ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

CHILE - ARGENTÍNA EGYÉNI HAJÓÚT-14 NAP

19 nap alatt Floridától Argentínáig

Elhajózni a Magellán-szorosig és eljutni a Horn-fokhoz, Dél-Amerika legdélebbi pontjára - expedíció a javából! A Tűzföld szeles vizei megannyi tengerésznek jelentettek már kihívást az idők során, ám az Island Princess hajóján "csupán" felejthetetlen élmények sokasága vár az utazókra. Az életre szóló kalandokat nyújtó hajóút Santiago de Chiléből indulva a festői és gleccserek szabdalta Chile és Argentína partjainál éri el a kontinens legdélebbi pontját, hogy a Falkland-szigeteket is útba ejtve Dél-Amerika keleti partjainál végül a lenyűgöző argentin főváros, Buenos Aires kikötőjébe hajózzon be.


1. nap

Magellán szoros és a Horn-fok

Santiago (San Antonio), Chile
2020. február 3., hétfő
Indulás: 18:00 óra

A tetejükön színes házaktól díszes sziklás hegyek és kanyargó tengerparti dűnék közé beékelődött nyüzsgő város, San Antonio Chile központi völgyének és fővárosának, Santiagonak a kapuja.
Santiago de Chile 7 milliós lakosságával a Chile középső részén fekvő völgyben terül el, melyet keletről a hófödte csúcsokkal rendelkező Andok láncai, nyugatról a Csendes-óceán tengerpartja övez. Területét a Mapocho folyó szeli át.
Egy klasszikus latin-amerikai nagyváros, sok látnivalóval és aktív pihenési lehetőséggel.
Fedezze fel koloniális épületeit és szokatlan színű házait, szép múzeumait és látványos, nagy parkjait!
Tőle keletre, a szárazföld felé fekszenek a napcsókolta Casablanca és Maipo-völgy bortermelő helyei, Chile nemzetközileg is elismert borvidékei.


2. nap

Magellán szoros és a Horn-fok

Tengeren.
2020. február 4., kedd

A hajón töltött napon remek alkalom kínálkozik a megannyi kényeztető szolgáltatás felfedezésére. Az Island Princess a Princess Cruises hajótársaság kisebb méretű, különleges útvonalaira tervezett hajója. Kabinjainak közel 80%-a balkonos, hogy a nem mindennapi útvonalak és tájak szépségében bármikor gyönyörködhessen az utazó. A kabinok kényelme is kiemelt színvonalú: a "The Princess Luxury Bed" ágyak tudományos tervezésű matracai és a fényűző, Jacquard szövésű ágyneműi biztosítják a háborítatlan álmokat.


3. nap

Magellán szoros és a Horn-fok

Puerto Montt, Chile
2020. február 5., szerda
Kishajós kikötés: 7:00
Indulás: 17:00

Puerto Montt Chile egyik gyorsan fejlődő városa a Chiloé-sziget északi részén. Fantasztikus kilátással büszkélkedhet egyrészt a Csendes-óceánra, másrészt az Andok magasan az égbe szökő hegycsúcsaira. Annak ellenére, hogy lakosainak száma több mint 130 000, a kikötő megőrizte kisvárosias jellegét.
Sétáljon végig a partmenti sétányon és engedje, hogy elcsábítsák a kézműves standokon kínált portékák, majd térjen be egy hangulatos kávézóba!

Puerto Montt ugyanakkor Chile varázslatos tórendszerének egyik kapuja is. A vidéken hófödte csúcsokkal borított vulkánok meredeznek az ég felé, az alacsonyabb hegyek közt meredek völgyek futnak. A föld felszínét gleccserek vájták itt, ékes tavakat hagyva maguk után. A tóvidék annak idején mágnesként vonzotta a német telepeseket, akiknek hagyatéka mai is látható például a bájos a "Rózsák Városának, azaz Puerto Varasnak szépen ápolt rózsakertjein és rózsabokrokkal övezett utcácskáin. De bajor hangulat jellemzi Chile olyan "germán településeit" is, mint például Frutillar vagy Puerto Montts városa, az ott jellemző nyeregtetős házakkal és azok mívesen kidolgozott erkélyeivel.


4. nap

Magellán szoros és a Horn-fok

Tengeren
2020. február 6., csütörtök

A 2015-ben részleges felújításon átesett hajó új kabinokkal bővült és megújultak közösségi terei is. A négyemeletes piazza stílusú Atrium kétségkívül a hajó szíve-lelke, ahol bármikor is áll meg az ember, mindig történik valami esemény: zenészek, ételszobrászok vagy különböző előadók szórakoztatják az erre járókat. Az olasz ihletésű átrium márványpadlója, ólomüveg kupolája és lebegő hatást keltő lépcsője fényűző benyomást kelt, ideális helyszínül szolgál kikapcsolódásra vagy egy baráti kávézásra.


