ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

ALASZKA 7 ÉJSZAKÁS EGYÉNI HAJÓÚT

Alaszka Gleccserek földjén

Seattle, a "Smaragdváros" a Princess Cruises hét éjszakás alaszkai hajóútjának kiindulópontja. Ugyaninnen keltek útra az alaszkai vadonba egykor a jó szerencséjük nyomába eredő kalandor szellemű aranyásók is a Klondike-i aranyláz idején. Gleccserek vájta fjordok, erdőségek borította szigetek és álmos alaszkai kikötővárosok mentén halad a festői hajóút. Alaszka egyedülálló természeti látnivalói és páratlan vadvilága életre szóló élményekben részesíti az utazókat.

1. nap

Alaszka Gleccserek földjén

Seattle, Washington, United States
Indulás: 16:00

Seattle fiatal kora ellenére gazdag történelmi hagyományokkal rendelkezik. Az első telepesek 1851-ben érkeztek, és Alki Point környékén még erdőket és mocsarakat találtak, ahol átfogó tereprendezést követően megteremtették a mai modern Seattle alapjait. A város a környék legendás indián vezéréről, Seattle törzsfőnökről (Noah Sealth) kapta nevét. Az 1889-es nagy seattle-i tűzvészt követően - melynek során 31 utcatömb pusztult el- nagyszabású építkezések kezdődtek, Smaragdváros teljesen átalakult. A város kétszer látta vendégül a világot, 1909-ben, majd 1962-ben itt rendezték a Világkiállítást. A város kétszer látta vendégül a világot, 1909-ben, majd 1962-ben itt rendezték a Világkiállítást. Seattle a grunge és a garage rock zenei stílusok szülőhelye. Innen indult világhódító útjára a Starbucks, a világ legnagyobb kávézólánca, valamint a Boeing, a legnagyobb repülőgépgyártók egyike. A gyönyörű természeti környezetben fekvő település kulturális sokszínűségével, vendégszerető lakosaival a világ minden tájáról vonzza a turistákat. A városba látogatók kedvenc látványosságai a Space Needle, az ikonikus kilátó és étterem, a Pike Place Market termelői piac, ahol minden megtalálható, mi szem-szájnak ingere, a Repülés-múzeum, minden repülőgép-bolond álma, és a Chihuly Garden and Glass, amely egy híres művész szobrokkal, installációkkal és egyéb alkotásokkal zsúfolt stúdiójából napjainkra a város egyik legfontosabb nevezetességévé vált. A Space Needle 1962 óta tornyosul a város fölé 185 méteres magasságával, ez a világ első forgó üvegpadlós kilátója. A kikötő közelében helyezkedik el a Pike Place Market, ahol érdemes felkeresni a halas standot, ritkaságszámba menő hal-zsonglőrködést tekinthetünk meg helyi halárusok előadásában. A piactól pedig már csak pár perc séta, hogy eljussunk a világ első Starbucks üzletéhez, amely 1912-ben nyitotta meg kapuit. Seattle városrészei igen változatosak, van közöttük nyüzsgő, művészi, drága és csillogó, nemzetközi, de még természetközeli is megtalálható, így mindenki megtalálja a kedvére való programot és látnivalót.


2. nap

Alaszka hajóút Vancouver

Tengeren

Alaszka felé haladva remek alkalom kínálkozik a Ruby Princess kényeztető szolgáltatásainak kipróbálására. A közel 900 balkonos kabint kínáló hajón az exkluzív étkezési lehetőségek mellett izgalmas programok és szórakozás vár az utazókra, mint például a Movies Under The Stars szabadtéri moziélménye a csillagos ég alatt.


3. nap

Alaszka hajóút Vancouver

Juneau, Alaska, United States
Kikötés: 11:00
Indulás: 22:00

A város névadója Joe Juneau aranyásó. Juneau modern története 1880-ban, az aranyásási lázzal kezdődött. Előtte évszázadokon át a terület a Tlingit indiánokhoz tartozott. Joe helyi vezetők segítségével sok megpróbáltatás után babszem nagyságú aranyrögökre lelt társával, Richard Harris-szel. A világ három legnagyobb aranybányájának egyike jött itt létre. A II. Világháború végéig 150 millió dollár értékben ástak ki a nemesfémből. Juneau bányáit bezárták, de a város Alaszka fővárosává vált. Napjainkban kb. 3000 ember lakja a várost, amely területét tekintve a világ egyik legnagyobb kiterjedésű települése. Mindösszesen a svéd Kiruna, és az alaszkai Sitka előzi meg a rangsorban. Mára fjordok, erdők, hófödte csúcsok miatt érkeznek ide a látogatók. Itt van Alaszka egyik legszebb gleccsere, a 19 kilométer hosszú Mendenhall-gleccser, egyike a délkelet-alaszkai Juneau-jégmezőt alkotó 38 gleccsernek. Mindemellett a mai napig láthatók az 1800-as évekből származó viktoriánus épületek, amelyek különleges hangulatot adnak a városnak.


