ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

DUBAI ÉS AZ EMIRÁTUSOK

Dubai és az Emirátusok

Az Egyesült Arab Emirátusok titokzatos világának megismerésére invitál az MSC Hajótársaság mesés hajóútja. Dubai ragyogása és csodái mellett a páratlan gazdagságú Abu Dhabi, Sir Bani emírsége, sőt, Bahrain és Doha is felfedi kincseit. Dubai esti fényei mellett felvillannak az arab világ rejtett szépsége is. Az olykor jövőt idéző látnivalók mellett a programból nem maradhat ki a teveverseny vagy az egzotikus bazárban tett látogatás autentikus élménye sem. Mindez a sok csoda az MSC Hajótársaság egyik legszebb hajóján, a már nevében is gyönyörű Sinfonián utazva válik valóra, sejkhez illő kényeztetésben.

1. nap

Dubai és az Emirátusok tengeri hajóút OTP Travel

Budapest-Dubai

Péntek, március 1.

Elutazás Budapestről közvetlen menetrend szerinti repülőjárattal Dubaiba. Érkezés után transzfer a szállodába. Bejelentkezés, a szobák elfoglalása.

2. nap

Dubai és az Emirátusok tengeri hajóút OTP Travel

Dubai, Egyesült Arab Emírségek

Szombat, március 2. Indulás: 23.00 órakor

Reggeli után félnapos városnézés Dubaiban. A program során a város ikonikus látnivalóinak megtekintése. Az új városrészben ismerkedés a Jumeirah negyeddel. A Burj Al Arab – a világ első hétcsillagos luxusszállójának megtekintése kívülről, majd továbbutazás a Pálma-szigetre. A mesterségesen létrehozott sziget „levelein” luxusvillák, törzsén és hullámtörőjén luxusszállodák kaptak helyet. Kívülről látható a legendás Atlantis The Palm szállodakomplexum is. Ezután vásárlási lehetőség a Dubai Mallban, majd a Burj Khalifa megtekintése, mely a világ legmagasabb épülete. A 456 méter magasan lévő 125. emeletről megcsodálhatók a város csillogó felhőkarcolói és fantasztikus látképe. A késő délutáni órákban transzfer a kikötőbe, bejelentkezés az MSC Splendida fedélzetére. A kabinok elfoglalása, majd vacsora és szállás a hajón.

3. nap

Dubai és az Emirátusok tengeri hajóút OTP Travel

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emírségek

Vasárnap, március 3. Kikötés: 05.00 óra Indulás: 23.00 óra

Éjjel hajózás a tengeren, kora hajnalban érkezés Abu Dhabiba. Félnapos kirándulás során ismerkedés az Egyesült Arab Emirátusok ultramodern fővárosával, Dubai „nagytestvérével”, az ámulatba ejtő metropolisszal, ahol éles kontrasztban áll egymással a mór építészet varázslatos világa és a modern felhőkarcolókból álló belváros. A Zayed Sejk mecset megtekintése, melyet a neoiszlám építészet remekműveként és a világ egyik legnagyobb mecsetjeként tartanak számon. Az épületet 1000 fehér márvánnyal és féldrágakövekkel borított oszlop szegélyezi, tetejét pedig 54 darab fehér márvánnyal díszített kupola teszi látványossá. A mecsetet belülről a világ legnagyobb, 10 méter átmérőjű csillárja és a világ legnagyobb kézi csomózású szőnyege díszíti. Továbbutazás a híres Corniche Road-on, amely a város üveg felhőkarcolói, valamint a neves Emirates Palace luxusszálloda mellett halad el. Végül a különleges Manarat Al Saadyat látogatóközpont megtekintése, amely a világ leggazdagabb városának fejlődéstörténetéről ad képet. Vacsora és szállás a hajón.

