ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

KALANDOZÁSOK A JÉG BIRODALMÁBAN

Az Antarktisz felfedezése- kalandozások a jég birodalmában

Az expedíciós utazás különleges élményeket tartogat az ide látogatóknak. A csupán 199 fős, kimondottan sarkköri túrákra tervezett, kivételes kényelmű és felszereltségű HANSEATIC inspiration luxus hajó fedélzetén a végtelen jég birodalmába visz az út. A Dél-Shetland-szigeteken és az Antarktiszi- félszigeten kikötve barátságos pingvinek kolóniái várják érdeklődéssel az utasok érkezését. Az expedíciós kirándulások során lélegzetelállító panoráma és különleges vadvilág tárul az utazók elé, akik számtalan új ismerettel gazdagodhatnak a rendkívüli utazás során.

1. nap

Az Antarktisz felfedezése - csoportos hajóút - OTP Travel Utazási Iroda szervezésében

Ushuaia

Repülés Buenos Aires-ből Ushuaia-ba a délutáni órákban. Tűzföld tartomány székhelye, és a világ legdélebbi városa Ushuaia, avagy Fin del Mundo - a „világ vége”. Az argentin városon túl valóban már csak a természet jeges birodalma van. A sokáig csupán indiánok lakta izolált vidék hivatalosan 1884. október 12-e óta város: ekkor érkezett meg partjaihoz az argentin haditengerészet felfedezőegysége és tűzte ki zászlóját az öbölben. Nem sokkal később az argentinok egy fegyenctelepet hoztak itt létre, melyből lehetetlen volt megszökni. A börtönsziget egészen a XX. század közepéig működött. Az északról a Martial-hegység övezte, délről pedig a Beagle-csatorna vize határolta település az antarktiszi hajóutak egyik kiindulópontja.


2-3. nap

Az Antarktisz felfedezése - csoportos hajóút - OTP Travel Utazási Iroda szervezésében

Drake- átjáró

Hajózás a Drake-átjárón keresztül. A 800 km széles átjáró Dél-Amerika legdélebbi pontja, valamint ez köti össze az Atlanti-óceánt a Csendes- óceánnal, és itt lehet legrövidebb úton megközelíteni az Antarktiszt. Nevét a XVI. századi angol kalóz és felfedező, Sir Francis Drake után kapta, aki véletlenül sodródott erre hajójával. Az átjárón 1616-ban a Holland Eendracht nevű hajó kelt át először, melynek kapitánya szülővárosáról (Hoorn) nevezte el a Horn-fokot.


4-10. nap

Az Antarktisz felfedezése - csoportos hajóút - OTP Travel Utazási Iroda szervezésében

Déli-Shetland- szigetek – Antarktiszi-félsziget – Weddell-tenger

Több napos hajózás az Antarktiszi-félsziget és a Déli-Shetland-szigetek körül. A zord időjárás ellenére, felejthetetlen élmények, hatalmas hómezők és sziklák, vulkánmaradványok, forró föld alatti források misztikus gőze, és eddig testközelből nem ismert állatvilág várja a felfedezőket. A Déli-Shetland-szigetek az Antarktiszi- félszigettől 120 km-re északra található. A szigetcsoport legkülönlegesebb része a Deception-sziget, amely egy működő vulkán. Érdekessége, hogy 10 000 éve egy kitörés során a vulkán összeomlott, így a vízből csak a kráter látszik ki. Bár a sziget ridegnek tűnhet, egy több mint 100 000 tenyészpárból álló kantáros pingvinkolónia otthona. A vulkáni tevékenység miatt számos moha és zuzmófaj is megtalálható itt. A Weddell-tengeren hajózva egyedi természeti szépségek: csillogó jéghegyek között úszó bálnák, Adélie-pingvinekkel zsúfolt jégtáblák, különleges jégformációk tárulnak a felfedezők elé. Az Antarktiszi-félsziget az Antarktisz legnagyobb félszigete. Fjordok szegélyezik és magas hegyek uralják, melyekből a keleti és nyugati oldalon gleccserek törnek a tenger felé. Számtalan sziget helyezkedik el körülötte, mint a Sándor-sziget, a Charcot-sziget, és a James Ross-sziget, ahol 1986-ban argentin kutatók dinoszaurusz maradványokra bukkantak. A Cuverville-szigeten szamárpingvinek sokasága látható. Az egyik leglenyűgözőbb hajózási útvonal a Lemarie-csatorna, ahol 1000 méteres, hófedte hegyek nyújtóznak az ég felé. A Neumayer-csatornánál haladva gleccserek alkotnak lélegzetállító panorámát.


11. nap

Az Antarktisz felfedezése - csoportos hajóút - OTP Travel Utazási Iroda szervezésében

Drake-átjáró

Ezen a napon lehetőség van a hajó szolgáltatásainak felfedezésére. A luxushajó stílusát a tenger inspirálta, a kabinok mintáinak lágy hullámvonalai, a természetes színek, a kiváló minőségű anyagok harmóniája pihenést és felüdülést nyújt. A három első osztályú étteremben kivételes gasztronómiai élményekben lehet része az utasoknak. A hajón található fitnesz- és wellness részleg a tökéletes kikapcsolódást szolgálja. A fedélzeten Óceán Akadémia működik, ahol tudományos kísérletek, interakciós programok által lehet megismerkedni a kirándulásokon látott egyedülálló természeti szépségekkel, az állat- és növényvilággal.


