ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

Mediterrán varázslat

Mediterrán varázslat - tengeri hajóút az MSC Fantasia fedélzetén

1. nap

Mediterrán varázslat - tengeri hajóút az MSC Fantasia fedélzetén

Milánó vagy Genova

Elutazás Budapestről átszállással, menetrendszerinti járatokkal Milánóba.
Érkezést követően félnapos gyalogos városnézés keretében megtekinthetők Milánóban a főbb látnivalók. A panoráma városnézés a milánói hercegek korábbi rezidenciájától, a Sforza kastélytól indul. Sétálóutcáján és a hangulatos mellékutcákon haladva érkezés a Dóm térre, melynek ékessége a milánói dóm, az olasz gótika műremeke és Olaszország második legnagyobb temploma. A fehér márványból készült hatalmas templom építése a XIV. században kezdődött és mintegy 600 évig tartott. Reneszánsz és neoklasszikus elemeket ötvöző homlokzata, számos szobra, 135 tornya lenyűgöző látvány. A dóm tér mellett található Vittorio Emanuele Galéria önmagában is csodálatos látnivaló. Elegáns üzletek, mint Louis Vuitton, Gucci, Prada, előkelő éttermek, kávéházak találhatók a beváráslóutcában.
A program után tovább utazás a genovai szállodába, este szabadprogram.

2. nap

Mediterrán varázslat - tengeri hajóút az MSC Fantasia fedélzetén

Genova, Olaszország

Reggeli után szabadprogram, majd a déli órákban transzfer a kikötőbe, bejelentkezés a hajóra. Vacsora és szállás a hajón.

3. nap

Mediterrán varázslat - tengeri hajóút az MSC Fantasia fedélzetén

Civitavecchia / Róma, Olaszország

Kikötés a kora reggeli órákban Civitavecchiában. A reggelit követően egész napos fakultatív kirándulás Rómába, az Örök városba. A program másfél órás autóbuszos transzferrel kezdődik Civitavecchia kikötőjéből. Első megálló a Colosseum. Az ellipszis alakú, Flavius-amfiteátrumként is ismert építményt eredetileg gladiátorviadalok helyszínének tervezték, ötvenezer néző befogadására volt képes. Ezt követően Róma történelmi központjának egyik legnyüzsgőbb tere, a Piazza Navona, majd a Fellinit is megihlető, barokk stílusban épült Trevi-kút, illetve az ókori építészet egyik legnagyszerűbb, monumentális alkotása, a Pantheon megtekintése. Egy helyi étteremben elfogyasztott ebéd után látogatás a Szent Péter térre. A Bazilika kupoláját Michelangelo, míg az ellipszis alakú, szökőkutakkal és oszlopsorral szegélyezett teret Bernini tervezte. Program utolsó állomása a Szent Péter sírjára épített bazilika, melyet kívülről lehet megtekinteni. Késő délután visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón. Tovább hajózás Szicília irányába.

4. nap

Mediterrán varázslat - tengeri hajóút az MSC Fantasia fedélzetén

Palermo, Olaszország

Érkezés a reggeli órákban Szicília partjaihoz, Palermo kikötőjébe. A város viharos történelmét nagyban meghatározta stratégiai elhelyezkedése, a föníciaiaktól a Bourbonokig számos hatalom uralma alatt állt. Köszönhetően a sokféleségnek, az évszázadok csodás építészeti emlékeket hagytak maguk után. A várost Conca d'Oro-nak, azaz arany kagylónak is nevezik: a Monreale mögötti hegyek és Monte Pellegrino között fekszik.
A félnapos fakultatív programlehetőség során az út elhalad a legjelentősebb látnivalók előtt, mint a Quattro Canti Palermo barokk stílusú főtere és a Teatro Massimo Európa egyik legnagyobb színháza. Rövid utazás után megérkezés Monreale-ba, ahol gyalogos túra keretében a város felfedezése következik. A dómban különleges, arany mozaik képeken jelenetek láthatók az Ó -és az Újszövetségből. A kis városban tett látogatás után visszautazás Palermoba, ahol a katedrális megtekintése következik, melyet a normann és arab építészeti stílusok szokatlan keveréke jellemez. A templomban különböző normann királyoké mellett II. Frigyes sírja is megtalálható. Ezután a város egyik legszebb barokk temploma a Casa Professa látható, majd a helyi piac felfedezése, ahol tipikus szicíliai termékeket kínálnak. Visszautazás a hajóra. Vacsora és szállás a hajón.

5. nap

Mediterrán varázslat - tengeri hajóút az MSC Fantasia fedélzetén

Cagliari, Olaszország

Kikötés a reggeli órákban a szardíniai Cagliari kikötőjében. Félnapos fakultatív kirándulás során bepillantást nyerhetnek az olasz vidéki életbe: észak felé utazva érik el Dalianova hangulatos kisvárosát, mely a vidék olívaolaj és bortermelő központja. Az olívaüzemben tett látogatás során az olasz konyha kimagasló minőségű olívaolajának elkészítési folyamatába pillanthatnak be. Látogatás a XII-XIII. századbeli Dolianova katedrálishoz, mely pisai-román stílusban épült, később gótikus stíluselemekkel bővült és ma is központi szerepet tölt be a helyiek életében. Egy rövid autóbuszos utazás után megálló Argiolas szőlőültetvényeinél, ahol a híres szardíniai bor készül. A föld alatti pincék boltíves helyiségei sok látogatót vonzanak. Falatnyi ízelítő a helyi finomságokból: kolbász, sajt, olívabogyó, ropogós, kétszersült laposkenyér ("pane carasau") helyi borral körítve. A kóstoló elfogyasztása után visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

