ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

ÉSZAKI FŐVÁROSOK

Északi fővárosok

Az északi vizeken és vidékeken barangoló hajóút során bemutatkoznak a legszebb észak-európai fővárosok és az MSC Preziosa pompás hajója. A 14 szigetre épült Stockholm gyönyörű épületei és hídjai, Tallin várfalakkal védett óvárosa, a ragyogó szépségű egykori orosz birodalmi főváros, Szentpétervár palotái és katedrálisai, Lübeck, az egykori Hanza-város, ahol Thomas Mann is élt mind megcsodálható az utazás során. A Koppenhágában tett látogatás megismertet a dán főváros szemet gyönyörködtető látnivalóival, s akinek mindez elnyerte tetszését, megtudhatja, milyen az a bizonyos hygge, mely a dánok külön kifejezése a boldogság jóleső érzésére és a pillanatok megélésére.

1. nap

Budapest-Koppenhága

Vasárnap, június 3. Bejelentkezés a hajóra, a kabinok elfoglalása. Indulás: 17.00 óra

Elutazás a reggeli órákban Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Koppenhágába. Érkezés után transzfer a kikötőbe. Bejelentkezés a hajóra, a kabinok elfoglalása.


2. nap

Tengeren

Hétfő, június 4. Egész napos hajózás a tengeren Stockholm irányába.

Pihenés az MSC Preciosa fedélzetén, ahol tizenöt bár, hat étterem, edzőterem, gyaloglópálya, kártyaszoba, kaszinó, diszkó és medencekomplexum található. Ezen felül Spa-részleg, színházterem, 4D moziterem, F1 szimulátor és internetsarok szolgálja a vendégek kényelmét.


3. nap

Stockholm

Kedd, június 5. Kikötés: 09.00 óra. Indulás: 16:00 óra

A reggeli órákban kikötés Stockholmban. Svédország fővárosát Észak Velencéjének is nevezik: Keletről a Balti-tenger, nyugatról a Mälaren-tó határolja. A város 14 szigetre épült, amelyeket 53 híd köt össze egymással. Rengeteg a zöld terület és a kisebb-nagyobb tó, mely különös hangulatot kölcsönöz a városnak. Az egész napos fakultatív kirándulás első állomása a Városháza, mely Stockholm szimbolikus épülete: itt osztják ki minden évben a Nobel-díjakat. A fényűző termekben tett látogatást követően az olasz barokk stílusban épült Királyi Palota kívülről történő megtekintése szerepel a programban. Rövid szabadidő a szűk sikátorokkal, galériákkal, hangulatos kávézókkal rendelkező óvárosban, majd látogatás a Vasa múzeumban, ahol az 1628-ban elsüllyedt svéd csatahajó tekinthető meg teljes korabeli pompájában, melyet Stockholm környékén emeltek ki a tengerből 1961-ben. A múzeum a híres Djurgården nevű múzeum-szigeten helyezkedik el, mely régen királyi vadászterület volt, ma több múzeumnak is helyt ad: itt található például a Skanzen, a vidámpark vagy az ABBA-múzeum. Visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.


4. nap

Tallinn

Szerda, június 6. Kikötés: 09.00 óra. Indulás: 16:00 óra

Kikötés a kora reggeli órákban Tallinban. Félnapos fakultatív városnézés Észtország fővárosában, ahol az óvárost épen maradt régi várfalak választják el Tallinn többi részétől. Történelmi óvárosa UNESCO Világörökségi helyszín. A kanyargós, macskaköves utcákat gyalog bejárva séta az Aleksander Nyevskij-katedrálishoz, mely egy hagymakupolás ortodox templom, majd rövid szabadidő a középkori főtéren, ahol a Városháza is található. A Kórusfesztiválnak helyt adó szabadtéri színháznál tett rövid megálló után a Kadriorg park mellett elhaladva utazás Piritába: itt rendezték a moszkvai olimpia vitorlás versenyeit, a tengerparti sétányon mindmáig szállodaként üzemel az olimpiai központ épülete. A Szent Brigitta kolostor romjainak megtekintését követően visszautazás a tallini kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.


