ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

HAJÓÚT A VILÁG KÖRÜL - 118 NAP, 33 ORSZÁG


Egy életre szóló világkörüli utazás - egyéni tengeri hajóút


Nyugat-mediterrán csodák

Genovából 2023. január 5.-én hajózik ki az MSC Poesia, hogy egy négy hónapos világ körüli hajóútra invitálja azokat a világutazókat , akik 33 országot érintve, az MSC hajótársaság által megtervezett kalandra vállalkoznak. Európából indulva, a Karib-térség, Közép- és Dél-Amerika, majd Észak-Amerika felfedezése után Ausztrália és Óceánia, majd Új-Zéland távoli vizein hajózva Ázsia és a Közel-Kelet partjai mentén tér vissza Európába kalandos küldetéséről az MSC Poesia a Föld megkerülésével.
A világ legszebb tájain, tengerein és óceánjain hajózva, kiváló kiszolgálás mellett egy életre szóló és páratlan élményre tehet szert az utazó a ragyogó látnivalóikat felvonultató hajós utazás során.

Európa

Az évszázados hajózási múlttal rendelkező Genova virágzó tengeri nagyhatalom volt, kikötője ma is az egyik legforgalmasabb Olaszországban.
Az első kikötő Marseille, ahol egy kis francia életérzéssel töltekezhetnek fel az utazók, majd ízelítő következik Barcelona csodálatos városából, végül Spanyolország partjait és a Földközi-tenger medencéjét elhagyva következik az Atlanti-óceán átszelése, ahol Madeira szigete az egyetlen megálló. A funchali kikötés alkalmával feltöltekezés Európa virágoskertjében, majd irány az Atlanti-óceán.
Az MSC Poesia fedélzetén felhőtlen kikapcsolódás várja az utazókat az óceánon töltött napokon. A medencék, a spa, a fitneszprogramok, a három étterem pazar ételválasztéka és az esti szórakozási lehetőségek egész nap gondoskodnak a vendégek kényeztetéséről.

A Karib-térség, Közép- és Dél-Amerika

Bridgetown/Barbados, Saint George/Grenada, Willemstad/Curacao, Santa Marta-Cartagena/Kolumbia, Puerto Limon/Costa Rica, CTB-Panama csatorna - BLB-Panama csatorna, Puntarenas/Costa Rica, Corinto/Nicaragua, Puerto Quetzal/Guatemala, Puerto Vallarta-Cabo San Lucas/Mexikó

A karibi-szigetvilágban Barbados, Grenada és Curacao megállók során hófehér homokos tengerpartok, kristálytiszta víz, ragyogó napsütés várja az utazókat. A helyiek vendégszeretete, életöröme, a szigetek változatos felszíne és gasztronómiai ínyencségei hozzájárulnak ahhoz, hogy igazi kényeztető pihenésben legyen részük. A szigetvilágot elhagyva érkeznek a dél-amerikai kontinenshez, ahol Kolumbia, Costa Rica után a Panama-csatornán átkelve, Nicaraguát és Guatemalát elhagyva érik el a mexikói partokat. Cartagenában megtapasztalható a koloniális és a karibi hangulat egyvelege, és egyedülálló élmény átkelni a Panama-csatornán, mely az Atlanti- és a Csendes-óceánt köti össze. A 82 km hosszú mesterséges csatornán a hajók a vízszint különbségek miatt zsiliprendszereken kelnek át.


Észak-Amerika: USA és Hawaii

San Diego, San Francisco, Kahului, Honolulu

A nyugati parton San Diego érintése után San Francisco következik, mely sokak szerint legkedvesebb város a nyugati parton. A páratlan elhelyezkedésű, meredek utcák jellemezte városban érdemes megtekinteni az ikonikus látnivalókat: Golden Gate híd, Kínai negyed, az Alamo Square Viktoriánus házai, Union Square. Az amerikai földrészt elhagyva a Hawaii szigetek felé hajóznak tovább. Mauit a meglepetések szigetének nevezik gazdag természeti értékei és látnivalói miatt. Vulkán, vízesések, ámulatba ejtő strandok várják itt az utazókat, majd Honoluluban tölthetnek el egy felejthetetlen napot.


