ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

AZ EMIRÁTUSOK ÉS DOHA

Az Emirátusok és Szaúd-Arábia - tengeri hajóút OTP Travel

Az egzotikus arab világ felfedezése invitáljuk az MSC Cruises legújabb varázslatos hajójának fedélzetén! A lenyűgöző MSC Virtuosa az Egyesült Arab Emirátusok és Doha kincseinek nyomába ered. Dubai és Abu Dhabi csillogása és páratlan látnivalói, Sir Bani Yas különleges vadrezervátum-szigete a híres látnivalók mellett a rejtett szépségeket és természeti kincseket is felfedik.
Az utazás kényelméről a Meraviglia-hajóosztály legújabb tagja, az MSC  Virtuosa gondoskodik, mely fantasztikus és széles körű szolgáltatásaival kápráztatja el az utazókat.

1. nap: Budapest-Dubai

Az Emirátusok és Szaúd-Arábia - tengeri hajóút OTP Travel

Elutazás Budapestről közvetlen repülőjárattal Dubaiba. Érkezés után transzfer a szállodába. Bejelentkezés, a szobák elfoglalása.

2. nap: Dubai

Az Emirátusok és Szaúd-Arábia - tengeri hajóút OTP Travel

Reggeli után félnapos városnézés Dubaiban. A program során a város ikonikus látnivalóinak megtekintése. Az új városrészben ismerkedés a Jumeirah negyeddel. A Burj Al Arab – a világ első hétcsillagos luxusszállójának megtekintése kívülről, majd továbbutazás a Pálma-szigetre. A mesterségesen létrehozott sziget „levelein” luxusvillák, törzsén és hullámtörőjén luxusszállodák kaptak helyet. Kívülről látható a legendás Atlantis The Palm szállodakomplexum is. Ezután vásárlási lehetőség a Dubai Mallban, majd a Burj Khalifa megtekintése, mely a világ legmagasabb épülete. A 456 méter magasan lévő 125. emeletről megcsodálhatók a város csillogó felhőkarcolói és fantasztikus látképe. A késő délutáni órákban transzfer a kikötőbe, bejelentkezés az MSC Virtuosa fedélzetére. A kabinok elfoglalása, majd vacsora és szállás a hajón.

3. nap: Dubai

Az Emirátusok és Szaúd-Arábia - tengeri hajóút OTP Travel

Egész napos szabadprogram, a hajó szolgáltatásainak felfedezése. Kihajózás a késő délutáni órákban Sir Bani Yas irányába.

4. nap: Sir Bani Yas

Az Emirátusok és Szaúd-Arábia - tengeri hajóút OTP Travel

A reggelit követően a tervezett félnapos fakultatív program: dzsipszafari Sir Bani Yas szigetén. A sivatagos, érintetlen sziget mintegy felét elfoglaló vadvédelmi rezervátumot 1977-ben alapította Zayed sejk. A rezervátum területén közel tízezer állat, többek között gazella, zsiráf, hiéna, gepárd és nemegy ritka faj él. A sziget keskeny, homokos strandján a program hosszabbításaként egy kis pihenésre is lehetőség nyílik. Vacsora és szállás a hajón.

5. nap: Abu Dhabi

Az Emirátusok és Szaúd-Arábia - tengeri hajóút OTP Travel

Éjjel hajózás a tengeren, kora reggel érkezés Abu Dhabiba. Tervezett félnapos kirándulás során ismerkedés az Egyesült Arab Emirátusok ultramodern fővárosával, Dubai „nagytestvérével”, az ámulatba ejtő metropolisszal, ahol éles kontrasztban áll egymással a mór építészet varázslatos világa és a modern felhőkarcolókból álló belváros. A Zayed Sejk mecset megtekintése, melyet a neoiszlám építészet remekműveként és a világ egyik legnagyobb mecsetjeként tartanak számon. Az épületet 1000 fehér márvánnyal és féldrágakövekkel borított oszlop szegélyezi, tetejét pedig 54 darab fehér márvánnyal díszített kupola teszi látványossá. A mecsetet belülről a világ legnagyobb, 10 méter átmérőjű csillárja és a világ legnagyobb kézi csomózású szőnyege díszíti. Továbbutazás a híres Corniche Road-on, amely a város üveg felhőkarcolói, valamint a neves Emirates Palace luxusszálloda mellett halad el, majd visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap: Tengeren

Az Emirátusok és Szaúd-Arábia - tengeri hajóút OTP Travel

Egész napos hajózás a tengeren Doha irányába. Ezen a napon mindenki felfedezheti az MSC Virtuosa világát és részt vehet a hajó által szervezett animációs programokon, kikapcsolódhat a medencéknél vagy a bárokban frissül fel egy koktél kíséretében. Vacsora és szállás a hajón.

