ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

NAGY MEDITERRÁN KÖRÚT

Barcelonától Rómáig

A Földközi-tenger partvidéke számtalan felfedezni való csodát rejteget. Egy mediterrán hajóutazás nem hasonlítható össze más utazással. A balzsamos klímájú, hangulatos települések nyüzsgése mindenkit magával ragad. Minden egyes kikötőben csodás strandokkal, öblökkel, kulináris élvezetekkel, Európa legszebb látnivalóival találkozhatunk. Az MSC Grandios lehetővé teszi e randevút, a Mediterráneum legexkluzívabb helyeit fűzte fel útvonalára, a hajótársaság egyik legnépszerűbb útját hozva ezzel létre.

1. nap

Nagy mediterran körút

Genova, Olaszország

Vasárnap. Bejelentkezés az MSC Meraviglia hajóra, a kabinok elfoglalása. Indulás: 18.00 óra

Az évszázados hajózási múlttal rendelkező Genova virágzó tengeri nagyhatalom volt. Olaszország legnagyobb és legfontosabb kikötője itt található, kaput nyit a Földközi-tengerre. Itt emelkedik a La Lanterna, azaz a világ legrégebbi működő világítótornya. A város elsőszámú büszkesége Kolumbusz Kristóf, aki Paganinihez hasonlóan itt látta meg a napvilágot. Liguria székhely kikötőjét hegyek veszik körül, a tenger mellett ezek meghatározzák meg Genova látképét. Belvárosa szerepel az UNESCO Világörökségi listáján, XVI. századi palotáit kitűnő állapotban sikerült megőrizni.

2. nap

Nagy mediterran körút

Róma (Civitavecchia), Olaszország

Hétfő. Kikötés: 08:00 óra. Indulás: 18:00 óra

Civitavecchia, Róma legfontosabb kikötője még a II. században,Traianus idejében került kialakításra. A Tirrén-tenger partján fekvő város erődjének tervén később aztán Bernini és Michelangelo dolgozott . Az olasz főváros mindössze egy órányira van Civitavecchia városától, így a kihajózás előtt érdemes felkeresni Róma főbb látnivalóit. Az Örök város a világ legkiválóbb művészeinek, építészeinek, filozófusainak volt otthona egészen a Caesar-i időktől.

3. nap

Nagy mediterran körút

Palermo (Szicília), Olaszország

Kedd. Kikötés: 10:00 óra. Indulás: 17:00 óra

Szicília legősibb városában köt ki ma a hajó, nyüzsgő, zajos, színes forgatagba csöppenünk. Bármerre induljon is el az ember a kikötőből, mindenfelé építészeti emlékekbe, figyelemre méltó látnivalókba botlik. A világörökségi listára Szicília északi partján felkerült palermói, monrealei és cefalùi épületek bemutatják a 12. századi normann Szicíliai Királyság multikulturális nyugati–iszlám–bizánci szinkretizmusát. A palermói utcahálózat egy labirintushoz hasonlít, de van benne rendszer. A Palazzo dei Normanni kötelező megálló, Európa legöregebb királyi palotájáról van szó. Gazdagon díszített épületegyüttes, elképesztő mozaikokkal. A palermói székesegyház is gyönyörű, tetejéről pazar kilátás nyílik a városra. Még Olaszország legnagyobb operaházát, a Teatro Massimot is láthatjuk a templomtetőről. Palermóból kitűnő kirándulási lehetőségek is adódnak, a korábban említett Cefalú vagy Monreale ideális úti cél.. Cefalú Szicília egyik fő turistaattrakciója: egyedülálló elhelyezkedése, festői, autentikus óvárosa, homokos tengerpartja mellett értékes látnivalókat is kínál. A monrealei katedrális esztétikai és építészeti szempontból is nagyon érdekes – az egyik legszebb és legnagyobb jelentőségű ilyen vallási épületnek tartják szerte a világon.

4. nap

Nagy mediterran körút

Valletta, Málta

Szerda. Kikötés: 10:00 óra. Indulás: 18:00 óra

A szigetország főváros megőrizte lovagkori arculatát, 2018-ban pedig nem csupán Málta, hanem Európa Kulturális fővárosa is. A kandidálásnál valószínűleg sokat segített, hogy a Szent János lovagjai által épített város a barokk stílus egyik mesterműve, egy európai művészeti város, ami nem meglepő módon az UNESCO Világörökségi Listáján is szerepel. Manapság ez a világ egyik leghíresebb, legnépszerűbb történelmi helye. Rettentően érdekes történelmi épületek állnak minden sarkon, fogadalmi szobrok, szökőkutak, címerek várják a kíváncsi turistákat. Kikötés után a gyalogos városnézést a Felső Barakka kerttől indulva érdemes kezdeni, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a „Grand Harbour-ra”, azaz a Nagy Kikötőre. Ne maradjon ki a Szent János Társ Katedrális meglátogatása se, ahol a híres Caravaggio képben gyönyörködhetnek az oda látogatók. A fakultatív programok között megtalálható Mdina is, ahol a Szent Pál templom, a sziget katedrálisa látható és az egykori főváros utcái hangulatos sétára nyújtanak lehetőséget.

