ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

EURÓPA ÉSZAKI NAGYVÁROSAI

Európa északi nagyvárosai OTP Travel

Az Északi- és a Balti-tenger szebbnél szebb városai és vidékei mutatkoznak be az MSC Megaviglia júliusi hajóútján. Szentpétervár ragyogó szépsége, Tallin ékszerdoboz óvárosa, Kiel hajózástörténeti emlékei mellett finn élmények és a dán főváros látnivalói is várnak az utazóra!

1. nap

Európa északi nagyvárosai Koppenhága

Budapest-Koppenhága

Szombat, július 20.

Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Koppenhágába. Érkezés után transzfer a szállodába. Bejelentkezés, délután szabad program. A hangulatos dán fővárosban környezettudatos hétköznapjaikat élő jókedvű dánok, a letisztult, szemet gyönyörködtető dán design és a gyönyörű látnivalók felfedezésére ideális a nyári időszak. Koppenhágában ilyenkor minden a boldogság megéléséről szól: sétálni a városban, finomat enni egy kellemes helyen, élvezni a város szépségeit.

2. nap

Európa északi nagyvárosai Koppenhága

Koppenhága, Dánia

Vasárnap, július 21. Indulás: 18.00 óra

Reggelit követően szabad program, majd késő délelőtt transzfer a kikötőbe, bejelentkezés a hajóra, a kabinok elfoglalása.

3. nap

Európa északi nagyvárosai tengeren

Tengeren

Hétfő, július 22. Egész napos hajózás a tengeren Tallin irányába.

Pihenés az MSC Meraviglia fedélzetén, ahol hat bár, öt étterem, edzőterem, gyaloglópálya, kártyaszoba, diszkó és kétszintes medencekomplexum található. Térítés ellenében spa-részleg, 4D moziterem, F1 szimulátor, kaszinó szolgálja a vendégek kényelmét.

4. nap

Európa északi nagyvárosai Tallin

Tallin, Észtország

Kedd, július 23. Kikötés: 12.00 óra. Indulás: 18:00 óra

Kikötés a kora reggeli órákban Tallinban. Félnapos fakultatív városnézés Észtország fővárosában, ahol az óvárost épen maradt régi várfalak választják el Tallinn többi részétől. Történelmi óvárosa UNESCO világörökségi helyszín. A kanyargós, macskaköves utcákat gyalog bejárva séta az Aleksander Nyevskij-katedrálishoz, mely egy hagymakupolás ortodox templom, majd a középkori főtéren, ahol a Városháza is található. A Kórusfesztiválnak helyt adó szabadtéri színháznál tett rövid megálló után a Kadriorg park mellett elhaladva utazás Piritába: itt rendezték a moszkvai olimpia vitorlás versenyeit, a tengerparti sétányon mindmáig szállodaként üzemel az olimpiai központ épülete. A Szent Brigitta kolostor romjainak megtekintését követően visszautazás a tallini kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

5. nap

Európa északi nagyvárosai Szentpétervár

Szentpétervár, Oroszország

Szerda, július 24. Kikötés: 07.00 óra. Indulás: 21:00 óra

Érkezés Szentpétervár kikötőjébe a kora reggeli órákban. Az egész napos fakultatív városnézés során lehetőség nyílik Oroszország második legnagyobb városának megismerésére, mely 1924-1991 között Leningrád néven volt ismert. A látnivalókban gazdag autóbuszos városnézés során a nyüzsgő városközpont, a lélegzetelállító pompával jellemezhető Nyevszkij sugárút, a Szt. Izsák Székesegyház - a város legnagyobb és legjelentősebb temploma -, a Véren Megváltó templom megtekintése kívülről. Egy helyi étteremben elfogyasztott ebédet követően kb. egyórás utazás Pétetrhofba, ahol az orosz művészetek egyik legismertebb remekműve, az „orosz Versailles”-ként is emlegetett tengerparti cári kastély található, mely az UNESCO Világörökség része. A pompázatos nyaraló-együttes I. Péter cár nevét viseli, kertjét több szintből álló szökőkutak, vízesések, szobrok tarkítanak. Rövid szabadidőt követően visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap

Európa északi nagyvárosai Kotka, Helsinki

Kotka/Helsinki Finnország

Csütörtök, július 25. Kikötés: 07.00 óra. Indulás: 17:00 óra

A kora reggeli órákban érkezés Kotka kikötőjébe, mely Helsinkitől kb. másfél órányira található. Fakultatív egész napos program: kb. kétórás utazás, mely során autóbuszból a Parlament és az olimpiai stadion épületei mellett elhaladva az első megálló a Temppeliaukio sziklatemplom. A lenyűgöző evangélikus templomot tömör sziklába építették a XX. században, belső terébe vörösréz kupolán keresztül jut be a napfény. A program a Sibelius parkban és a Szenátus téren tett sétával folytatódik, majd a piactéren tett rövid látogatást követően a világ egyetlen egész évben nyitva tartó jégszállodájához érkezve jégbár várja a résztvevőket, ahol hőálló overálba öltöznek.  Szinte a téli Csodaországban érezhetik magukat, ahol felfedezhetik az Igloo hotelt, jégpohárból kortyolhatják italukat, megcsodálhatják a hóból és jégből készült díszítéseket. Idő és létszám függvényében helyszíni fizetés ellenében kipróbálhatják a tobogánt, a tandem síelést és a barátságos husky kutyákkal is ismeretséget köthetnek a kutyaszánon. Lehetőség van lappföldi ajándéktárgyak vásárlására is. A felejthetetlen élmény után kb. másfél-két óra utazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

7. nap

Európa északi nagyvárosai Kiel

Kiel, Németország

Péntek, július 26. Egész napos hajózás a tengeren Kiel irányába.

