ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

NYUGAT-MEDITERRÁN CSODÁK

Nyugat-mediterrán csodák

A Földközi-tenger változatos szépségű tájait bemutató 13 napos nyugat-mediterrán hajóút igencsak bővelkedik látnivalókban. Gaudi emlékei Barcelonában, Malaga strandjai, a csodálatos Róma utcái-terei és Marseille kikötője mind a felfedezni valók része. A sok szépségen túl az Atlanti-óceánra kihajózva Casablancával az arab világ, Madeirával és Tenerifével pedig Európa balzsamos klímájú virágos szigetei is bemutatkoznak. Az élmények kipihenéséhez az MSC Orchestra hajója nyújt kényelmet, biztonságot és stílust, melyek az olasz szépséggel és eleganciával ötvöződnek.

1. nap

Budapest-Milánó, Genova

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Milánóba. Érkezést követően transzfer Genova kikötőjébe, bejelentkezés a hajóra. A kabinok elfoglalása majd vacsora és szállás a hajón.


2. nap

Marseille, Avignon

Érkezés Marseille kikötőjébe a reggeli órákban. Az egész napos fakultatív kirándulás során a csoport felkeresi Dél-Franciaország két leglátogatottabb városát. Elsőként Marseille katedrálisának, a város legmagasabb pontján található Notre Dame de la Garde-nak a felkeresése. A székesegyházat Henri-Jacques Espérandieu építtette neo-bizánci stílusban egy ősi erőd alapjaira a XIX. században. Ezt követően másfél órás autóbuszos transzfer Avignonba, a pápák városába. A pápai palota egykoron erődként is szolgált, a XIV. században a nyugati kereszténység szimbóluma és székhelye volt. Alapterülete 15 000 m2, ezzel Európa legnagyobb gótikus stílusú épülete. 1995 óta a palota és Avignon történelmi központja az UNESCO Világörökségének része. A délután további részében szabadidő, majd visszautazás a kikötőbe. A kirándulás ebédet nem tartalmaz. Vacsora és szállás a hajón.


3. nap

Barcelona

A félnapos fakultatív program során a gótikus negyedben található katedrális megtekintése kívülről. Gaudí máig befejezetlen mesterművét 2010-ben XVI. Benedek pápa emelte bazilika rangra, elkészültét követően a világ legnagyobb bazilikája lesz. A következő állomás Gaudi másik mesterművének, a Casa Batllónak megtekintése kívülről, mely a Csontok házaként is ismert és a Világörökség része. Az épületet Gaudí egy meglévő lakóépületet alakított át, mely az építész szecessziós stílusú épületeinek egyik legharmonikusabb példája. Ezt követően a Poble Espanyol falumúzeum felkeresése, amelyet az 1929-es világkiállításra építettek. A skanzen Spanyolország építészeti hagyományait mutatja be számos épületen, téren és utcán keresztül. Rövid megálló a Montjuic-hegyen, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra. Vacsora és szállás a hajón.


4. nap

Egész napos hajózás Casablanca felé. Pihenés a hajón.

Ezen a napon lehetőség nyílik az MSC Orchestra felfedezésére, számtalan szolgáltatásának kipróbálására, animációs programokon való részvételre. A hajó fedélzetén négy étterem, kilenc bár, Spa-központ, kártyaszoba, kaszinó, diszkó, ajándékboltok, internetsarok, könyvtár és színház szolgálja a vendégek kényelmét. Az aktív kikapcsolódás kedvelői számára a kosárlabda-, a tenisz- és a squashpálya, valamint az edzőterem nyújt kikapcsolódást.


5. nap

Casablanca

Kikötés a reggeli órákban Marokkóban. Az egész napos fakultatív kirándulás első állomása Casablanca, mely az ország gazdasági- és haditengerészeti központja. A város szívét az V. Mohamed tér jelenti, ahol a tradíció és a modern stílus keveredik. Ezt követően a világ harmadik legnagyobb mecsetje, a II. Hasszán mecset megtekintése. A belső tér 25.000, míg az épület körül 80.000 hívő befogadására képes, tetejéről éjszaka Mekka irányába világít a fény. Casablanca tengerparti sétányán, a Corniche-on található az éjszakai és a társasági élet központja. Ezt követően továbbutazás Marokkó fővárosába, Rabatba, ahol különleges módon ötvöződik a múlt és a jelen kultúrája, építészete. A mintegy másfél órás autóbuszos utazás után az V. Mohamed Mauzóleum felkeresése, mely II. Hasszán nyughelye is egyben. A híres látnivalók közé tartozik a XII. században épült Hasszán-torony, amely egy befejezetlen mecset minaretje. Ebéd után rövid megállók a Kasbah és az Udayas Múzeumnál, majd a Királyi Palota megtekintése kívülről. Vacsora és szállás a hajón.


