ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

Csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel, lisszaboni indulással

Nyugat-Mediterrán élmények tengeri hajóút

Akár egy színes mozaik darabkái, úgy követik egymást a mediterrán térség legszebb városai az MSC Virtuosa csodás hajóútján. Az izgalmas Lisszabon, Barcelona és Genova fenséges épületei, Marseille színes forgataga, Picasso szülővárosa Malaga, Marokkó tarka színei, és új kikötőként Alicante mediterrán városa adnak ízelítőt a Mediterráneum legszebb vidékeiből.

1. nap

Nyugat-Mediterrán élmények tengeri hajóút

Budapest - Lisszabon

Elutazás Budapestről a reggeli órákban menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Lisszabonba. A délutáni érkezést követően transzfer a szállodába. Este szabadprogram. Szállás Lisszabonban.


2. nap

Nyugat-Mediterrán élmények tengeri hajóút

Lisszabon

Reggeli után egész napos fakultatív városnézés a portugál fővárosban, mely 1255 óta Portugália fővárosa. Az ország központi régiójában, az Atlanti Óceán partján, a Tejó folyó hatalmas tölcsértorkolata mentén található. Panoráma városnézés a Marques de Pompal tértől az Avenida Liberdade sugárúton keresztül a Rossio térig, ahol a gyalogos városnézés kezdetét veszi. A macskaköves, ódon hangulatú Alfama negyedben tett séta a középkori Szent György várához vezet, ahonnan csodás kilátás nyílik a Tejo folyó két partján elterülő, Rómához hasonlóan hét dombra épült városra. A legmagasabb dombon áll a vár, amely évszázadok óta uralja a várost. A várban tett látogatást követően a Belém negyedbe vezet az út: a Mánuel stílusú Szent-Jeromos kolostor megtekintése, mely hatalmas méretével, aprólékosan díszített, gazdag történelmi háttérrel rendelkező múltra tekint vissza. A kolostor a Belém városrészben, a parthoz közel található. Az eredetileg itt álló kápolnát, amely a hieronimita rend otthona volt, még Tengerész Henrik portugál uralkodó építtette. A jelenlegi épületet már I. Mánuel király parancsára építették. Miután Vasco de Gama visszatért felfedezőútjáról, az épület különleges jelentőségre tett szert, a portugál terjeszkedés és a földrajzi felfedezések egyik jelképévé vált.
A Belém-torony Lisszabon egyik legnépszerűbb jelképe. A torony a Szent Jeromos kolostor szomszédságában található, és mindkét látnivaló 1983 óta az UNESCO Világörökség része. A tornyot a XVI. században építették Mánuel stílusban, amely a tökéletes példa az ország korabeli építkezési stílusára. A Felfedezők emlékművének megtekintése után séta a kolostor szomszédságában található, híres Pasteis de Belém kávéházhoz, ahol a program zárásaként a mennyei, kézzel készült sütemény egy pohárka helyi kávé kíséretében kóstolható meg.
Este szabadprogram, szállás Lisszabonban.


3. nap

Nyugat-Mediterrán élmények tengeri hajóút

Lisszabon

Délelőtt szabadprogram, majd dél körül transzfer a kikötőbe, bejelentkezés az MSC Virtuosa fedélzetére. A kabinok elfoglalása, majd vacsora és szállás a hajón.


4. nap

Nyugat-Mediterrán élmények tengeri hajóút

Tengeren

Egész napos hajózás a tengeren Barcelona irányába. Ezen a napon lehetőség nyílik az MSC Virtuosa felfedezésére, számtalan szolgáltatás kipróbálására, animációs programokon való részvételre. A hajó fedélzetén az 5 főéttermen kívül a la carte éttermek, 21 bár és kávézó, 5 úszómedence szavanna stílusú vízipark csúszdákkal, edzőterem, Aurea Spa szépségszalon (térítés ellenében), művészeti galéria, F1 szimulátor, színházterem esti showműsorokkal, diszkó, ajándékboltok, internetsarok szolgálja a vendégek kényelmét. Az aktív kikapcsolódást kedvelők az 570 m² alapterületű edzőteremben a legmodernebb Technogym gépeket vehetik igénybe, 328 méter hosszú futó és gyaloglópályán vagy kosárlabdapályán sportolhatnak, de a 3 vízicsúszda egyikét is kipróbálhatják. Vacsora és szállás a hajón.