4. nap

Dubai és az Emirátusok tengeri hajóút OTP Travel

Sir Bani Yas sziget, Egyesült Arab Emírségek

hétfő, március 4. Kikötés: 09.00 óra Indulás: 17.00 óra

A reggelit követően a félnapos fakultatív program: dzsipszafari Sir Bani Yas szigetén. A sivatagos, érintetlen sziget mintegy felét elfoglaló vadvédelmi rezervátumot 1977-ben alapította Zayed sejk. A rezervátum területén közel tízezer állat, többek között gazella, zsiráf, hiéna, gepárd és nemegy ritka faj él. A sziget keskeny, homokos strandján a program hosszabbításaként egy kis pihenésre is lehetőség nyílik. Vacsora és szállás a hajón.

5. nap

Dubai és az Emirátusok tengeri hajóút OTP Travel

Tengeren

Kedd, március 5.

Egész napos hajózás a tengeren Bahrein irányába. Ezen a napon mindenki felfedezheti az MSC Splendida világát és részt vehet a hajó által szervezett animációs programokon, kikapcsolódhat a medencéknél vagy a bárokban frissül fel egy koktél kíséretében. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap

Dubai és az Emirátusok tengeri hajóút OTP Travel

Bahrein

Szerda, március 6. Kikötés: 08:00 óra Indulás: 18:00 óra

A 33 szigetből álló Bahrein a legkisebb arab állam, nevének jelentése "két tenger királysága". Az ezer éves történelmű ország délen Katarral, nyugaton Szaúd–Arábiával határos, ez utóbbival egy 26 km-es híd köti össze. Manáma, a főváros az ultramodern felhőkarcolók és a régi épületek egyedi harmóniájával fogadja az ide érkezőt. A Nemzeti Múzeum tökételes kiindulási pont lehet a város felfedezésére: érdekes, és jól berendezett tárlatok mutatják be az ország történetét. Az emeleten kialakítottak egy korabeli szukot, illetve több teremnyi galéria, művészeti és szobrászati csarnokot is. Az impozáns Al-Fateh Mecset kihagyhatatlan látnivaló. Méltán hívják Nagy Mecsetnek, tényleg hatalmas. Az 1984-ben épült mecset 7000 hívő befogadására alkalmas. A márványt Olaszországból hozták, az üveg Ausztriában készült, a tikfa Indiából, a faragások pedig helyi mesteremberek munkája. Manámától egy kőhajításnyira található a Világörökség részét képező Qal’at al-Bahrain, vagyis a Bahrain Erőd. Az erőd alapjait a portugálok építették a 16. században. Ebben az időben több védelmi pontot is kialakítottak mind a partmentén, mind a sziget belsejében. A terület kb. 2800 éve lakott; 7 kor emlékeit találták meg az ásatások során. Természetesen egyetlen bahreini látogatás sem lenne teljes gyöngyhalász eszközök és gyöngyök megismerése nélkül. Már az ókorban is foglalkoztak gyöngyhalászattal a területen, és kereskedelme meghatározó tényezője volt az Perzsa-öböl gazdaságának. Vacsora és szállás a hajón.

7. nap

Dubai és az Emirátusok tengeri hajóút OTP Travel

Doha, Katar

Csütörtök, március 7. Kikötés: 08:00 óra Indulás: 18:00 óra

A Perzsa-öbölbe benyúló félszigeten elterülő Katar, és annak futurisztikus fővárosa, Doha a következő megálló. A városképet a 300 méter magas Aspire-torony uralja. Nagy erőkkel készülnek a 2022-es foci világbajnokságra, az ország rohamléptekben fejlődik: hatalmas felhőkarcolók, luxusszállodák, bevásárlóközpontok sokasága várja a turistákat.
Doha legnívósabb városrésze egy 4 millió négyzetméteres mesterséges szigeten terül el, amelynek formáját és nevét az ország egykori fő bevételi forrása, a gyöngyhalászat ihlette. A gyöngysor formájú Pearl nem csupán madártávlatból nyújt páratlan látványt.
A félnapos fakultatív kirándulás során a színes város felfedezése, ahol különböző építészeti stílusok és kultúrák találkoznak. Elsőként séta az óvárosban található nyüzsgő „Souq Waqif” negyedben, ahol kis üzletek sokasága fogadja a látogatókat. Arab parfümök, ruhák, fűszerek, édességek, aszalt gyümölcsök és megannyi termék megtalálható az egykoron hétvégi piacként üzemelő helyen. Legkiemelkedőbb a sólyom piac, az arany és gyémánt piac, valamint a fűszer utca és az állatpiac. A következő látnivaló az Iszlám Művészeti Múzeum, mely a világ leggazdagabb iszlám műgyűjteményének ad otthont. A VII. - XIX. századból származó kéziratok, kerámiák, textíliák, értékes fa- kőtárgyak, műtárgyak páratlan és átfogó képet adnak a muszlim kultúra és hagyományok örökségéről. Visszautazás a hajóhoz. Vacsora és szállás a hajón.

