ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

ADRIA ÉS A GÖRÖG SZIGETEK KINCSEI

Adria és a görög szigetek

Velence romantikája, Horvátország természeti szépségei és a Kükládok legszebb szigetei: Santorini és Mykonos is feltárja kincseit a kelet-mediterrán térség gyönyörű vidékeit bemutató hajóúton. A változatos szépségeknek az Adria végtelen kék látványa nyújt hátteret, a felhőtlen fedélzeti szórakozásról pedig az MSC Sinfonia hajójának páratlan élményei gondoskodnak, melyek az egész család számára felejthetetlen kikapcsolódást ígérnek. Klasszikus mediterrán látnivalók, görög virtus és olasz stílus várja Önt az Adria és a görög szigetek kincseit bemutató hajóúton!

1. nap

Budapest-Velence

Elutazás Budapestről a reggeli órákban, átszállással Velencébe. Érkezést követően autóbuszos transzfer a kikötőbe. Bejelentkezés a hajóra, a kabinok elfoglalása. Vacsora és szállás a hajón


2. nap

Split

Kikötés a reggeli órákban Split kikötőjében. Félnapos fakultatív program a Krka Nemzeti Parkban. A közel másfélórás utazás alatt csodálatos kilátás nyílik Sibenik-Knin megyére. A parkba érve az első állomás a gyönyörű, természetes tó és vízesés, a Skradinski buk, amelyet a területen keresztülfutó Krka folyó táplál. A 17 vízesésből álló mészkő zuhatagot páratlan élővilág veszi körül. Egy vezetett túra során a folyó és a leömlő víztömegek mellett, egy öreg malomban létrehozott néprajzi kiállítás megtekintése is a program részét képezi. Ezt követően lehetőség nyílik a területet övező természeti értékek felfedezésére. A visszautazás folyamán lenyűgöző panoráma tárul az utasok elé. Vacsora és szállás a hajón.


3. nap

Egész napos hajózás a tengeren Santorini irányába. Pihenés a hajón.

Az MSC Sinfonia fedélzetén számos, kifejezetten tengeri napokra specializált programok és játékok közül választhatnak az utasok.


4. nap

Santorini

Reggelit követően egész napos fakultatív kirándulás Szantorini szigetére, amely egy 3500 évvel ezelőtti vulkánkitörés nyomait őrzi. Rövid hajókázás után érkezés Athinios kikötőjébe. Az első állomás a minószi bronzkorban virágzó, majd később egy tűzhányó áldozatául eső, Akrotiri. 1967-ben kezdték el feltárni a területét és azóta számos nagyon jó állapotban lévő lelet került elő, köztük freskók és néhány háromemeletes épület is. A látogatást követően utazás a fővárosba, Firába. A szabadprogram alatt, lehetőség nyílik felfedezni a hangulatos kis sikátorok világát, esetleg beülni egy kávézóba és onnan csodálni a kilátást Kameni varázslatos szigeteire és az öbölre. Utazás az utolsó állomás helyszínére, Oia-ba. A macskaköves utcákat övező kék-fehér házak lenyűgöző látványt nyújtanak. A vezetett séta során borkóstolás egy helyi borászatban. Visszautazás minibusszal a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.


5. nap

Mykonos

Fakultatív programlehetőség a Kykladok szigetcsoportokhoz tartozó görög szigetre, Mykonosra, amely 1950 óta az ország egyik legközkedveltebb üdülőhelye. Lenyűgöző strandjai és hófehérre meszelt házai mellett, élénk éjszakai élete jelenti a sziget legfőbb vonzerejét. A szigetet hamar rokonszenvessé teszik girbe-gurba utcácskái, elhagyott kis terei, magányos kis parkjai. Jellegzetes kis szélmalmai a város felé magasodva emlékeztetnek arra letűnt korra, amikor még búzát őröltek, hogy a helyiek kenyeret süthessenek belőle. Rövid szabadidővel zárul a program, mielőtt a csoport visszatérne a hajóra..


