ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

NYUGAT-MEDITERRÁN GYÖNGYSZEMEK

Nyugat-Mediterrán gyöngyszemek

Akár egy színes mozaik darabkái, úgy követik egymást a mediterrán térség legszebb városai az MSC Preciosa csodás hajóútján. Marokkó tarka színei, Picasso szülővárosa Malaga, Marseille színes forgataga, az izgalmas Lisszabon, Genova és Barcelona fenséges épületei adnak ízelítőt a Mediterráneum legszebb vidékeiből.

1. nap

Nyugat-Mediterrán gyöngyszemek tengeri hajóút

Budapest-Genova

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Milánóba vagy Genovába. Érkezést követően transzfer Genovába, a szállás elfoglalása.


2. nap

Nyugat-Mediterrán gyöngyszemek tengeri hajóút

Genova, Olaszország

Délelőtt szabadprogram, majd dél körül transzfer Genova kikötőjébe, bejelentkezés a hajóra. A kabinok elfoglalása, majd vacsora és szállás a hajón.


3. nap

Nyugat-Mediterrán gyöngyszemek tengeri hajóút

Tengeren

Egész napos hajózás a tengeren Malaga irányába. Ezen a napon lehetőség nyílik az MSC Splendida felfedezésére, számtalan szolgáltatás kipróbálására, animációs programokon való részvételre. A hajó fedélzetén hat étterem, 11 bár, csúszdás vízipark napozóterasszal, edzőterem, 1700 négyzetméteres MSC Aurea Spa testet és lelket felfrissítő kezelések egész sorával várja az oda betérőket: balinéz masszázs, arc-, és testkezelések, török fürdő, szauna, szolárium (a szolgáltatások térítés ellenében vehetők igénybe). A szórakozást 4D mozi, F1 szimulátor, színház, diszkó, kaszinó, póker szoba színesíti, továbbá könyvtár, internet kávézó, ajándékboltok, fotó shop és galéria áll a vendégek rendelkezésére. A szolgáltatások egy része felár ellenében vehető igénybe.


4. nap

Nyugat-Mediterrán gyöngyszemek tengeri hajóút

Malaga,Spanyolország

Késő délelőtt érkezés Malagába. Spanyolország déli részén, a Földközi-tenger partján fekvő város nemcsak klímája, gyönyörű partszakaszai révén népszerű turista célpont, hanem a világ egyik legősibb városa és Pablo Picasso szülőhelye is. A félnapos fakultatív program egy gyalogos városnézéssel veszi kezdetét Malaga népszerű utcáin és sugárútjain az Alamade Principale-on, melyet zöldellő fák szegélyeznek. Ezt követően látogatás a Katedrálisban, mely az andalúz reneszánsz építészet egyik legkiemelkedőbb alkotása. A székesegyház egy egykori mecset helyén épült fel a XVIII. században. Jellegzetessége, hogy az eredetileg tervezett két tornya helyett pénzhiány miatt csak az egyik készült el, emiatt a köznyelv csak La Manquita-nak, vagyis félkarúnak nevezi. Majd a Gibralfaro erőd felkeresése, mely a XIV. században egy régi föníciai várfok és világítótorony helyén épült. A várból csodálatos panoráma nyílik a kikötőre, a bikaviadalokra használt arénára és a környező hegyekre. Vacsora és szállás a hajón.


5. nap

Nyugat-Mediterrán gyöngyszemek tengeri hajóút

Casablanca,Marokkó

Kikötés a reggeli órákban Marokkóban. Az egész napos fakultatív kirándulás első állomása Casablanca, mely az ország gazdasági- és haditengerészeti központja. A város szívét az V. Mohamed tér jelenti, ahol a tradíció és a modern stílus keveredik. Ezt követően a világ harmadik legnagyobb mecsetje, a II. Hasszán mecset megtekintése. A belső tér 25.000, míg az épület körül 80.000 hívő befogadására képes, tetejéről éjszaka Mekka irányába világít a fény. Casablanca tengerparti sétányán, a Corniche-on található az éjszakai és a társasági élet központja. Ezt követően továbbutazás Marokkó fővárosába, Rabatba, ahol különleges módon ötvöződik a múlt és a jelen kultúrája, építészete. A mintegy másfél órás autóbuszos utazás után az V. Mohamed Mauzóleum felkeresése, mely II. Hasszán nyughelye is egyben. A híres látnivalók közé tartozik a XII. században épült Hasszán-torony, amely egy befejezetlen mecset minaretje. Ebéd után rövid megállók a Kasbah és az Udayas Múzeumnál, majd a Királyi Palota megtekintése kívülről. Vacsora és szállás a hajón.


