ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

ÉSZAKI FŐVÁROSOK

Északi fővárosok

Az MSC Meraviglia nevéhez hűen csodálatos észak-európai városokba: Koppenhága, Helsinki, Szentpétervár, Tallin és Kiel látnivalóihoz kalauzol el júniusi hajóútjaival! A csillogó ortodox hagymakupolák és UNESCO világörökségi helyszínek mellett a dán hygge érzésébe is belekóstolhatnak az utazók!

1. nap

Budapest-Koppenhága

Szombat, június 8.

Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Koppenhágába. Érkezés után transzfer a szállodába. Bejelentkezés, délután szabad program. A hangulatos dán fővárosban környezettudatos hétköznapjaikat élő jókedvű dánok, a letisztult, szemet gyönyörködtető dán design és a gyönyörű látnivalók felfedezésére ideális a nyári időszak. Koppenhágában ilyenkor minden a boldogság megéléséről szól: sétálni a városban, finomat enni egy kellemes helyen, élvezni a város szépségeit.


2. nap

Koppenhága, Dánia

Vasárnap, június 9. Indulás: 18.00 óra

Reggelit követően szabad program, majd késő délelőtt transzfer a kikötőbe, bejelentkezés a hajóra, a kabinok elfoglalása.


3. nap

Tengeren

Hétfő, június 10. Egész napos hajózás a tengeren Helsinki irányába.

Pihenés az MSC Meraviglia fedélzetén, ahol hat bár, öt étterem, edzőterem, gyaloglópálya, kártyaszoba, diszkó és kétszintes medencekomplexum található. Térítés ellenében spa-részleg, 4D moziterem, F1 szimulátor, kaszinó szolgálja a vendégek kényelmét.


4. nap

Helsinki, Finnország

Kedd, június 11. Kikötés: 12.00 óra. Indulás: 18:00 óra

A reggeli órákban kikötés Helsinkiben. Ha valaha vágyott arra, hogy érezze a finn főváros téli hangulatát, akkor érdemes részt venni a félnapos fakultatív kiránduláson, ahol feledhetetlen élményben lesz része. Egy rövid autóbuszos út után a világ egyetlen egész évben nyitva tartó jégszállodájához érkezve óriási jégbár várja a résztvevőket, ahol hőálló overálba öltöznek. Szinte a téli Csodaországban érezhetik magukat, ahol felfedezhetik az Igloo hotelt, jégpohárból kortyolhatják italukat, megcsodálhatják a hóból és jégből készült díszítéseket. Idő és létszám függvényében helyszíni fizetés ellenében kipróbálhatják a tobogánt, a tandem síelést és a barátságos husky kutyákkal is ismeretséget köthetnek a kutyaszánon. Lehetőség van lappföldi ajándéktárgyak vásárlására is. A felejthetetlen élmény után rövid panorámás városnézés Helsinkiben, idő függvényében megálló a Szenátus téren, majd visszatérés a hajóra, vacsora és szállás.

Kérjük vegyék figyelembe, hogy a téli Csodaországban a talaj egyenetlen, havas. A túra nem alkalmas mozgásban korlátozott és kerekes székes utasoknak.


5. nap

Szentpétervár, Oroszország

Szerda, június 12. Kikötés: 07.00 óra. Indulás: 21:00 óra

Érkezés Szentpétervár kikötőjébe a kora reggeli órákban. Az egész napos fakultatív városnézés során lehetőség nyílik Oroszország második legnagyobb városának megismerésére, mely 1924-1991 között Leningrád néven volt ismert. A látnivalókban gazdag autóbuszos városnézés során a nyüzsgő városközpont, a lélegzetelállító pompával jellemezhető Nyevszkij sugárút, a Szt. Izsák Székesegyház - a város legnagyobb és legjelentősebb temploma -, a Vérző Megváltó templomának megtekintése kívülről. Egy helyi étteremben elfogyasztott ebédet követően kb. egyórás utazás Peterhofba, ahol az orosz művészetek egyik legismertebb remekműve, az „orosz Versailles”-ként is emlegetett tengerparti cári kastély található, mely az UNESCO Világörökség része. A pompázatos nyaraló-együttes I. Péter cár nevét viseli, kertjét több szintből álló szökőkutak, vízesések, szobrok tarkítanak. Rövid szabadidőt követően visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.


6. nap

Tallin, Észtország

Csütörtök, június 13. Kikötés: 09.00 óra. Indulás: 18:00 óra

Kikötés a kora reggeli órákban Tallinban. Félnapos fakultatív városnézés Észtország fővárosában, ahol az óvárost épen maradt régi várfalak választják el Tallinn többi részétől. Történelmi óvárosa UNESCO világörökségi helyszín. A kanyargós, macskaköves utcákat gyalog bejárva séta az Aleksander Nyevskij-katedrálishoz, mely egy hagymakupolás ortodox templom, majd a középkori főtéren, ahol a Városháza is található. A helyi étteremben elfogyasztott ebéd után utazás a tallini szabadtéri múzeumba, ahol a XVIII-XIX. századi épületek között eleveníthetők fel a hagyományok. Macskaköves utcákon történő gyaloglással lehet számolni, valamint a katedrálishoz 12 lépcsőfok vezet, ezért a kirándulás mozgásban korlátozott utasoknak nem javasolt. Visszautazás a tallini kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.