6. nap

Mediterrán varázslat - tengeri hajóút az MSC Fantasia fedélzetén

Palma de Mallorca, Spanyolország

Kikötés a kora délutáni órákban Palma de Mallorcán, mely a Baleár-szigetek legnagyobbikának fővárosa. Délután félnapos fakultatív városnéző program során rövid megálló a gótikus erődítménynek épített Bellver kastélynál, mely korábban a spanyol uralkodók nyári rezidenciájaként is szolgált. A kastélyból gyönyörű kilátás nyílik az egész városra. Ezt követően a város ékkövének számító és a XIII. században épült, gótikus katedrális megtekintése kívülről, majd séta a korhűen megőrzött belvárosban, ahol a szigeten élők a mai napig ápolják a bikafuttatás hagyományát, vagy a messzi földön híres gyöngykagylók tenyésztését. A kirándulás végeztével visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón, majd éjjel kihajózás Valencia irányába. Vacsora és szállás a hajón.

7. nap

Mediterrán varázslat - tengeri hajóút az MSC Fantasia fedélzetén

Valencia, Spanyolország

Érkezés Valencia kikötőjébe a kora reggeli órákban. A félnapos fakultatív program során látogatás a San Jose barlangban, mely a Sierra de Espanda természetvédelmi terület határán található, mely a tartomány második legnagyobb védett természeti kincse. A barlangrendszer vélhetően 230 millió évvel ezelőtt, a triász korban alakult ki. Érdekessége, hogy itt található Európa leghosszabb hajókázható, 2750 méter hosszú földalatti folyója. Kis csónakokba szállva csodálhatják meg egy rövid szakaszon a természet alkotta kamrákat. A hajóhoz történő visszautazás során az autóbuszból pillantést vethetnek Valencia emblematikus épületei közül a Serrano ikertoronyra és a katedrálisra, mely a XIII-XV. században épült és könnyű megismerni az 50 méter magas Miguelete toronyról. Visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón. A barlanglátogatás klausztrofóbiában szenvedőknek és mozgésszervi nehézségekkel küzdőknem nem javasolt.

8. nap

Mediterrán varázslat - tengeri hajóút az MSC Fantasia fedélzetén

Marseille, Franciaorszag

Érkezés Marseille kikötőjébe a déli órákban. Marseille egy nagy múltú, kozmopolita város, melyet görög hajósok alapították Kr.e. 600 körül. A kb. 7 órás fakultatív kirándulás során a csoport felkeresi Dél-Franciaország két leglátogatottabb városát. Elsőként Marseille katedrálisának, a város legmagasabb pontján található Notre Dame de la Garde-nak a felkeresése. A székesegyházat Henri-Jacques Espérandieu építtette neo-bizánci stílusban egy ősi erőd alapjaira a XIX. században. Ezt követően másfél órás autóbuszos transzfer Avignonba, a pápák városába. A pápai palota egykoron erődként is szolgált, a XIV. században a nyugati kereszténység szimbóluma és székhelye volt. Alapterülete 15 000 m², ezzel Európa legnagyobb gótikus stílusú épülete. 1995 óta a palota és Avignon történelmi központja az UNESCO Világörökség része. A délután további részében rövid szabadidő, majd visszautazás a kikötőbe. A kirándulás ebédet nem tartalmaz. Vacsora és szállás a hajón.

9. nap

Mediterrán varázslat - tengeri hajóút az MSC Fantasia fedélzetén

Genova, Olaszország

Reggel érkezés Genova kikötőjébe, majd gyalogos városnézés. Olaszország legnagyobb kikötővárosát már a görögök idején is lakták. Az izgalmas és színes, UNESCO Világörökséghez tartozó óváros főbb látnivalóinak megtekintése: az I. Világháborúban elhunyt genovaiak emlékére készült Diadalív, a Piazza de Ferrari főtér, a San Lorenzo Katedrális, mely a genovai érsek székhelye, a XVI. században épült Annunziata templom, a királyi palota és a bevásárlóutca.
A félnapos városnézés után transzfer a genovai repülőtérre.
Érkezés Budapestre a késő esti órákban.


Minimum létszám: 20 fő

Időpont:
Előkészületben: 2021 ősz


A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Milánó és Genova – Budapest útvonalon turista osztályon
 • illetékek
 • transzfer légkondicionált autóbusszal
 • 1 éjszakai szállás a hajóút előtt Genovában középkategóriájú szállodában kétágyas szobában reggelis ellátással
 • 7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas kabinban
 • teljes ellátás a hajón (italfogyasztással, melyről munkatársaink adnak felvilágosítást)
 • gyalogos városnézés Milánóban és Genovában
 • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
 • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során


Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.


A részvételi díjon felül fizetendő:

 • szervizdíj a helyszínen (a hajón kijelentkezéskor fizetendő)
 • fakultatív programok
 • italcsomag igény szerint
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 

Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2%-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri.
A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi angolul beszélő idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

Fontos részletek

A fakultatív kirándulásokra min. 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén biztosítunk magyar idegenvezetőt.

MEDITERRÁN VARÁZSLAT


Indulási kikötő:Genova
Hajó:MSC Fantasia

Katalógus ár: érdeklődésre

Olaszország
GENOVA (GENOA)
Hajó
Hajó
Leírás szerint
Mediterrán szépségek útvonal
Helyszínen fizetendő szervizdíj kb. 70 EUR/fő
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot.

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!