5. nap

Nyugat-Mediterrán élmények tengeri hajóút

Barcelona

Kikötés a reggeli órákban Barcelonában, mely a Földközi-tenger gyöngyszeme, színes és izgalmas katalán nagyváros, a modernizmus fővárosa. Az egyedülálló városképet Gaudí gyakran az építészeti dogmákat teljes mértékben elvető alkotásai határozzák meg. Picasso, Dalí, Miró is ihletet merített e mediterrán mesevárosban. A tervezett félnapos fakultatív panoráma városnézés során a csodás Passeig de Gracia úton haladva elsőként a több ezer színes csempével borított Casa Batlló látható kívülről, mely a Csontok házaként is ismert és az UNESCO Világörökség része. Gaudí egy meglévő lakóépületet alakított át, mely az építész szecessziós stílusú épületeinek egyik legharmonikusabb példája. Ezt követően a Casa Mila előtt halad az út, majd a Güell park látható, mely eredetileg egy luxus lakóparknak készült, de végül csak két lakóház épült a területen, ahol Gaudi és családja is élt. A program talán legkiemelkedőbb látnivalója Gaudi máig befejezetlen mesterműve, a Sagrada Família, azaz a Szent Család-templom megtekintése kívülről. A gótikus épületet 2010-ben XVI. Benedek pápa emelte bazilika rangra, elkészültét követően - melyet 2026-ra, Gaudi halálának 100. évfordulójára terveznek - a világ legnagyobb bazilikája lesz.
Visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.


6. nap

Nyugat-Mediterrán élmények tengeri hajóút

Marseille

Érkezés Marseille kikötőjébe a reggeli órákban. A tervezett fakultatív kirándulás során a csoport felkeresi Dél-Franciaország két leglátogatottabb városát. Elsőként Marseille katedrálisának, a város legmagasabb pontján található Notre Dame de la Garde-nak a felkeresése. A székesegyházat Henri-Jacques Espérandieu építtette neo-bizánci stílusban egy ősi erőd alapjaira a XIX. században. Ezt követően másfél órás autóbuszos transzfer Avignonba, a pápák városába. A pápai palota egykoron erődként is szolgált, a XIV. században a nyugati kereszténység szimbóluma és székhelye volt. Alapterülete 15 000 m², ezzel Európa legnagyobb gótikus stílusú épülete. 1995 óta a palota és Avignon történelmi központja az UNESCO Világörökség része. A délután további részében szabadidő, majd visszautazás a kikötőbe. A kirándulás ebédet nem tartalmaz.
Vacsora és szállás a hajón.


7. nap

Nyugat-Mediterrán élmények tengeri hajóút

Genova

Kikötés a reggeli órákban Genovában. Olaszország legnagyobb kikötővárosát már a görögök idején is lakták. Az izgalmas és színes, UNESCO Világörökséghez tartozó óváros főbb látnivalói: az I. világháborúban elhunyt genovaiak emlékére készült Diadalív, a Piazza de Ferrari főtér, a San Lorenzo Katedrális, mely a genovai érsek székhelye, a XVI. században épült Annunziata templom, a királyi palota és a bevásárlóutca.
Vacsora és szállás a hajón.


8. nap

Nyugat-Mediterrán élmények tengeri hajóút

Tengeren

Útban Spanyolország partjai felé bekapcsolódhatnak a hajótársaság által szervezett programok valamelyikébe, kényeztethetik magukat a spa-ban vagy valamelyik étteremben. Központi helyet foglal el a hajó közösségi tereit illetően a 112 méter hosszú, kétszintes fedett promenád, mely 1250 m² felületű LED-kupolával rendelkezik. Ez az a hely, ahol mindig történik valami: a bárok és speciális éttermek mellett 1168 m²-en kapnak helyet üzletek, melyekben 250 márka képviselteti magát.
Vacsora és szállás a hajón.


