ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

ÉSZAKI FŐVÁROSOK

Északi fővárosok

Az északi vizeken és vidékeken barangoló hajóút során bemutatkoznak a legszebb észak-európai fővárosok és az MSC Virtuosa pompás hajója. Helsinki épületei, Tallin várfalakkal védett óvárosa, a ragyogó szépségű egykori orosz birodalmi főváros, Szentpétervár palotái és katedrálisai mind megcsodálhatók az utazás során. A Koppenhágában tett látogatás során megtekinthetők a dán főváros szemet gyönyörködtető látnivalói, s akinek mindez elnyerte tetszését, megtudhatja, milyen az a bizonyos hygge, mely a dánok külön kifejezése a boldogság jóleső érzésére és a pillanatok megélésére.

1. nap

Északi fővárosok

Koppenhága / Dánia

Utazás Koppenhágába egyénileg. A kikötőbe érkezés javasolt időpontja 13.00 óra. A kabinok elfoglalása. Tervezett indulás Helsinki irányába 18.00 órakor.

A repülési menetrendtől függően-, javasolt a hajó indulása előtt legalább egy nappal Koppenhágába érkezni. Repülőjegy- és szállásfoglalásban kérjék munkatársaink segítségét.

A hangulatos dán fővárosban környezettudatos hétköznapjaikat élő jókedvű dánok, a letisztult, szemet gyönyörködtető dán design és a sokszínű látnivalók felfedezésére ideális a nyári időszak. Koppenhágában ilyenkor minden a boldogság megéléséről szól: sétálni a városban, finomat enni egy kellemes helyen, élvezni a város szépségeit. Dánia fővárosában járva érdemes felkeresni a Kis Hableány szobrát, mely Koppenhága hivatalos jelképe. A műalkotást Hans Christian Andersen egyik meséje ihlette. A szobortól nem messze található a Gefion szökőkút. Érdemes látogatást tenni az Amalienborg épületegyüttesnél, mely négy egyforma palotából áll, melyek egy nyolcszögű teret vesznek körül, közepén V. Frigyes dán király lovasszobrával. A Nyhavn kikötőnegyedben tett séta alkalmával a mesterséges csatorna mindkét partján a régi raktárakból, fogadókból kialakított színes házak ejtik rabul a látogatókat, ahol ma éttermek, bárok kaptak helyet és kiválóan alkalmasak egy kis pihenésre.


2. nap

Északi fővárosok

Tengeren

Egész napos hajózás a tengeren. Ezen a napon lehetőség nyílik az MSC Virtuosa felfedezésére, számtalan szolgáltatás kipróbálására, animációs programokon való részvételre.


3. nap

Északi fővárosok

Helsinki / Finnország

Érkezés: 12.00 órakor, indulás 18.00 órakor

Fedezze fel Helsinki- „észak fehér városának” - látnivalóit. A város számos épületéhez a helyi, világos gránitot használták fel építőanyagként – innen származik az elnevezése. A város nagy, nyitott piaca a Piactér mellett található. Helsinki legrégibb negyede, a Szenátus tér, hátterében a helsinki Katedrális látható, melyet a Finnország szerte csak „jó cárként” emlegetett, II. Sándor orosz cár tiszteletére emeltek Érdemes megtekinteni a Parlament épületét vagy a XX.sz. elején épült Nemzeti Múzeumot.


4. nap

Északi fővárosok

Szentpétervár / Oroszország

Érkezés: 07.00 órakor, indulás 21.00 órakor

A hajótársaság által szervezett kirándulásra javasolt előzetesen jelentkezni, mert ez esetben a látogatói vízum intézése is a hajón történik, melynek díját a kirándulások ára már tartalmazza. Ez a nap lehetőséget kínál Oroszország második legnagyobb városának megismerésére, mely 1924-1991 között Leningrád néven volt ismert. A látnivalókban gazdag város főbb nevezetességei: a nyüzsgő városközpont, a lélegzetelállító pompával jellemezhető Nyevszkij sugárút, a Szt. Izsák Székesegyház - a város legnagyobb és legjelentősebb temploma -, a Vérző Megváltó templom. Aki az Ermitázs tárlatát szeretné megtekinteni, javasolt előre lefoglalni a fakultatív programok egyikét, mert a belépőjeggyel kombinált túrák csak korlátozott számban elérhetőek.


5. nap

Északi fővárosok

Tallin / Észtország

Érkezés: 09.00 órakor, indulás 18.00 órakor

Kikötés a kora reggeli órákban Tallinban, Észtország fővárosában, ahol az óvárost épen maradt régi várfalak választják el Tallinn többi részétől. Történelmi óvárosa UNESCO világörökségi helyszín. A kanyargós, macskaköves utcákat gyalog bejárva sétát tehetnek az Aleksander Nyevskij-katedrálishoz, mely egy hagymakupolás ortodox templom, majd a középkori főtéren, ahol a Városháza is található. Macskaköves utcákon történő gyaloglással lehet számolni, valamint a katedrálishoz 12 lépcsőfok vezet fel.


