ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

BRIT SZIGETEK ÉS NORMANDIA

Barcelonától Rómáig

Európa legnagyobb szigetcsoportját járja körbe a Princess luxushajója, olyan vidéket, amely állandóan ki van téve a tenger ostromának. Bővizű folyók, legendás várromok és kastélyok, történelmi hőstettek vidéke a Brit-szigetek, itt vendégeskedünk majd’ két hétig. A brit korona ékköveit végiglátogatva mindenkit megérint a múlt. Anglia, Írország, Észak-Írország és Skócia fennkölt, vadregényes, varázslatosan békés tájaival gyorsan feledteti a mindennapok gondjait.

1. nap

Brit szigetek és Normandia

London (Southampton), Anglia

Bejelentkezés a hajóra, kabinok elfoglalása. Indulás 17:00-kor

Az Anglia déli partjainál fekvő Southampton programlehetőségek és kulturális élet szempontjából egyaránt központi szerepet tölt be a régióban. Itt található Dél-Anglia legnagyobb színháza, vásárlási lehetőségei kimeríthetetlenek, díjnyertes parkokkal büszkélkedhet, kifejezetten élénk és pezsgő város.

2. nap

Brit szigetek és Normandia

Guernsey (St. Peter Port), Anglia

Kikötés: 06.00 óra Indulás 17:00 óra

A Csatorna-szigetek második legnagyobbika kellemes klímája és Franciaországhoz való közelsége miatt nem csupán a brit, hanem a francia kirándulók közt is népszerű. Guernsey az angol Korona birtokának számít, amely nem tagozódik be az anyaországba. Fővárosa St. Peter Port , itt köt ki a tengerjáró, majd a partra kisebb hajókkal történik az utasok szállítása. A II. világháborúban Guernsey-t megszállták a német csapatok, az ennek a korszaknak szentelt múzeumot és a föld alatti kórházat egyénileg vagy fakultatív kirándulás során szervezetten is fel lehet keresni. Az irodalom szerelmeseit bizonyára a Victor Hugo-hoz köthető látnivalók hozzák lázba, a francia író 15 évet töltött a szigeten.A történelem iránt érdeklődőknek is van igazi csemege. Az egykoron a kikötőt és a szigetet védő Cornet kastély 800 éve áll a parton, ma azonban már csak múzeumi tárlatok otthona, ágyúgolyót is csak kiállítási darabként találni benne. Mindenképpen érdemes felkeresni, átfogó képet kaphatunk a sziget fordulatokban gazdag történelméről.

3. nap

Brit szigetek és Normandia

Cork (Cobh), Írország

Kikötés: 09.00 óra Indulás 19:00 óra

A Kelta-tenger partján lévő Corkot a tőle 20 km-re lévő Cobh kikötőjén keresztül érjük el, itt kezdhetjük ismerkedésünket Írországgal. A települést a VI. században alapították, ekkor épült a St. Finbarr apátság, körülötte alakult ki a későbbi városmag. Napjainkban ezen a helyen az 1870-ben felszentelt katedrális áll, teljesen jogosan a város büszkesége. A mai városképet meghatározza a Corkot átszelő Lee-folyó, a belvárost hangulatos vízi utak veszik körbe, a kanálisok mentén megannyi látnivalóval. Börtönmúzeum, vajmúzeum, középkori harangtorony, Szent Anna templom, Killarney Nemzeti Park, Angol piac, Blarney- kastély – csak néhány nevezetesség, a teljesség igénye nélkül.

4. nap

Brit szigetek és Normandia

Dublin, Írország

Kikötés: 11.00 óra Indulás 22:00 óra

Smaragd –sziget fővárosában, Dublinban köt ki a hajó, hogy bepillantást nyerhessünk az egykor vikingek lakta város lenyűgöző történelmi hagyományaiba, fantasztikus kultúrájába. A gyönyörű fekvésű városban a György- korabeli épületek, a katedrálisok mellett megtekinthetjük Jonathan Swift, Oscar Wild és James Joyce szülőházát is. A legtöbb történelmi látnivaló a Liffey- folyótól délre található, míg északi partján sétálgatva a város modern épületei nyűgözik le a látogatót. Ha már ide citáltuk Jonathan Swiftet, akkor meg kell emlékeznünk a folyóparttól néhány percnyire található, I. Erzsébet királynő idejében alapított Szentháromság Főiskoláról is (Trinity Collage). Itt diplomázott ugyanis az ír szatirikus (is), aki később a Szent Patrik katedrális esperese volt, ahol szószéke és sírköve ingyenesen megtekinthető. Késő este fut ki újra a hajó, így az eseménydús nap után az egyik helyi pubban leguríthatunk egy hamisítatlan Guinness-t.

