ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

KAMCSATKA ÉS A KURIL-SZIGETEK

Kamcsatka és a Kuril-szigetek

A civilizáció zaját elfeledve a Távol-Kelet rejtett természeti kincseit, Oroszország és Japán kevéssé ismert szigeteit-félszigeteit fedezhetik fel az utazók a messzi Ohotszki-tengeren és a Csendes-óceán vele határos részén a Hapag-Lloyd Cruises ötcsillagos expedíciós hajójával , a HANSEATIC inspiration-nel egy nem mindennapi utazás során. A természet ősi erejét tapasztalhatják meg az életre szóló kalandok keresői a szunnyadó vulkánok között hajózva, a drámai és lenyűgöző szépségű Tűzgyűrű ölelésében, ahol kétmillió évvel ezelőtt a Csendes-óceáni kőzetlemez az Eurázsiai kőzetlemez alá bukott.

1. nap

Kamcsatka és a Kuril-szigetek

Otaru (Saporro)/ Japán

A kikötőbe érkezés javasolt időpontja 12.00- 15.00 óra között*. A kabinok elfoglalása.

*A repülési menetrendtől függően javasolt a hajó indulása előtt legalább egy nappal megérkezni. Szállásfoglalásban kérjék munkatársaink segítségét.


2. nap

Kamcsatka és a Kuril-szigetek

Risiri / Japán

Japán északi részén elhelyezkedő Risiri sziget csodás bevezetője az utasokra váró kalandos hajóútnak. A sziget az itt található Risiri vulkánról kapta nevét. A szigeten számos túra-, és kerékpáros útvonal található. Ritka és csak itt fellelhető alpesi növények, tavasszal és nyáron színpompás virágok, míg ősszel sárguló levelek festik színesre a szigetet.


3-4. nap

Kamcsatka és a Kuril-szigetek

Szahalin/ Oroszország

Szahalin történelme egészen az újkőkorig nyúlik vissza. Az itt talált kovakő eszközök és egyszerű agyagedények azt bizonyítják, hogy a kőkorszak utolsó éveiben már lakott terület volt. Bennszülött lakossága három csoportból áll; az ainuk délen, az orokszok a sziget közepén, míg a nyivhek északon élnek. A szigetet Anton Csehov is felkereste, azzal az elhatározással, hogy összeírja az itt létesített fegyenctelepek „lakóit”. Rövid időre a Ming dinasztia is uralkodott a szigeten, erre utal a még ma is látható Ming-kori határkő. A történelmi látnivalók mellett természeti látnivalókban is gazdag a sziget. Zodiac csónakokkal utazás a keleti partra a Tyulenij szigethez, melynek partja hatalmas medvefóka kolóniáknak ad otthont, egyenetlen szikláin pedig fekete-fehér színű uriák (alka madarak) laknak. Itt is – ahogy az út során máshol is – feltűnhetnek bálnák.


5-6. nap

Kamcsatka és a Kuril-szigetek

Kuril-szigetek/ Oroszország, Japán

A csendes-óceáni tűzgyűrű részét alkotó Kuril-szigetek egy 56 vulkanikus szigetből és kisebb sziklákból álló szigetcsoport. Számos működő vulkán és gejzír mellett, bőven található itt termálvíz, és egyedüli módon a rénium ásványi anyag is fellelhető. A Zodiac csónakokban utazva páratlan testközeli élményt nyújtanak a köd fedte hegycsúcsok, a meredek sziklákra hulló ködpára és a végtelen természet látképe. A kaland igazán egyedülálló része a szigetvilágon élő oroszlánfóka kolóniák, tengeri emlősök és a különböző tengeri madarak látványa.


7-11. nap

Kamcsatka és a Kuril-szigetek

Kamcsatka/ Oroszország

Kamcsatka számos arca megunhatatlan kalandokat tartogat a látogatók számára. Aktív és kialudt vulkánok, csillogó gleccserek, mély fjordok, zöldellő erdők és kristálytiszta folyók teszik sokszínűvé a vidéket. A HANSEATIC Inspiration útvonala az időjárás és az élővilág várható megfigyelése alapján alakul, ezzel igazi expedíciós kalandokat biztosít az utasoknak. A táj hatalmának és végtelenségének felfedezése szürkületben egy túra alkalmával egyedülálló élményt nyújt. Szerencsés esetben tengeri vidrákkal is találkozhat a kiránduló a Russkaya-öbölnél. A hajó fedélzetén neves tudós előadásai mutatják be az orosz történelem különböző korszakait, az őslakosok és a kozák hódítók életét. Petropavlovszkban a helyi lakosok szokásaival ismerkedhetnek a látogatók, valamint érdemes felkeresni Kamcsatka kulturális és tudományos központját. Fakultatív kirándulás***: az UNESCO világörökség részét képező lenyűgöző természeti látnivaló, a Gejzírek-völgyének megtekintése madártávlatból egy helikopteres utazás során. Alternatív fakultatív kirándulás***: repülés a Nalychevo Nemzeti Park felett, ahol lélegzetelállító panoráma tárul az utazó elé. Fakultatív program***: túrázás az Avacsa vulkánra. A Zodiac-os hajózás alkalmával kis szerencsével számos vadon élő állat – szirti sas, fókák, vagy épp halászó barnamedve – fedezhető fel. Látogatás a dombos és kopár Bering szigetére, ahol 1741-ben Vitus Bering hajótörést szenvedett Szent Péter nevű hajójával. A sziget a tengeri vidrák és a fülesfókák természetes élőhelye.