Ausztrália és Óceánia, Új-Zéland

Apia/Samoa, Suva/Fidzsi-szigetek, Auckland – Sydney – Brisbane/Ausztrália, Cairns/Új-Zéland, Alotau – Kiriwina – Rabaul/Pápua Új-Guinea

Az utazás talán legmisztikusabb részét foglalja magában az Óceániai szigetvilág, ahol a titokzatos Samoa és Fiji ejti ámulatba az utazókat. Az új-zélandi Auckland az ország kereskedelmi és kulturális központja. Kedvező földrajzi adottságainak köszönhetően vulkanikus kúpjaival, termőföldjeivel igazán változatos látványt nyújt. Sydney a világ egyik legnagyszerűbb és legélhetőbb városa. Kellemes klímája, ikonikus kikötője, gyönyörű viktoriánus kori épületei, zöldellő parkjai és a közel 30 000 árnyékot és oxigéndús levegőt adó lombos fa mind hozzájárul a város ragyogó szépségéhez. A Brisbane kikötőjében tett megálló során a kontinens harmadik legnagyobb városa fedezhető fel, majd a misztikus Pápua-Új-Guinea szigetvilága járul hozzá a feledhetetlen, egyedülálló élményekhez.


Ázsia

Manila/Fülöp-szigetek, Keelung/Tajvan, Ishigaki – Naha – Osaka – Shimizu – Tokió - Nagasaki/Japán, Busan/Dél-Korea, Sanghaj - Hongkong - Shekou/Kína, Da Nang - Nha Trang/Vietnam, Szingapúr, Port Klang – Penang/Malajzia, Colombo/Srí Lanka

A Pápua-Új-Guinea szigetvilág után az ázsiai kontinens számos megállója kínál kulturális kikapcsolódást, mely során vallási, építészeti emlékek, természeti látnivalók varázsolják el az utazókat.
Tajpej (Keelung kikötő) Tajvan fővárosaként az ország ipari, pénzügyi központja és a gyors gazdasági fejlődés egyik motorja, miközben mára a világ egyik legjelentősebb high-tech technológiai központjává vált.
Oszaka Japán második legnagyobb városa, kiemelkedő kereskedelmi és közlekedési központ, és a világ egyik leghíresebb gasztronómiai városa is. Shimizu kikötőjéből a japánok szent hegye, a Fiji is megközelíthető, de kétségkívül Tokió, Japán fővárosa és császári székhelye igazi kuriózum. 12 millió lakosú város, ahol a buddhista emlékek és a császári örökség tetten érhető. A Tokio Towerből kiváló a panoráma, de érdekes élmény lehet átkelni a híres Shibuya kereszteződésen, ahol napközben sokszor az aszfalt sem látszódik a hatalmas embertömegtől.
Hongkong Kína különleges igazgatású területe, egy 263 szigetből álló városállam, gyakran nevezik a „Kelet és Nyugat találkozási pontjának”, ami a kínai, valamint a brit gyarmati időszak alatti hatásokat tükröző nyugati szokások keveredésére utal. A városban a felhőkarcolók mellett a hagyományos kínai népművészet hagyományait is őrzik. A hétmilliós városban rengeteg a látnivaló, legyen szó természeti szépségekről, hagyományokat bemutató látványosságokról, vagy éppen kulináris örömökről.
Szingapúr városállama sok szempontból a legek városa. Történelméből és földrajzi elhelyezkedéséből adódóan lakossága rendkívül sokszínű: a kínai, buddhista, hindu, muszlim és keresztény kultúra nyomai lelhetők fel a városban. Az ázsiai földrész utolsó állomása az Indiai-óceánban elterülő, könnycsepp alakú sziget fővárosa. Srí Lanka egyike a Föld legegzotikusabb helyeinek. Egy olyan ország, mely egyaránt nyűgözi le látogatóit természeti szépségeivel és változatos építészeti emlékeivel: az egykori gyarmati időszak európai épületeivel, ősi buddhista műemlékekkel.


Közel-Kelet

Dubai/UEA, Khasab – Muscat/Omán, Aqaba/Jordánia – Szuezi-csatorna

Négy tengeren eltöltött nap után érkeznek Dubai kikötőjébe. Dubai neve hallatán a tradíció és a modern világ találkozása jut sok ember eszébe, teljes joggal. Csillogó-villogó épületcsodák és lenyűgöző létesítmények jellemzik lépten-nyomon. Rövid idő alatt hihetetlen változások mentek, és mennek ma is végbe ezen az egykor sivatagos, beduin törzsek, és gyöngyhalászok lakta területen. Az idelátogatók egzotikus, különleges programok egész sorával, a helyi konyha különlegességeivel ismerkedhetnek meg. Ománban az arab világ gyökereihez kerülhet közelebb az utazó, ahol gyönyörű tájak, 5000 éves történelem, féltve őrzött építészeti emlékek találhatók.
Hat tengeren eltöltött napot követően, a jordániai Aqaba kikötőjében tett megálló után különleges élmény átkelni a Szuezi-csatornán.


