ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

ALASZKA 7 ÉJSZAKÁS EGYÉNI HAJÓÚT

Alaszka Gleccserek földjén

Alaszka egyedülálló hely - nem csak az Egyesült Államokban, de az egész világon. Hatalmas nemzeti parkjai, szédítő gleccserei, a különleges állatvilág és az érintetlen természet semmihez sem hasonlítható, életre szóló élményeket nyújt. A Vancouverből induló hajóút lélegzetelállító vízi útvonalon halad British Columbia és Alaszka partjainál, a szárazföld felől nem látható, rendkívüli tájakkal ajándékozva meg az utazókat.

1. nap

Alaszka Gleccserek földjén

Vancouver/ Kanada
Indulás: 16.30 órakor

A kikötőbe érkezés javasolt időpontja 11.00- 13.30 óra között*. A kabinok elfoglalása. Tervezett indulás 16.30 órakor. *A repülési menetrendtől függően-, javasolt a hajó indulása előtt legalább egy nappal érkezni. Szállásfoglalásban kérjék munkatársaink segítségét.


2. nap

Alaszka hajóút Vancouver

Tengeren

Egész napos hajózás a tengeren Ketchikan irányába. Ezen a napon lehetőség nyílik a Royal Princess felfedezésére, számtalan szolgáltatásának kipróbálására, animációs programokon való részvételre. Nappal sporttevékenységek és a kényeztető spa szolgáltatásai, este szórakoztató műsorok gondoskodnak a hajón töltött nap élményeiről.


3. nap

Alaszka hajóút Vancouver

Ketchikan/ Alaszka
Érkezés: 6.30 órakor, indulás: 15.00 órakor

Megérkezés Ketchikanba a kora reggeli órákban. A szigeten elhelyezkedő település a sporthorgászok paradicsoma, de kulturális öröksége is nagyon gazdag. A belvárosban sétálva több méter magas indián totemoszlopok láthatók (Itt található a világ legnagyobb totemoszlop gyűjteménye). A környék felfedezése egyénileg, vagy a hajótársaság által kínált kirándulások egyikével.


4. nap

Juneau/ Alaszka
Érkezés: 8.00 órakor, indulás: 21.00 órakor

Kikötés a kora reggeli órákban Juneau-ban, az Egyesült Államok egyetlen olyan tagállami fővárosában, mely kizárólag repülővel vagy hajóval közelíthető meg az összefüggő jégmezők miatt. A város névadója Joe Juneau aranyásó. Juneau modern története 1880-ban, az aranyásási lázzal kezdődött. Előtte évszázadokon át a terület a Tlingit indiánokhoz tartozott. Joe helyi vezetők segítségével sok megpróbáltatás után babszem nagyságú aranyrögökre lelt. A világ három legnagyobb aranybányájának egyike jött itt létre. Itt van Alaszka egyik legszebb gleccsere, a 19 kilométer hosszú Mendenhall-gleccser, egyike a délkelet-alaszkai Juneau-jégmezőt alkotó 38 gleccsernek. Mindemellett a mai napig láthatók az 1800-as évekből származó viktoriánus épületek, amelyek különleges hangulatot adnak a városnak.


5. nap

Alaszka hajóút Ketchikan

Skagway/ Alaszka
Érkezés: 7.00 órakor, indulás: 20.30 órakor

Megérkezés Skagway-be a reggeli órákban. A híres Klondike-i aranyláz idején innen özönlettek a hegyekbe az aranyásók a gazdagság reményében. Ez volt a legrövidebb, de nem a legkönnyebb útvonal az áhított aranyig. A város atmoszférája, a közelből induló White Pass vasútvonal; Yukon túrák, na meg a közeli Davidson-gleccser turisták százait vonzzák évente.