4. nap

Skagway, Alaska, United States
Kikötés: 07:00
Indulás: 20:30

Mi más alakíthatta volna történelmét, mint a közeli Kanadához tartozó Yukon területen talált arany? A híres Klondike-i aranyláz idején innen özönlettek a hegyekbe az aranyásók a gazdagság reményében. Ez volt a legrövidebb, de nem a legkönnyebb útvonal az áhított aranyig. Egykor 20000 lakója volt a városnak, mára mindösszesen 1000 ember lakja, de igazi turistaparadicsommá nőtte ki magát. A város egyedi atmoszférája, a közelből induló White Pass Yukon túrák, na meg a közeli Davidson-gleccser turisták százait vonzzák évente.


5. nap

Alaszka hajóút Ketchikan

Glacier Bay National Park (Scenic Cruising), Alaska, U.S.
Kikötés: 06:00
Indulás: 15:00

A Glacier Bay Nemzeti Park a Világörökség része: meseszerű környezetben egy óriás méretű, több ágból álló fjordot találunk. A környező hegyekből az öbölbe érkező gleccserek látványa leírhatatlan, talán az egyik legszebb a világon. A Princess hajótársaság azon kevesek közé tartozik, akik rendelkeznek hajózási engedéllyel ezen a vidéken. A panorámahajózás alatt barátságos és felkészült túravezetők segítik a csodás öböl megismerését. A fjordok 100 km hosszan nyúlnak a szárazföld belsejébe, ahol a magas hegyek között a nemzeti park területén 16 gleccser található, amelyek a magashegységi hómezőkből kapják az utánpótlást. A nemzeti park élővilága főként medvékből, szarvasokból, havasi kecskékből, bálnákból és különféle vízimadarakból áll. Amerre csak a szem ellát, a kék és a fehér millió árnyalata tárulkozik elénk, hihetetlen felüdülés a látvány.


6. nap

Alaszka hajóút Juneau

Ketchikan, Alaska, United States
Kikötés: 07:00
Indulás: 13:00

Ketchikan tulajdonképpen Alaszka első (és egyben legdélebbi) városa, az északra tartó utazók fontos állomása volt. A lazac fővárosának is nevezett város fontos kikötő volt az aranyláz idején. A település nevét a várost keresztbeszelő Ketchikan nevű patakról kapta. A patakot pedig még a Tlingit indián törzs nevezte el, már jóval a város megalapítása előtt. A Ketchikan név jelentése nem más, mint „a kitárt szárnyú sas” és a közeli vízesésre utal. Az itt letelepülőket a környék gazdag halpopulációja, valamint a környék faanyagának, illetve fűrészárujának kiaknázatlansága vonzotta az aranyláz idején. A fejlődésnek köszönhetően hamar Alaszka negyedik legnagyobb városává vált. A szigeten elhelyezkedő település a sporthorgászok paradicsoma, de kulturális öröksége is igen gazdag. Ketchikan önmagában is üdítő élményt nyújt a messziről érkező turista számára, ugyanakkor bájos utcáin és gyönyörű fenyővel benőtt hegyoldalain kívül más emlékezetes látnivalókat és programokat is kínál. A belvárosban sétálva több méter magas indián totemoszlopokat csodálhatunk meg (Itt található a világ legnagyobb totemoszlop gyűjteménye), vagy megtekinthetjük a helyi favágók show-elemekkel tűzdelt ügyességi favágó versenyét. A Misty Fjords Nemzeti Emlékmű egy csodálatos terület Ketchikantól keletre. Meredek sziklafalaknak, hatalmas vízeséseknek, havas hegycsúcsoknak és csodálatos esőerdőknek ad otthont. Egy igazi érintetlen paradicsom, amely garantáltan magával ragadja az utazó szívét.


7. nap

Alaszka hajóút Skagway

Victoria, British Columbia, Canada
Kikötés: 19:00
Indulás: 23:59

Kanada legnyugatibb tartománya, Brit Kolumbia gyönyörű fjordjairól és fenyőerdőiről híres. Brit Kolumbiában nem kevesebb, mint 7 nemzeti park található Kanada nemzeti parkjai közül. A tartomány székhelye, Victoria nyüzsgő, élettel teli város. Victoriaban az enyhe, csendes-óceáni klíma miatt egész évben nyílnak a virágok, legyen az privát portál vagy a meseszép és világhírű virágoskert, a Butchart Gardens. A város Viktória brit királynő után kapta nevét, az északnyugati csendes-óceáni partvidék egyik legrégibb városa, brit településként jött létre 1841-ben. A város sok történelmi épületét megőrizte, akárcsak a délutáni teázás tipikusan angol szokását. Az üzletek kirakataiban rengeteg brit import terméket találhatunk. Mint a „Kertek Városa”, Victoria vonzó és népszerű turisztikai célpont. A városban sok a diák, akik olyan népszerű intézményekben tanulnak, mint a Victoriai Egyetem, a Nyugat-Kanadai, vagy a Royal Roads Egyetem.

