ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

ALASZKA 7 ÉJSZAKÁS EGYÉNI HAJÓÚT

Alaszka Gleccserek földjén

Alaszka egyedülálló hely - nem csak az Egyesült Államokban, de az egész világon. Hatalmas nemzeti parkjai, szédítő gleccserei, a különleges állatvilág és az érintetlen természet semmihez sem hasonlítható, életre szóló élményeket nyújt. A Vancouverből induló hajóút lélegzetelállító vízi útvonalon halad British Columbia és Alaszka partjainál, a szárazföld felől nem látható, rendkívüli tájakkal ajándékozva meg az utazókat.

1. nap

Alaszka Gleccserek földjén

Vancouver, British Columbia
Indulás: 16:30

Vancouver Nyugat-Kanadában, Brit Columbia tartomány délnyugati részén található, kiemelkedő jelentőségű kikötő, a Georgia-szoros, a Fraser-folyó és a Parti-hegység között. Gazdasági, politikai és kulturális központ, az ország legnagyobb kikötőhelye, egyben Észak-Amerika egyik kapuja a Csendes-óceán felé. A népsűrűséget tekintve a 4. legnagyobb város az észak-amerikai kontinensen és itt található Észak-Amerika 3. legnagyobb filmgyártó központja is. A 2010-es téli olimpiai játékok házigazdája volt. Köszönhetően a Vancouvert övező dombos vidéknek, varázslatos öbleinek, hidainak, óceánra nyíló kilátásának és a hátterében magasodó, hófödte hegycsúcsoknak, Kanada legszebb fekvésű városaként tartják számon. Nevét a területet felfedező brit parancsnokról, George Vancouverről kapta. Lakosságának közel fele valamilyen etnikumhoz tartozik, így a világ egyik "legnemzetközibb" városa is, bizonyos városrészeiben még az utcatáblák is kétnyelvűek. Itt található Észak-Amerika 2. legnagyobb kínai negyede (Chinatown. Vancouver hangulata sokszínű, ahol a cosmopolita vibrálás, a nagyvárosi kultúra, az európai hatás és a vidéki idill egyaránt fellelhető. Fedezze fel a belváros legszebb látnivalóit, a felhőkarcolók közt megbújó zöld ligeteket! Sétálgasson a megújult, egykor viktoriánus stílusú Gastown városrész bevásárlóutcáin, és a mesés Stanley Park dús "erdejében", Akváriumában vagy Totemoszlop parkjában! A tengerparton élvezze az egymást érő strandok és vitorlások látványát, vagy kalandozzon a kanadai vadonban egy izgalmas kiránduláson! A Vancouver-szigeten akár bálna-lesen is részt vehet.


2. nap

Alaszka hajóút Vancouver

Tengeren

A hajón töltött nap remek alkalom a 2016-ban felújított Coral Princess jobbnál jobb szolgáltatásainak felfedezésére, pihenésre, sportolásra. A számtalan kitűnő étterem finomságai mellett sportpályák, medencék, edzőterem, este színházterem esti műsorokkal, mulató, kaszinó szórakoztatja a vendégeket.


3. nap

Alaszka hajóút Vancouver

Ketchikan, Alaska
Kikötés: 06:30
Indulás: 15:00

Ketchikan tulajdonképpen Alaszka első (és egyben legdélebbi) városa, az északra tartó utazók fontos állomása volt. A lazac fővárosának is nevezett város fontos kikötő volt az aranyláz idején. A település nevét a várost keresztbeszelő Ketchikan nevű patakról kapta. A patakot pedig még a Tlingit indián törzs nevezte el, már jóval a város megalapítása előtt. A Ketchikan név jelentése nem más, mint „a kitárt szárnyú sas” és a közeli vízesésre utal. Az itt letelepülőket a környék gazdag halpopulációja, valamint a környék faanyagának, illetve fűrészárujának kiaknázatlansága vonzotta az aranyláz idején. A fejlődésnek köszönhetően hamar Alaszka negyedik legnagyobb városává vált. A szigeten elhelyezkedő település a sporthorgászok paradicsoma, de kulturális öröksége is igen gazdag. Ketchikan önmagában is üdítő élményt nyújt a messziről érkező turista számára, ugyanakkor bájos utcáin és gyönyörű fenyővel benőtt hegyoldalain kívül más emlékezetes látnivalókat és programokat is kínál. A belvárosban sétálva több méter magas indián totemoszlopokat csodálhatunk meg (Itt található a világ legnagyobb totemoszlop gyűjteménye), vagy megtekinthetjük a helyi favágók show-elemekkel tűzdelt ügyességi favágó versenyét. A Misty Fjords Nemzeti Emlékmű egy csodálatos terület Ketchikantól keletre. Meredek sziklafalaknak, hatalmas vízeséseknek, havas hegycsúcsoknak és csodálatos esőerdőknek ad otthont. Egy igazi érintetlen paradicsom, amely garantáltan magával ragadja az utazó szívét.