6. nap

Északi fővárosok

Tengeren

Egész napos hajózás a tengeren Kiel irányába. Ezen a napon lehetőség adódik kipihenni és feleleveníteni az eddig szerzett élményeket és bekapcsolódni a hajó által szervezett programok valamelyikébe.


7. nap

Északi fővárosok

Kiel / Németország

Érkezés: 07.00 órakor, indulás 19.00 órakor

Schleswig-Holstein tartomány fővárosa és legnépesebb települése, Kiel a hajóépítés és tengerészet terén hosszú történelmet tudhat magáénak. Egyénileg felfedezhetők a város látnivalói: a Kieli-csatorna, a világ egyik legforgalmasabb mesterségesen létrehozott vízi útja. A hajózócsatorna az Északi-tengert köti össze a Balti-tengerrel, kiváltva a Dánia északi csücskét megkerülő hajózási útvonalat. Látogatást lehet tenni a Laboe-ba is, ahol a vízparton áll a Tengerész Emlékmű, amely a két világháborúban elhunyt tengerészeknek állít emléket. Tetejéről csodás panoráma nyílik észak-Németországra, tiszta időben pedig egész Dániáig el lehet látni. A hajózás szerelmeseinek igazi csemege az U-995 tengeralattjáró, melyből az itt kiállított darab az egyetlen fennmaradt példány.


8. nap

Északi fővárosok

Koppenhága / Dánia

A hajó tervezett kikötési ideje 09.00 óra. Kijelentkezés a hajóról.

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.

Egyes kikötőkben előfordulhat, hogy az öbölben köt ki a hajó, és a szárazföld csak kishajókkal érhető el. A kikötők nem minden esetben a városközpontban kötnek ki, ilyen esetben a legtöbbször transzfert biztosít a hajótársaság, mely a helyszínen igényelhető felár ellenében.


Időpontok:

2021. június 13.,27., augusztus 8. (7 éjszaka)


Részvételi díj irányárak:

Belső kabinban Fantastica élménycsomaggal: 589 000 Ft/ 2 fő-től

Ablakos kabinban Fantastica élménycsomaggal: 719 000 Ft/2 fő-től

Balkonos kabinban Fantastica élménycsomaggal: 845 000 Ft/2 fő-től

Balkonos kabinban Aurea élménycsomaggal:
1 089 000 Ft/2 fő-től


A részvételi díjak irányárak, melyek a szabad kapacitás erejéig érvényesek és 2021. június 30-ig történő foglalás esetén érvényesek. Az árak főszezonban magasabbak lehetnek. Kérje árajánlatunkat munkatársainktól.


A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

 • 7 éjszakai szállást a kiválasztott típusú kétágyas kabinban
   
 • teljes ellátást a hajón
   
 • korlátozott italfogyasztást, melyről munkatársaink adnak felvilágosítást
   
 • úszómedence ás fitneszterem használatát
   
 • esti show műsorokat és animációs programokat
   
 • kikötői illetéket (140 EUR/fő)
   
 • Aurea kabin esetén az alábbi plusz szolgáltatásokat: Easy italcsomag, az Aurea Spa használata az utazás teljes időtartama alatt, egy alkalommal frissítő balinéz masszázs, elsőbbségi beszállás, étkezések az étterem elkülönített részén tetszőlegesen választott időpontban.
   

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • a kikötőbe jutás költségét
   
 • kötelező szervizdíjat (70 EUR/felnőtt), melyet jelentkezéskor vagy a helyszínen kell megfizetni
   
 • italcsomagot (igény szerint)
   
 • fakultatív programokat
   
 • a fedélzeten térítés ellenében igénybe vehető szolgáltatásokat (pl. Aurea Spa használata, szépségszalon, mosoda, fotó- és videó szolgáltatás, stb.)
   
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást
   
 • útlemondási biztosítást
   

Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút foglalásakor köthető, amely a részvételi díj 2 %-a.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

ÉSZAKI FŐVÁROSOK


Indulási kikötő:Koppenhága
Hajó:MSC Virtuosa

Katalógus ár: 589 000 Ft/2 fő-től

Dánia
Koppenhága
Hajó
Hajó
Reggeli + ebéd + vacsora korlátozott italfogyasztás
Északi fővárosok tengeri hajóút - OTP Travel
A kikötőbe jutás költségét nem tartalmazza.
Kötelező szervizdíj: 70 EUR/felnőtt
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot.

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!