ázsiában hajóút OTP Travel

Koh Samui, Thaiföld

Kedd, január 28. Kikötés: 08:00 óra. Indulás: 17:00 óra

Érkezés Koh Samui szigetére a reggeli órákban. A sziget hófehér homokos tengerpartjaival, káprázatos koralljaival, festői vízeséseivel, hajladozó kókuszpálmáival és kristálytiszta tengerével a természet kicsi oázisa.

12. nap

Kalandozások délkelet-ázsiában hajóút OTP Travel

Bangkok, Thaiföld

Szerda, január 29. Kikötés: 07:00 óra. Indulás: 19:00 óra

Érkezés Bangkokba a kora reggeli órákban. Ez a hatalmas metropolisz több, mint 8 millió embernek nyújt otthont. Egy varázslatos hely, ahol kecses táncosok lejtenek könnyed táncot csillogó selyemköntöseikben, ahol aranyleveles indákkal spirálosan díszített, Buddhának szentelt templomok nyújtanak menedéket, és ahol folyami hajók cirkálnak a kanálisok zavarba ejtő útvesztőiben. Az egyetlen nemzetként Délkelet-Ázsiában, amely megmenekült a gyarmati szabályozások alól, Bangkok a nemzet kereskedelmi, kulturális és vallási központja. Egész napos fakultatív kirándulás a mindig nyüzsgő Bangkok felfedezésére.

13. nap

Kalandozások délkelet-ázsiában hajóút OTP Travel

Tengeren

Csütörtök, január 30.

Hajózás Vietnám irányába. Ez a nap a pihenésről, a kikapcsolódásról szól, melyre tökéletesen alkalmas a Sapphire Princess. fedélzete. Tradicionális és büfé éttermek, nemzetközi kávéválogatások, ínycsiklandó desszertek nyújtanak gasztronómiai élményeket. Szórakoztató előadások, Movies Under the Stars – szabad ég alatt vetített filmek, táncpartik, kaszinó, üzletek, művészeti galériák gondoskodnak a felhőtlen fedélzeti szórakozásról.

14. nap

Kalandozások délkelet-ázsiában hajóút OTP Travel

Ho Si Minh-város, Vietnám

Péntek, Január 31. Kikötés: 07:00 óra. Indulás: 18:00 óra

Érkezés a kora reggeli órákban Vietnámba. Még ma is használják a Saigon nevet, pedig 1975 (a vietnami háború vége) óta hivatalosan Ho Chi Minh-városnak nevezik a Saigon-parti várost. Vietnam második legnagyobb városának központjában úgy érzi magát az ember, mint egy száz év előtti gyarmati városban. A hivatali épületeket és a templomokat, az operát és a nagyobb szállodákat párizsi építészek tervezték. És mit érdemes megnézni? Például a komor szépségében pompázó, lépcsőzetes tornyú Giac Lam-pagodát, a kávézóteraszokkal szegélyezett forgalmas sétálóutcát, a Dong Khoit, vagy a megrázó fotódokumentumokat bemutató háborús emlékmúzeumot. A város elképesztően lüktet, pörög, és ugyan az a dinamikus ázsiai őserő árad belőle, mint számos régióbeli városból. Egy időben, egy helyen, és egymás mellett vannak jelen a francia kolonialista épületek, a csupa üveg plázák és felhőkarcolók, a lepukkant helyi dobozházak, a világmárkák csillogó üzletei. Az utcákon elképesztő forgalom, motorosok egész hadai özönlenek mindenhol minden irányban, mellettük szép számmal autók, buszok, teherautók kavarognak az őrült forgalomban. És mindenütt végtelenül kedves helyiek. Egész napos fakultatív program keretében a főváros látnivalóinak megtekintése.

15. nap

Kalandozások délkelet-ázsiában hajóút OTP Travel

Tengeren

Szombat, február 1.

Továbbutazás Szingapúr irányába. Pihenés a hajó fedélzetén.

16. nap

Kalandozások délkelet-ázsiában hajóút OTP Travel

Szingapúr

Vasárnap, február 2. Kikötés: 07:00 óra

A kora reggeli órákban kikötés Szingapúrban. Kijelentkezés után városnézés, melynek első állomása a Merlion Park, ahonnan csodás panoráma nyílik a Marina-öbölre. Séta a színes Indiai negyed utcáin, majd a Kínai negyedben. Szingapúr legősibb buddhista temploma, a Thian Hock Keng templom a következő látnivaló, majd séta a városállam egyik legújabb attrakciójához, a „Gardens by the Bay” szabadidős parkhoz. A park egyik látványossága a 18 napelemes, mesterséges, 18-50 méter magas “szuperfából” álló kert. A fákat összekötő „égi sétaútról” lenyűgöző a város látványa. Büfévacsora egy közeli étteremben. Ezt követően transzfer a repülőtérre, hazautazás az esti órákban.

17. nap

Kalandozások délkelet-ázsiában hajóút OTP Travel

Budapest

Hétfő, február 3.

Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.

Minimum létszám: 20 fő

Időpont: 2020. január 18. - február 3. (12 éjszaka a hajón, 2 éjszaka Szingapúrban)

Vízum: a bordó, biometrikus útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak Szingapúrba, Thaiföldre, Malájziába. A Vietnámi Köztársaság területére történő belépéshez magyar állampolgároknak vízum szükséges, amelyet a hajótársaság a fakultatív kirándulásra jelentkezőknek a helyszínen megigényel, így előzetesen arról nem szükséges a jelentkezőknek gondoskodniuk. A vízum árát a fedélzeti kártyára terhelik, melynek összege személyenként 60 USD.

A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Szingapúr – Budapest útvonalon turista osztályon
 • transzferek autóbusszal
 • illetékek
 • 2 éjszakai szállás kétágyas szobában Szingapúrban reggelivel
 • 12 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas elhelyezéssel
 • teljes ellátás a hajóút során (italfogyasztással, melynek tartalmáról munkatársaink adnak tájékoztatást)
 • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
 • két félnapos városnézés Szingapúrban
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
 • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során


Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja. A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi (angolul beszélő) idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.


A részvételi díjon felül fizetendő:

 • a helyszínen kijelentkezéskor fizetendő kötelező szervizdíj (175 USD/fő)
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • fakultatív kirándulások

Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2%-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

Fontos részletek

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja. A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi (angolul beszélő) idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.

KALANDOZÁSOK DÉLKELET-ÁZSIÁBAN


Indulási kikötő:Budapest
Hajó:Sapphire Princess

Katalógus ár: 1 338 000 Ft/fő-től

Szingapúr
Szingapúr
Nincs
Hajós utazás
Nincs
Kalandozások délkelet-ázsiában hajóút OTP Travel
Kötelezően fizetendő szervizdíj a helyszínen: 175 USD/fő
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot.

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!