ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

Európa legjava - Csoportos tengeri hajóút

Genovától Hamburgig - Európa legjava - csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel

Kevés európai utazással van lehetőség arra, hogy az öreg kontinens országainak sokféleségéről átfogó képet kapjon az utazó. Programunk Genovától Hamburgig két tenger és egy óceán vizein hajózva nem mindennapi kulturális barangolásra invitál: Olaszország, Spanyolország, Portugália, Anglia és Németország rendkívüli városain és tájain át mutatja be az európai kultúrák diverzitását és egyetemleges örökségét.

1. nap: Budapest - Genova

Genovától Hamburgig - Európa legjava - csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Genovába. Érkezést követően a szállás elfoglalása a genovai szállodában. Délután és este szabadprogram.

2. nap: Genova

Genovától Hamburgig - Európa legjava - csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel

A reggelit követően félnapos gyalogos városnézés Genovában: a kulturális kincsekben gazdag, UNESCO Világörökséghez tartozó óváros főbb látnivalóinak megtekintése: az I. világháborúban elhunyt genovaiak emlékére készült Diadalív, a Piazza de Ferrari főtér, a San Lorenzo Katedrális, mely a genovai érsek székhelye, a XVI. században épült Annunziata templom, a királyi palota és a bevásárlóutca. A városnézést követően transzfer Genova kikötőjébe, bejelentkezés a hajóra. A kabinok elfoglalása, majd vacsora és szállás a hajón.

3. nap: Barcelona

Genovától Hamburgig - Európa legjava - csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel

Kikötés a kora délutáni órákban Barcelonában, mely a Földközi-tenger gyöngyszeme, színes és izgalmas katalán nagyváros, a világ egyik legismertebb, legszínesebb és leghangulatosabb metropolisza, a modernizmus szülőhelye. Az egyedülálló városképet Antoni Gaudí, valamint Luis Doménech i Montaner gyakran az építészeti dogmákat teljes mértékben elvető alkotásai határozzák meg. A város avantgárd művészete nem merül ki az épületeiben: az apró részletek, megbúvó lépcsősorok, az erkélyek, utcai installációk ezt a légkört erősítik. Ugyanakkor Barcelona a példásan kidolgozott városfejlesztési terv iskolapéldája is, az 1992-es olimpiai játékokra teljes negyedeket újítottak fel, a város részletes átalakításon esett át.

Tervezett félnapos fakultatív program: a gyalogos városnézés során rövid autóbuszos transzfer a séta kiindulási pontjáig: a Kolombusz-emlékműig, mely 60 méteres magasságával impozáns látványt nyújt, 1888-ban épült és a felfedező első útjának állít emléket. Séta a La Ramblán, Barcelona széles, platánokkal szegélyezett sétálóutcáján. A több mint egy kilométer hosszú Rambla a tengerparthoz közeli Kolumbusz-szobor és a Catalunya tér között húzódik. A korzó mindig tele van helyiekkel, és turistákkal, de legfőképp élettel. Az arra járókat mozdulatművészek, zenészek, utcai művészek szórakoztatják. A labirintusszerű gótikus városrészbe érve sikátorszerű, kanyargós utcácskák, zegzugos lépcsősorok, apró terek ejtik ámulatba az arra járókat, igazi középkori hangulatot teremtve. Közepén áll a város gótikus katedrálisa, impozáns, hatalmas templom, mely kívülről tekinthető meg. Rövid szabadidő a Plaza de Catalunya közelében, majd gyalogos visszatérés a kiindulópontig, ahonnan a transzfer biztosított a hajóhoz. Vacsora és szállás a hajón.

4. nap: Tengeren

Genovától Hamburgig - Európa legjava - csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel

Egész napos hajózás a tengeren Cadiz irányába. Ezen a napon lehetőség nyílik az MSC Grandiosa felfedezésére, számtalan szolgáltatás kipróbálására, animációs programokon való részvételre. A hajó fedélzetén 12 étterem, 12 bár, 4 úszómedence, vízi- és élménypark csúszdákkal, kötélpályával, modern Technogym gépekkel felszerelt tágas edzőterem, „Sportplex” komplexum sportpályákkal, éjszakai klub, diszkó, térítés ellenében kaszinó, fedett szórakoztató park (XD mozi, VR Maze, F1 szimulátor, teljes méretű bowling pálya), MSC Aurea Spa luxus kezelésekkel áll rendelkezésre. Vacsora és szállás a hajón.