9. nap

Nyugat-Mediterrán élmények tengeri hajóút

Alicante

Kora reggel kikötés a spanyol tengerparti városban, Alicantéban. Pálmafákkal szegélyezett tengerparti sétányát több, mint 6 millió piros, krémszínű és fekete csempe borítja. A sétány tervét 1867-ben Jose Guardiola Pico építész álmodta meg, aki a spanyol esti sétákhoz akart tökéletes helyszínt biztosítani. Éttermek és kávézók, kézműves üzletek szegélyezik a sétányt, ahol ékszerek, táskák, pénztárcák és ruhaneműk között lehet válogatni.
A város fölé magasodik a Castillo de Santa Bárbara, Spanyolország egyik legnagyobb középkori erődítménye. A hegytetőről csodálatos kilátás nyílik a városra és az öbölre. Vacsora és szállás a hajón.


10. nap

Nyugat-Mediterrán élmények tengeri hajóút

Malaga

Délelőtt érkezés Malagába. Spanyolország déli részén, a Földközi-tenger partján fekvő város nemcsak klímája, gyönyörű partszakaszai révén népszerű turista célpont, hanem a világ egyik legősibb városa és Pablo Picasso szülőhelye is. A tervezett félnapos fakultatív program egy gyalogos városnézéssel veszi kezdetét Malaga népszerű utcáin és sugárútjain az Alamade Principale-on, melyet zöldellő fák szegélyeznek. Ezt követően látogatás a Katedrálisban, mely az andalúz reneszánsz építészet egyik legkiemelkedőbb alkotása. A székesegyház egy egykori mecset helyén épült fel a XVIII. században. Jellegzetessége, hogy az eredetileg tervezett két tornya helyett pénzhiány miatt csak az egyik készült el, emiatt a köznyelv csak La Manquita-nak, vagyis félkarúnak nevezi. Majd a Gibralfaro erőd felkeresése, mely a XIV. században egy régi föníciai várfok és világítótorony helyén épült. A várból csodálatos panoráma nyílik a kikötőre, a bikaviadalokra használt arénára és a környező hegyekre. Vacsora és szállás a hajón.


11. nap

Nyugat-Mediterrán élmények tengeri hajóút

Casablanca

Kikötés a reggeli órákban Marokkóban. Az egész napos tervezett fakultatív kirándulás első állomása Casablanca, mely az ország gazdasági- és haditengerészeti központja. A város szívét az V. Mohamed tér jelenti, ahol a tradíció és a modern stílus keveredik. Ezt követően a világ harmadik legnagyobb mecsetje, a II. Hasszán mecset megtekintése. A belső tér 25.000, míg az épület körül 80.000 hívő befogadására képes, tetejéről éjszaka Mekka irányába világít a fény. Casablanca tengerparti sétányán, a Corniche-on található az éjszakai és a társasági élet központja. Ezt követően továbbutazás Marokkó fővárosába, Rabatba, ahol különleges módon ötvöződik a múlt és a jelen kultúrája, építészete. A mintegy másfél órás autóbuszos utazás után az V. Mohamed Mauzóleum felkeresése, mely II. Hasszán nyughelye is egyben. A híres látnivalók közé tartozik a XII. században épült Hasszán-torony, amely egy befejezetlen mecset minaretje. Ebéd után rövid megállók a Kasbah és az Udayas Múzeumnál, majd a Királyi Palota megtekintése kívülről. Vacsora és szállás a hajón.