5. nap

Magellán szoros és a Horn-fok

Amalia Glacier, Chile 7:00 - 8:00
2020. február 7., péntek

Az Andok és a Csendes-óceán közé beszorított Chile nem csak a világ leghosszabb országa, de természeti látnivalói közt olyan egyedi attrakciókat is magáénak tudhat, mint például a világ legszárazabb sivatagja, a pacifikus tűzgyűrű mentén található vulkánok, vagy épp a hihetetlen látványos gleccserek és fjordok.
A dél-patagóniai Amalia Gleccser, vagy más néven Skua Glacier a Bernardo O'Higgins Nemzet Park szélén található, a Sarmiento-csatornánál.
A Dél-patagóniai-jégmezőn eredő gleccser hossza a múlt század közepe óta drámaian lecsökkent mostanra. Az egykor a víz felszínét is elérő jégtömeg napjainkra mintegy 7 km-rel lett rövidebb a klímaváltozásnak köszönhetően.
Ne hagyja ki ezt a természeti csodát, engedje, hogy ez a fenséges látvány lenyűgözze hajós útja során!


6. nap

Magellán szoros és a Horn-fok

Punta Arenas, Chile
2020. február 8., szombat
Kishajós kikötés: 6:00
Indulás: 19:00

A chilei Punta Arenas dombok tetejére épült, a Magellán-szorosra nyíló kilátással. A Panama-csatorna kialakítása előtti időkben ez volt a Horn-fok felé tartó hajók fő kikötőhelye. Gazdag természeti erőforrásainak köszönhetően a mai napig egy virágzó város. Patagónia chilei területeinek egyik kapuja, ahol fjordok szövevényével, folyókkal, sztyeppékkel, az északi területeken hegyekkel találkozhatunk. Tőle délre terül el a hatalmas "jégtömb", az Antarktisz.
Bármerre is indulunk ebből a világ végi kikötőből, mindenütt óriási kaland vár!

A Magellán-szoroson túl helyezkedik el a Magellán által 1520-ban felfedezett, magányos és széljárta sziget, a Tierra del Fuego, vagyis a Tűzföld. Ebben a térségben angol és jugoszláv juhtenyésztők telepedtek meg a 19. század során.


7. nap

Magellán szoros és a Horn-fok

Ushuaia (Tierra del Fuego), Argentina
2020. február 9., vasárnap
Kikötés: 12:00
Indulás: 20:00

Magellán Tierra del Fuego, azaz a "tűz földje" névvel illette, miután meglátta a beárnyékolt szigetcsoport mögül felragyogó napsugarakat. Azonban több mint 300 évig ez a név félelmet keltett a tengerészekben. Az ordító ellenszél, a hegyes-sziklás tengervíz és partvonalak gyakran hirtelen véget vetettek a tengeri hajóutaknak.
Itt fekszik a világ legdélebbi városa, Ushuaia. A korábban büntetés végrehajtási telephelyként szolgáló város napjainkban a vadregényes, hófödte csúcsoktól díszes, jeges vizű Beagle-tengerszoros kapuja.

A 19. század végén Thomas Bridges tiszteletes évekig együttműködött a tűzföldi őslakosokkal, majd létrehozta az azok sajátos, ún. yaghan nyelvüket összefoglaló szótárt. A könyv túlélte magát a yaghan nyelvet: napjainkra sajnos úgy tűnik, ez a különleges nyelv kihalt.


8. nap

Magellán szoros és a Horn-fok

Cape Horn 8:00 - 9:00
2020. február 10., hétfő

A Föld legszélsőségesebb területe, az Antarktisz (Déli-sarkvidék) nagyrészt a déli sarkkörtől délre helyezkedik el, és a Déli-óceán veszi körül. A Föld legelszigeteltebb kontinensének területe mintegy 14,2 millió km². Partvonala mentén szokatlan formájú úszó jéghegyek, kékes gleccserek, fenséges hegycsúcsok és meredek jégselfek figyelhetők meg.
Legnagyobb félszigete az Antarktiszi-félsziget, ami a kontinens északnyugati részén nyúlik ki az Atlanti-óceán és Dél-Amerika irányába.

Habár maga a kontinens jeges tundra éghajlatú, az egész Antarktisz legenyhébb klímája jellemzi ezt a félszigetet. Tökéletes körülményeket biztosít bizonyos virágzó, zöld növények számára, mint például az antarktiszi sédbúza és a felemásvirágú szegfű számára. Emellett a környező jeges vizekben különböző fóka, pingvin és tengeri madár faj él, mint például a galambhojsza, a fehér tokoscsőrű madár és az antarktiszi csér.

