ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

Mediterrán varázslat

Mediterrán varázslat - tengeri hajóút az MSC Fantasia fedélzetén

1. nap: Budapest - Genova

Mediterrán varázslat - tengeri hajóút az MSC Fantasia fedélzetén

Elutazás repülőgéppel Budapestről Genovába átszállással. Transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása után szabadprogram. Szállás Genovában.

2. nap: Genova, Olaszország

Mediterrán varázslat - tengeri hajóút az MSC Fantasia fedélzetén

Reggeli után gyalogos városnézés. Olaszország legnagyobb kikötővárosát már a görögök idején is lakták. Az izgalmas és színes, UNESCO Világörökséghez tartozó óváros főbb látnivalóinak megtekintése: az I. Világháborúban elhunyt genovaiak emlékére készült Diadalív, a Piazza de Ferrari főtér, a San Lorenzo Katedrális, mely a genovai érsek székhelye, a XVI. században épült Annunziata templom, a királyi palota és a bevásárlóutca. A program után transzfer a kikötőbe, bejelentkezés a hajóra. Vacsora és szállás a hajón.

3. nap: Civitavecchia / Róma, Olaszország

Mediterrán varázslat - tengeri hajóút az MSC Fantasia fedélzetén

Kikötés a kora reggeli órákban Civitavecchiában. A reggelit követően tervezett egész napos fakultatív kirándulás Rómába, az Örök városba. A program másfél órás autóbuszos transzferrel kezdődik Civitavecchia kikötőjéből. Első megálló a Colosseum. Az ellipszis alakú, Flavius-amfiteátrumként is ismert építményt eredetileg gladiátorviadalok helyszínének tervezték, ötvenezer néző befogadására volt képes. Ezt követően Róma történelmi központjának egyik legnyüzsgőbb tere, a Piazza Navona, majd a Fellinit is megihlető, barokk stílusban épült Trevi-kút, illetve az ókori építészet egyik legnagyszerűbb, monumentális alkotása, a Pantheon megtekintése. Egy helyi étteremben elfogyasztott ebéd után látogatás a Szent Péter térre. A Bazilika kupoláját Michelangelo, míg az ellipszis alakú, szökőkutakkal és oszlopsorral szegélyezett teret Bernini tervezte. Program utolsó állomása a Szent Péter sírjára épített bazilika, melyet kívülről lehet megtekinteni. Késő délután visszautazás a kikötőbe. Tovább hajózás Szicília irányába.

4. nap: Palermo, Olaszország

Mediterrán varázslat - tengeri hajóút az MSC Fantasia fedélzetén

Érkezés a reggeli órákban Szicília partjaihoz, Palermo kikötőjébe. A város viharos történelmét nagyban meghatározta stratégiai elhelyezkedése, a föníciaiaktól a Bourbonokig számos hatalom uralma alatt állt. Köszönhetően a sokféleségnek, az évszázadok csodás építészeti emlékeket hagytak maguk után. A várost Conca d'Oro-nak, azaz arany kagylónak is nevezik: a Monreale mögötti hegyek és Monte Pellegrino között fekszik. A tervezett félnapos fakultatív programlehetőség során az út elhalad a legjelentősebb látnivalók előtt, mint a Quattro Canti Palermo barokk stílusú főtere és a Teatro Massimo Európa egyik legnagyobb színháza. Rövid utazás után megérkezés Monreale-ba, ahol gyalogos túra keretében a város felfedezése következik. A dómban különleges, arany mozaik képeken jelenetek láthatók az Ó -és az Újszövetségből. A kis városban tett látogatás után visszautazás Palermoba, ahol a katedrális megtekintése következik, melyet a normann és arab építészeti stílusok szokatlan keveréke jellemez. A templomban különböző normann királyoké mellett II. Frigyes sírja is megtalálható. Ezután a város egyik legszebb barokk temploma a Casa Professa látható, majd a helyi piac felfedezése, ahol tipikus szicíliai termékeket kínálnak. Visszautazás a hajóra.

