ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

A KÖZEL-KELET KINCSEI

Közel-Kelet Kincsei

Az egyik legizgalmasabb hajóút, ahol rafináltan keveredik a hagyomány és a modernség. A Közel-Kelet két csodás országa, az Egyesült Arab Emírségek és szomszédja, Omán mutatja meg elbűvölő kultúráját, művészetét, történelmi örökségeit, természeti környezetét. Az út során a dubai felhőkarcolókat magas hegyvonulatok váltják, a különleges sivatagi táj elképesztő kontrasztot mutat Omán fjordjaival. Paradicsomi helyeken köt ki a fejedelmi kényelmet kínáló hajó.

1. nap

Dubai, Egyesült Arab Emírségek

Bejelentkezés a hajóra, a kabinok elfoglalása. Indulás 23:00-kor

Bár látnivalói java új, modern építmény, Dubai a klasszikus kulturális nevezetességekben sem szűkölködik. A város másik szemet gyönyörködtető szimbóluma a Bur Dubai-öböl partján álló szent hely, a Nagymecset. Hetven méter magas minaretje a legmagasabb a városban. Kilenc, színes üveglapokkal borított nagy és negyvenöt kis kupoláját a hívek és látogatók serege csodálja meg minden nap. Innen nem messze található az emírség legrégibb épülete, az uralkodók egykori lakhelyéül szolgáló Al-Fahidi erőd, amely ma a Dubai Múzeum otthonául szolgál. Az intézmény életnagyságú kiállítási tárgyakkal mutatja be a város múltját, a terület lakóinak egykori életét.


2. nap

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emírségek

Kikötés: 05:00 óra. Indulás: 23:00 óra

Az Emírségek fővárosa az ország legnépesebb városa egy szigetre épült, melyet hidak kötnek össze a szárazfölddel. A Dubai közelében fekvő város méltó versenytársa talált itt, hiszen a leg-ek innen sem hiányoznak. A kétszáz éves Al Baqtaa erőd a legrégebbi műemlék, a Bateen hajókészítő műhelyekben pedig a mai napig hagyományos módszerekkel, kézzel készítik a ‘dhaw’-okat, azaz arab hajókat. A főváros dísze a 40 000 fő befogadására képes Sheikh Zayed mecset, építési költségei tekintetében világbajnok. A muzulmán büszkeség e jelképe már kilométerekről látszik, a főváros bejáratánál magasodnak kecses minaretjei. Aztán itt van még az Emirates Palace luxusszálló, mely 114 kupolájával kitűnik a többi épület közül. A hivatali épületek és a diplomata negyed pazar villái és palotái kihagyhatatlan látnivalói még akár egy egynapos városnézésnek is. A Ferrari World, az első olyan témapark a világon, amely 200 000 négyzetméteren mutatja be a híres olasz márka megalkotásához és történetéhez kapcsolódó érdekességeket. Emellett ez a világ legnagyobb fedett élményparkja is, amit még a világűrből is lehet látni.


3. nap

Sir Bani Yas sziget, Egyesült Arab Emírségek

Kikötés: 09:00 óra. Indulás: 17:00 óra

A fővárostól dél-nyugatra fekvő sziget egykor Zayed sejk magán territóriuma volt, majd 1971-ben – a Dalma és a közeli hat Discovery szigethez hasonlóan- vadrezervátumot alakítottak ki rajta és megnyitották a látogatók előtt. A 170 km2 területű sziget, az Emírségok legnagyobb természetes szigete és vadrezervátuma. Lenyűgöző, hogy az elmúlt 40 évben milyen grandiózus természeti környezetet varázsoltak ide. Szafari keretében megismerhető ez a csodás világ, a szerencsések igazán különleges állatokat is lencsevégre kaphatnak. A vadrezervátumon kívül a turisták számára az vonzó, hogy a szigetnek 2,4 kilométer hosszú, szépen kiépített strandja van. Közvetlenül a strandon élvezhetik az MSC Aurea Spa szakképzett masszőrjeinek frissítő masszázsát vagy kényeztethetik magukat egy szépítő kezeléssel is.

4. nap

Tengeren

Hajózás Maszkat felé. Töltsön el egy újabb kellemes napot a fedélzeten, vegye igénybe a luxus kényeztetést nyújtó Aura Spa szolgáltatásait, csobbanjon a számos felfrissülést nyújtó medencék egyikébe, majd próbálja ki valamelyik remek éttermet.

5. nap

Maszkat, Omán

Kikötés: 08:00 óra. Indulás: 18:00 óra

Omán egyszerre kiváló célpontja a kalandturizmust és a kulturális célpontokat keresőknek, tiszta és rendezett városaiban pedig elevenen élnek a térség tradíciói. Az ökoturisták számára is jó úti cél, mivel az állam nagy hangsúlyt fektet a természeti környezet megóvására. A szultánság központja, Maszkat az egyik legrégibb település a Közel-Keleten. Már a II. században évente 1400 kg tömjént szállítottak innen Rómába és Görögországba. Az óvárosban, Muttrahban a gazdag múlt emlékei még ma is fellelhetők, ahol egész a múlt század közepéig a naplemente után három órával bezárták a városkapukat. A városban egymást érik a régi, hagyományos épületek, a mecsetek és a piacok. Az arab építészet vonásait magukon viselő fantasztikus épületeket emelnek, de sehol egy felhőkarcoló, vagy oda nem illő konstrukció. Kiemelkedő kereskedelmi fontosságát a kikötőnek köszönheti, mely ma Qabus szultán nevét viseli. Az ismerkedést érdemes a Nagy Mecsetnél kezdeni, majd a a Muttrah-i bazárral folytatni. A Szultán Palotájánál csodás fényképek készülhetnek, az Bait Al Zubair múzeumban pedig megismerkedhetünk Omán népművészetével, és gazdag kultúrájával.