6. nap

Egész napos hajózás Santa Cruz de Tenerife irányába. Pihenés a hajón.

Érdemes becsatlakozni a változatos animációs programok valamelyikébe, vagy kipróbálni a 4D-s mozitermet és az F1-szimulátort.


7. nap

Santa Cruz de Tenerife

Kikötés a reggeli órákban Santa Cruz de Tenerifén. Félnapos fakultatív kirándulás a Kanári-szigetek legnagyobbikán. Utazás autóbusszal a Parque Nacional de Las Canadas területére: itt található Spanyolország legmagasabb pontja, a 3.718 méteres Pico del Teide hófödte vulkanikus csúcsa. A többkamrájú alvó rétegvulkánt először Edmund Scory mászta meg és utoljára 1909-ben tört ki. Számos, az erózió által formázott sziklaszobor tekinthető meg, de mindközül a legérdekesebb a Dedo de Dios, vagyis az „Isten ujja” nevű képződmény. A különleges atmoszféra a filmkészítőket is megihlette, itt forgatták Charlton Heston főszereplésével a Majmok bolygója című film zárójelenetét. Délután visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.


8. nap

Funchal, Madeira

Érkezés a délelőtti órákban Funchal kikötőjébe. Madeira az Atlanti-óceán virágoskertje, ahol kellemes szubtrópusi éghajlat, zöldellő hegyvidékek és a magasból lezúduló vízesések valóban édenné varázsolják azt a tájat, ahol Sissy királyné is gyakran megfordult. A félnapos fakultatív kirándulás első állomása Monte városa és az ott található Miasszonyunk temploma, melynek oldalkápolnájában temették el és avatták boldoggá IV. Károly magyar királyt és osztrák császárt. Ezt követően utazás felvonóval a sziget Botanikus kertjébe. A rövid utazás alatt mesés panoráma nyílik a Funchal-öbölre és a Joao Gomes folyóra. Vacsora és szállás a hajón.


9. nap

Egész napos hajózás Malaga irányába. Pihenés a hajón.


10. nap

Malaga

A reggeli órákban érkezés Malagába. Spanyolország déli részén, a Földközi-tenger partján fekvő Malaga városa nemcsak klímája, gyönyörű partszakaszai révén népszerű turista célpont, hanem a világ egyik legősibb városa és Pablo Picasso szülőhelye is. Kora délután továbbutazás, vacsora és szállás a hajón.


11. nap

 

Egész napos hajózás Róma irányába. Pihenés a hajón.


12. nap

Róma

Érkezés Civitavecchiába a reggeli órákban. A reggelit követően egész napos fakultatív kirándulás Rómába, az Örök városba. A program egy másfél órás autóbuszos transzferrel kezdődik Civitavecchia kikötőjéből. Az első megálló a Colosseum. Az ellipszis alakú, Flavius amfiteátrumként is ismert építményt eredetileg gladiátorviadalok helyszínéül tervezték, mely ötvenezer néző befogadására volt képes. Ezt követően a csoport Róma történelmi központjának egyik legnyüzsgőbb terét, a Piazza Navonát, majd a Fellinit is megihlető, barokk stílusban épült Trevi-kutat, illetve az ókori építészet egy legnagyszerűbb, monumentális alkotását, a Pantheont keresi fel. Egy helyi étteremben elfogyasztott ebéd után látogatás a Szent Péter térre. A Bazilika kupoláját Michelangelo, míg az ellipszis alakú, szökőkutakkal és oszlopsorral szegélyezett teret Bernini tervezte. A Szent Péter sírjára épített bazilika megtekintése kívülről. Késő délután visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.


13. nap

Genova, Milánó-Budapest

Reggel érkezés Genova kikötőjébe. A délelőtti órákban kijelentkezés a hajóról, majd félnapos városnézés Milánóban. Délután transzfer a repülőtérre. Érkezés Budapestre az esti órákban.


Minimum létszám: 20 fő

Időpont: 2018. október 12. - október 24.(12 éjszaka)
Időpont: 2018. október 24. - november 5. (12 éjszaka)


A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Milánó – Budapest útvonalon, turista osztályon,
transzfer autóbusszal,
12 éjszakai szállás a hajón kiválasztott kabinkategóriában,
teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással),
panorámás városnézés Milánóban,
a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata,
magyar idegenvezetés,
audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során.


Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.