Engedje, hogy a Horn-fok környéki hajós körútja során lenyűgözze a festői szépségű meseország, melyet a természet jeges és zord erői fognak közre.


9. nap

Magellán szoros és a Horn-fok

Falkland Islands (Stanley)
2020. február 11., kedd
Kishajós kikötés: 8:00
Indulás: 18:30

A kicsiny Stanley városka Keleti-Falkland széljárta keleti csücskében, a Szigetek egyik legcsapadékosabb részén található és 1845 óta a Falkland-szigetek fővárosa. A kikötő régóta egyik megállóhelye a Horn-fok felé és onnan visszafelé tartó óceánjárók, elsősorban bálnavadász hajók számára. A Szigetek zord természeti és környezeti adottságai azonnal szembe ötlenek: Stanley kikötőjében jellemző látvány, ahogy elszórtan - a vad szelek és a Dél-Atlanti-óceán felkorbácsolt hullámai miatt - veszteglő hajók horgonyoznak.

Habár stratégiai szempontból kedvező elhelyezkedése jelentős területté tette mindkét világháború idején, a Falkland-szigetekre leginkább az 1982-ben Argentína és Nagy-Britannia között kirobbant háború miatt emlékeznek. Napjainkban a gazdag madár- és tengeri élővilág miatt utaznak egyre növekvő számban a látogatók a Szigetekre. Csodálja meg a nagy számban itt élő dolmányosalbatroszokat, oroszlánfóka kolóniákat, és az itt őshonos öt pingvinfaj (aranytollú pingvin, szamárpingvin, királypingvin, Magellán-pingvin és bóbitás pingvin) példányait természetes közegükben!

Színes házak foglalják el a Stanley kikötővel határos, alacsony fekvésű mocsaras területeket is. A kikötőváros klímája Londonéra emlékeztet: hűvös és esős, ugyanakkor nyáron gyakori a tiszta, napsütéses égbolt is.


10. nap

Magellán szoros és a Horn-fok

Tengeren
2020. február 12., szerda

Az Island Princess a finom ételek kedvelőit is kellőképpen kényezteti, egyedülálló étkezési lehetőségeket kínál az egész hajón. A büféétterem gourmet kínálata mellett különleges á la carte éttermek: díjnyertes olasz étterem, New Orleans inspirálta steak house, tenger gyümölcsei bistro étterem nyűgözi le választékával az ínyenc vendégeket. A könnyebb falatokra vágyók pizzéria, grill hamburgerező és csokoládézó finomságaiból válogathatnak.


11. nap

Magellán szoros és a Horn-fok

Puerto Madryn, Argentina
2020. február 13., csütörtök
Kikötés: 7:00
Indulás: 17:00

Puerto Madryn az argentínai Patagóniában található város, az ország északkeleti részén, az Atlanti-óceán egyik hatalmas, mély vizű öblében, az Új-öbölben. Népszerű nyaralóhely gyönyörű strandjainak köszönhetően. Ugyanakkor egy bejárat Dél-Amerika különféle madár- és tengeri emlős kolóniáihoz, a Punta Tombo Természetvédelmi Területre is.

Anglia ipari forradalmának gazdasági pusztítása nyomán walesi telepesek jelentek meg Argentínában abban a reményben, hogy egy olcsóbb, könnyebben élhető területet fedeznek fel. 1865-ben Viscount Madryn vezetésével egy csapatnyi telepes Patagónia felé hajózott, ahol egy kis várost találtak. Azonban Patagóniában sem volt az élet olyan könnyű a kietlen prérik, extrém hideg telek és állandó szél miatt. A walesiek túlélték a viszontagságokat, hagyatékuk pedig ma is látható Puerto Madrynban és a környező településeken.

Látogasson el a régi walesi városba, Gaimanba, csodálja meg a vidék farmjait és tradicionális walesi házait, majd válogasson a hagyományos walesi teaházak kínálatából! Legyen szemtanúja azoknak a magellán pingvin kolóniáknak a Punta Tombo Természetvédelmi Területen, akik évről évre a területre vándorolnak, hogy kiköltsék tojásaikat.

Feltétlenül tegyen kirándulást a közeli Valdés-félszigethez, amely az UNESCO Világörökségi listáján is szereplő természetvédelmi terület: partvonala mentén különféle tengeri emlősök, például fókák, oroszlánfókák, bálnák, cetek, delfinek, pingvinek és különféle madár kolóniák figyelhetők meg, természetes közegükben.


12. nap

Magellán szoros és a Horn-fok

Tengeren
2020. február 14., péntek

Az utolsó teljes, hajón töltött napon érdemes a hajó még fel nem fedezett szolgáltatásait is megismerni. A sportpályák, a medencék vagy a Lotus Spa fitneszterme és kezelései egyaránt frissítik fel a testet és a lelket. Az üzletekben a még hiányzó ajándékok is megvásárolhatók. Az színes esti szórakozási lehetőségek és a különböző műsorok méltóképpen koronázzák meg a pihenéssel töltött napot.


