ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

ÉSZAKI FŐVÁROSOK

Északi fővárosok

Az MSC Splendida a csodálatos észak-európai városok látnivalóihoz kalauzol el júliusi hajóútjával: Kiel, Tallin, Szentpétervár, Helsinki, Stockholm.
 

1. nap

Hamburg

Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Hamburgba. Érkezés után félnapos panoráma városnézés a német kikötővárosban, majd transzfer a hamburgi szállodába. Bejelentkezés, este szabad program.


2. nap

Hamburg - Kiel

Reggelit követően utazás Kielbe. Útközben megálló Lübeckben, mely Schleswig-Holstein tartomány második legnagyobb városa és egykor a Hanza-szövetség virágzó kereskedelmi központja volt. Az elegáns fasorok, udvarok mind az egykori Hanza szövetség városainak virágzó kereskedelméről, jólétéről tanúskodnak. Építészeti örökségei miatt méltán szerepel az UNESCO világörökségi listáján. Főbb nevezetességei közé tartozik a Holstentor kapuerőd, mely a város jelképévé vált, a vízzel körülzárt óváros öt templomának hét tornya lenyűgöző látványt nyújt. Kb. másfél órás gyalogos városnézés a macskaköves, hangulatos utcákon, majd továbbutazás a kikötőbe. Bejelentkezés a hajóra, a kabinok elfoglalása.


3. nap

Tengeren

Egész napos hajózás a tengeren Tallin irányába. Pihenés az MSC Splendida fedélzetén, ahol 11 bár, hat étterem, edzőterem, gyaloglópálya, squash pálya, diszkó és medencekomplexum található. Térítés ellenében spa-részleg, 4D moziterem, F1 szimulátor, kaszinó szolgálja a vendégek kényelmét.


4. nap

Tallin

Kikötés a kora reggeli órákban Tallinban. Félnapos fakultatív városnézés Észtország fővárosában, ahol az óvárost épen maradt régi várfalak választják el Tallinn többi részétől. Történelmi óvárosa UNESCO világörökségi helyszín. A kanyargós, macskaköves utcákat gyalog bejárva séta az Aleksander Nyevskij-katedrálishoz, mely egy hagymakupolás ortodox templom, majd a középkori főtéren, ahol a Városháza is található. A helyi étteremben elfogyasztott ebéd után utazás a tallini szabadtéri múzeumba, ahol a XVIII-XIX. századi épületek között eleveníthetők fel a hagyományok.
Macskaköves utcákon történő gyaloglással lehet számolni, valamint a katedrálishoz 12 lépcsőfok vezet, ezért a kirándulás mozgásban korlátozott utasoknak nem javasolt. Visszautazás a tallini kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.


5. nap

Szentpétervár

Érkezés Szentpétervár kikötőjébe a kora reggeli órákban. Az egész napos fakultatív városnézés során lehetőség nyílik Oroszország második legnagyobb városának megismerésére, mely 1924-1991 között Leningrád néven volt ismert. A látnivalókban gazdag autóbuszos városnézés során a nyüzsgő városközpont, a lélegzetelállító pompával jellemezhető Nyevszkij sugárút, a Szt. Izsák Székesegyház - a város legnagyobb és legjelentősebb temploma -, a Vérző Megváltó templomának megtekintése kívülről. Egy helyi étteremben elfogyasztott ebédet követően kb. egyórás utazás Peterhofba, ahol az orosz művészetek egyik legismertebb remekműve, az „orosz Versailles”-ként is emlegetett tengerparti cári kastély található, mely az UNESCO Világörökség része. A pompázatos nyaraló-együttes I. Péter cár nevét viseli, kertjét több szintből álló szökőkutak, vízesések, szobrok tarkítanak. Rövid szabadidőt követően visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.