5. nap: Cadiz (Sevilla)

Genovától Hamburgig - Európa legjava - csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel

A reggeli kikötés után egész napos tervezett fakultatív kirándulás Andalúzia fővárosába, Sevillába. Spanyolország negyedik legnagyobb városa több mint 2000 éves, számos civilizáció hagyta itt történelmi műemlékeit. Óvárosa Európában a 3. legnagyobb, mely három világörökségi emlékkel is büszkélkedhet. A cadizi kikötőből kb. kétórás autóbuszos utazást követően az első látványosság a Katedrális, mely befejezésének idején, a XVI. században - felülkerekedve az isztambuli Hagia Sophián - a világ legnagyobb katedrálisa volt. Ma is Európa harmadik legnagyobb temploma: méretében csak a római Szent Péter-katedrális és a londoni Szent Pál-katedrális előzi meg. A hatalmas gótikus katedrális főoltára Jézus életének 36 jelenetét ábrázolja. A székesegyház művészi kincsei közé tartoznak Pedro de Campana, Francisco de Zurbarán és Bartolomé Esteban Murillo remekművei. A templom kereszthajója Kolumbusz Kristóf sírját rejti. A sevillai Katedrális a vele azonos téren található Real Alcazárral az UNESCO Világörökség része. Gyalogos városnézés a Barro de Santa Cruz negyedben, mely az óvárostól keletre helyezkedik el és a Guadalquivir folyó határolja. A környék Sevilla zsidó negyede volt az 1300-as évek végéig. A XVI-XVII. század környékén a nemesek udvarházakat építettek a kerületben. A környék hófehér házakkal szegélyezett keskeny utcáival és napsütötte, narancsligetes tereivel elbűvölő látványt nyújt.

Az Alcazar komplexum, a királyi paloták, teraszok és kertek sok átalakításon mentek keresztül fennállásuk több mint ezeréves történetében. A XI. században a muzulmán mórok építettek egy palotát az erőd helyén, majd a XIII. században gótikus stílusban átépítették. Száz évvel később, Pedro király mór kézművesekkel újjáépíttette, mór stílusát azonban mindvégig megőrizte. Látogatóit mindig is lenyűgözte a szobák és udvarok gazdag díszítése, finoman kidolgozott árkádjai, a színes csempék és a szövevényes stukkók. Sevilla legnépszerűbb turisztikai látványossága az elmúlt 700 éven át a spanyol királyi család egyik hivatalos rezidenciája volt, ma UNESCO világörökségi helyszín. (Amennyiben az Alcazar előre nem látható okok miatt zárva tart, a Casa de Pilato – Pilátus házának megtekintése szerepel a programban.) A gyalogos városnézés Sevilla legfontosabb nyilvános parkjában, a Parque de María Luisa parkban folytatódik, mely madárpopulációjáról ismert: galambok, hattyúk, papagájok és kacsák osztoznak a területen. A szobrok, tavak, szökőkutak teszik igazán festői, kellemes hellyé a parkot, melyet a helyiek is szívesen felkeresnek. A kirándulás utolsó állomása a Plaza de Espana megtekintése kívülről: 1914-ben a sevillai Anibal Gonzalez építész kezdett jó néhány épület tervezésébe felkészülésként a közelgő Ibéro-Amerikai Kiállításra. Ma kormányzati hivatalok működnek az épületben. A városnézés ebédet tartalmaz. A programok után visszautazás a cadizi kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap: Lisszabon

Genovától Hamburgig - Európa legjava - csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel

Kikötés a reggeli órákban Lisszabonban, Portugália fővárosában. A nagy kiterjedésű óvárosban megállt az idő, az eldugott utcákon, a meredek lépcsőkön sétálva szinte a XVIII. században érezhetjük magunkat. A tervezett félnapos fakultatív kirándulás során a város főbb nevezetességei tekinthetők meg: a túra a város legrégibb negyedében, a romantikus és macskakövekkel kirakott Alfamában veszi kezdetét, ahol gyalogosan fedezhetők fel a csempével díszített épületek. Az egykori arab negyed sikátorai és kacskaringós utcái rabul ejtenek. A „Sé” katedrálisban tett látogatást követően a Baixa negyed felkeresése, melyet az 1755-ös földrengés után teljesen újjáépítettek. Ezt követően továbbutazás a Belém-negyedbe: e történelmi hangulatú városrész monumentális épületei a földrajzi felfedezések busás bevételeiből épültek, és ennek is kívánnak emléket állítani. Látogatás a Belém-toronyhoz, a Mánuel stílusban (a későgótikus építészeti stílus portugál változata) készült emlékmű megtekintése kívülről, mely az UNESCO Világörökség része: több portugál hajós felfedező innen indult útnak. Ezt követően a szintén Mánuel stílusban épült Szent Jeromos-kolostor felkeresése, melyet a XVI. században építettek, Vasco de Gama indiai felfedező útját követően. Vacsora és szállás a hajón.