7. nap

Tengeren

Péntek, június 14. Egész napos hajózás a tengeren Kiel irányába.

Ezen a napon lehetőség adódik kipihenni és feleleveníteni az eddig szerzett élményeket és bekapcsolódni a hajó által szervezett programok valamelyikébe.


8. nap

Kiel, Németország

Szombat, június 15. Kikötés: 07.00 óra. Indulás: 19.00 óra

Érkezés a kora reggeli órákban Kiel kikötőjébe, mely Schleswig-Holstein tartomány fővárosa. A félnapos fakultatív kirándulás során a Balti-tenger partján fekvő város nevezetességei tekinthetők meg panorámás városnézés keretében. A tengerhajózás hagyományainak városában megcsodálható az az impozáns csatorna, amely az Északi- tengert a Balti-tengerrel köti össze, ez a világ legtöbbet hajózott mesterséges vízi útja. Látogatás a Laboe Haditengerészeti Emlékműnél, mely a két világháborúban részt vett matrózok tiszteletére emeltek. A hajózás történetének kedvelői bizonyára nagy érdeklődéssel tekintik meg az U-995-ös tengeralattjárót, amely 1943-45 között a német haditengerészetben szolgált, az Északi-tengeren és a Sarkkörön portyázott a szövetséges hajókonvojokat kutatva. Az emlékhelyről nagyszerű kilátás nyílik a környező észak-német vidékre. A hajóra történő visszautazás előtt könnyű snacket fogyaszthatnak el. Kérjük vegyék figyelembe, a túra nem alkalmas mozgásban korlátozott, kerekes székes és klausztrofóbiában szenvedő utasoknak. Vacsora és szállás a hajón.


9. nap

Koppenhága-Budapest

Vasárnap, június 16. Kikötés: 09.00 óra.

Reggel érkezés Koppenhágába. Kijelentkezés a hajóról, majd a délelőtti órákban háromórás panorámás városnézés Dánia fővárosában: a Városháza, a Tivoli vidámpark, a Nemzeti Galéria és a Citadella mellett elhaladva az első megálló a Kis Hableány szobra, Koppenhága hivatalos jelképe, melyet Hans Christian Andersen egyik meséje ihletett. A szobortól nem messze található a Gefion szökőkút. Továbbutazás az Amalienborg épületegyütteshez: négy egyforma palotából áll, amelyek egy nyolcszögű teret vesznek körül, közepén V. Frigyes dán király lovasszobrával. A IX. Keresztély palota felső szintje a dán királyi család téli rezidenciája. Pillantás a 2005-ben átadott Operaházra. A Nyhavn kikötőnegyedben tett séta alkalmával a mesterséges csatorna mindkét partján a régi raktárakból, fogadókból kialakított színes házak ejtik rabul a látogatókat, ahol ma éttermek, bárok kaptak helyet és kiválóan alkalmasak egy kis pihenésre. Szabadidőt követően transzfer a repülőtérre. Érkezés Budapestre az esti órákban.


Minimum létszám: 20 fő

Időpont: 2019. június 8 - 16. (7 éjszaka a hajón + 1 éjszaka Koppenhágában)


A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Koppenhága – Budapest útvonalon turista osztályon,
 • transzfer légkondicionált autóbusszal,
 • 7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas elhelyezéssel,
 • 1 éjszakai szállás a hajóút előtt Koppenhágában helyi négycsillagos szálloda kétágyas szobájában reggelivel,
 • teljes ellátás a hajón italfogyasztással (melynek tartalmáról munkatársaink adnak felvilágosítást),
 • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata,
 • háromórás panorámás városnézés Koppenhágában belépők nélkül,
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt,
 • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során.


Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.

A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi angolul beszélő idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.


A részvételi díjon felül fizetendő:

 • Illetékek: 129.000,- Ft /fő,
 • A helyszínen kijelentkezéskor fizetendő kötelező szervizdíj (70 EUR/fő)
 • Fakultatív kirándulások
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
 • Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2 %-a; Groupama Garancia betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve az útlemondási biztosítás a részvételi díj 1,5 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazzaFontos részletek

A fakultatív kirándulásokra min. 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén biztosítunk magyar idegenvezetőt.

ÉSZAKI FŐVÁROSOK


Indulási kikötő:Koppenhága
Hajó:MSC Meraviglia

Katalógus ár: 529 000 Ft/fő-től

Dánia
Koppenhága
Nincs
Hajó
Nincs
Északi fővárosok tengeri hajóút - OTP Travel
Illetékek: 129 000,- Ft/fő, Kötelezően fizetendő szervizdíj a helyszínen: 70 EUR/fő
Időpont és csomag kijelölése