Európa

Heraklion/Kréta, Görögország , Civitavecchia (Róma), Genova/Olaszország

A Szuezi-csatornán átkelve a Földközi-tengeren hajózva az első kikötési pont a görögországi Heraklion, Kréta fővárosa. A görög történelmi emlékek, a kikötőhöz közeli sétálóutca hangulata, egy kellemes frappé elfogyasztása egy tengerre néző kávézó teraszán kihagyhatatlan élmény. A Kréta szigetén tett megálló után érkeznek vissza Olaszországba, ahol Civitavecchia (Róma) a világkörüli hajóút utolsó állomása a Genova kikötőjébe visszaérkezés előtt.


Minimum létszám: 2 fő

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.


Indulási időpont:

 

2023. január 5. - május 3.
Időtartam: 118 éjszaka


Részvételi díj irányárak:

Ablakos kabinban Fantastica élménycsomaggal: 6 160 000 Ft/fő-től

Balkonos kabinban Fantastica élménycsomaggal: 7 600 000 Ft/fő-től

A részvételi díjak irányárak, melyek a szabad kapacitás erejéig érvényesek.
Kérje árajánlatunkat munkatársainktól.


A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

 • 118 éjszakai szállást a kiválasztott típusú kétágyas kabinban
   
 • teljes ellátást a hajón
   
 • „Dine and Drink” italcsomagot
   
 • a hajótársaság által megjelölt fakultatív programokat
   
 • úszómedence ás fitneszterem használatát
   
 • esti show műsorokat és animációs programokat
   
 • mosodai szolgáltatás igénybevételét
   
 • kikötői illetéket (580 EUR/fő).

A „Dine and Drink” italcsomag tartalma: ebédnél (11.30 – 16.00) és vacsoránál (17.30 – 22.00) a főéttermekben történő étkezések során az alábbi italok fogyaszthatók korlátlanul, pohárban felszolgálva: borok (fehér, rozé, vörös), csapolt sör, ásványvíz, üdítőitalok az automatából. A tematikus éttermekben nem vehető igénybe és palackozott italokra nem érvényes.

Az alábbi tervezett fakultatív programokat tartalmazza a részvételi díj: Funchal (Madeira), Cartagena (Kolumbia), Puntarenas (Costa Rica), San Francisco (Egyesült Államok), Honolulu (Hawaii), Auckland (Új-Zéland), Sydney (Ausztrália), Manila (Fülöp-szigetek), Tokió (Japán), Busan (Dél-Korea), Sanghaj (Kína), Da Nang (Vietnám), Kuala Lumpur (Malajzia), Dubai (Egyesült Arab Emírségek).


A részvételi díj nem tartalmazza:

 • a kikötőbe jutás költségét
   
 • kötelező szervizdíjat (1180 EUR/felnőtt), melyet jelentkezéskor vagy a helyszínen kell megfizetni. 2021.december 31.-ig 10% kedvezménnyel vehető igénybe előre történő megrendelés esetén.
   
 • a fedélzeten térítés ellenében igénybe vehető szolgáltatásokat (pl. Aurea Spa használata, szépségszalon, fotó- és videó szolgáltatás, a la carte éttermi fogyasztás a dedikált éttermekben, stb.)
   
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást
   
 • útlemondási biztosítást

Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút foglalásakor köthető, mely a részvételi díj 2 %-a.

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.

 

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

Az alábbi tervezett fakultatív programokat tartalmazza a részvételi díj:

Funchal (Madeira)
Cartagena (Kolumbia)
Puntarenas (Costa Rica)
San Francisco (Egyesült Államok)
Honolulu (Hawaii)
Auckland (Új-Zéland)
Sydney (Ausztrália)
Manila (Fülöp-szigetek)
Tokió (Japán)
Busan (Dél-Korea)
Sanghaj (Kína)
Da Nang (Vietnám)
Kuala Lumpur (Malajzia)
Dubai (Egyesült Arab Emírségek)

WORLD CRUISE 2023


Indulási kikötő:Genova, Olaszország
Hajó:MSC Poesia

Katalógus ár: érdeklődésre

Olaszország
GENOVA (GENOA)
Nincs
Hajós utazás
All inclusive
Nyugat-mediterrán csodák
Kötelező szervizdíj: 1180 EUR/felnőtt
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot.

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!