6. nap

Helsinki

A reggeli órákban kikötés Helsinkiben. Ha valaha vágyott arra, hogy érezze a finn főváros téli hangulatát, akkor érdemes részt venni a félnapos fakultatív kiránduláson, ahol páratlan élménnyel gazdagodhat. Egy rövid autóbuszos út után a világ egyetlen egész évben nyitva tartó jégszállodájához érkezve óriási jégbár várja a résztvevőket, ahol hőálló overálba öltöznek. Szinte a téli Csodaországban érezhetik magukat, ahol felfedezhetik az Igloo hotelt, jégpohárból kortyolhatják italukat, megcsodálhatják a hóból és jégből készült díszítéseket. Idő és létszám függvényében helyszíni fizetés ellenében kipróbálhatják a tobogánt, a tandem síelést és a barátságos husky kutyákkal is ismeretséget köthetnek a kutyaszánon. Lehetőség van lappföldi ajándéktárgyak vásárlására is. A felejthetetlen élmény után rövid panoráma városnézés Helsinkiben, idő függvényében megálló a Szenátus téren, majd visszatérés a hajóra, vacsora és szállás. Kérjük vegyék figyelembe, hogy a téli Csodaországban a talaj egyenetlen, havas. A túra nem alkalmas mozgásban korlátozott és kerekes székes utasoknak.


7. nap

Stockholm

Érkezés a reggeli órákban Stockholm kikötőjébe. Svédország fővárosát Észak Velencéjének is nevezik: Keletről a Balti-tenger, nyugatról a Mälaren-tó határolja. A város 14 szigetre épült, amelyeket 53 híd köt össze egymással. Rengeteg a zöld terület és a kisebb-nagyobb tó, mely különös hangulatot kölcsönöz a városnak. Az egész napos fakultatív kirándulás első állomása a Városháza, mely Stockholm szimbolikus épülete: itt osztják ki minden évben a Nobel-díjakat. A fényűző termekben tett látogatást követően az olasz barokk stílusban épült Királyi Palota kívülről történő megtekintése szerepel a programban. Rövid szabadidő a szűk sikátorokkal, galériákkal, hangulatos kávézókkal rendelkező óvárosban, majd látogatás a Vasa múzeumban, ahol az 1628-ban elsüllyedt svéd csatahajó tekinthető meg teljes korabeli pompájában, melyet Stockholm környékén emeltek ki a tengerből 1961-ben. A múzeum a híres Djurgården nevű múzeum-szigeten helyezkedik el, mely régen királyi vadászterület volt, ma több múzeumnak is helyt ad. Visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.


8. nap

Tengeren

Egész napos hajózás a tengeren Kiel irányába. Ezen a napon lehetőség adódik kipihenni és feleleveníteni az eddig szerzett élményeket és bekapcsolódni a hajó által szervezett programok valamelyikébe.


9. nap

Kiel – Hamburg – Budapest

Reggel érkezés Kiel kikötőjébe. Kijelentkezés a hajóról, majd a délelőtti órákban transzfer a hamburgi repülőtérre. Utazás Budapestre kora délutáni órákban, átszállással. Érkezés Budapestre az esti órákban.


Minimum létszám: 20 fő

Időpont:
Érdeklődésre


A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Hamburg – Budapest útvonalon, turista osztályon
 • illetékek
 • transzfer légkondicionált autóbusszal
 • 1 éjszakai szállás a hajóút előtt Hamburgban helyi négycsillagos szálloda kétágyas szobájában reggelivel, 7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas elhelyezéssel
 • teljes ellátás a hajón italfogyasztással (melynek tartalmáról munkatársaink adnak felvilágosítást)
 • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
 • háromórás panoráma városnézés Hamburgban belépők nélkül
 • gyalogos városnézés belépők nélkül Lübeckben
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
 • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézés során

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • fakultatív kirándulások
 • italcsomag igény szerint
 • szervizdíj a helyszínen (a hajón kijelentkezéskor fizetendő)
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás

Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2%-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.


Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.

A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi (angolul beszélő) idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazzaFontos részletek

A fakultatív kirándulásokra min. 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén biztosítunk magyar idegenvezetőt.

ÉSZAKI FŐVÁROSOK


Indulási kikötő:Kiel
Hajó:MSC Splendida

Katalógus ár: érdeklődésre

Finnország
Helsinki
Hajó
Hajó
Reggeli + ebéd + vacsora
Északi fővárosok tengeri hajóút - OTP Travel
Szervizdíj a helyszínen fizetendő: kb. 70 EUR/fő.
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot.

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!