ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

NYUGAT-MEDITERRÁN CSODÁK

Nyugat-mediterrán csodák

A Földközi-tenger változatos szépségű tájait bemutató 13 napos nyugat-mediterrán hajóút igencsak bővelkedik látnivalókban. Gaudi emlékei Barcelonában, Genova izgalmas óvárosa, Malaga strandjai és Marseille kikötője mind a felfedezni valók része. A sok szépségen túl az Atlanti-óceánra kihajózva Casablancával az arab világ, Madeirával és Tenerifével pedig Európa balzsamos klímájú virágos szigetei is bemutatkoznak. Az élmények kipihenéséhez az MSC Magnifica hajója nyújt kényelmet, biztonságot és stílust, melyek az olasz szépséggel és eleganciával ötvöződnek.

1. nap

Budapest - Genova

Elutazás a reggeli órákban Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Genovába. Érkezést követően transzfer a szállodába. Bejelentkezés, este szabad program.

2. nap

Genova, Olaszország

Reggeli után félnapos gyalogos városnézés. Olaszország legnagyobb kikötővárosában, melyet már a görögök idején is laktak. Az izgalmas és színes, UNESCO Világörökséghez tartozó óváros főbb látnivalóinak megtekintése: az I. Világháborúban elhunyt genovaiak emlékére készült Diadalív, a Piazza de Ferrari főtér, a San Lorenzo Katedrális, mely a genovai érsek székhelye, a XVI. században épült Annunziata templom, a királyi palota és a bevásárlóutca. A félnapos városnézés után transzfer a kikötőbe, bejelentkezés az MSC Magnifica fedélzetére, a kabinok elfoglalása. Vacsora és szállás a hajón.


3. nap

Barcelona, Spanyolország

Érkezés Barcelonába a déli órákban. Barcelona a világ egyik legizgalmasabb és leglátványosabb városa, a modernizmus fővárosa. A tervezett félnapos kirándulás a katalán város legszebb helyeire látogat, ahol elsőként a rendkívül látványos Szent Kereszt és Szent Eulália székesegyház megtekintése következik kívülről. A katedrális Barcelona gótikus negyedében található, a város nagyrészt épen maradt középkori központjában. A monumentális székesegyház építését a XIII. század legvégén kezdték el, a munkálatok egész a XV. századig tartottak, neogótikus homlokzatát a XIX. században alakították. Az autóbusz elhalad az építészzseni, Gaudí három híres épülete mellett: a Casa Batllót és a Casa Milàt autóbuszról, míg a Sagrada Família rövid megállóval, kívülről tekinthető meg. A program zárásaként egy kellemes séta következik a Pueblo Espanyol területén. A falumúzeumot az 1929-ben megrendezett világkiállítás alkalmából, a spanyol művészi élet bemutatása céljából hozták létre, és máig az egyik legkedveltebb turista látványosság. A falumúzeumban felhúzott épületek tájanként csoportosítva állnak, bennük kézműves műhelyek, boltok, kiállítások kaptak helyet, melyek a népművészeti hagyományok mellett a modern katalán művészeti életbe is betekintést nyújtanak. Visszaúton a Montjuic-hegyről megcsodálható a város, a panoráma semmihez sem fogható. Visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.


4. nap

Tengeren

Egész napos hajózás a tengeren Marokkó irányába. Ezen a napon lehetőség nyílik az MSC Magnifica felfedezésére, számtalan szolgáltatás kipróbálására, animációs programokon való részvételre. Teljes ellátás a hajón.