8. nap

Dubai és az Emirátusok tengeri hajóút OTP Travel

Dubai, Egyesült Arab Emírségek

Péntek, március 8. Kikötés: 09:00

Dubai az Egyesült Arab Emírségek második legnagyobb városa, melyet hihetetlen luxus és pompa övez. A várostól nem áll távol a fényűzés, Dubai a számtalan innovatív, extravagáns építészeti és egyéb beruházásával, és elképesztő leg-jeivel vált ismertté a nagyvilág számára. járva hamar elfelejtjük, hogy egy sivatagi államban járunk.
A reggeli elfogyasztása után szabadprogram, Dubai felfedezése egyénileg, vagy pihenés a hajón. Az óváros főbb nevezetességei a történelmi Bastakia kerület, a Mina bazár és a Dubai Múzeum, melynek a Dubai védelmére épült Al-Fahidi-erőd ad otthont. Az erőd volt már az uralkodó család tartózkodási helye, a kormány székhelye, helyőrség és börtön is. A bejáratnál az Emirátusok és Dubai régi térképeinek izgalmas kiállítása látható. A múzeumban életnagyságú kiállítási tárgyak, számos hagyományos hajó, pálmaház, széltorony, fegyverek, hangszerek és az Al Qusais régészeti lelőhelyről származó 3000-4000 éves sírok leletei is megtalálhatók. Az óvárosi piacok színes és illatos kavalkádja remek lehetőséget nyújt vásárlásra. Vacsora és szállás a hajón.

9. nap

Dubai és az Emirátusok tengeri hajóút OTP Travel

Dubai - Budapest

Szombat, március 9.

Kora hajnalban kijelentkezés a hajóról, majd autóbuszos transzfer Dubai repülőterére. Érkezés Budapestre a déli órákban.

Minimum létszám: 20 fő

Időpont: 2019. március 1-9.(7 éjszaka hajón + 1 éjszaka Dubaiban)

A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

 • Utazás közvetlen menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapest – Dubai – Budapest útvonalon, turista osztályon.
 • transzfer légkondicionált autóbusszal
 • 1 éjszakai szállás Dubaiban, reggelivel
 • 7 éjszakai szállás a hajón kiválasztott kabinkategóriában, kétágyas elhelyezéssel
 • teljes ellátás a hajón (italfogyasztással, melynek tartalmáról munkatársaink adnak tájékoztatást)
 • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
 • félnapos városnézés Dubaiban
 • magyar idegenvezetés az utazás teljes időtartama alatt
 • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során.


Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.


A részvételi díjon felül fizetendő:

 • Illetékek: 99.000,- Ft /fő,
 • a helyszínen kijelentkezéskor fizetendő kötelező szervizdíj (70 EUR/fő)
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • fakultatív programok


Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2 %-a; Groupama Garancia betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve az útlemondási biztosítás a részvételi díj 1,5 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

 

DUBAI ÉS AZ EMIRÁTUSOK


Indulási kikötő:DUBAI
Hajó:MSC Splendida

Katalógus ár: 439 000 Ft/fő-től

Nincs
Hajó
Nincs
Dubai és az Emirátusok, Perzsa-öböl
Illetékek: 99 000,- Ft/fő, Kötelezően fizetendő szervizdíj a helyszínen: 70 EUR/fő
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!