5. nap

Brit szigetek és Normandia

Liverpool, Anglia

Kikötés: 09.00 óra Indulás 19:45 óra

Mindhalálig Beatles! Ez az első dolog, ami a legtöbb embernek eszébe jut Anglia ötödik legnépesebb városáról. Nincs ezen mit csodálkozni, hiszen minden idők egyik legsikeresebb együttesének, a Beatlesnek szülővárosáról van szó. Liverpoolban vibráló művészeti élet folyik, számos színház, koncertterem, múzeum kínál változatos programokat. 2004-ben Liverpool vízparti látképe felkerült az UNESCO világörökségi listájára, ezzel is jelezvén a város jelentőségét a világkereskedelemben és a dokk technológiák fejlesztésében. Az Albert-dokkban kapott helyet a Merseyside Tengerészeti Múzeum, a Liverpooli élet Múzeum és a Tate Liverpool. London után a Mersey-parti kikötővárosban található Anglia legtöbb bejegyzett látnivalója és bármily' meglepő, de több György korabeli épülete van, mint az ilyen stílusú házairól ismert Bath-nak.

6. nap

Brit szigetek és Normandia

Belfast, Észak-Írország

Kikötés: 08.00 óra Indulás 21:00 óra

Miként előző megállónkban a Beatles, Belfastban a Titanic a hívószó. A Titanic-múzeum mellett Titanic-turistaösvény és a számtalan Titanic-tematikájú látogatóhely várja a látogatókat. Észak-Írország fővárosa iparváros, ahol azonban történelmi épületekből sincs hiány. Az Ulster Múzeum , a Stormont azaz a parlamenti épületek, a viktoriánus korból fennmaradt Szt. György piac, az Albert-óratorony, a Szt. Anna katedrális, és a hányatott sorsú operaház is felfedezésre vár. Akik kicsit messzebbre is merészkednének, azoknak Londonderry ősi városát vagy a legendás Óriások útját ajánljuk. Ez utóbbi az UNESCO védelmét élvező terület nem más, mint egy vulkáni tevékenység eredményeként létrejött, 40 000 bazaltoszlopból álló különleges formáció.

7. nap

Brit szigetek és Normandia

Glasgow (Greenock), Skócia

Kikötés: 07.00 óra Indulás 18:00 óra

A következő napokban Skócia városait látogatja végig a hajó, elsőként a legnagyobbal, Glasgow-val ismerkedhetünk meg. Greenockban horgonyoz le a tengerjáró, innen 45 perc alatt érjük el a lüktető belvárost. A város viktoriánus szíve a György tér, híres emberek szobraival és a városháza épületével. A város legfontosabb történelmi épülete a XII. századi Glasgow-i katedrális, vagy más néven Szent Mungo katedrális. A díjnyertes Folyóparti Múzeumban a korábbi Közlekedés Múzeum kiállítási darabjai láthatóak, mint például hajómodellek, gőzmozdonyok, villamosok, vintage autók és lovas kocsik. Ha pedig zenei vonalon kupálódna, akkor a Nemzeti Skótduda Központ felé vegye az irányt, mindent megtudhat a hangszerről, és ha elég ügyes meg is szólaltathatja azt.

8. nap

Brit szigetek és Normandia

Tengeren

A mai nap a fedélzeti pihenésről, kikapcsolódásról szól. A Princess hajókon a Sanctuary spaban a felnőttek lazulhatnak, a gyerekek birodalma pedig a Camp Discovery. A WaterColor Fantasy névre keresztelt fény-, és vízjáték minden korosztályt lenyűgöz, akárcsak a Broadwayt idéző showműsorok.

9. nap

Brit szigetek és Normandia

Inverness/Loch Ness (Invergordon), Skócia

Kikötés: 07.00 óra Indulás 18:00 óra

Szörnyen izgalmas nap vár ránk az apró skót város, Inverness környékén! A festői szépségű Ness-folyótól könnyen eljuthatunk a történelmi jelentőségű Inverness-kastélyhoz és a Szent András-katedrálishoz, majd ellátogathatunk a nyüzsgő viktoriánus piacra is. Ideális helyszín a Skót-felföld felfedezésére is, hiszen a rejtélyes Loch Ness (és a helyi híresség, Nessie szörny), a Culloden-csatatér és Urquhart vára csupán egy rövid autóútra van.