5. nap

Casablanca, Marokkó

Kikötés a kora reggeli órákban Marokkóban. Az egész napos tervezett fakultatív kirándulás első állomása Casablanca, mely az ország gazdasági és haditengerészeti központja. A város szívét az V. Mohamed tér jelenti, ahol a tradíció és a modern stílus keveredik. Ezt követően a világ harmadik legnagyobb mecsetje, a II. Hasszán mecset megtekintése. A belső tér 25.000, míg az épület kívül 80.000 hívő befogadására képes, tetejéről éjszaka Mekka irányába világít a fény. Casablanca tengerparti sétányán, a Corniche-on található az éjszakai és a társasági élet központja. Ebéd, majd továbbutazás Marokkó fővárosába, Rabatba, ahol különleges módon ötvöződik a múlt és a jelen kultúrája, építészete. A mintegy másfél órás autóbuszos utazás után az V. Mohamed Mauzóleum felkeresése, mely II. Hasszán nyughelye is egyben. A híres látnivalók közé tartozik a XII. században épült Hasszán-torony, amely egy befejezetlen mecset minaretje. Rövid megállók a Kasbah és az Udayas Múzeumnál, majd a Királyi Palota megtekintése kívülről. Vacsora és szállás a hajón. Vallási ünnep vagy az uralkodó városban tartózkodása esetén a mecset megtekintése csak kívülről lehetséges.


6. nap

Tengeren

Útban Spanyolország partjai felé ezen a napon a pihenésé a főszerep. Az éttermek, bárok kulináris élményekkel várják az utazókat, napközben pedig animációs programokra lehet csatlakozni, vagy pihenni a medence partján.


7. nap

Santa Cruz de Tenerife

Kikötés a reggeli órákban Santa Cruz de Tenerifén. Tervezett félnapos fakultatív kirándulás a Kanári-szigetek legnagyobbikán. Utazás autóbusszal a Parque Nacional de Las Canadas területére: itt található Spanyolország legmagasabb pontja, a 3.718 méteres Pico del Teide hófödte vulkanikus csúcsa. A többkamrájú alvó rétegvulkánt először Edmund Scory mászta meg és utoljára 1909-ben tört ki. Számos, az erózió által formázott sziklaszobor tekinthető meg, de mind közül a legérdekesebb a Dedo de Dios, vagyis az „Isten ujja” nevű képződmény. A különleges atmoszféra a filmkészítőket is megihlette, itt forgatták Charlton Heston főszereplésével a Majmok bolygója című film zárójelenetét. Délután visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.


8. nap

Funchal, Madeira, Portugália

Érkezés a reggeli órákban Funchal kikötőjébe. Madeira az Atlanti-óceán virágoskertje, ahol kellemes szubtrópusi éghajlat, zöldellő hegyvidékek és a magasból lezúduló vízesések valóban édenné varázsolják azt a tájat, ahol Sissy királyné is gyakran megfordult. A félnapos tervezett fakultatív kirándulás első állomása a kb. 30 percnyi autóútra található Eira do Serrado, mely 1026 méterrel a tengerszint felett magasodik, ahonnan tiszta időben csodálatos a panoráma a környező hegyekre és a völgyben elhelyezkedő falura. A következő állomás Monte városa és az ott található Miasszonyunk temploma, melynek oldalkápolnájában temették el és avatták boldoggá IV. Károly magyar királyt és osztrák császárt. A gyönyörű, ápolt kertben Madeira kivételes mikroklímájának köszönhetően csodálatos a növényzet. Ezt követően utazás felvonóval Montéból Funchalba, ahol a rövid utazás alatt mesés panoráma nyílik a Funchal-öbölre és a Joao Gomes folyóra. Visszatérés a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.


9. nap

Tengeren

Pihenés a hajón teljes ellátással. Egész napos hajózás a tengeren Malaga irányába.


10. nap

Malaga, Spanyolország

Kora reggel érkezés Malagába. Spanyolország déli részén, a Földközi-tenger partján fekvő város nemcsak klímája, gyönyörű partszakaszai révén népszerű turista célpont, hanem a világ egyik legősibb városa és Pablo Picasso szülőhelye is. A félnapos tervezett fakultatív program egy gyalogos városnézéssel veszi kezdetét Malaga népszerű utcáin és sugárútjain az Alamade Principale-on, melyet zöldellő fák szegélyeznek. Ezt követően a Katedrális megtekintése kívülről, mely az andalúz reneszánsz építészet egyik legkiemelkedőbb alkotása. A székesegyház egy egykori mecset helyén épült fel a XVIII. században. Jellegzetessége, hogy az eredetileg tervezett két tornya helyett pénzhiány miatt csak az egyik készült el, emiatt a köznyelv csak La Manquita-nak, vagyis félkarúnak nevezi. Majd a Gibralfaro erőd felkeresése, mely a XIV. században egy régi föníciai várfok és világítótorony helyén épült. A várból csodálatos panoráma nyílik a kikötőre és a környező hegyekre. A program után visszautazás a hajóra, vacsora és szállás a hajón.