5. nap

Nagy mediterran körút

Csütörtök. Tengeren

Egész napos utazás a tengeren, amely során a hajó fedélzetén mindenki megtalálhatja a számára legideálisabb időtöltést. Míg Ön pihen, a hajó a spanyol partok felé halad, következő megálló Barcelona.

6. nap

Nagy mediterran körút

Barcelona, Spanyolország

Péntek. Kikötés: 09:00 óra. Indulás: 18:00 óra

Barcelona, a Földközi-tenger gyöngyszeme, színes és izgalmas katalán nagyváros. A programok, látványosságok hosszú sora sosem ér véget, az egyedülálló városképet pedig Gaudí gyakran az építészeti dogmákat teljes mértékben elvető alkotásai határozzák meg. A belváros tele van helyiekkel, és turistákkal, de legfőképp élettel. Az arra járókat mozdulatművészek, zenészek, utcai művészek szórakoztatják. Picasso, Dalí, Miró merített ihletet e mediterrán mesevárosban.

7. nap

Nagy mediterran körút

Marseille, Franciaország

Szombat, Kikötés: 08.00 óra. Indulás: 17.00 óra

Marseille Franciaország második legnagyobb városa, a Mediterráneum kapuja, kultúrák és emberek virtuális olvasztótégelye. A város a kikötő körül épült, a ringatózó csónakok és hajók romantikus képe fogadja az ide érkezőt. Kontrasztnak pedig a hírhedt If vára, ahonnan Dumas főhőse, Monte Cristo grófja meglépett.
Ha Provence-t is szívesen körbejárnánk, akkor Marseille tökéletes kiindulópont. Arles és Avignon, Aix-en-Provence és Casssis bűbájos városkák, ahol vízparti sziklák, meghitt öblök nyújtanak festői hátteret. Van Gogh, Cezanne, Matisse és Picasso festővászonra vitte e csodás tájat, mi beérhetjük néhány jól sikerült fényképpel.

8. nap

Nagy mediterran körút

Genova, Olaszország

Vasárnap. Kikötés: 08.00 óra

A reggeli kikötést követően érdemes körbenézni a patinás, élettel teli városban. Egy színes, hangos, de elbűvölő várost ismerhetnek meg, labirintusokkal, palotákkal, középkori falakkal, városi felvonókkal. Genova akváriuma Európa második legnagyobb vizes állatkertje, de a közelében lévő tengerészeti múzeum is hasonlóan izgalmas. A Piazza de Ferrari, Genova főtere a történelmi városközpont és a város modern része között helyezkedik el. Jó hangulata, nagy és szép szökőkútja, és a teret körülölelő történelmi épületek miatt érdemes idelátogatni. Ha már a hajóút elején megismerkedett a várossal, akkor távolabbi kirándulás gondolatával is érdemes kacérkodni. Portofino színes házaival, Milánó kozmopolita életstílusával csalogat.


Egyéni akciós hajóút

Indulási időpontok: 2019.november 30. - 2020. március 21. között minden szombanton (7 éjszaka)

Tovább indulási időpontokról, repülőjegy árakról készséggel adunk felvilágosítást.
A fenti egyéni hajóútra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot! Az árak a legolcsóbb (belső) kabinra érvényesek, igény esetén ablakos, balkonos kabinok és egyes hajókon lakosztályok foglalására is van lehetőség, kérje ajánlatunkat munkatársainktól.


A részvételi díj a következő szolgáltatások árát tartalmazza:

  • 7 éjszakai szállás a hajón kétágyas kabinban
  • teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással)
  • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata


Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.


A részvételi díjon felül fizetendő:

  • utazás diszkont repülőjáratokkal, Budapest – Milánó – Budapest útvonalon,
  • helyszínen fizetendő kötelező szervizdíj, 10 EUR/fő/nap,
  • a kikötőbe jutás költsége,
  • italcsomagok igény szerint,
  • fakultatív kirándulások,
  • útlemondási biztosítás,
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, útlemondási biztosítás


Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2%-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

NAGY MEDITERRÁN KÖRÚT


Indulási kikötő:Genova
Hajó:MSC Grandiosa

Katalógus ár: 499 EUR/fő-től

Olaszország
GENOVA (GENOA)
Nincs
Hajó
Nincs
Barcelonától Rómáig hajóút
Kikötői illeték: EUR 130/fő. Helyszínen fizetendő szervízdíj: EUR 80/fő
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!