ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

A KÖZEL-KELET VARÁZSA

Közel-Kelet varázsa

A Dubaiből kiinduló mesés hajóút a térség titokzatos világának megismerésére invitál. Dubai ragyogása és csodái mellett a páratlan gazdagságú Abu Dhabi, Sir Bani emírsége, sőt, a Dammam közeli Al-Ahsa és Doha is felfedi kincseit. Dubai esti fényei mellett felvillannak az arab világ rejtett szépsége is. Mindez a sok csoda az MSC World Europa hajóján utazva válik valóra.


1. nap: Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Közel-Kelet varázsa - OTP Travel Utazási Iroda

Elutazás Dubaiba. A kikötőbe érkezés javasolt időpontja 10.00- 12.00 óra között*. A kabinok elfoglalása. Tervezett indulás Abu Dhabi irányába 23.00 órakor.

Dubai a modern metropolisz, számos látnivalót kínál. Jelmondata: Mindent egy helyen! Az óvárosban található souk-ok fűszer és arany kínálatával, a Nemzeti Múzeum történelmi és kulturális kiállítási tárgyakkal, az új városrész magasba nyúló felhőkarcolói, fényűző szállodák, bevásárlóközpontok, a Dubai Frame és még számos látnivaló vár felfedezésre.

*A repülési menetrendtől függően javasolt a hajó indulása előtt legalább egy vagy két nappal Dubaiba érkezni. Repülőjegy és szállásfoglalásban kérjék munkatársaink segítségét.


2. nap: Abu Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok

Közel-Kelet varázsa - OTP Travel Utazási Iroda

Érkezés: 07.00 órakor, indulás másnap 21.00 órakor

Kora reggel érkezés Abu Dhabiba. Az elképesztő gazdagságú, ámulatba ejtő látnivalókban ugyancsak nem szűkölködő metropoliszban, Abu Dhabiban a sivatag, tenger, égig érő üvegpaloták, az arab világ hagyományai és a modern jövő négydimenziós képe találkozik. A kikötőből a belváros kb. 5 km-re található, mely kiváló kiindulópont a város felfedezésére a hajón kínált kirándulások közül választva.


3. nap: Sir Bani Yas, Egyesült Arab Emirátusok

Közel-Kelet varázsa - OTP Travel Utazási Iroda

Érkezés: 07.00 órakor, indulás 17.00 órakor

Reggel érkezés Sir Bani Yas kikötőjébe. A fővárostól délnyugatra fekvő sziget egykor Zayed sejk magán territóriuma volt, majd 1971-ben – a Dalma és a közeli hat Discovery szigethez hasonlóan- vadrezervátumot alakítottak ki rajta. A 170 km² területű sziget, az Emírségek legnagyobb természetes szigete és vadrezervátuma. Lenyűgöző, hogy az elmúlt 40 évben milyen grandiózus természeti környezetet varázsoltak ide. Szafari keretében megismerhető ez a csodás világ, a szerencsések igazán különleges állatokat is lencsevégre kaphatnak. Délután kihajózás Dammam felé.

4. nap: Tengeren

Közel-Kelet varázsa - OTP Travel Utazási Iroda

Egész napos hajózás a tengeren Szaúd-Arábia irányába. Ezen a napon mindenki felfedezheti az MSC World Europa világát és részt vehet a hajó által szervezett animációs programokon, kikapcsolódhat a medencéknél vagy a bárokban frissül fel egy koktél kíséretében.

5. nap: Dammam, Szaúd-Arábia

Közel-Kelet varázsa - OTP Travel Utazási Iroda

Érkezés: 07.00 órakor, indulás 18.00 órakor

Érkezés a reggeli órákban Dammam kikötőjébe. Az egykori kis halászfalu ma már jelentős kereskedelmi és ipari központként szolgál. Szervezett kirándulás keretében lehet fakultatív program keretében ellátogatni az UNESCO Világörökség részét képező Al-Ahsa oázishoz. A forrásokban, tavakban, történelmi épületekben, régészeti lelőhelyekben gazdag, és a mintegy 2,5 millió datolyapálmával bővelkedő terület a világ egyik legnagyobb oázisa. Az Al-Ahsa emellett egyedülálló geokulturális táj, melynek sokszínűsége minden látogatót magával ragad.


6. nap: Doha, Katar

Közel-Kelet varázsa - OTP Travel Utazási Iroda

Érkezés: 07.00 órakor, indulás 17.00 órakor

Doha egy igazán sokszínű város; kultúrák és építészeti stílusok keverednek, színes épületek, luxus bevásárlóközpontok, gondozott kertvárosi villák, zegzugos piacok és kikötők váltják egymást.


7. nap: Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Közel-Kelet varázsa - OTP Travel Utazási Iroda

Érkezés: 09.00 órakor, másnap reggelig a kikötőben áll.

Ezen a napon lehetőség kínálkozik Dubai felfedezésére vagy pihenésre a hajón.
Érdemes a hajóút előtt néhány napot a legek városában tölteni és az ikonikus látnivalókat felfedezni: Burj Khalifa – a világ legmagasabb épülete, Dubai Frame - az óriás keret 360 fokos panorámával, interaktív kiállítással a város múltjáról, jelenéről és jövőjéről, Miracle Garden, „a világ legnagyobb virágos kertje”, az ember alkotta Pálma sziget – The View kilátóterasz és az Atlantis The Palm, hajókázás a futurisztikus Dubai Marinán, a világ legnagyobb ember alkotta kikötőjében, a kígyóként kanyargó csatorna mellett csillogó felhőkarcolók között.


8. nap: Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Közel-Kelet varázsa - OTP Travel Utazási Iroda

Kijelentkezés a hajóról.


Indulási időpontok:

2022. december 24.,31.
2023. január 7.,14.,21.,28., február 4.,11.,18.,25., március 4.,11.,18.
(7 éjszaka)


A részvételi díj a következő szolgáltatások árát tartalmazza:

 • 7 éjszakai szállást a kiválasztott típusú kétágyas kabinban
   
 • teljes ellátást a hajón
   
 • úszómedence ás fitneszterem használatát
   
 • esti show műsorokat és animációs programokat
   
 • kikötői illetéket (140 EUR/fő)
   
 • Aurea kabin esetén az alábbi plusz szolgáltatásokat: Easy italcsomag, az Aurea Spa használata az utazás teljes időtartama alatt, egy alkalommal frissítő balinéz masszázs, elsőbbségi beszállás, étkezések az étterem elkülönített részén tetszőlegesen választott időpontban.
   

A részvételi díj nem tartalmazza

 • a kikötőbe jutás költségét
   
 • kötelező szervizdíjat (2021. december 31.-ig történő megrendelés esetén 98 EUR/2 fő, 2022. január 1. után vagy a helyszínen 140 EUR/2 fő)
   
 • italcsomagot (igény szerint)
   
 • fakultatív programokat
   
 • a fedélzeten térítés ellenében igénybe vehető szolgáltatásokat (pl. Aurea Spa használata, szépségszalon, mosoda, fotó- és videó szolgáltatás stb.)
   
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást
   
 • útlemondási biztosítást

Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút foglalásakor köthető, amely a részvételi díj 2 %-a.

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

A KÖZEL-KELET VARÁZSA


Indulási kikötő:Dubai
Hajó:MSC World Europa

Katalógus ár: érdeklődésre

Egyesült Arab Emirátusok
Dubai
Hajó
Hajós utazás
Reggeli + ebéd + vacsora
Közel-Kelet varázsa
A kikötőbe jutás költségét nem tartalmazza. Kötelező szervizdíj: 70 EUR/felnőtt
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot.

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!