6. nap

Nyugat-Mediterrán gyöngyszemek tengeri hajóút

Tengeren

Egész napos hajózás a tengeren Lisszabon irányába. Ezen a napon lehetőség adódik kipihenni az eddig szerzett élmények sokaságát. A portugál főváros lenyűgöző metropolisz. A nagy kiterjedésű óvárosban megállt az idő, az eldugott utcákon, a meredek lépcsőkön sétálva szinte a XVIII. században érezhetjük magunkat. Az egykori arab negyed, az Alfama sikátorai rabul ejtenek, és a kacskaringós utcák további felfedezésére csábítanak. Belém történelmi hangulatú városrészének monumentális épületei a földrajzi felfedezések busás bevételeiből épültek, és ennek is kívánnak emléket állítani.


7. nap

Nyugat-Mediterrán gyöngyszemek tengeri hajóút

Lisszabon,Portugália

Kikötés a reggeli órákban Lisszabonban, a lenyűgöző hangulatú portugál fővárosban. A nagy kiterjedésű óvárosban megállt az idő, az eldugott utcákon, a meredek lépcsőkön sétálva szinte a XVIII. században érezhetjük magunkat. A félnapos fakultatív kirándulás során a város főbb nevezetességei tekinthetők meg. A túra a város legrégibb negyedében, a romantikus és macskakövekkel kirakott Alfamában veszi kezdetét, ahol gyalogosan fedezhetők fel a csempével díszített épületek. Az egykori arab negyed sikátorai és kacskaringós utcái rabul ejtenek. A „Sé” katedrálisban tett látogatást követően a Baixa negyed felkeresése, melyet az 1755-ös földrengés után teljesen újjáépítettek. A Rossio téren rövid szabadidő keretében mindenki a maga tempójában fedezheti fel a környék érdekességeit. Ezt követően továbbutazás a Belém-negyedbe: e történelmi hangulatú városrész monumentális épületei a nagy földrajzi felfedezések busás bevételeiből épültek, és ennek is kívánnak emléket állítani. Látogatás a Belém-toronyhoz, az UNESCO Világörökség részét képező, manuelin építészeti stílusban (a későgótikus építészeti stílus portugál változata) készült emlékmű megtekintése kívülről, ahonnan több portugál hajós indult felfedezőútra. Később a Confeitaria de Belém felkeresése, ahol a látogatók helyi édességet kóstolhatnak. Ezt követően a szintén manuelin stílusban épült Szent-Jeromos kolostor felkeresése, melyet a XVI. században építettek, Vasco de Gama indiai felfedező útját követően. Vacsora és szállás a hajón.


8. nap

Nyugat-Mediterrán gyöngyszemek tengeri hajóút

Tengeren

Útban Spanyolország partjai felé még utoljára bekapcsolódhatnak a hajótársaság által szervezett programok valamelyikébe, kényeztethetik magukat a spa-ban vagy valamelyik étteremben. Barcelona, a Földközi-tenger gyöngyszeme, színes és izgalmas katalán nagyváros. A programok, látványosságok hosszú sora sosem ér véget, az egyedülálló városképet pedig Gaudí gyakran az építészeti dogmákat teljes mértékben elvető alkotásai határozzák meg. A belváros tele van helyiekkel és turistákkal, de legfőképp élettel. Az arra járókat mozdulatművészek, zenészek, utcai művészek szórakoztatják. Picasso, Dalí, Miró merített ihletet e mediterrán mesevárosban.