11. nap

Tengeren

Egész napos hajózás a tengeren Franciaország irányába. Érdemes csatlakozni a változatos animációs programok valamelyikéhez vagy pihenni a medence partján.


12. nap

Marseille, Franciaország

Érkezés Marseille kikötőjébe a reggeli órákban. Míg Dél-Franciaország napsütötte partjai ideális nyaralóhelyként ismertek, érdemes a szárazföld belsejében fekvő elragadó városokat is meglátogatni Az egész napos tervezett fakultatív kirándulás során az első állomás a kb. 45 percnyi autóbuszos utazás után Aix-en Provence, ahol látogatás a Szent Megváltó katedrálisban. Az egykori római fórum helyén álló, az V. és a XVII. század közötti építészeti stílusok sokféleségét ötvöző székesegyház gazdagon díszített gótikus homlokzatával, igényesen faragott ajtókkal, az épülettől északra pedig egy befejezetlen toronnyal büszkélkedhet. A történelmi negyedben tett sétát követően elérik a Mazarin negyedet, amelyet a város előkelői számára építettek a XVII. század második felében. A sétát követően pihenés az autóbuszon, másfél órás utazás Avignonba, a pápák városába. Érkezést követően rövid szabadidő egy gyors ebéd elfogyasztására, melyet a program nem tartalmaz. Majd látogatás a monumentális pápai palotában, mely egykoron erődként is szolgált, a XIV. században a nyugati kereszténység szimbóluma és székhelye volt. Alapterülete 15 000 m², ezzel Európa legnagyobb gótikus stílusú épülete. 1995 óta a palota és Avignon történelmi központja az UNESCO Világörökség része. A program után visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.


13. nap

Genova, Olaszország

Reggel érkezés Genova kikötőjébe. Kijelentkezés után transzfer a genovai repülőtérre. Utazás átszállással, érkezés Budapestre a kora esti órákban.


Időpont: 2022. október 7-19.

Minimum létszám: 20 fő


A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza

 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Genova – Budapest útvonalon turista osztályon 1 db feladott poggyásszal
   
 • transzferek légkondicionált autóbusszal
   
 • 1 éjszakai szállás Genovában a hajóút előtt helyi háromcsillagos szálloda kétágyas szobájában reggelivel
   
 • 11 éjszakai szállás a hajón kétágyas kabinban a kiválasztott kabin kategóriában
   
 • teljes ellátás a hajón
   
 • kikötői illeték és kötelező szervizdíj
   
 • gyalogos városnézés Genovában ellátás nélkül
   
 • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
   
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
   
 • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során


A részvételi díj nem tartalmazza

 • fakultatív programok
   
 • italcsomag igény szerint
   
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
   
 • útlemondási biztosítás

Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2%-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.

A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi (angolul beszélő) idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.


Italcsomagok irányára

 • Alkoholmentes italcsomag: 125 000 Ft/fő
   
 • Easy italcsomag: 170 000 Ft/fő
   
 • Easy Plus italcsomag: 235 000 Ft/fő
   
 • Premium Extra italcsomag: 330 000 Ft/fő

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

Fakultatív programok irányára:
(a fakultatív kirándulásokra min. 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén biztosítunk magyar idegenvezetést)

- Barcelona: 33 000 Ft/fő

- Casablanca és Rabat: 79 000 Ft/fő

- Santa Cruz de Tenerife: 35 000 Ft/fő

- Funchal: 37 000 Ft/fő

- Malaga: 33 000 Ft/fő

- Marseilles (Aix-en-Provence+Avignon):
55 000 Ft/fő


Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja. A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi (angolul beszélő) idegenvezető kíséretében lehet részt venni.
Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.

NYUGAT-MEDITERRÁN CSODÁK


Indulási kikötő:Genova, Olaszország
Hajó:MSC Magnifica

Katalógus ár: 719 000 Ft-tól/fő

Olaszország
GENOVA (GENOA)
Nincs
Hajós utazás
All inclusive
Nyugat-mediterrán csodák
 
Adatok betöltése folyamatban...