ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

1. nap

Norvég fjordok tengeri hajóút

London (Southampton), Anglia

Szombat, Bejelentkezés a hajóra, a kabinok elfoglalása. Indulás: 16.00 óra

Az Anglia déli partjainál fekvő Southampton programlehetőségek és kulturális élet szempontjából egyaránt központi szerepet tölt be a régióban. Itt található Dél-Anglia legnagyobb színháza, vásárlási lehetőségei kimeríthetetlenek, díjnyertes parkokkal büszkélkedhet, kifejezetten élénk és pezsgő város. Természeti szépségei bátran felveszik a versenyt kulturális kincseivel, Nagy-Britannia legszebb vidéki tájait, drámai partvidékét, lankáit turisták ezrei keresik fel minden évben.


2. nap

Norvég fjordok tengeri hajóút

Tengeren
Vasárnap

Ismerje meg új otthonát! 19 szinten ezernyi újdonság, kényeztető szolgáltatás, teljes kikapcsolódás várja


3. nap

Norvég fjordok tengeri hajóút

Bergen, Norvégia

Hétfő, Kikötés: 10.00 óra. Indulás: 18:00 óra.

Bergen döntő fontosságú szerepet játszott Norvégia törtélemében azóta, hogy 1047-ben Jó Olav megalapította a várost. A tenger és hét domb közé ékelt város tanúja volt annak, amikor kikötőjéből a vikingek hajóra szálltak felfedező, kereskedő útjaikra vagy háborúzni. A középkorban a Hanza Szövetség fontos kereskedelmi csomópontja volt a város. A Hanza szövetség német kereskedők szövetsége volt, melyek kereskedelmi uralma a Balti és Északi tengerre terjedt ki. A XIX. században Bergen a kultúra olyan nagyjainak otthona volt, mint a virtuóz hegedűs Ole Bull vagy a zeneszerző Edvard Grieg.
A város a mai napig megőrizte XVIII. és XIX. századi báját. Az ide látogatók egy természeti szépségekben, történelemben és kultúrában gazdag várost ismerhetnek meg.


4. nap

Norvég fjordok tengeri hajóút

Geiranger/Hellesylt, Norvégia

Kedd, Kikötés: 08:00 óra. Indulás: 18:00 óra.

Mint a dárda, amelyről a nevét kapta a Geirangerfjord is úgy fúródik 15 km mélyen a norvég hegyekbe. A több, mint 270 m mély, keskeny fjordot meredek sziklafalak szegélyezik, melyek elérik a 600 m-es magasságot. A sziklákról meredeken zuhannak alá a vízesések, mint a Hét nővér és a Menyasszonyi fátyol vízesés. A varázslatos látvány tövében bújik meg az aprócska falu, Geiranger. Nem csoda, hogy az utazók már több, mint másfél évszázada kikötnek ezen a helyen. Geirangerfjordot gyakran nevezik a világ legszebb fjordjának.
Megjegyzés: Geiranger horgonyzó hely, az utasokat a hajó csónakjai viszik partra.


5. nap

Norvég fjordok tengeri hajóút

Olden, Norvégia

Szerda, Kikötés: 07:00 óra. Indulás: 16:00 óra.

A XIX. század közepén európai utazók hajóztak a Nordfjord vizén és felkeresték Olden falut is.A romantikus mozgalom keltette fel az érdeklődést a drámai tájak iránt – és Norvégia bővelkedik az ilyen tájakban. Mint egykor, most is megragadja, megindítja és nem gyakran még túlzásokra is ragadtatja az utazókat a békés vidéki farmok és az égbenyúló, vad hegycsúcsok, gleccserek látványának ellentéte. Olden sok évig adott otthont az amerikai tájképfestőnek, egy pittsburgi acélgyáros fiának, William H. Singernek (1868-1943). Singer utat és kórházat építtetett a városnak.


6. nap

Norvég fjordok tengeri hajóút Stavanger

Stavanger, Norvégia

Csütörtök, Kikötés: 08.00 óra. Indulás: 17.00 óra

Norvégia negyedik legnagyobb városa, Stavanger a Gandsfjord torkolatánál fekszik. Régi kikötője a város Norvégia történelmében betöltött jelentős szerepéről tanúskodik. Innen hajóztak ki egykor a vikingek hódító és felfedező útjaikra. A későbbi századokban a kikötő a norvég kereskedelmi és halászati flották fontos csomópontjaként szolgált. A XX. század közepére azonban a halászati területek csökkenése miatt a városra nehéz idők köszöntöttek. 1969-ban az Északi tengeri olaj felfedezése új fejezetet nyitott Stavanger történelmében.A „Kard a sziklában” emlékműnél három keresztbe fektetett kard állít emléket Harald királynak a Szőkehajúnak, aki a hafrsfjordi csatában aratott győzelme után 872-ben egyesítette Norvégiát.


7. nap

Norvég fjordok tengeri hajóút

Tengeren

Péntek, Tengeren Southampton felé.

A Sapphire Princess 1200 fős személyzete gondoskodik róla, hogy a fedélzeti élet egy pillanatra se legyen unalmas!


8. nap

Norvég fjordok tengeri hajóút London

London(Southampton), Anglia

Kikötés: 07.00 óra.

Southampton kiváló kiindulópontja a dél-angliai vidéki kirándulásoknak, kitűnő elhelyezkedésének köszönhetően több érdekes történelmi és kulturális látnivaló is könnyűszerrel felkereshető a városból indulva. És persze ne feledkezzünk meg Londonról sem, mely modern autópályán mindössze két óra alatt elérhető.


Egyéni hajóút

Időpont: 2019. augusztus 10. (7 éjszaka)
Időpont: 2020. június 27., augusztus 15.

A részvételi díjak tájékoztató jellegűek és a szabad helyek függvényében változhatnak. Kérje árajánlatunkat munkatársainktól!
Tovább indulási időpontokról, repülőjegy árakról készséggel adunk felvilágosítást.


Az ár tartalmazza:

7 éjszakai szállás a hajón kiválasztott kabinkategóriában.
Teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással).
A hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata.


Az ár nem tartalmazza:

Utazás diszkont repülőjáratokkal, Budapest – London – Budapest útvonalon.
A kikötőbe jutás költsége.
Fakultatív kirándulások.
Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, útlemondási biztosítás.
(csak útlemondási biztosítás kötésekor a részvételi díj 2%-a, EUB baleset-, betegség- és poggyászbiztosítással egyidejűleg az útlemondási biztosítás a részvételi díj 1,5%-a)

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

NORVÉG FJORDOK


Indulási kikötő:Southampton
Hajó:Sapphire Princess

Katalógus ár: 1 059 EUR/fő-től

Norvégia
Bergen
Nincs
Hajó
All inclusive
Norvég fjordok Princess útvonal térkép
Kikötői illeték: 89 EUR/fő.
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!