6. nap

Khaszab, Omán

Kikötés: 09:00 óra. Indulás: 18:00 óra

Khaszab földrajzi elhelyezkedése rendkívüli, a szultánság exklávéja, melyet az Egyesült Arab Emírségek ölel körbe. De ennél is fontosabb, hogy az arab Norvégiaként aposztrofálják, olyan festői fjordokkal, mint a Musandam. Az azonos nevű félsziget nagy része kopár, mészkőből álló hegyvonulathoz tartozik, melynek legmagasabb pontja a 2057 méter magas el-Harím-hegy. A félsziget csúcsát számos fjord tagolja és apró szigetek kísérik, ennek köszönhetően sok település csak hajóval közelíthető meg. Az érintetlen tájat hagyományos arab hajóval, az úgynevezett dhow-val legizgalmasabb megtekinteni. Az öblök és sziklák lélegzetelállítóak, mesés trópusi halak, teknősök, ráják, angolnák és delfinek kísérik hajónkat. Omán legészakibb része kulturális látnivalókban is bővelkedik. Khaszab zöld oázisként áll a meredek hegyoldalak és a tenger közé szorítva. Minden négyzetmétere csodálatos, mégis egy XVII. századi portugál erődítmény miatt híres. Szintén a portugál érából fennmaradt erődök a Bukha és az Al Qala. De kirándulást tehetünk a szomszédos Telegraph-szigetre. A mindössze 160 méter hosszú sziget az 1864-ben itt kiépített távíróvezeték jelismétlő-állomásról kapta nevét.


7. nap

Dubai, Egyesült Arab Emírségek
Kikötés: 09:00 óra

Dubai az Egyesült Arab Emírségek második legnagyobb városa, melyet hihetetlen luxus és pompa övez. A várostól nem áll távol a fényűzés, Dubai a számtalan innovatív, extravagáns építészeti és egyéb beruházásával, és elképesztő leg-jeivel vált ismertté a nagyvilág számára. járva hamar elfelejtjük, hogy egy sivatagi államban járunk Dubai látnivalóihoz éppúgy hozzátartoznak a gigaméretű plázák, mint a mecsetek és építészeti kuriózumok. Az utakat A „kirakatváros”rekordjai sorában a legjelentősebb csúcs egyértelműen a Burj Khalifáé, a világ legmagasabb ember alkotta épületéé. Egy másik csúcstartó, a Burj al-Arab egy széltől duzzadó vitorlát formázva áll a város tengerpartjától 280 méterre, egy apró mesterséges szigeten. A hotel Dubai egyik fő jelképe lett, óriási méretével és légies külsejével kilométerekről vonzza a tekintet, belsejében pedig a határtalan luxusé a főszerep. Egy újabb világszenzáció, a Palm Jumeirah, a mesterséges sziget.

8. nap

Dubai, Egyesült Arab Emírségek

Bár látnivalói java új, modern építmény, Dubai a klasszikus kulturális nevezetességekben sem szűkölködik. A város másik szemet gyönyörködtető szimbóluma a Bur Dubai-öböl partján álló szent hely, a Nagymecset. Hetven méter magas minaretje a legmagasabb a városban. Kilenc, színes üveglapokkal borított nagy és negyvenöt kis kupoláját a hívek és látogatók serege csodálja meg minden nap. Innen nem messze található az emírség legrégibb épülete, az uralkodók egykori lakhelyéül szolgáló Al-Fahidi erőd, amely ma a Dubai Múzeum otthonául szolgál. Az intézmény életnagyságú kiállítási tárgyakkal mutatja be a város múltját, a terület lakóinak egykori életét. A souknak nevezett helyi piacok meglátogatása mindig élményszámba megy. Bár az öböl mindkét partján több piac is található, leginkább Deira területén maradt meg azok hagyományos, labirintus-szerű szerkezete. A vásárlást ultramodern körülmények között is megtehetik, a Dubai Mall nem csak egy pláza a sok közül, hanem a világ legnagyobbja.


Egyéni hajóút

Indulási időpontok: 2020. december 22. (7 éjszaka)

A fenti egyéni hajóútra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot! Az árak a legolcsóbb (belső) kabinra érvényesek, igény esetén ablakos, balkonos kabinok és egyes hajókon lakosztályok foglalására is van lehetőség,kérje ajánlatunkat munkatársainktól.


A részvételi díj a következő szolgáltatások árát tartalmazza:

  • 7 éjszakai szállás a hajón kiválasztott kabinkategóriában.
  • teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással).
  • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata

A részvételi díjon felül fizetendő:

  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, Budapest – Dubai – Budapest útvonalon
  • a kikötőbe jutás költsége, transzferek
  • kötelezően fizetendő szervízdíj a helyszínen 10 EUR/fő/nap, 2-12 éves kor között 5 EUR/fő/nap
  • italcsomagok igény szerint
  • fakultatív kirándulások
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás igény szerint


Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2%-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

A KÖZEL-KELET KINCSEI


Indulási kikötő:Dubai
Hajó:MSC Splendida

Katalógus ár: 329 EUR/fő-től

Egyesült Arab Emirátusok
Dubai
Nincs
Hajó
All inclusive
Közel-Kelet Kincsei
Kikötői illetékek: 137,5 EUR/fő. Kötelezően fizetendő szervízdíj a helyszínen: EUR 130/fő
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!