4. nap

Juneau, Alaska
Kikötés: 08:00
Indulás: 21:00

A város névadója Joe Juneau aranyásó. Juneau modern története 1880-ban, az aranyásási lázzal kezdődött. Előtte évszázadokon át a terület a Tlingit indiánokhoz tartozott. Joe helyi vezetők segítségével sok megpróbáltatás után babszem nagyságú aranyrögökre lelt társával, Richard Harris-szel. A világ három legnagyobb aranybányájának egyike jött itt létre. A II. Világháború végéig 150 millió dollár értékben ástak ki a nemesfémből. Juneau bányáit bezárták, de a város Alaszka fővárosává vált. Napjainkban kb. 3000 ember lakja a várost, amely területét tekintve a világ egyik legnagyobb kiterjedésű települése. Mindösszesen a svéd Kiruna, és az alaszkai Sitka előzi meg a rangsorban. Mára fjordok, erdők, hófödte csúcsok miatt érkeznek ide a látogatók. Itt van Alaszka egyik legszebb gleccsere, a 19 kilométer hosszú Mendenhall-gleccser, egyike a délkelet-alaszkai Juneau-jégmezőt alkotó 38 gleccsernek. Mindemellett a mai napig láthatók az 1800-as évekből származó viktoriánus épületek, amelyek különleges hangulatot adnak a városnak.


5. nap

Alaszka hajóút Ketchikan

Skagway, Alaska
Kikötés: 07:00
Indulás: 20:30

Mi más alakíthatta volna történelmét, mint a közeli Kanadához tartozó Yukon területen talált arany? A híres Klondike-i aranyláz idején innen özönlettek a hegyekbe az aranyásók a gazdagság reményében. Ez volt a legrövidebb, de nem a legkönnyebb útvonal az áhított aranyig. Egykor 20000 lakója volt a városnak, mára mindösszesen 1000 ember lakja, de igazi turistaparadicsommá nőtte ki magát. A város egyedi atmoszférája, a közelből induló White Pass Yukon túrák, na meg a közeli Davidson-gleccser turisták százait vonzzák évente.


6. nap

Alaszka hajóút Juneau

Glacier Bay National Park, Alaska (Scenic Cruising)
Kikötés: 06:00
Indulás: 15:00

A Glacier Bay Nemzeti Park a Világörökség része: meseszerű környezetben egy óriás méretű, több ágból álló fjordot találunk. A környező hegyekből az öbölbe érkező gleccserek látványa leírhatatlan, talán az egyik legszebb a világon. A Princess hajótársaság azon kevesek közé tartozik, akik rendelkeznek hajózási engedéllyel ezen a vidéken. A panorámahajózás alatt barátságos és felkészült túravezetők segítik a csodás öböl megismerését. A fjordok 100 km hosszan nyúlnak a szárazföld belsejébe, ahol a magas hegyek között a nemzeti park területén 16 gleccser található, amelyek a magashegységi hómezőkből kapják az utánpótlást. A nemzeti park élővilága főként medvékből, szarvasokból, havasi kecskékből, bálnákból és különféle vízimadarakból áll. Amerre csak a szem ellát, a kék és a fehér millió árnyalata tárulkozik elénk, hihetetlen felüdülés a látvány.