Ezen a napon lehetőség adódik kipihenni és feleleveníteni az eddig szerzett élményeket és bekapcsolódni a hajó által szervezett programok valamelyikébe.

8. nap

Európa északi nagyvárosai tengeren

Tengeren

Szombat, július 27. Egész napos hajózás a tengeren Kiel irányába.

Érkezés a kora reggeli órákban Kiel kikötőjébe, mely Schleswig-Holstein tartomány fővárosa. A félnapos fakultatív kirándulás során a Balti-tenger partján fekvő város nevezetességei tekinthetők meg panorámás városnézés keretében. A tengerhajózás hagyományainak városában megcsodálható az az impozáns csatorna, amely az Északi- tengert a Balti-tengerrel köti össze, ez a világ legtöbbet hajózott mesterséges vízi útja. Látogatás a Laboe Haditengerészeti Emlékműnél, mely a két világháborúban részt vett matrózok tiszteletére emeltek. A hajózás történetének kedvelői bizonyára nagy érdeklődéssel tekintik meg az U-995-ös tengeralattjárót, amely 1943-45 között a német haditengerészetben szolgált, az Északi-tengeren és a Sarkkörön portyázott a szövetséges hajókonvojokat kutatva. Az emlékhelyről nagyszerű kilátás nyílik a környező észak-német vidékre. A hajóra történő visszautazás előtt könnyű snacket fogyaszthatnak el. Kérjük vegyék figyelembe, a túra nem alkalmas mozgásban korlátozott, kerekes székes és klausztrofóbiában szenvedő utasoknak. Vacsora és szállás a hajón.

9. nap

Európa északi nagyvárosai tengeren

Koppenhága - Budapest

Vasárnap, július 28. Kikötés: 09.00 óra

Reggel érkezés Koppenhágába. Kijelentkezés a hajóról, majd a délelőtti órákban háromórás panorámás városnézés Dánia fővárosában: a Városháza, a Tivoli vidámpark, a Nemzeti Galéria és a Citadella mellett elhaladva az első megálló a Kis Hableány szobra, Koppenhága hivatalos jelképe, melyet Hans Christian Andersen egyik meséje ihletett. A szobortól nem messze található a Gefion szökőkút. Továbbutazás az Amalienborg épületegyütteshez: négy egyforma palotából áll, amelyek egy nyolcszögű teret vesznek körül, közepén V. Frigyes dán király lovasszobrával. A IX. Keresztély palota felső szintje a dán királyi család téli rezidenciája. Pillantás a 2005-ben átadott Operaházra. A Nyhavn kikötőnegyedben tett séta alkalmával a mesterséges csatorna mindkét partján a régi raktárakból, fogadókból kialakított színes házak ejtik rabul a látogatókat, ahol ma éttermek, bárok kaptak helyet és kiválóan alkalmasak egy kis pihenésre. Szabadidőt követően transzfer a repülőtérre. Érkezés Budapestre az esti órákban.


Minimum létszám: 20 fő

Időpont: 2019. július 20 - 28. (7 éjszaka a hajón + 1 éjszaka Koppenhágában)


A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Koppenhága – Budapest útvonalon turista osztályon,
 • transzfer légkondicionált autóbusszal,
 • 7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas elhelyezéssel,
 • 1 éjszakai szállás a hajóút előtt Koppenhágában helyi négycsillagos szálloda kétágyas szobájában reggelivel,
 • teljes ellátás a hajón italfogyasztással (melynek tartalmáról munkatársaink adnak felvilágosítást),
 • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata,
 • háromórás panorámás városnézés Koppenhágában belépők nélkül,
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt,
 • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során.


Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.

A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi angolul beszélő idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.


A részvételi díjon felül fizetendő:

 • Illetékek: 129.000,- Ft /fő,
 • A helyszínen kijelentkezéskor fizetendő kötelező szervizdíj (70 EUR/fő)
 • Fakultatív kirándulások
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
 • Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2 %-a; Groupama Garancia betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve az útlemondási biztosítás a részvételi díj 1,5 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazzaFontos részletek

A fakultatív kirándulásokra min. 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén biztosítunk magyar idegenvezetőt.

EURÓPA ÉSZAKI NAGYVÁROSAI


Indulási kikötő:Koppenhága
Hajó:MSC Meraviglia

Katalógus ár: 549 000 Ft/fő-től

Dánia
Koppenhága
Nincs
Hajó
Nincs
Európa északi nagyvárosai tengeri hajóút - OTP Travel
Illetékek: 129 000,- Ft/fő, Kötelezően fizetendő szervizdíj a helyszínen: 70 EUR/fő
Adatok betöltése folyamatban...