12. nap

Az Antarktisz felfedezése - csoportos hajóút - OTP Travel Utazási Iroda szervezésében

Horn-fok

Kevés olyan hely van a világon, amely egyszerre vonzó és félelmetes. A Horn-fok – a Drake-átjáró legészakibb pontja egyike ezeknek az útvonalaknak. A hajósok egykor rettegték, mert az erős szelek, az Antarktiszról sodródó jégjegyek és a veszélyes áramlatok kiszámíthatatlanná tették itt átkelést. A Panama-csatorna megnyitása előtt a tengeri kereskedelmi útvonalak fontos állomása volt. A chilei felségvizeken lévő Horn-fok és környéke a zord időjárási körülmények ellenére különleges állatvilág: tengeri emlősök, oroszlánfókák, és tengeri madarak, köztük a fekete szemű albatrosz otthona, valamint itt található a világ legdélebbi moszaterdeje is.


13. nap

Az Antarktisz felfedezése - csoportos hajóút - OTP Travel Utazási Iroda szervezésében

Ushuaia

Érkezés a kora reggeli órákban Ushuaia-ba. Repülés Buenos Airesbe, majd tovább utazás egyénileg.

Minimum létszám: 2 fő

Időpont: érdeklődésre


A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

 • utazás charter repülőjárattal Buenos Aires – Ushuaia – Buenos Aires útvonalon turista osztályon
 • illetékek
 • 12 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas elhelyezéssel
 • teljes ellátás a hajón alkoholmentes italfogyasztással
 • szervizdíj, kikötői és repülőtéri díjak
 • a Hapag-Lloyd hajótársaság útlemondási biztosítása és csődbiztosítása
 • németül és angolul beszélő személyzet a hajón
 • a hajó fedélzeti szolgáltatásai*

  * A részvételi díjban foglalt fedélzeti szolgáltatások:
  - A kabinokban: köszöntő pezsgő, minibár naponta feltöltve alkoholmentes italokkal (szeszes italok további választéka a Grand lakosztályokban és a Junior lakosztályokban), kávéfőző, 24 órás kabinszolgálat (komornyik szolgáltatás a Grand lakosztályokban és a Junior lakosztályokban), síkképernyős tv információs és szórakoztató programokkal, személyes e-mail fiók és internet-hozzáférés Wi-Fi-n keresztül (e-mailek ingyenesen, az internet napi egy órás használatig ingyenes, a felett feláras), a kabinban elhelyezett információs anyag a kikötőkről és a desztinációkról, valamint kölcsönfelszerelések: egy távcső és két pár nordic walking túrabot a kabinba bekészítve, továbbá meleg kabátok, gumicsizmák, könnyűbúvár-felszerelés
  - Éttermek: a teljes ellátáson belül nemzetközi ínyenc ételek választéka egész nap: korai reggeli, reggeli, délutáni kávé/tea, ebéd, valamint vacsora a rugalmas nyitvatartású három étterem egyikében választás szerint
  - Kirándulások: a partra szállás és túra a hajó saját felfújható motoros csónakjaival (Zodiac) történik
  - Fedélzeti ismeretanyag: a hajóutat az útvonal témájához kapcsolódó tudományos szakértők, tapasztalt szakemberek kísérik, akik bemutatókat és multimédiás előadásokat tartanak, válaszolnak az útvonalat érintő, felmerülő kérdésekre, valamint kíséretet nyújtanak a Zodiac túrák alatt. A fedélzeten interaktív Óceán Akadémia működik a nap 24 órájában, ahol a nagyméretű tanulófal, az elfordítható érintőképernyőkkel ellátott olvasószékek, és az interaktív tudományos plakát segítségével szerezhetnek ismereteket a vendégek a tengerek, óceánok és a partvidékek élővilágáról. A fedélzeten érthető és átfogó információk (például kézikönyvek, expedíciós térképek) állnak az utasok rendelkezésére.
  - Spa és fitnesz: fitnesz részleg kilátással az óceánra, sportfoglalkozások, valamint kikötési helytől függően további sporttevékenységek a parton. OCEAN SPA finn szaunával, kilátással az óceánra, gőzfürdővel, beltéri és kültéri relaxációs területtel (spa kezelések és fodrászat felár ellenében.

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • utazás Budapest – Buenos Aires – Budapest között
 • tranzitszállás Buenos Airesben a hajóút előtt és után**
 • baleset- , betegség-, poggyász biztosítás
 • útlemondási biztosítás az extra szolgáltatásokra (pl. repülőjegy, szállás).

**A biztonságos és kényelmes utazás érdekében a hajóút előtt és után 1-1 éjszaka tranzitszállás javasolt Buenos Aires-ben. A repülőjegy árakról és a tranzitszállásról, továbbá a hajóúthoz kapcsolható argentínai hosszabbítási lehetőségekről irodáink készséggel adnak felvilágosítást és igény szerint készítenek személyre szabott ajánlatot.
Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 

AZ ANTARKTISZ FELFEDEZÉSE


Indulási kikötő:Ushuaia
Hajó:HANSEATIC inspiration

Katalógus ár: érdeklődésre

Argentína
Buenos Aires
Hajó
Hajós utazás
Reggeli + ebéd + vacsora alkoholmentes italfogyasztással

A kikötőbe jutás költségét nem tartalmazza.
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot.

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!