7. nap

Alaszka hajóút Skagway

College Fjord, Alaska (Scenic Cruising)
Kikötés: 06:00
Indulás: 20:30

A világ egyik legkülönlegesebb természeti jelensége az Alaszkai-öbölnél található. Itt van az a csoda, melyet látva alig hiszünk a szemünknek: két óceán találkozik, és mégis éles határvonalat húzva egymás között, nem keverednek. Az Alaszkai-öböl partjai igen tagoltak, az öbölhöz kisebb öblök, szigetek és tengerszorosok kapcsolódnak, mint például a Prince William szoros. A partot nem túl magas, de roppant meredek hegyek alkotják. Mindenütt több száz méter hosszú vízesések zuhognak alá a bujazöld hegyoldalban. Itt a hajó áthalad a College Fjord-on, amely az apály-dagály hatásának kitett jégfolyamnak ad otthont. A hajótól nem messze már áthatolhatatlan sűrűségben úsznak a jéghegyek. Aprók, nagyok, szélesek, hosszúak. Vannak közöttük fantasztikus alakzatok is – helyenként jégtornyok magasodnak ki a fehér törmelékből. Szerencsés esetben a fjordokba zuhanó, morajló jégtömbök között 40 tonnás bálnákat is megfigyelhetünk. A csodás helyet 1899-ben fedezték fel, örökké hálásak lehetünk a közeli egyetem kutatóinak, akik rátaláltak erre a csodára.


8. nap

Alaszka hajóút Skagway

Anchorage (Whittier), Alaska
Kikötés: 12:30

Anchorage, Alaszka legnépesebb városa egy háromszög alakú félszigeten helyezkedik el, melyet a Cook Inlet két nyúlványa határol. Alaszka legfontosabb kikötővárosa, nem mellesleg az alaszkai vasút- és közúthálózat egyik csomópontja. Nemzetközi légikikötővel is rendelkezik, így igazán könnyen elérhető, népszerű úti célról van szó. Az Alaszkai-öböl számtalan csodás látnivalót tartogat, további vonzerőt jelent a Kenai –hegység közelsége. Ez utóbbit akár a Grandview Cruise Train vonatkirándulásainak alkalmával is felfedezhetik az ide látogatók, elképesztő panoráma tárul az utazók szeme elé.
Whittier egy alig 300 főt számláló kis alaszkai falu, ahol évente hat méternél is több hó esik átlagosan. Ami azonban különlegessé teszi a települést, hogy szinte mindannyian egy tető alatt laknak. A 14 emeletes Begich Towerst 1953-ban kezdte el építeni az amerikai hadsereg, pár év múlva azonban, amikor a katonák kivonultak, polgári tulajdonban került az épület. A fő bevételi forrás a halászat és a turizmus. Csak a hegyek és a tenger öleli körül az Anchorage-tól 100 km-re lévő települést. Olyannyira elszigetelt, hogy szárazföldön mindössze egy egyirányú alagút köti össze a külvilággal (Anton Anderson alagút), de az is csak reggel 5.30 és éjjel 11 között, amúgy zárva van. A négy kilométer hosszú alagútba félóránként lehet az egyik vagy a másik irányból behajtani.


Egyéni akciós hajóút

Időpontok: 2020. május 9., 16., 20., 23., 30., június 3., 6., 13., 17., 20., 24., 27., július 1., 4., 8., 11., 15., 18., 22., 29., augusztus 1., 5., 8., 12., 15., 22., 26., 29., szeptember 2., 5., 9., (7 éjszaka)

A fenti egyéni hajóútra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!
Az árak a legolcsóbb (belső) kabinra érvényesek, igény esetén ablakos, balkonos kabinok és egyes hajókon lakosztályok foglalására is van lehetőség.
Kérje ajánlatunkat munkatársainktól.


Az ár tartalmazza:

  • 7 éjszakai szállás a hajón kiválasztott kabinkategóriában
  • teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással)
  • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
     

Az ár nem tartalmazza:

  • a kikötőbe jutás költsége
  • fakultatív kirándulások
  • helyszínen fizetendő kötelező szervízdíj (belső, ablakos, balkonos kabin): 13,5 USD/fő/nap., (mini suite vagy suite): 14,5 USD fő/nap
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, útlemondási biztosítás

Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2%-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazzaFontos információ

A fakultatív kirándulások az időjárás függvényében indulnak, megvalósulásukért és az ebből adódó programváltozásokért a hajótársaság és az OTP Travel Kft. felelősséget nem vállal.
A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és HELYI (angolul beszélő) idegenvezető kíséretében lehet részt venni.
A hajótársaság – a helyi költségek esetleges módosulása vagy váratlan események esetén - fenntartja a jogot a kirándulások árának és programjának módosítására.

VANCOUVER - ALASZKA


Indulási kikötő:Vancouver, Kanada
Hajó:Coral Princess

Katalógus ár: 553 EUR/fő-től

Usa
ANCHORAGE (AK)
Hajó
Hajó
Reggeli + ebéd + vacsora
Alaszka gleccserek földjén
Illetékek: 198 EUR/fő. Helyszínen fizetendő kötelező szervízdíj: 13,5 USD/fő/nap.
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!