12. nap

Kamcsatka és a Kuril-szigetek

Tengeren

Egész napos pihenés a fedélzeten, mely során alkalom nyílik a hajó páratlan attrakcióinak felfedezésére. A gasztronómiai élmények, a fitnesz és wellness részleg felfrissítő szolgáltatásai, vagy az Óceán Akadémia tudományos, interakciós programjai a Hapag-Lloyd Cruises expedíciós hajóinak semmihez sem hasonlítható élményeivel ismertetik meg az utazókat.

Kép forrása: Hapag-Lloyd Cruises


13-14. nap

Kamcsatka és a Kuril-szigetek

Kuril-szigetek

A Ptichi-szigetek felfedezése zodiac csónakokban utazva, melynek során számos fóka is felbukkanhat. Ezután tovább hajózás Atlasova fekete lávás strandjainak partjához. Útközben a látóhatáron felbukkan a 2000 méter magas Alaid vulkán is. Az időjárás függvényében Yankicha meredek falú kalderája is látható, mely kedvenc lakhelye a rókáknak és a tengeri madaraknak.


15. nap

Kamcsatka és a Kuril-szigetek

Tengeren

Egész napos hajózás a tengeren.

Kép forrása: Hapag-Lloyd Cruises


16. nap

Kamcsatka és a Kuril-szigetek

Szahalin / Oroszország

A csodálatos állat- és növényvilággal, izgalmas vulkanikus szigetekkel és történelmi utazásokkal tarkított felfedező hajóút utolsó állomása Korszakov.


17. nap

Kamcsatka és a Kuril-szigetek

Otaru (Saporro) / Japán

A reggeli órákban (7.00 órakor) érkezés Otaruba. Hazautazás egyénileg.


Minimum létszám: 2 fő


Időpont:

Érdeklődésre


A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

 • 16 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas elhelyezéssel
 • teljes ellátás a hajón alkoholmentes italfogyasztással
 • a hajó fedélzeti szolgáltatásai*
 • szervizdíj
 • kikötői díjak
 • a Hapag-Lloyd Cruises hajótársaság útlemondási biztosítása és csődbiztosítása
 • németül és angolul beszélő személyzet a fedélzeten és a kirándulások alatt

* A részvételi díjban foglalt fedélzeti szolgáltatások:

- A kabinokban: köszöntő pezsgő, minibár naponta feltöltve alkoholmentes italokkal (szeszes italok további választéka a Grand lakosztályokban és a Junior lakosztályokban), kávéfőző, 24 órás kabinszolgálat (komornyik szolgáltatás a Grand lakosztályokban és a Junior lakosztályokban), síkképernyős tv információs és szórakoztató programokkal, személyes e-mail fiók és internet-hozzáférés Wi-Fi-n keresztül (az e-mailek ingyenesen, az internet napi egy órás használatig ingyenes, afelett feláras), a kabinban elhelyezett információs anyag a kikötőkről és a desztinációkról, valamint kölcsönfelszerelések: egy távcső és két pár nordic walking túrabot a kabinba bekészítve, továbbá meleg kabátok, gumicsizmák, könnyűbúvár-felszerelés; - Éttermek: a teljes ellátáson belül nemzetközi ínyenc ételek választéka egész nap: korai reggeli, reggeli, délutáni kávé/tea, ebéd, valamint vacsora a rugalmas nyitvatartású három étterem egyikében választás szerint;

- Kirándulások: a partra szállás és túra a hajó saját felfújható motoros csónakjaival (Zodiac) történik;

- Fedélzeti ismeretanyag: a hajóutat az útvonal témájához kapcsolódó tudományos szakértők, tapasztalt szakemberek kísérik, akik bemutatókat és multimédiás előadásokat tartanak, válaszolnak az útvonalat érintő, felmerülő kérdésekre, valamint kíséretet nyújtanak a Zodiac túrák alatt. A fedélzeten interaktív Óceán Akadémia működik a nap 24 órájában, ahol a nagyméretű tanulófal, az elfordítható érintőképernyőkkel ellátott olvasószékek, és az interaktív tudományos plakát segítségével szerezhetnek ismereteket a vendégek a tengerek, óceánok és a partvidékek élővilágáról. A fedélzeten érthető és átfogó információk (például kézikönyvek, expedíciós térképek) állnak az utasok rendelkezésére. - Spa és fitnesz: fitnesz részleg kilátással az óceánra, sportfoglalkozások, valamint kikötési helytől függően további sporttevékenységek a parton. OCEAN SPA finn szaunával, kilátással az óceánra, gőzfürdővel, beltéri és kültéri relaxációs területtel (spa kezelések és fodrászat felár ellenében).

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • utazás Budapest – Otaru – Budapest között
 • tranzitszállás Otaruban a hajóút előtt és után**
 • vízumdíj
 • baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás az extra szolgáltatásokra (pl. repülőjegy, szállás)
 • fakultatív kirándulások***

**A biztonságos és kényelmes utazás érdekében a hajóút előtt és után 1-1 éjszaka tranzitszállás javasolt Otaruban.

*** A választható fakultatív kirándulásokról, pontos információt és árat, az indulás előtt körülbelül 3 hónappal ad ki a hajótársaság.

A repülőjegy árakról és a tranzitszállásról, továbbá a hajóúthoz kapcsolható Japán hosszabbítási lehetőségekről irodáink készséggel adnak felvilágosítást és igény szerint készítenek személyre szabott ajánlatot.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

KAMCSATKA ÉS A KURIL-SZIGETEK


Indulási kikötő:Otaru
Hajó:HANSEATIC inspiration

Katalógus ár: érdeklődésre

Japán
Hajó
Hajós utazás
Reggeli + ebéd + vacsora alkoholmentes italfogyasztással
Kamcsatka és a Kuril-szigetek
A kikötőbe jutás költségét nem tartalmazza.
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot.

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!