ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

Lisszabontól Genováig

Lisszabontól Genováig

Európa legnyugatibb részéről, Portugáliából indul el a hajó, hogy napokkal később Itália kikötőjében élményekkel gazdagon hagyhassuk el a fedélzetet. Az öt nap alatt az MSC Divina teljes személyzete a kedvünket keresi, fantasztikus a programválaszték. Esti revük, animációs programok, szépségkúrák, sportprogramok, kaszinó. És a formához illik a tartalom is. Elképesztő mediterrán városokat ismerhetünk meg e rövid utazás alatt is, minden kikötő megannyi izgalmat rejt.

1. nap

Lisszabontól Genováig

Budapest - Lisszabon

Szerda, 2020. április 1.

Elutazás Budapestről a reggeli órákban menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Lisszabonba. A délutáni érkezést követően transzfer a szállodába. Este szabadprogram. Szállás Lisszabonban.

2. nap

Lisszabontól Genováig

Lisszabon

Csütörtök, 2020. április 2.

Reggeli után félnapos városnézés a portugál fővárosban, mely 1255 óta Portugália fővárosa. Az ország központi régiójában, az Atlanti Óceán partján, a Tejó folyó hatalmas tölcsértorkolata mentén található. A városnézés első állomása a Mánuel stílusú Szent-Jeromos kolostor (igény esetén a kerengőbe a belépő a helyszínen fizetendő). A hatalmas, gazdagon díszített, elképesztően gazdag történelmi háttérrel rendelkező kolostor Belém városrészben, a parthoz közel található. Az eredetileg itt álló kápolnát, amely a hieronimita rend otthona volt, még Tengerész Henrik portugál uralkodó építtette. A jelenlegi épületet már I. Mánuel király parancsára emelték, aki a Szentszéktől kért engedélyt a Tejo folyó partján álló épület létrehozására. Miután Vasco de Gama visszatért felfedezőútjáról, az épület különleges jelentőségre tett szert, a portugál terjeszkedés és a földrajzi felfedezések egyik jelképévé vált. A következő megálló a Belém-torony, mely a főváros egyik legnépszerűbb jelképe. A torony a Szent-Jeromos kolostor szomszédságában található, és mindkét látnivaló 1983 óta az UNESCO Világörökség része. A tornyot a XVI. században építették Mánuel stílusban, amely a tökélete példa az ország korabeli építkezési stílusára. Panorámás városnézés keretében a Rossio téren és az Avenida Libertade sugárúton keresztülhaladva transzfer a szállodába. Délután szabadprogram, a város felfedezése egyénileg. Lisszabon tömegközlekedése kiváló: felkereshető a Nemzetek Parkja, ahol az Ócenárium található, mely Európa legnagyobb fedett akváriuma 450 faj 16 000 fajtájának ad otthont, többek között pingvinek, sirályok és egyéb madarak, vidrák, ráják, cápák, tengeri csikók, korallok, polip, medúzák láthatók. A Nemzetek Parkjából kiválóan lehet látni Európa leghosszabb, 12,3 km hosszú hídját. Szállás Lisszabonban.

3. nap

Lisszabontól Genováig

Lisszabon

Péntek, 2020. április 3.
Indulás: 18:30 óra

A reggelit követően kb. háromórás program veszi kezdetét: a híres Alfama negyedben a Sé katedrális megtekintése, majd séta a macskaköves emelkedőn a középkori Szent György várhoz, ahonnan csodás kilátás nyílik a Tejo folyó két partján elterülő, Rómához hasonlóan hét dombra épült városra. A legmagasabb dombon (stratégiailag a legalkalmasabb helyen) áll a vár, amely évszázadok óta uralja a várost. A várból séta a régi, kanyargós utcáival jellegzetes Alfama negyeden át a parkolóig, ahonnan dél körül transzfer a kikötőbe, bejelentkezés a hajóra. A kabinok elfoglalása, majd vacsora és szállás a hajón.

4. nap

Lisszabontól Genováig

Tengeren

Szombat, 2020. április 4.

Egész napos hajózás a tengeren Valencia irányába. Ezen a napon lehetőség nyílik az MSC Divina felfedezésére, számtalan szolgáltatás kipróbálására, animációs programokon való részvételre. A hajó fedélzetén a két főéttermen és büfééttermen kívül a la carte éttermek, 12 bár és kávézó, fedett és szabadtéri úszómedence, edzőterem, Aurea Spa szépségszalon (térítés ellenében), művészeti galéria, F1 szimulátor, színházterem esti showműsorokkal, kaszinó, diszkó, ajándékboltok, internetsarok szolgálja a vendégek kényelmét. Az aktív kikapcsolódást kedvelők részére táncórák, fitneszterem, valamint teniszpálya biztosított. Vacsora és szállás a hajón.

5. nap

Lisszabontól Genováig

Valencia, Spanyolország

Vasárnap, 2020. április 5.
Kikötés: 10.00 óra Indulás: 17:00 óra.