6. nap

Alaszka hajóút Juneau

Glacier Bay Nemzeti Park/ Alaszka
Érkezés: 6.00 órakor, indulás: 15.00 órakor

Panoráma hajózás az UNESCO Világörökség részét képező Glacier Bay Nemzeti Parkban. Meseszerű környezetben egy óriás méretű, több ágból álló fjord található. Itt láthatók a világ talán leglenyűgözőbb gleccserei, a legváltozatosabb növényzet és gazdag állatvilág. A panorámahajózás alatt barátságos és felkészült túravezetők segítik a csodás öböl megismerését. A fjordok 100 km hosszan nyúlnak a szárazföld belsejébe, ahol a magas hegyek között a nemzeti park területén 16 gleccser található, melyek a magashegységi hómezőkből kapják az utánpótlást. Mind közül a leglátványosabb a 34 km hosszú Margerie gleccser, mely 3-4 métert halad előre naponta. Ismertebb gleccserek közé tartoznak a Grand Pacific, a Johns Hopkins, a Reid Carroll és Lamplugh gleccser. A mindösszesen 101 ezer négyzetkilométeren elterülő Glacier Bay Nemzeti Park, a Wrangell- St. Elias Nemzeti park és a Tatshenshini- Alsek Park együttesen a Világörökség része és a világ legnagyobb nemzetközi védett területe. A természeti látnivalókban gazdag parkot hátrahagyva, hajózás egy újabb csodához a College Fjordhoz.


7. nap

Alaszka hajóút Skagway

College Fjord/ Alaszka
Érkezés: 18.00 órakor, indulás: 20.30 órakor

Késő délután érkezés a festői szépségű College Fjordhoz, ahol a különböző gleccserek Egyesült Államokbeli egyetemek után kapták nevüket: mint a Yale és Harvard gleccser. A hajótól nem messze már áthatolhatatlan sűrűségben úsznak a jéghegyek. Vannak közöttük fantasztikus alakzatok is – helyenként jégtornyok magasodnak ki a fehér törmelékből. Szerencsés esetben a fjordokba zuhanó, morajló jégtömbök között bálnák is felbukkanhatnak. A Fjordot 1899-ben fedezték fel a Harriman expedíció során, melyet Edward Harriman, gazdag vasúti mágnás vezetett. Harriman célja eredetileg az volt, hogy Alaszkában grizzly-re vadászik, ám végül felfogadott egy teljes tudományos csapatot, hogy dokumentáljanak mindent az út során, mely Seattle-től Szibériáig tartott. Továbbhajózás Anchorage irányába.


8. nap

Alaszka hajóút Skagway

Anchorage/ Alaszka
Érkezés: 00.30 órakor

Az éjszakai órákban megérkezés Anchorage-ba. Kijelentkezés a hajóról.


Időpont: érdeklődésre

2022. májustól (8 nap/ 7 éjszaka)


Részvételi díj irányárak:

Belső kabinban: 255 000 Ft/fő-től

Balkonos kabinban: 410 000 Ft/fő-től

A részvételi díj irányár, mely a szabad kapacitás erejéig érvényes.

Az árak a legolcsóbb kabinra érvényesek, kérje ajánlatunkat munkatársainktól.

Vízum: a biometrikus, bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak az Amerikai Egyesült Államokba és Kanadába. A beutazáshoz érvényes ESTA és ETA engedély szükséges, melyet a részvételi díj nem tartalmaz.


A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

 • 7 éjszakai szállást a kiválasztott típusú kabinban 
 • teljes ellátást a hajón
 • korlátozott italfogyasztást, melyről munkatársaink adnak felvilágosítást 
 • úszómedence ás fitneszterem használatát
 • esti show műsorokat és animációs programokat
 • kikötői illetéket (200 EUR/fő)

  Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.

A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

 • a kikötőbe jutás költségét 
 • helyszíni szervizdíjat (kb. 102 USD/felnőtt) 
 • italcsomagot (igény szerint) 
 • fakultatív programot
 • a fedélzeten térítés ellenében igénybe vehető szolgáltatásokat (pl. Spa használata, szépségszalon, mosoda, fotó- és videó szolgáltatás stb.) 
 • ETA és ESTA elektronikus belépési engedélyt
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást 
 • útlemondási biztosítást 

  Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, amely a részvételi díj 2 %-a és kizárólag a hajóút foglalásakor köthető.
   

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

ALASZKA


Indulási kikötő:Vancouver, Kanada
Hajó:Royal Princess

Katalógus ár: érdeklődésre

Usa
ANCHORAGE (AK)
Hajó
Hajós utazás
Reggeli + ebéd + vacsora
Alaszka gleccserek földjén
A kikötőbe jutás költségét nem tartalmazza. Helyszíni szervizdíj: kb. 102 USD/felnőtt
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot.

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!