12. nap

Nyugat-Mediterrán élmények tengeri hajóút

Tengeren

Egész napos hajózás a tengeren Lisszabon irányába. Ezen a napon lehetőség adódik kipihenni az eddig szerzett élmények sokaságát. A portugál főváros lenyűgöző metropolisz. A nagy kiterjedésű óvárosban megállt az idő, az eldugott utcákon, a meredek lépcsőkön sétálva szinte a XVIII. században érezhetjük magunkat. Az egykori arab negyed, az Alfama sikátorai rabul ejtenek, és a kacskaringós utcák további felfedezésére csábítanak. Belém történelmi hangulatú városrészének monumentális épületei a földrajzi felfedezések busás bevételeiből épültek, és ennek is kívánnak emléket állítani.


13. nap

Nyugat-Mediterrán élmények tengeri hajóút

Lisszabon

Kikötés a reggeli órákban Lisszabonban. A hajóról történő kijelentkezést követően félnapos városnézés a portugál fővárosban. Látogatás a Csempemúzeumban, ahol az ország egyedülálló azulejo gyűjteménye tekinthető meg. Továbbutazás a Nemzetek Parkjába, ahol kipróbálható a drótkötélpályán közlekedő kabinos felvonó, mely az Ócenáriumhoz viszi a látogatókat. Európa legnagyobb fedett akváriuma 450 faj 16 000 fajtájának ad otthont, többek között pingvinek, sirályok és egyéb madarak, vidrák, ráják, cápák, tengeri csikók, korallok, polip, medúzák láthatók. A Nemzetek Parkjából kiválóan lehet látni Európa leghosszabb, 12,3 km hosszú hídját. Transzfer a szállodába, este szabadprogram.
Szállás Lisszabonban.


14. nap

Nyugat-Mediterrán élmények tengeri hajóút

Lisszabon - Budapest

Délelőtt szabadprogram, majd transzfer a repülőtérre, utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.


A járványhelyzet miatt a programok változhatnak, ezért indulás előtt legkésőbb 60 nappal tudunk tájékoztatást adni a hajós utazás során szervezett fakultatív kirándulások tervezett programjáról és azok részvételi díjairól.

A fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri.
A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi (angolul beszélő) idegenvezető kíséretében lehet részt venni.
Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.

A hajótársaság előzetes tájékoztatása szerint a hajóról kizárólag a hajótársaság által szervezett programok valamelyikére jelentkezve lehet leszállni, egyéni kiszállás a kikötőkben nem lehetséges.

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.
 


Időpont:

2021. október 22. – november 4.


Minimum létszám: 20 fő


A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

 • utazás repülőgéppel Budapest – Lisszabon – Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db. feladható poggyásszal, átszállással
 • transzfer légkondicionált autóbusszal
 • 2 éjszakai szállás a hajóút előtt és 1 éjszakai szállás a hajóút után Lisszabonban helyi négycsillagos szállodában kétágyas szobában reggelis ellátással
 • 10 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas kabinban
 • teljes ellátás a hajón
 • kikötői illeték és kötelező szervizdíj a hajós utazásra vonatkozóan
 • félnapos városnézés Lisszabonban ellátás nélkül
 • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
 • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során
 

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • fakultatív programok
 • italcsomag igény szerint a hajóút során
 • félpanzió felára a lisszaboni tartózkodás alatt

Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút megrendelésekor köthető.
 

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

A járványhelyzet miatt a programok változhatnak, ezért indulás előtt legkésőbb 60 nappal tudunk tájékoztatást adni a hajós utazás során szervezett fakultatív kirándulások tervezett programjáról és azok részvételi díjairól.

A fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri.
A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi (angolul beszélő) idegenvezető kíséretében lehet részt venni.
Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.

A hajótársaság előzetes tájékoztatása szerint a hajóról kizárólag a hajótársaság által szervezett programok valamelyikére jelentkezve lehet leszállni, egyéni kiszállás a kikötőkben nem lehetséges.

NYUGAT-MEDITERRÁN ÉLMÉNYEK


Indulási kikötő:Lisszabon
Hajó:MSC Virtuosa

Katalógus ár: 619 000 Ft/fő-től

Portugália
Lisszabon
Hajó
Hajó
Leírás szerint
Nyugat-mediterrán élmények útvonal
 
Adatok betöltése folyamatban...