Érkezés Valencia kikötőjébe a reggeli órákban. Spanyolország harmadik legnagyobb városa a Földközi-tenger partján elsősorban nyüzsgő kulturális életéről nevezetes, ám a mediterrán hangulat, a remek városi strandok, a gyönyörű, különböző korokat képviselő épületek mind hozzájárulnak népszerűségéhez. Építészeti örökségével Valencia a művészetkedvelők valóságos paradicsoma, akik román, gót, barokk emlékekben és különleges modern épületekben dúskálhatnak. A félnapos fakultatív program során látogatás a San Jose barlangban, a Sierra de Espanda természetvédelmi terület határán, mely a tartomány második legnagyobb védett természeti kincse. A barlangrendszer vélhetően 230 millió évvel ezelőtt, a triász korban alakult ki. Érdekessége, hogy itt található Európa leghosszabb hajókázható, 2750 méter hosszú földalatti folyója. Kis csónakokba szállva csodálhatják meg egy rövid szakaszon a természet alkotta kamrákat. A hajóhoz történő visszautazás során az autóbuszból pillantást vethetnek Valencia emblematikus épületei közül a Serrano ikertoronyra és a katedrálisra, mely a XIII-XV. században épült és könnyű megismerni az 50 méter magas Miguelete toronyról. Visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón. A barlanglátogatás klausztrofóbiában szenvedőknek és mozgásszervi nehézségekkel küzdőknek nem javasolt.

6. nap

Lisszabontól Genováig

Marseille, Franciaország

Hétfő, 2020. április 6.
Kikötés: 12.00 óra Indulás: 18:00 óra.

Érkezés Marseille kikötőjébe a déli órákban. Marseille egy nagy múltú, kozmopolita város, melyet görög hajósok alapították Kr.e. 600 körül. A kb. 7 órás fakultatív kirándulás során a csoport felkeresi Dél-Franciaország két leglátogatottabb városát. Elsőként Marseille katedrálisának, a város legmagasabb pontján található Notre Dame de la Garde-nak a felkeresése. A székesegyházat Henri-Jacques Espérandieu építtette neo-bizánci stílusban egy ősi erőd alapjaira a XIX. században. Ezt követően másfél órás autóbuszos transzfer Avignonba, a pápák városába. A pápai palota egykoron erődként is szolgált, a XIV. században a nyugati kereszténység szimbóluma és székhelye volt. Alapterülete 15 000 m², ezzel Európa legnagyobb gótikus stílusú épülete. 1995 óta a palota és Avignon történelmi központja az UNESCO Világörökség része. A délután további részében rövid szabadidő, majd visszautazás a kikötőbe. A kirándulás ebédet nem tartalmaz. Vacsora és szállás a hajón.

7. nap

Lisszabontól Genováig

Genova - Budapest

Kedd, 2020. április 7.
Kikötés: 09.00 óra

Kikötés a reggeli órákban Genovában. A hajóról történő kijelentkezést követően gyalogos városnézés Genovában. A kulturális kincsekben gazdag, UNESCO Világörökséghez tartozó óváros főbb látnivalóinak megtekintése: az I. Világháborúban elhunyt genovaiak emlékére készült Diadalív, a Piazza de Ferrari főtér, a San Lorenzo Katedrális, mely a genovai érsek székhelye, a XVI. században épült Annunziata templom, a királyi palota és a bevásárlóutca. A városnézés után szabadidő, majd transzfer a repülőtérre, utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.

Minimum létszám: 20 fő

Időpont: 2020. április 1 - április 7. (4 éjszaka a hajón + 2 éjszaka Lisszabonban)

A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Lisszabon és Genova – Budapest útvonalon turista osztályon
 • transzfer légkondicionált autóbusszal
 • Illetékek
 • 2 éjszakai szállás a hajóút előtt Lisszabonban helyi négycsillagos szállodában kétágyas szobában reggelis ellátással
 • 4 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas kabinban
 • teljes ellátás a hajóút során (italfogyasztással, melynek tartalmáról munkatársaink adnak tájékoztatást)
 • 2 félnapos városnézés Lisszabonban ellátás nélkül
 • gyalogos városnézés Genovában
 • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
 • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt


Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.

A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi angolul beszélő idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.


A részvételi díjon felül fizetendő:

 • a helyszínen kijelentkezéskor fizetendő kötelező szervizdíj;(EUR 40/fő)
 • italcsomag igény szerint
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • fakultatív programok

Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2%-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

 

LISSZABONTÓL GENOVÁIG


Indulási kikötő:Lisszabon
Hajó:MSC Divina

Katalógus ár: 268 000 HUF/fő-től

Portugália
Lisszabon
Nincs
Hajó
Nincs
Lisszabontól Genováig hajóút
Helyszínen fizetendő szervízdíj: kb. 40 EUR/fő
Adatok betöltése folyamatban...