7. nap: Vigo (Santiago de Compostela)

Genovától Hamburgig - Európa legjava - csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel

Kikötés a reggeli órákban a spanyolországi Vigo kikötőjében.
Tervezett fakultatív kirándulás Santiago de Compostelába, ahova kb. másfél órás buszos utazás során lehet eljutni. A félnapos városnézés során utazás Galícia fővárosába, a Szent Jakab-út végállomására, amely a világ negyedik legnagyobb katolikus zarándokhelye. A helyiek szerint az árkádos, köves utcák esőben nyújtják a legvarázslatosabb látványt, amikor a város szinte ragyog. A város legkiemelkedőbb látnivalója, a katedrális megtekintése, amely Spanyolország legnagyobb román kori temploma, oltára feltételezhetően Szent Jakab apostol sírját őrzi. Az óváros és a katedrális az UNESCO Világörökség része. Visszautazás a vigói kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

8. nap: Tengeren

Genovától Hamburgig - Európa legjava - csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel

Útban Anglia partjai felé ezen a napon a pihenésé a fő szerep az MSC Grandiosa hajójának fedélzetén. Az éttermek, bárok kulináris élményekkel várják az utazókat, napközben pedig animációs programokra lehet csatlakozni, vagy pihenni a medence partján.

9. nap: Southampton (Windsor)

Genovától Hamburgig - Európa legjava - csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel

Kikötés a kora reggeli órákban a dél-angliai Southampton kikötőjében.

Tervezett egész napos fakultatív kirándulás a windsori kastélyhoz, mely kb. másfél órás autóbuszos utazással érhető el. A világ legnagyobb jelenleg is használt kastélya egyike a brit királyi család legfontosabb rezidenciáinak. II. Erzsébet brit királynő itt töltötte gyermekkora egy részét, ma is az év sok hétvégéjén tölti szabadidejét a kastélyban, hivatalos és privát ügyeit egyaránt itt intézi. A kastélyt Hódító Vilmos kezdte el építtetni 1070 körül. A munkálatok mintegy 16 évig tartottak. Azóta nem volt olyan királyi család, aki ne építtetett volna hozzá valamit, vagy ne alakított volna a kastély arculatán. Az erődítményt eredetileg azért építtették, hogy London egyik nyugati védőbástyája legyen. A 45 000 m² területen elhelyezkedő kastélynak és a hozzá tartozó impozáns kertnek csak egy része látogatható, egyes területek zárva vannak a látogatók előtt, mivel azok a királyi család számára fenntartott részek. A program során az állami lakosztályok és a Szent György kápolna megtekintésére van lehetőség kívülről. A „State Apartments”, azaz az állami lakosztályok termeit a királyi műkincsgyűjtemény remekei díszítenek – köztük Rembrandt, Rubens, Canaletto festményei, valamint finom gobelinek és porcelánok, szobrok és páncélok. 1992-ben, a királyi pár 45. házassági évfordulóján tűzvész ütött ki a kastélyban, amely csaknem 100 szobáját elpusztította. A helyreállítás 1997-ben fejeződött be, és olyan kiválóan sikerült, hogy nehéz felfedezni, melyik rész eredeti és melyik felújított. A Szent György-kápolna Anglia egyik legszebb gótikus épülete. A kápolnában több uralkodó sírja található, itt nyugszik VIII. Henrik és harmadik felesége, Jane Seymour, valamint I. György, illetve a néhai anyakirályné és férje, VI. György király lányukkal, Margit hercegnővel. A kápolna királyi esküvőknek is helyet ad: itt került sor Edward herceg és Sophie Rhys-Jones esküvőjére 1999. júniusában, valamint Harry herceg és Meghan Markle frigyére 2018. május 19.-én. A látogatást követően megálló Windsor városában, ahol egy rövid sétára van lehetőség a György korabeli utcákon, majd visszautazás a southamptoni kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

10-11. nap: Tengeren

Genovától Hamburgig - Európa legjava - csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel

Útban Németország felé még utoljára bekapcsolódhatnak a hajótársaság által szervezett programok valamelyikébe, kényeztethetik magukat a spa-ban vagy valamelyik étteremben.

12. nap: Kiel

Genovától Hamburgig - Európa legjava - csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel

Reggel érkezés Kiel kikötőjébe. Reggelit követően kijelentkezés a hajóról, majd a kikötőből indulva kb. 1,5 órás autóbuszos utazás Lübeckbe, ahol gyalogos városnézésen vehetnek részt. Lübeck a Schleswig-Holstein tartomány második legnagyobb városa és a Hanza-szövetség virágzó kereskedelmi központja volt. Az elegáns fasorok, udvarok mind az egykori Hanza-szövetség városainak virágzó kereskedelméről, jólétéről tanúskodnak. Építészeti örökségei miatt méltán szerepel óvárosa 1987 óta az UNESCO világörökségi listáján. Főbb nevezetességei közé tartozik a Holstentor kapuerőd, mely a város jelképévé vált: a vízzel körülzárt óváros öt templomának hét tornya lenyűgöző látványt nyújt. A városnézés macskaköves utcákon történő gyaloglással jár.