A Csendes-óceán partvidékének vad szépsége, a számtalan természeti kincs, a barátságos helyiek, az egyedi atmoszféra, a kifinomult gasztronómia, a pezsgő kikötő teszik Victoriat egészen különleges úti céllá.


8. nap

Alaszka hajóút Skagway

Seattle, Washington, United States
Kikötés: 07:00

Seattle fiatal kora ellenére gazdag történelmi hagyományokkal rendelkezik. Az első telepesek 1851-ben érkeztek, és Alki Point környékén még erdőket és mocsarakat találtak, ahol átfogó tereprendezést követően megteremtették a mai modern Seattle alapjait. A város a környék legendás indián vezéréről, Seattle törzsfőnökről (Noah Sealth) kapta nevét. Az 1889-es nagy seattle-i tűzvészt követően - melynek során 31 utcatömb pusztult el- nagyszabású építkezések kezdődtek, Smaragdváros teljesen átalakult. A város kétszer látta vendégül a világot, 1909-ben, majd 1962-ben itt rendezték a Világkiállítást. A város kétszer látta vendégül a világot, 1909-ben, majd 1962-ben itt rendezték a Világkiállítást. Seattle a grunge és a garage rock zenei stílusok szülőhelye. Innen indult világhódító útjára a Starbucks, a világ legnagyobb kávézólánca, valamint a Boeing, a legnagyobb repülőgépgyártók egyike. A gyönyörű természeti környezetben fekvő település kulturális sokszínűségével, vendégszerető lakosaival a világ minden tájáról vonzza a turistákat. A városba látogatók kedvenc látványosságai a Space Needle, az ikonikus kilátó és étterem, a Pike Place Market termelői piac, ahol minden megtalálható, mi szem-szájnak ingere, a Repülés-múzeum, minden repülőgép-bolond álma, és a Chihuly Garden and Glass, amely egy híres művész szobrokkal, installációkkal és egyéb alkotásokkal zsúfolt stúdiójából napjainkra a város egyik legfontosabb nevezetességévé vált. A Space Needle 1962 óta tornyosul a város fölé 185 méteres magasságával, ez a világ első forgó üvegpadlós kilátója. A kikötő közelében helyezkedik el a Pike Place Market, ahol érdemes felkeresni a halas standot, ritkaságszámba menő hal-zsonglőrködést tekinthetünk meg helyi halárusok előadásában. A piactól pedig már csak pár perc séta, hogy eljussunk a világ első Starbucks üzletéhez, amely 1912-ben nyitotta meg kapuit. Seattle városrészei igen változatosak, van közöttük nyüzsgő, művészi, drága és csillogó, nemzetközi, de még természetközeli is megtalálható, így mindenki megtalálja a kedvére való programot és látnivalót.


Egyéni akciós hajóút

Időpontok:  2020. május 9., 16., 20., 23., 30., június 3., 6., 13., 17., 20., 24., 27.,  július 1., 4., 8., 11., 15., 18., 22., 25., 29., augusztus 1., 5., 8., 12., 15., 22., 26., 29. (7 éjszaka)

Tovább indulási időpontokról, repülőjegy árakról készséggel adunk felvilágosítást.

A fenti egyéni hajóútra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!
Az árak a legolcsóbb (belső) kabinra érvényesek, igény esetén ablakos, balkonos kabinok és egyes hajókon lakosztályok foglalására is van lehetőség.
Kérje ajánlatunkat munkatársainktól.


Az ár tartalmazza:

  • 7 éjszakai szállás a hajón kiválasztott kabinkategóriában
  • teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással)
  • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
     

Az ár nem tartalmazza:

  • a kikötőbe jutás költsége
  • fakultatív kirándulások
  • helyszínen fizetendő kötelező szervízdíj (belső, ablakos, balkonos kabin): 13,5 USD/fő/nap., (mini suite vagy suite): 14,5 USD fő/nap
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, útlemondási biztosításÚtlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2%-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazzaFontos információ

A hajón számtalan fakultatív program lehetőséget kínál a hajótársaság, melyekre a helyszínen lehet jelentkezni és HELYI (angolul beszélő) idegenvezető kíséretében lehet részt venni.
A fakultatív kirándulások az időjárás függvényében indulnak, megvalósulásukért és az ebből adódó programváltozásokért a hajótársaság és az OTP Travel Kft. felelősséget nem vállal.
A hajótársaság – a helyi költségek esetleges módosulása vagy váratlan események esetén - fenntartja a jogot a kirándulások árának és programjának módosítására.

SEATTLE - ALASZKA


Indulási kikötő:Seattle, United States
Hajó:Ruby Princess

Katalógus ár: 889 EUR/fő-től

Usa
JUNEAU (AK)
Hajó
Hajó
Reggeli + ebéd + vacsora
Alaszka gleccserek földjén
Illetékek: 198 EUR/fő. Helyszínen fizetendő kötelező szervízdíj: 13,5 USD/fő/nap.
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!