5. nap: Cagliari, Olaszország

Mediterrán varázslat - tengeri hajóút az MSC Fantasia fedélzetén

Kikötés a reggeli órákban a szardíniai Cagliari kikötőjében. A tervezett félnapos fakultatív kirándulás során bepillantást nyerhetnek az olasz vidéki életbe: észak felé utazva érik el Dalianova hangulatos kisvárosát, mely a vidék olívaolaj és bortermelő központja. Az olívaüzemben tett látogatás során az olasz konyha kimagasló minőségű olívaolajának elkészítési folyamatába pillanthatnak be. Látogatás a XII-XIII. századbeli Dolianova katedrálishoz, mely pisai-román stílusban épült, később gótikus stíluselemekkel bővült és ma is központi szerepet tölt be a helyiek életében. Egy rövid autóbuszos utazás után megálló Argiolas szőlőültetvényeinél, ahol a híres szardíniai bor készül. A föld alatti pincék boltíves helyiségei sok látogatót vonzanak. Falatnyi ízelítő a helyi finomságokból: kolbász, sajt, olívabogyó, ropogós, kétszersült laposkenyér ("pane carasau") helyi borral körítve. A kóstoló elfogyasztása után visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

6. nap: Palma de Mallorca, Spanyolország

Mediterrán varázslat - tengeri hajóút az MSC Fantasia fedélzetén

Kikötés a kora délutáni órákban Palma de Mallorcán, mely a Baleár-szigetek legnagyobbikának fővárosa. Délután a tervezett félnapos fakultatív városnéző program során rövid megálló a gótikus erődítménynek épített Bellver kastélynál, mely korábban a spanyol uralkodók nyári rezidenciájaként is szolgált. A kastélyból gyönyörű kilátás nyílik az egész városra. Ezt követően a város ékkövének számító és a XIII. században épült, gótikus katedrális megtekintése kívülről, majd séta a korhűen megőrzött belvárosban, ahol a szigeten élők a mai napig ápolják a bikafuttatás hagyományát, vagy a messzi földön híres gyöngykagylók tenyésztését. A kirándulás végeztével visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón, majd késő este kihajózás Valencia irányába

7. nap: Valencia, Spanyolország

Mediterrán varázslat - tengeri hajóút az MSC Fantasia fedélzetén

Érkezés Valencia kikötőjébe a kora reggeli órákban. A tervezett félnapos fakultatív program során látogatás a San Jose barlangban, mely a Sierra de Espanda természetvédelmi terület határán található, mely a tartomány második legnagyobb védett természeti kincse. A barlangrendszer vélhetően 230 millió évvel ezelőtt, a triász korban alakult ki. Érdekessége, hogy itt található Európa leghosszabb hajókázható, 2750 méter hosszú földalatti folyója. Kis csónakokba szállva csodálhatják meg egy rövid szakaszon a természet alkotta kamrákat. A hajóhoz történő visszautazás során az autóbuszból pillantást vethetnek Valencia emblematikus épületei közül a Serrano ikertoronyra és a katedrálisra, mely a XIII-XV. században épült és könnyű megismerni az 50 méter magas Miguelete toronyról. Visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón. A barlanglátogatás klausztrofóbiában szenvedőknek és mozgásszervi nehézségekkel küzdőknek nem javasolt.

8. nap: Marseille, Franciaorszag

Mediterrán varázslat - tengeri hajóút az MSC Fantasia fedélzetén

Érkezés Marseille kikötőjébe a kora délutáni órákban. Marseille egy nagy múltú, kozmopolita város, melyet görög hajósok alapították Kr.e. 600 körül. A kb. 7 órás tervezett fakultatív kirándulás során a csoport felkeresi Dél-Franciaország két leglátogatottabb városát. Elsőként Marseille katedrálisának, a város legmagasabb pontján található Notre Dame de la Garde-nak a felkeresése. A székesegyházat Henri-Jacques Espérandieu építtette neo-bizánci stílusban egy ősi erőd alapjaira a XIX. században. Ezt követően másfél órás autóbuszos transzfer Avignonba, a pápák városába. A pápai palota egykoron erődként is szolgált, a XIV. században a nyugati kereszténység szimbóluma és székhelye volt. Alapterülete 15 000 m², ezzel Európa legnagyobb gótikus stílusú épülete. 1995 óta a palota és Avignon történelmi központja az UNESCO Világörökség része. A délután további részében rövid szabadidő, majd visszautazás a kikötőbe. A kirándulás ebédet nem tartalmaz. Vacsora és szállás a hajón.