Tovább utazás Hamburgba, mely Németország második legnagyobb városa: tengerhez fűződő történelmi viszonya meghatározó jelentőséggel bír már 1321 óta, amikor belépett a középkori kereskedővárosokat tömörítő Hanza-szövetségbe. Ebéd egy helyi étteremben, majd autóbuszos panorámás városnézés a város legfontosabb épületei és városrészei mentén: az Elba-parti Speicherstadt (Raktárváros) a világ legnagyobb vámraktár komplexuma. A XIX. század végén, gótikus stílusban épített házak ma irodáknak, galériáknak és lakásoknak adnak helyet, 1991 óta műemléki védelem alatt állnak. A HafenCity városrészt - mely a Raktárváros világháború során lebombázott részén épül - modern és futurisztikus építészet jellemzi, egyik híres épülete az „Elbphilharmonie“, az Elba Filharmonikusok Koncertterme, mely egy korábbi raktárépület helyén épült és legmagasabb pontján eléri a 110 m-t. Továbbhaladva a régi Elba-alagút, a halpiac épülete, az Altona városrész, a St.Pauli negyed és a Reeperbahn, a XVIII. században épült Szent Mihály-templom 132 méter magas tornyával, a belvárosban a Városháza, a barokk St.Petri főtemplom látható.

Hamburgot számtalan kis csatorna és vizesárok szeli át, így a Hanza-város a világ hidakban talán leggazdagabb települése: több, mint 2500 hídjával Amszterdamot és Velencét is megelőzi. Látható még az Operaház, az egyetemi negyed, a zsidó múlttal rendelkező Grindel negyed is. Az autóbuszos utazás után transzfer a hamburgi repülőtérre, utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapestre, érkezés a késő esti órákban.

Időpont: 2022. április 26. – május 7.

Minimum létszám: 20 fő

A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

 • utazás repülőgéppel, átszállással Budapest – Genova és Hamburg – Budapest útvonalon turista osztályon 1 db feladott poggyásszal
   
 • transzferek légkondicionált autóbusszal
   
 • 1 éjszakai szállás a hajóút előtt helyi négycsillagos szálloda kétágyas szobájában Genovában reggelivel
   
 • 10 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas kabinban
   
 • teljes ellátás a hajón
   
 • kikötői illeték és kötelező szervizdíj
   
 • félnapos gyalogos városnézés Genovában ellátás nélkül
   
 • egész napos városnézés az utolsó napon (Lübeck és Hamburg) ebéddel
   
 • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
   
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
   
 • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során

A részvételi díjon felül fizetendő:

 • fakultatív programok
   
 • italcsomag igény szerint
   
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
   
 • útlemondási biztosítás

Útlemondási biztosítás megkötése javasolt, mely a részvételi díj 2 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

A fakultatív programok irányára és megvalósítható programja a hajóút előtt legkésőbb 60 nappal kerül meghirdetésre (a fakultatív kirándulásokra min. 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén biztosítunk magyar idegenvezetést).

A hajó, az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja. A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi (angolul beszélő) idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.

Italcsomagok irányára:

Alkoholmentes italcsomag: 95 000 Ft/fő

Easy italcsomag: 129 000 Ft/fő

Easy Plus italcsomag: 179 000 Ft/fő

Premium Extra italcsomag: 249 000 Ft/fő

Alkoholmentes italcsomag (gyermek – 3-17 éves): 65 000 Ft/fő


Az italcsomag irányárak személyenként a hajós utazás teljes időtartamára (10 éjszaka) értendők. Az egy kabinban tartózkodó felnőtt utasok mindegyikének ugyanazt az italcsomagot kell megrendelnie az utazás teljes időtartamára.

A választott italcsomag a bárokban, büfééttermekben és a főétteremben vehető igénybe. A tematikus éttermekben és bárokban nem vehető igénybe (pl.Venchi 1878, Lavazza Coffee Shop, Jean Philippe Chocolate, Coffee, Crepes & Gelato, MSC Starship Club).

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

A fakultatív programok irányára és megvalósítható programja a hajóút előtt legkésőbb 60 nappal kerül meghirdetésre (a fakultatív kirándulásokra min. 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén biztosítunk magyar idegenvezetést).

A hajó, az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja. A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi (angolul beszélő) idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.

GENOVÁTÓL HAMBURGIG


Indulási kikötő:Genova
Hajó:MSC Grandiosa

Katalógus ár: 569 000 Ft/fő-től

Olaszország
GENOVA (GENOA)
Hajó
Hajó
Reggeli + ebéd + vacsora
Genovától Hamburgig - Európa legjava - csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel
Adatok betöltése folyamatban...