ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

JAPÁNTÓL KOREÁIG

Japántól Koreáig

Japán hajóút némi szomszédolással, hiszen a nippon kikötők mellett a dél-koreai Puszanban is megáll az óceánjáró. Érthető is e kitérő, hiszen az egykori főváros számtalan látnivalót tartogat. A túra során a japán szigetvilág talán kevéssé ismert, ám fantasztikusan izgalmas kikötőibe fut be a hajó. A hajó, mely tulajdonképpen hazai vizeken halad, hiszen japán remekmű. És ez nem csupán a műszaki precizitásban mutatkozik meg, hanem a fedélzeti designban és szolgáltatásokban is: Izumi tradícionális fürdő, Kai Sushi étterem- csak hogy néhányat említsünk a Diamond Princess japán specialitásai közül.

1. nap

Japántól Koreáig

Kóbe, Japán

Bejelentkezés a Diamond Princess hajóra, a kabinok elfoglalása. Indulás: 17.00 óra

Kóbe még japán mércével mérve sem kicsi, az ország ötödik legnagyobb városa, a Hjógo prefektúra székhelye. A város történelme szorosan összefügg az Ikuta-szentélyével, és a Kóbe név is a szentély támogatóinak ősi nevéből, a kanbe szóból ered. A legrégebbi írásos leírás a régióról a Nihonsokiban szerepel. A műben a Dzsingú császárné által 201-ben alapított Ikuta szentélyt mutatják be. Kóbét azonban a mai formájában 1889. április 1-jén alapították. Abszolút helyi kuriózum a szarvasmarha, amely sajátos tenyésztési körülményeinek is köszönheti hírnevét. A kóbei szarvasmarha húsa a világon a legdrágább, legexkluzívabb. Ha a leadandó állat a legszigorúbb minőségi előírásoknak is megfelelt, akkor eladási ára a huszonötmillió forintot is elérheti. A másik nevezetesség az Arima Onsen, a legrégibb japán hőforrás és fürdőház.

2. nap

Japántól Koreáig

Beppu, Japán

Kikötés: 09:00 óra. Indulás: 16:00 óra

A gőzfelhőben fürdő Beppu Kjúsú szigetén, a Beppu-öböl nyugati partján, hegyek és a tenger között terül el. Japán aktív geotermikus területen való fekvésének köszönhetően 108 aktív vulkán és majd’ háromezer onszen működik, ezzel kiemelkedik az ország termálvizes területei közül. A fürdőkultúra itt még inkább virágzik, a fürdőlétesítményekbe betérve mindent megkaphat a látogató, ami hozzátartozik egy igazi japán onszen élményhez. Vízhozamával a világon a második helyen áll a Yellowstone Nemzeti Park után. A város gazdag bugyborékoló sártócsákban, fortyogó tavakban, hévizes fürdőkben, törpe gejzírekben, melyek 40 percenként törnek fel a mélyből. A monda szerint azért ilyen nagy a földfelszín alatti geotermikus aktivitás, mert a föld mélyében ördögök lakoznak. Az opálkék Umi dzsigoku forrás hőmérséklete például olyan magas, hogy tojást lehet benne főzni. A beppuiak meg is teszik, és helyi csemegeként árusítják.

3. nap

Japántól Koreáig

Kagosima, Japán

Kikötés: 08:00 óra. Indulás: 18:00 óra

A keleti világ Nápolya. Így nevezik Kagosimát, és valóban van több hasonlóságot mutat az európai névadóval. Kagosima is egy öböl partján fekszik, meleg éghajlatú és a vulkán sem hiányzik a szomszédságból. A Sakurajima, Japán és a Föld egyik legaktívabb tűzhányója mindössze 10 km-re található a várostól. A történelmi szempontból fontos város a Satsuma félsziget tetején áll. A XII. századtól egészen 1868-ig, a nagy befolyású Shimazu-klán bázisa volt. Az is ismert tény, hogy a XIX. század második felében végbemenő Meidzsi-restauráció ezer szállal kötődik e régióhoz.