6. nap

Dubrovnik

Kikötés Dubrovnikban a kora délutáni órákban, majd félnapos fakultatív program. A kirándulás során látogatás az 1979 óta a Világörökség részét képező történelmi városba. Séta a Szűz Mária Mennybemenetele Katedrálishoz, amely számos neves festő munkájával büszkélkedhet, beleértve a Tiziano által készített főoltárt vagy Rafaello „Madonna della Seggiola” freskóját. Ezt követően a Rektori Palota megtekintése. Az épület késő gótikus stílusban épült, de számos alkalommal kellett újjáépíteni az évszázadok során, így a reneszánsz és a barokk jegyei is felfedezhetők rajta. A palota egykor a kormányzó és a dubrovniki köztársaság hercegének otthonául szolgált. Továbbhaladva érkezés a Szent Ferenc Monostorhoz, amely a csodálatos kolostor mellett, Európa legrégebbi,1317-ben megnyitott gyógyszertárának ad helyet. A túra végén szabadprogram, majd visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.


7. nap

Ancona/Urbino

Reggeli után fakultatív programlehetőség során másfél órás autóbuszos utazást követően érkezés Olaszország egyik legszebben megőrzött történelmi központjába, Urbino-ba. A középkori, régies utcákkal és terekkel teli városból lélegzetelállító látvány nyílik a környező zöldellő völgyekre. A kezdő festők, fotósok kiváló lehetőséget kapnak a gyakorlásra ezen a szemet gyönyörködtető világörökségi helyszínen. Látogatás a XV. század második felében épült Dózse Palotához, amely a Marche Nemzeti Galériájának ad otthont és ahol Olaszország egyik legjelentősebb reneszánsz festménygyűjteményét őrzik. Figyelemre méltók még a palota termeinek szobrászati és ornamentális díszítései. Vacsora és szállás a hajón.


8. nap

Velence-Budapest

Kikötés Velencében a reggeli órákban. Reggelit követően kijelentkezés a hajóról. Félnapos városnézés Velencében, amely a középkorban fontos kereskedelmi csomópont és ezáltal már akkoriban is kedvelt úti cél volt. A Szent Márk teret Napóleon Európa legszebb szalonjának nevezte, Petrarca szerint pedig „nincs párja a Földön”. A téren található Székesegyház Velence egyik legismertebb látnivalója. A város fő közlekedési útvonala a Canal Grande, melyen 4 híd ível át, ezek közül a leghíresebb a Rialto-híd. Az impozáns Dózse-palota homlokzatát isztriai kőből faragott gótikus oszlopsor díszíti. Az Óriások lépcsőjén koronázták meg a dózsékat. Szabadidőt követően transzfer a repülőtérre. Hazautazás, érkezés Budapestre az esti órákban.


Minimum létszám: 18 fő

Időpont: 2018. június 16. – június 23. (7 éjszaka)


A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Velence – Budapest útvonalon, turista osztályon,
transzfer autóbusszal,
7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában,
teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással),
városnézés Velencében,
a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata,
magyar idegenvezető
audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során.

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.


A részvételi díjon felül fizetendő:

Illetékek: 89.000,- Ft /fő,
A helyszínen kijelentkezéskor fizetendő kötelező szervizdíj (70 EUR/fő)
Fakultatív kirándulások

Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2 %-a; Groupama Garancia betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve az útlemondási biztosítás a részvételi díj 1,5 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza


 

Fontos részletek

A fakultatív kirándulásokra min. 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén biztosítunk magyar idegenvezetőt.

ADRIA ÉS A GÖRÖG SZIGETEK


Indulási kikötő:Velence, Olaszország
Hajó:MSC Sinfonia

Katalógus ár: 285 000 Ft/fő-től

Olaszország
Velence sziget
Nincs
Hajó
Nincs Teljes ellátás korlátozott italfogyasztással

Illetékek: 89 000,- Ft/fő, Kötelezően fizetendő szervizdíj a helyszínen: 70 EUR/fő
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!