A részvételi díjon felül fizetendő:

Illetékek: 119.000,- Ft /fő,
A helyszínen fizetendő kötelező szervizdíj (120 EUR/fő
Fakultatív kirándulások

Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2 %-a; Groupama Garancia betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve az útlemondási biztosítás a részvételi díj 1,5 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

Marseille és Avignon / 29 000,- Ft/fő

Időtartam: egész nap, ebéd nélkül

A túra kiindulási pontja Marseilles, ahol belülről is megnézzük a Notre Dame de la Garde katedrálist. Ez a neo bizánci stílusú templom egy domb tetején magasodik, 1853 és 1864 között Esperandieu francia építész tervei szerint épült, az egykori Notre Dame de La Garde kápolna helyén. Belsejében számos fogadalmi felajánlás található a szerencsésen hazatért tengerészektől. Következő állomásunk a 1,5 órás autóbuszútra fekvő középkori város, Avignon. Itt megnézzük a Pápai palotát, amely erődként és palotaként is szolgált. A pápai hálótermek és magánlakosztályok freskói és kézzel festett tapétái hű képet adnak a palota egykori lakóinak fényűző életéről. Szabad idő egyéni sétára és ebédre (az ebédet a kirándulás ára nem tartalmazza ). Visszatérés a kkötőbe a hajóra.

Kérjük vegyék figyelembe, a túra gyaloglással jár egyenetlen talajon. Megfelelő öltözet javasolt a vallási helyek meglátogatásához. Az MSC Poesia, Preziosa és Armonia utasai csak kívülről nézik meg a Notre Dame de la Garde katedrális, ha a hajó 9,00/16,00 órakor tartózkodik a kikötőben.

Barcelona / 19 000,- Ft/fő

Időtartam: 4 óra

Használja ki az időt és fedezze fel Barcelona látnivalóit egy élvezetes városnézés keretében. A felfedezés a Szent Kereszt katedrálisával a Szent Eulalia katedrálissal kezdődik, amely egyike Barcelona legjelesebb műemlékeinek. Építése a XIII. század végétől a XV. századig folytatódott. A katedrális Barcelona Barrio Gotico negyedében található, amely a város nagy kiterjedésű, érintetlen középkori központja. Az autóbusz elhalad Gaudi két híres épülete előtt; kívülről megcsodálhatjuk a Sagrada Familia templomot és a Casa Batlló-t. A túra a Pueblo Espanol -ban a Spanyol Faluban tett sétával folytatódik. A falu azzal a céllal épült, hogy egy szabadtéri kiállítás keretében bemutassák Spanyolország jellegzetes tájait, épületeit. A hajóra való visszatérés előtt még egy kis időre megállunk a Montjuich hegyen, ahonnan megcsodálhatjuk a pazar kilátást a Belvedere del Alcade mellől.

Kérjük vegyék figyelembe, hogy a Katedrális ünnepnapokon és külön rendezvények alkalmából zárva tarthat. A vallási helyek látogatásakor megfelelő öltözet javasolt.

Casablanca és Rabat / 45 000,- Ft/fő

Időtartam: egész nap, ebédet tartalmaz

A kirándulás kitűnő alkalom arra, hogy egyszerre ismerjük meg az ország legnagyobb városát és egyben fő kikötőjét Casablanca-t valamint Marokkó fővárosát Rabatot. Utunkat Casablancaban kezdjük, ahol az első megállónk a V. Mohamed téren lesz a II.Hassan mecsetnél. A világ harmadik legnagyobb mecsete 25.000 hívőt tud belsejébe befogadni és további 80.000 hívőnek pedig a tágas udvaron jut hely. A mecset drámai hatást kiváltó megjelenését tovább fokozza elképesztő fekvése is, az Atlanti óceánba benyúló hegyfokon. A városnézés folytatásaként autóbusszal végigutazunk a város divatos tengerparti útján a Corniche-on, az Anfa és a Habbous negyedeken át egy helyi piacra, ahol nézelődhetünk a piaci forgatagban. Ezután utunkat északi irányba Rabat felé vesszük, ahová kb. másfél órás autóbusz út után érkezünk meg. A városnézés során megnézzük a vakítóan fehér, elegáns V. Mohamed mauzóleumot, a Hassan Tornyot valamint a XII. század elejéről származó befejezetlen mecsetet és minaretet, melynek területén számtalan félig kész falmaradvány és mintegy 300 félbemaradt oszloptöredék található. Megállunk a gyönyörű Udayas Kasbahnál és a Királyi Palotánál is, amelyet kívülről csodálhatunk meg. Az egész napos kirándulás része egy ínycsiklandó ebéd is, mielőtt visszatérünk Casablancába a hajóra.