10. nap

Brit szigetek és Normandia

Edinburgh (South Queensferry), Skócia

Kikötés: 07.00 óra Indulás 19:00 óra

A skót korona gyémántjának is nevezett Edinburgh, Európa egyik legtöbb történelmi emlékét őrző városa, a kontinens legszebb és leghangulatosabb úti céljai közé tartozik. A kelta és középkori történelemmel átitatott Edinburgh igazi kulturális kincsesbánya, amelynek látványát nagymértékben meghatározzák dombjai, katedrálisai és az edinburghi vár jellegzetes kőtornyai. A Royal Mile (Királyi mérföld), amelybe az óváros utcácskái torkollnak, kanyarogva vezet a várdombról a Holyroodig, a királyi palotáig. A Holyrood-palota a brit uralkodók hivatalos skóciai rezidenciája, II. Erzsébet brit királynő minden nyár elején egy hetet tölt el itt. Mikor sem a királynő, sem a királyi család más tagja nem tartózkodik a palotában, megnyitják a nagyközönség számára. A Princes streeten teraszos éttermek és kávézók, divatos butikok, színes üzletek váltják egymást, ez az új városrész.

11. nap

Brit szigetek és Normandia

Tengeren

Egész napos utazás a tengeren, melynek során a hajó fedélzetén mindenki megtalálhatja a számára legideálisabb időtöltést. Bárok, éttermek, külső- és fedett medence, szabadtéri mozi, kaszinó, színházterem, disco és könyvtár, valamint kosárlabda- és teniszpálya, edzőterem és spa-részleg szolgálja a vendégek kényelmét.

12. nap

Brit szigetek és Normandia

Párizs/ Normandia (Le Havre), Franciaország

Kikötés: 07.00 óra Indulás 20:00 óra

A La Manche csatorna partján fekvő Le Havre történelmi tanulmányainkból biztos felrémlik,a Normandiai partraszállás mindenkinek beugrik. A rutinosabb utazók azonban azt is tudják, hogy belvárosa az UNESCO világörökségi listáján szerepel, így érdemes elidőzni itt mielőtt tovább utaznánk a mindössze 200 km-re lévő francia fővárosba, Párizsba. A „Fény városába” érve bármerre veszi is az ember az irányt, mindenfelé találni régi műemlékeket, szent helyeket, csodálatos műalkotásokat vagy éppen építészeti remekműveket. Felsorolni is nehéz mi mindent érdemes megnézni, így csak ízelítőt adunk: Pont-Neuf, Notre-Dame, Palais Royal, Champs-Élysées, Sacré-Cœur, Montparnasse, Eiffel-torony, Louvre, Panthéon, Panthéon, a Szajna-part, Montmartre.

13. nap

Brit szigetek és Normandia

London (Southampton), Anglia

Kikötés: 05.00 óra

Southampton kiváló kiindulópontja a dél-angliai vidéki kirándulásoknak, kitűnő elhelyezkedésének köszönhetően több érdekes látnivaló is könnyűszerrel felkereshető a városból indulva. És persze ne feledkezzünk meg Londonról sem, mely modern autópályán mindössze két óra alatt elérhető. Ha pedig még nem járt Stonehenge körkörösen elrendezett kőtömbökből és földsáncokból álló monumentális őskori építményénél, akkor most erre is nyílik lehetőség, hiszen mindössze 55 km választja el a kikötőtől.


Egyéni akciós hajóút

Indulási időpontok: 2020. augusztus 8., szeptember 25.


Tovább indulási időpontokról, repülőjegy árakról készséggel adunk felvilágosítást.
A fenti egyéni hajóútra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot! Az árak a legolcsóbb (belső) kabinra érvényesek, igény esetén ablakos, balkonos kabinok és egyes hajókon lakosztályok foglalására is van lehetőség, kérje ajánlatunkat munkatársainktól.


A részvételi díj a következő szolgáltatások árát tartalmazza:

  • 12 éjszakai szállás a hajón kétágyas kabinban
  • teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással)
  • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata


Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.


A részvételi díjon felül fizetendő:

  • utazás diszkont repülőjáratokkal, Budapest – London – Budapest útvonalon
  • helyszínen fizetendő kötelező szervizdíj, 13,5 USD/fő/nap
  • a kikötőbe jutás költsége
  • italcsomagok igény szerint
  • fakultatív kirándulások
  • útlemondási biztosítás
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, útlemondási biztosítás


Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2%-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

BRIT SZIGETEK ÉS NORMANDIA


Indulási kikötő:Southampton
Hajó:Crown Princess

Katalógus ár: 545 000 Ft/fő-től

Egyesült Királyság
Southampton
Nincs
Hajó
Nincs
Brit szigetek
Kikötői illeték: 66 000-, Ft/fő. Helyszínen fizetendő szervízdíj: USD 162/fő
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot.

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!