9. nap: Genova, Olaszország

Mediterrán varázslat - tengeri hajóút az MSC Fantasia fedélzetén

Reggel érkezés Genova kikötőjébe, majd utazás a mesés kis városba Santa Margherita Ligurébe. Az elbűvölő kikötő, a színes házakkal díszített fin-the-siecle sétány és a tradicionális ízletes ételek, kellemes időtöltésről gondoskodnak. Séta a hangulatos utcákon, a főbb látnivalók megtekintése kívülről. A félnapos városnézés után transzfer a genovai repülőtérre. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Minimum létszám: 20 fő


Időpont

Előkészületben: 2022. október


Italcsomagok irányára a hajós utazásra, előzetes foglalás esetén

Gyermek italcsomag (3-20 éves korig):
40.000 Ft/fő

Alkoholmentes italcsomag:
60.000 Ft/fő

Alap italcsomag (Easy package):
85.000 Ft/fő

Alap Plusz italcsomag:
120.000 Ft/fő

Prémium Extra italcsomag:
165.000 Ft/fő

Az egy kabinban lakóknak ugyanaz az italcsomag választható, és a kabinban lakók mindegyikének meg kell vásárolnia a választott italcsomagot.

Az előre vásárolt italcsomag esetén a hajótársaság az italcsomagban szereplő italokra további szervizdíjat nem számol fel.


A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza

 • utazás repülőgéppel Budapest – Genova – Budapest útvonalon átszállással, turista osztályon
   
 • transzfer légkondicionált autóbusszal
   
 • 1 éjszakai szállás reggelivel Genovában
   
 • 7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas elhelyezéssel
   
 • teljes ellátás a hajón
   
 • 1 félnapos városnézés Genovában, 1 félnapos városnézés Santa Margheritában
   
 • kikötői illeték és kötelező szervizdíj a hajós utazásra vonatkozóan
   
 • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
   
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
   
 • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során


Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.


A részvételi díjon felül fizetendő

 • fakultatív programok
   
 • italcsomag igény szerint
   
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
   
 • útlemondási biztosítás

A fakultatív programok és irányárak később lesznek elérhetők.

A járványhelyzet miatt a választható fakultatív kirándulásokat még nem publikálta a hajótársaság, erről kb. 60 nappal a hajóindulás előtt tudunk tájékoztatást adni. A fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező.

Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri.

A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi (angolul beszélő) idegenvezető kíséretében lehet részt venni.

Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség. A hajótársaság előzetes tájékoztatása szerint, jelenleg a hajóról kizárólag a hajótársaság által szervezett programok valamelyikére jelentkezve lehet leszállni, egyéni kiszállás a kikötőkben nem lehetséges.

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

A fakultatív programok és irányárak később lesznek elérhetők.

A járványhelyzet miatt a választható fakultatív kirándulásokat még nem publikálta a hajótársaság, erről kb. 60 nappal a hajóindulás előtt tudunk tájékoztatást adni. A fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező.

Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi (angolul beszélő) idegenvezető kíséretében lehet részt venni.

Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség. A hajótársaság előzetes tájékoztatása szerint, jelenleg a hajóról kizárólag a hajótársaság által szervezett programok valamelyikére jelentkezve lehet leszállni, egyéni kiszállás a kikötőkben nem lehetséges.

MEDITERRÁN VARÁZSLAT


Indulási kikötő:Genova
Hajó:MSC Seaside

Katalógus ár: érdeklődésre

Olaszország
GENOVA (GENOA)
Hajó
Hajós utazás
Leírás szerint
Mediterrán szépségek útvonal
 
Adatok betöltése folyamatban...