5. nap

Szentpétervár

Csütörtök, június 7. Kikötés: 07.00 óra. Indulás: 19:00 óra

Érkezés Szentpétervár kikötőjébe a kora reggeli órákban. Az egész napos fakultatív városnézés során lehetőség nyílik Oroszország második legnagyobb városának megismerésére, mely 1924-1991 között Leningrád néven volt ismert. A látnivalókban gazdag autóbuszos városnézés során a nyüzsgő városközpont, a lélegzetelállító pompával jellemezhető Nyevszkij sugárút, a Szt. Izsák Székesegyház - a város legnagyobb és legjelentősebb temploma -, a Véren Megváltó templom megtekintése kívülről. Egy helyi étteremben elfogyasztott ebédet követően kb. egyórás utazás Péterhofba, ahol az orosz művészetek egyik legismertebb remekműve, az „orosz Versailles”-ként is emlegetett tengerparti cári kastély található, mely az UNESCO Világörökség része. A pompázatos nyaraló-együttes I. Péter cár nevét viseli, kertjét több szintből álló szökőkutak, vízesések, szobrok tarkítanak. Rövid szabadidőt követően visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón


6. nap

Tengeren

Péntek, június 8. Egész napos hajózás a tengeren Kiel irányába.

Ezen a napon lehetőség adódik kipihenni és feleleveníteni az eddig szerzett élményeket és bekapcsolódni a hajó által szervezett programok valamelyikébe.


7. nap

Kiel

Szombat, június 9. Kikötés: 10.00 óra. Indulás: 18:00 óra

Érkezés Kiel kikötőjébe. Egész napos fakultatív kirándulás Lübeckbe, mely kb. 1,5 órás autóbuszos utazással érhető el. Lübeck a Schleswig-Holstein tartomány második legnagyobb városa és a Hanza-szövetség virágzó kereskedelmi központja volt. Az elegáns fasorok, udvarok mind az egykori Hanza szövetség városainak virágzó kereskedelméről, jólétéről tanúskodnak. Építészeti örökségei miatt méltán szerepel az UNESCO Világörökségi listáján. Főbb nevezetességei közé tartozik a Holstentor kapuerőd, mely a város jelképévé vált, a vízzel körülzárt óváros öt templomának hét tornya lenyűgöző látványt nyújt. A Szent Mária templomban található a világ legnagyobb mechanikus orgonája. A hajóra történő visszautazás előtt könnyű ebéd Lübeckben. Macskaköves utcákon történő hosszú gyaloglással lehet számolni, ezért a kirándulás mozgásban korlátozott utasoknak nem javasolt. Vacsora és szállás a hajón.


8. nap

Koppenhága-Budapest

Vasárnap, június 10. Kikötés: 08.00 óra.

Reggel érkezés Koppenhágába. A délelőtti órákban háromórás városnézés Dánia fővárosában, majd transzfer a repülőtérre. Érkezés Budapestre az esti órákban.


Minimum létszám: 20 fő

Időpont: 2018. június 3. - június 10.(7 éjszaka)


Az ár tartalmazza:

A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:
utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Koppenhága – Budapest útvonalon turista osztályon,
transzfer a autóbusszal,
7 éjszakai szállás a hajón kiválasztott kabinkategóriában, kétágyas elhelyezéssel,
teljes ellátás a hajón, korlátozott italfogyasztással,
a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata,
panorámás városnézés Koppenhágában,
magyar idegenvezető,
audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során.


Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.


A részvételi díjon felül fizetendő:

Illetékek: 119.000,- Ft /fő,
A helyszínen kijelentkezéskor fizetendő kötelező szervizdíj (70 EUR/fő)
Fakultatív kirándulások

Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2 %-a; Groupama Garancia betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve az útlemondási biztosítás a részvételi díj 1,5 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazzaFontos részletek

A fakultatív kirándulásokra min. 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén biztosítunk magyar idegenvezetőt.

ÉSZAKI FŐVÁROSOK


Indulási kikötő:Koppenhága
Hajó:MSC Preziosa

Katalógus ár: 279 000 Ft/fő-től

Dánia
Koppenhága
Nincs
Hajó
Nincs
Északi fővárosok tengeri hajóút - OTP Travel
Illetékek: 119 000,- Ft/fő, Kötelezően fizetendő szervizdíj a helyszínen: 70 EUR/fő
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!