13. nap

Magellán szoros és a Horn-fok

Buenos Aires, Argentina
2020. február 15., szombat
Kikötés: 8:00

Latin-Amerika tüzes, szenvedélyes városába, Buenos Aires-ba fut ma be a hajó, az argentin főváros izgalmas kikötőjébe. És hogy itt mit jelent a kikötő… Buenos Aires lakóit porteños-nak, azaz „kikötőieknek” nevezik arra utalva, hogy a város kikötője milyen jelentős volt az ország történelme és fejlődése során. És hogy mivel szolgál Buenos Aires? Argentína neve egybeforrt a tangóval, amellyel szinte mindenhol, mindenkor találkozhatunk. A nemzeti unikum erősen improvizatív jellegű tánc, ettől is olyan különleges, időzzünk el kicsit a táncosokat csodálva!
A város jelentős kulturális központ, rengeteg múzeum és könyvtár, nevezetes épülete van itt. A Plaza de Mayo - a főváros legjelentősebb terének - leghíresebb épülete a rózsaszín elnöki palota. Erkélyről egykor Evita Peron szónokolt a téren összegyűlt néphez, de éljenezte már itt a tömeg az erkélyen álló Maradonát is.
 


14. nap

Magellán szoros és a Horn-fok

Buenos Aires, Argentina
2020. február 16., vasárnap
Kikötés: 7:00

Az elegáns kávézókkal tarkított Recoleta negyed a legrégebbi kerület, leghíresebb látnivalója pedig a Recoleta temető, a halottak borzongatóan színes és hóbortos városa. Ide temették Eva Peront is, a változatos családi mauzóleumok között úgy sétálgathatunk, mint egy utcán a városban. Európai szemmel egész különleges élmény. Viszont van itt olyan negyed is, amely európai jelleget mutat. Az olasz bevándorlók által létrehozott legszínesebb kerület a La Boca, ahol színesre festett bádogépületek állnak. A kikötő raktáraiban dolgozó munkások a maradék hajófestéket hazavitték, és felhasználták a saját házukon. Egyszerre azonban sosem tudtak annyi festékhez jutni, hogy az az egész házra elég legyen, így minden fal, ajtó, ablak más és más színt kapott. Ez alakította ki a negyed karakterét. De bármerre is induljunk, talán nincs a világon még egy olyan város, ahol ennyi szobrot és szökőkutat lehet megcsodálni, mint itt. A labirintusszerű utcák mentén pedig kávézók, könyvesboltok, antik-üzletek, piacok esténként a tereken tangótáncosok és zenészek sokasága.


Egyéni akciós hajóút

Időpont: 2020. február 3. (14 nap, 13 éjszaka, 8 kikötő)

Repülőjegy árakról készséggel adunk felvilágosítást.

A fenti egyéni hajóútra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!
Az árak a legolcsóbb (belső) kabinra érvényesek, igény esetén ablakos, balkonos kabinok és egyes hajókon lakosztályok foglalására is van lehetőség.
Kérje ajánlatunkat munkatársainktól.


Az ár tartalmazza:

  • 14 éjszakai szállás a hajón kiválasztott kabinkategóriában
  • teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással)
  • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata

Az ár nem tartalmazza:

  • a kikötőbe jutás költsége
  • fakultatív kirándulások
  • helyszínen fizetendő kötelező szervízdíj (belső, ablakos, balkonos kabin): 13,5 USD/fő/nap., (mini suite vagy suite): 14,5 USD fő/nap
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, útlemondási biztosítás

Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2%-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 

Fontos információ

A hajón számtalan fakultatív program lehetőséget kínál a hajótársaság, melyekre a helyszínen lehet jelentkezni és HELYI (angolul beszélő) idegenvezető kíséretében lehet részt venni.
A fakultatív kirándulások az időjárás függvényében indulnak, megvalósulásukért és az ebből adódó programváltozásokért a hajótársaság és az OTP Travel Kft. felelősséget nem vállal.
A hajótársaság – a helyi költségek esetleges módosulása vagy váratlan események esetén - fenntartja a jogot a kirándulások árának és programjának módosítására.

MAGELLÁN-SZOROS ÉS A HORN-FOK


Indulási kikötő:Santiago
Hajó:Island Princess

Katalógus ár: 1 795 EUR/fő-től

Chile
SANTIAGO DE CHILE
Hajó
Hajó
Reggeli + ebéd + vacsora
Alaszka gleccserek földjén
Illetékek: 322 EUR/fő. Helyszínen fizetendő kötelező szervízdíj: 13,5 USD/fő/nap.
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!