ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

A Nápoly - Szicíliai Kettős Királyság tengerein

A Nápoly - Szicíliai Kettős Királyság tengerein

A Mediterráneum kvintesszenciája. Így jellemezhetnénk leginkább ezt az egy hetes hajóutat, amely napsütötte tájak csodáit tárja elénk. Élénk, zajos olasz városok mellett a hihetetlen gazdag történelemmel rendelkező Málta is felfedi titkait. Az ezerarcú Barcelona és a bohém Marseille is elragadó, fájó szívvel búcsúzunk majd tőlük. Vigasztalást a fedélzeten találunk majd: a rengeteg színes program, a kényelmi szolgáltatások, a gasztronómiai remekművek, a makulátlan kiszolgálás garantáltan feledtetik velünk a „bánatot”. Tökéletes választás minden korosztály számára!

1. nap

Messina, A Nápoly - Szicíliai Kettős Királyság tengerein

Messina, Olaszország (Szicília)

Szombat
Bejelentkezés az MSC Seaview hajóra, a kabinok elfoglalása. Indulás: 18.00 óra

Az olasz sziget északkeleti csücskében fekszik az ősi kikötőváros, Messina. Szicília kapuját hatalmas Madonna szobor védi és segíti a tájékozódást. A kikötőnek természetes kasza alakja van, erről a formáról kapta régi nevét a város. Izgalmas dél-olasz város mór épületekkel, pálmafás tengerparti sétánnyal, tele élettel.

2. nap

Valetta, A Nápoly - Szicíliai Kettős Királyság tengerein

Valletta, Málta

Vasárnap
Kikötés: 08.00 óra Indulás: 18.00 óra

A szigetország főváros megőrizte lovagkori arculatát, 2018-ban pedig nem csupán Málta, hanem Európa Kulturális fővárosa is. A kandidálásnál valószínűleg sokat segített, hogy a Szent János lovagjai által épített város a barokk stílus egyik mesterműve, egy európai művészeti város, ami nem meglepő módon az UNESCO Világörökségi Listáján is szerepel. Manapság ez a világ egyik leghíresebb, legnépszerűbb történelmi helye. Rettentően érdekes történelmi épületek állnak minden sarkon, fogadalmi szobrok, szökőkutak, címerek várják a kíváncsi turistákat. Kikötés után a gyalogos városnézést a Felső Barakka kerttől indulva érdemes kezdeni, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a „Grand Harbour-ra”, azaz a Nagy Kikötőre. Ne maradjon ki a Szent János Társ Katedrális meglátogatása se, ahol a híres Caravaggio képben gyönyörködhetnek az oda látogatók. A fakultatív programok között megtalálható Mdina is, ahol a Szent Pál templom, a sziget katedrálisa látható és az egykori főváros utcái hangulatos sétára nyújtanak lehetőséget.

3. nap

A Nápoly - Szicíliai Kettős Királyság tengerein

Tengeren

Hétfő

Egész napos utazás a tengeren, amely során a hajó fedélzetén mindenki megtalálhatja a számára legideálisabb időtöltést. Míg Ön pihen, a hajó a spanyol partok felé halad, következő megálló Barcelona.

4. nap

Barcelona, A Nápoly - Szicíliai Kettős Királyság tengerein

Barcelona, Spanyolország

Kedd
Kikötés: 07.00 óra Indulás: 18.00 óra

Barcelona, a Földközi-tenger gyöngyszeme, színes és izgalmas katalán nagyváros. A programok, látványosságok hosszú sora sosem ér véget, az egyedülálló városképet pedig Gaudí gyakran az építészeti dogmákat teljes mértékben elvető alkotásai határozzák meg. A belváros tele van helyiekkel, és turistákkal, de legfőképp élettel. Az arra járókat mozdulatművészek, zenészek, utcai művészek szórakoztatják. Picasso, Dalí, Miró merített ihletet e mediterrán mesevárosban.