4. nap

Japántól Koreáig

Puszan, Dél-Korea

Kikötés: 11:00 óra. Indulás: 22:00 óra

Puszan a Koreai-félsziget délkeleti csücskében, Szöultól mintegy 453 km-re fekszik. Dél-Korea legnagyobb kikötővárosát 3,6 millió ember lakja. Az ötvenes években egy rövid ideig fővárosként is működött, miután a koreai háborúban sikerült elkerülnie az északi megszállást. A kikötést követően látogassuk meg a Yongdusan Parkban álló Busan-tornyot! A Busan-torony tetejéről jól lehetett látni a híres kikötőt, az öböl túloldalán magasodó Bongnaesan-hegyet, a kecses Busanhangdaegyo hidat és a várost borító toronyház-rengeteget. Ha valami modernre vágynak, akkor a 40 lépés utca jópofa szoborjelenetei között sétálva, fényképezve múlathatják az időt. Gamcheon, a színes művészfalu aranyos boltocskái, hangulatos pici kávézói miatt vált népszerűvé. Amit viszont vétek lenne kihagyni, az a Jalgachi halpiac. Korea legnagyobb halpiacaként számon tartott hely közel egy kilométer hosszú és ehhez jön még a hétemeletes modern vásárcsarnok, melynek minden szintje más és más tengeri herkentyűnek, halnak vagy ráknak van szentelve. Ugyanígy ajánljuk a Beomeosa templomkomplexumot, a gazdag történelemmel bíró buddhista templomot és monostort.

5. nap

Japántól Koreáig

Kanmon-szoros, Japán

Kikötés: 05.00 óra. Indulás: 07:00 óra.

A Japán déli részén a Kjúsú és Honsú szigeteket elválasztó 700 méter széles Kanmon-szoros egykoron fontos történelem események színhelye volt. Kanmon, mert a honsú-szigeti Simonoszeki első kandzsiját (írásjegyét) “kan”-nak, a túlparton lévő Modzsi első kandzsiját pedig “mon”-nak olvassuk. 1185 –ben két erőteljes szamuráj klán flottái csaptak itt össze. A hatalmon lévő Taira-klánra több évtizedes hadakozás után vereséget mért a Minamoto-klán, s ezzel megpecsételődött a mindössze hét éves Antoku császár sorsa. Az ütközet végén a szorosba vettették, semmint hogy az ellenség kezébe kerüljön. A szorost hajóval – így teszünk mi is-, közúton hídon, vagy vonattal alagúton szelhetjük át.

6. nap

Japántól Koreáig

Kóbe, Japán

Kikötés: 06.00 óra

Aki több napra érkezik Kóbe városába és vágyik némi természetre, mindenképp keresse fel a Rokkó-hegyet, hiszen a legszebb kilátást az oszakai öbölre innen élvezheti. A hegytetőre való feljutás is viszonylag egyszerű, hiszen több felvonó is indul a hegy aljából, különböző helyszínekről. Érdekesség, hogy a Sayuri Nigorit, a testes és édes szakét a Rokkó-hegy forrásvizével készítik. A városban működő Hakutsuru-szakégyár múzeuma lépésről lépésre bemutatja a japán nemzeti ital készítésének aprólékos lépéseit.


Egyéni akciós hajóút

2020. június 13. (5 éjszaka)

Tovább indulási időpontokról, repülőjegy árakról készséggel adunk felvilágosítást.
A fenti egyéni hajóútra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot! Az árak a legolcsóbb (belső) kabinra érvényesek, igény esetén ablakos, balkonos kabinok és egyes hajókon lakosztályok foglalására is van lehetőség, kérje ajánlatunkat munkatársainktól.


A részvételi díj a következő szolgáltatások árát tartalmazza:

5 éjszakai szállás a hajón kétágyas kabinban.
Teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással).
A hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata.

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.


A részvételi díjon felül fizetendő:

Utazás Budapest – Osaka – Budapest útvonalon,
helyszínen fizetendő kötelező szervizdíj, 13,5 USD/fő/nap,
a kikötőbe jutás költsége,
italcsomagok igény szerint,
fakultatív kirándulások,
útlemondási biztosítás,
Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, útlemondási biztosítás,
(Útlemondási biztosítás köthető, amely a részvételi díj 2 %-a; Groupama betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve az útlemondási biztosítás a részvételi díj 1,5 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút foglalásakor köthető.)

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

JAPÁNTÓL KOREÁIG


Indulási kikötő:Kobe
Hajó:Diamond Princess

Katalógus ár: 509 EUR/fő-től

Japán
KOBE (HYOGO PREFECTURE)
Nincs
Hajó
Nincs
Japántól Koreáig hajóút
Kikötői illeték: EUR 70/fő. Helyszínen fizetendő szervízdíj: USD 68/fő
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!