7. nap: Doha

Az Emirátusok és Szaúd-Arábia - tengeri hajóút OTP Travel

A reggeli órákban kikötés Dohában, Katar fővárosában. A tervezett félnapos fakultatív kirándulás során a színes város felfedezése, ahol különböző építészeti stílusok és kultúrák találkoznak. Elsőként séta az óvárosban található nyüzsgő „Souq Waqif” negyedben, ahol kis üzletek sokasága fogadja a látogatókat. Arab parfümök, ruhák, fűszerek, édességek, aszalt gyümölcsök és megannyi termék megtalálható az egykoron hétvégi piacként üzemelő helyen. Legkiemelkedőbb a sólyom piac, az arany és gyémánt piac, valamint a fűszer utca és az állatpiac. A következő látnivaló az Iszlám Művészeti Múzeum, mely a világ leggazdagabb iszlám műgyűjteményének ad otthont. A VII. - XIX. századból származó kéziratok, kerámiák, textíliák, értékes fa- kőtárgyak, műtárgyak páratlan és átfogó képet adnak a muszlim kultúra és hagyományok örökségéről. Visszautazás a hajóhoz. Vacsora és szállás a hajón.

8. nap: Dubai

Az Emirátusok és Szaúd-Arábia - tengeri hajóút OTP Travel

Kora délutáni órákban megérkezés Dubai-ba. Aktív kikapcsolódásra kiváló program az óváros felfedezése vagy az egyedülálló Világkiállítás megtekintése egyénileg. A történelmi Bastakia kerület, a Mina bazár és a Dubai Múzeum, melynek a Dubai védelmére épült Al-Fahidi-erőd ad otthont. Az erőd volt már az uralkodó család tartózkodási helye, a kormány székhelye, helyőrség és börtön is. Az óvárosi piacok színes és illatos kavalkádja remek lehetőséget nyújt vásárlásra. Az Expo 2020 Dubai Világkiállítás kortól, származástól, kulturális háttértől vagy érdeklődési körtől függetlenül mindenkinek egy életre szóló élményt kínál. A látogatók megtapasztalhatják az Emirátusok szívélyes vendégszeretetének és a résztvevő 192 ország kínálatának legjavát, a számos innovációt felsorakoztató lélegzetelállító országpavilonok felfedezése közben. Vacsora és szállás a hajón.

9. nap: Dubai - Budapest

Az Emirátusok és Szaúd-Arábia - tengeri hajóút OTP Travel

Kora hajnalban kijelentkezés a hajóról, majd autóbuszos transzfer Dubai repülőterére. Érkezés Budapestre a déli órákban.

Minimum létszám: 20 fő

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.

Tervezett indulási időpont:

2023. március

A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

 • utazás repülőgéppel Budapest – Dubai – Budapest útvonalon, turista osztályon
   
 • transzfer légkondicionált autóbusszal
   
 • 1 éjszakai szállás reggelivel Dubaiban
   
 • 7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas elhelyezéssel
   
 • teljes ellátás a hajón
   
 • 1 félnapos városnézés Dubaiban
   
 • kikötői illeték és kötelező szervizdíj a hajós utazásra vonatkozóan
   
 • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
   
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
   
 • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során

A részvételi díjon felül fizetendő:

 • fakultatív programok
   
 • italcsomag igény szerint
   
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
   
 • útlemondási biztosítás

Italcsomagok irányára a hajós utazásra, előzetes foglalás esetén:

Gyermek italcsomag (3-20 éves korig):
40 000 Ft/fő

Alkoholmentes italcsomag:
60 000 Ft/fő

Alap italcsomag (Easy package):
85 000 Ft/fő

Alap Plusz italcsomag:
120 000 Ft/fő

Prémium Extra italcsomag:
165 000 Ft/fő


Az egy kabinban lakóknak ugyanaz az italcsomag választható, és a kabinban lakók mindegyikének meg kell vásárolnia a választott italcsomagot. Az előre vásárolt italcsomag esetén a hajótársaság az italcsomagban szereplő italokra további szervizdíjat nem számol fel.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

A fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri.

A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi (angolul beszélő) idegenvezető kíséretében lehet részt venni.

Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.

- Abu Dhabi városnézés
- Jeep szafari, Sir Bani Yas
- Doha – kultúra és történelem

AZ EMIRÁTUSOK ÉS DOHA


Indulási kikötő:Dubai
Hajó:MSC World Europa

Katalógus ár: érdeklődésre

Egyesült Arab Emirátusok
Dubai
Nincs
Hajós utazás
Nincs
Az Emirátusok és Szaúd-Arábia
 
Adatok betöltése folyamatban...