5. nap

Marseille, A Nápoly - Szicíliai Kettős Királyság tengerein

Marseille, Franciaország

Szerda
Kikötés: 08.00 óra Indulás: 18.00 óra

Marseille Franciaország második legnagyobb városa, a Mediterráneum kapuja, kultúrák és emberek virtuális olvasztótégelye. A város a kikötő körül épült, a ringatózó csónakok és hajók romantikus képe fogadja az ide érkezőt. Kontrasztnak pedig a hírhedt If vára, ahonnan Dumas főhőse, Monte Cristo grófja meglépett.
Ha Provence-t is szívesen körbejárnánk, akkor Marseille tökéletes kiindulópont. Arles és Avignon, Aix-en-Provence és Casssis bűbájos városkák, ahol vízparti sziklák, meghitt öblök nyújtanak festői hátteret. Van Gogh, Cezanne, Matisse és Picasso festővászonra vitte e csodás tájat, mi beérhetjük néhány jól sikerült fényképpel.

6. nap

Genova, A Nápoly - Szicíliai Kettős Királyság tengerein

Genova, Olaszország

Csütörtök
Kikötés: 08.00 óra Indulás: 17.00 óra

Az évszázados hajózási múlttal rendelkező Genova virágzó tengeri nagyhatalom volt. Olaszország legnagyobb és legfontosabb kikötője itt található, kaput nyit a Földközi-tengerre. Itt emelkedik a La Lanterna, azaz a világ legrégebbi működő világítótornya. A város elsőszámú büszkesége Kolumbusz Kristóf, aki Paganinihez hasonlóan itt látta meg a napvilágot. Liguria székhely kikötőjét hegyek veszik körül, a tenger mellett ezek meghatározzák meg Genova látképét. Belvárosa szerepel az UNESCO Világörökségi listáján, XVI. századi palotáit kitűnő állapotban sikerült megőrizni.

7. nap

Nápoly, A Nápoly - Szicíliai Kettős Királyság tengerein

Nápoly, Olaszország

Péntek
Kikötés: 11.00 óra Indulás: 19.30 óra

Állandó lüktetés, kaotikus közlekedés, zajos helyiek- ez adja Olaszország harmadik legnagyobb városának, Nápolynak a báját. Na meg a pizza, mely innen indult világhódító útjára. Nápoly óvárosa az UNESCO Világörökség része. A történelmi központban több, mint 150 templom, több száz régi egyházi épület, múzeum, szabadtéri régészeti ásatás, valamint barokk emlékoszlopok, szökőkutak és obeliszkek sokasága található. Szerencsés fekvésének köszönhetően turisták kedvelt célpontja, innen könnyen elérhető Capri szigete, a festői Amalfi partszakasz, Pompei romjai, a háttérben pedig feltűnik a Vezúv.

8. nap

Messina, A Nápoly - Szicíliai Kettős Királyság tengerein

Messina, Olaszország

szombat
Kikötés: 08.00 óra

A majd’ háromezer éves múlttal rendelkező napsütötte Messina önmagábanis kiváló úti cél, de kikötőjéből könnyűszerrel eljuthatunk a bájos tengerparti városba, Taorminába is vagy a 3329 méteres aktív tűhányó, az Etna csúcsára.


Egyéni hajóút

Indulási időpontok: 2019. március 19. - október 29. között minden kedden (8 nap / 7éjszaka)

Tovább indulási időpontokról, repülőjegy árakról készséggel adunk felvilágosítást.
A fenti egyéni hajóútra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot! Az árak a legolcsóbb (belső) kabinra érvényesek, igény esetén ablakos, balkonos kabinok és egyes hajókon lakosztályok foglalására is van lehetőség, kérje ajánlatunkat munkatársainktól.


A részvételi díj a következő szolgáltatások árát tartalmazza:

 • 7 éjszakai szállás a hajón kétágyas kabinban
 • teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással)
 • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata


Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.


A részvételi díjon felül fizetendő:

 • utazás diszkont repülőjáratokkal, Budapest –  Catania – Budapest útvonalon,
 • helyszínen fizetendő kötelező szervizdíj, 10 EUR/fő/nap,
 • kikötői illeték,
 • a kikötőbe jutás költsége,
 • italcsomagok igény szerint,
 • fakultatív kirándulások,
 • útlemondási biztosítás,
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, útlemondási biztosítás


Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2%-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza 

Nápoly-Szicíliai Királyság tengerein


Indulási kikötő:Messina
Hajó:MSC Bellissima

Katalógus ár: 509 EUR/fő-től

Olaszország
MESSINA (SICILY)
Nincs
Hajó
All inclusive
A Nápoly - Szicíliai Kettős Királyság tengerein Messinából
Kikötői illeték: EUR 130/fő. Helyszínen fizetendő szervízdíj: EUR 70/fő
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!