Kérjük vegyék figyelembe, hogy a túra a hosszú gyaloglások miatt nem alkalmas mozgásban korlátozott vagy kerekes székes utasoknak. Ha a kikötés napja vallási ünnepre esik, a Mauzóleumot csak kívülről tekinthetjük vagy el is maradhat, ha a király akkor a városban tartózkodik, ezekről a hajón adunk tájékoztatást. A vallási helyek meglátogatásához megfelelő öltözet szükséges.

Santa Cruz de Tenerife / 19 000,- Ft/fő

Időtartam: fél nap

Fakultatív kirándulás a Kanári-szigetek legnagyobbikán. Utazás autóbusszal a Parque Nacional de Las Canadas területére: itt található Spanyolország legmagasabb pontja, a 3.718 méteres Pico del Teide hófödte vulkanikus csúcsa. A többkamrájú alvó rétegvulkánt először Edmund Scory mászta meg és utoljára 1909-ben tört ki. Számos, az erózió által formázott sziklaszobor tekinthető meg, de mindközül a legérdekesebb a Dedo de Dios, vagyis az „Isten ujja” nevű képződmény. A különleges atmoszféra a filmkészítőket is megihlette, itt forgatták Charlton Heston főszereplésével a Majmok bolygója című film zárójelenetét is.

Funchal, Madeira / 19 000,- Ft/fő

Időtartam: 4 óra

Madeira fővárosának, Funchalnak felfedezése Monte városkában kezdődik,ahol a XVIII. század közepén épült katolikus zarándokhely, a Nossa Senhora do Monte templom és gyönyörű kertjei találhatók. A túra következő állomása igazi csemege a fotósoknak: Monte-ból drótkötél felvonóval utazunk a Botanikus kertekhez. A felvonóúton nagyszerű látványt kínál a Funchal öbölre, a Joao Gomes folyóra és az azt körülvevő babér erdőre. A Botanikus kertekben több mint 2000 növény, őshonos és egyéb fajták egyaránt megtalálhatók. Ezt követi a helyi termékeket kínáló piac meglátogatása, ahol a látvány, a hangok, az aromák kavalkádját élvezhetjük. A kirándulást egy közeli kézimunka műhely meglátogatása zárja.

A kirándulásra kényelmes cipő és kabát javasolt. A túra nem alkalmas kerekes székes utasok számára. A Nossa Senhora do Monte meglátogatásának szándékát a hajón vissza kell igazoltatni. A vallási helyek látogatásához megfelelő öltözet javasolt. A templomhoz felfelé 171, lefelé pedig 68 lépcsőt kell megtenni. Vasárnapi kikötés esetén nincsen piaclátogatás.

Róma / 44 000,- Ft/fő

Időtartam: egész nap

A kirándulás Róma két arcát mutatja be : a keresztény és az antik emlékek városát. Másfél órás autóbuszos utazás után találkozunk az idegenvezetővel, és a Colosseum meglátogatásával kezdetét veszi a városnézés. Az építményt – melyet Flavius amfiteátrumaként is ismernek – 50.000 néző befogadására tervezték. A rómaiak a kegyetlen gladiátorviadalokat figyelték a lelátókról. Ezt követően sétát teszünk a Piazza Navona-n és a Parthenonnál. Az ókori templomot hét fontos római isten tiszteletére építették. Egy helyi étteremben ebédelünk, majd a délutánt a keresztény emlékek megtekintésének szenteljük. A Szent Péter téren szabad idő áll rendelkezésre,az idegenvezető a téren tájékoztatást ad a látnivalókról majd a Bazilikát egyénileg lehet megtekinteni. Visszautazás a kikötőbe.

Tavaszi és őszi kikötéseknél az egyes helyszíneken korai sötétedéssel kell számolni. A vallási helyek meglátogatásakor megfelelő öltözet javasolt. A kikötési időtől függően az ebéd lehet korábbi vagy későbbi időpontban. A hajóstársaságtól független okok miatt a Szent Péter bazilika zárva tarthat, melyről csak röviddel a kirándulás indulása előtt adnak tájékoztatást,ezért a Vatikán látogatást (szabad idős program) a hajón tudjuk visszaigazolni. A Szent Péter bazilikánál hosszú sorban állás lehetséges.

Fontos részletek

A fakultatív kirándulásokra min. 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén biztosítunk magyar idegenvezetőt.
 

NYUGAT-MEDITERRÁN CSODÁK


Indulási kikötő:Genova, Olaszország
Hajó:MSC Orchestra

Katalógus ár: 289 000 Ft/fő-től

Olaszország
GENOVA (GENOA)
Nincs
Hajó
All inclusive

Illetékek: 119 000,- Ft/fő, Kötelezően fizetendő szervizdíj a helyszínen: 120 EUR/fő
Időpont és csomag kijelölése