9. nap

Nyugat-Mediterrán gyöngyszemek tengeri hajóút

Barcelona, Spanyolország

Kikötés a reggeli órákban Barcelonában, mely a Földközi-tenger gyöngyszeme, színes és izgalmas katalán nagyváros, a modernizmus fővárosa. Az egyedülálló városképet Gaudí gyakran az építészeti dogmákat teljes mértékben elvető alkotásai határozzák meg. Picasso, Dalí, Miró is ihletet merített e mediterrán mesevárosban. Félnapos fakultatív panoráma városnézés során a csodás Passeig de Gracia úton haladva elsőként a több ezer színes csempével borított Casa Batlló látható kívülről, mely a Csontok házaként is ismert és a Világörökség része. Gaudí egy meglévő lakóépületet alakított át, mely az építész szecessziós stílusú épületeinek egyik legharmonikusabb példája. Ezt követően a Casa Mila előtt halad az út, majd a Güell park látható, mely eredetileg egy luxus lakóparknak készült, de végül csak két lakóház épült a területen, ahol Gaudi és családja is élt. A program talán legkiemelkedőbb látnivalója Gaudi máig befejezetlen mesterműve, a Sagrada Família, azaz a Szent Család-templom megtekintése kívülről. A gótikus épületet 2010-ben XVI. Benedek pápa emelte bazilika rangra, elkészültét követően - melyet 2026-ra, Gaudi halálának 100. évfordulójára terveznek - a világ legnagyobb bazilikája lesz. Visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.


10. nap

Nyugat-Mediterrán gyöngyszemek tengeri hajóút

Marseille, Franciaország

Érkezés Marseille kikötőjébe a reggeli órákban. Az egész napos fakultatív kirándulás során a csoport felkeresi Dél-Franciaország két leglátogatottabb városát. Elsőként Marseille katedrálisának, a város legmagasabb pontján található Notre Dame de la Garde-nak a felkeresése. A székesegyházat Henri-Jacques Espérandieu építtette neo-bizánci stílusban egy ősi erőd alapjaira a XIX. században. Ezt követően másfél órás autóbuszos transzfer Avignonba, a pápák városába. A pápai palota egykoron erődként is szolgált, a XIV. században a nyugati kereszténység szimbóluma és székhelye volt. Alapterülete 15 000 m², ezzel Európa legnagyobb gótikus stílusú épülete. 1995 óta a palota és Avignon történelmi központja az UNESCO Világörökség része. A délután további részében szabadidő, majd visszautazás a kikötőbe. A kirándulás ebédet nem tartalmaz. Vacsora és szállás a hajón.


11. nap

Nyugat-Mediterrán gyöngyszemek tengeri hajóút

Genova - Budapest

Reggel érkezés Genova kikötőjébe. A délelőtti órákban kijelentkezés a hajóról, majd rövid panorámás városnézés Genovában vagy Milánóban. Délután transzfer a repülőtérre. Érkezés Budapestre az esti órákban.


 

Minimum létszám: 20 fő

Előkészületben: 2021 ősz


A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Milánó vagy Genova – Budapest útvonalon turista osztályon
 • illetékek
 • transzfer légkondicionált autóbusszal
 • 1 éjszakai szállás a hajóút előtt Genovában helyi háromcsillagos szálloda kétágyas szobájában reggelivel, 9 éjszakai szállás a hajón kétágyas kabinban a kiválasztott kabinkategóriában
 • teljes ellátás a hajón (italfogyasztással, melyről munkatársaink adnak felvilágosítást)
 • gyalogos panoráma városnézés Milánóban vagy Genovában
 • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
 • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során
 

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • szervizdíj a helyszínen (a hajón kijelentkezéskor fizetendő)
 • fakultatív programok
 • italcsomag igény szerint
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás

Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.

A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi angolul beszélő idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza
     

NYUGAT-MEDITERRÁN GYÖNGYSZEMEK


Indulási kikötő:Genova
Hajó:MSC Splendida

Katalógus ár: érdeklődésre

Olaszország
GENOVA (GENOA)
Nincs
Hajó
Nincs
Nyugat-mediterrán gyöngyszemek útvonal
Szervizdíj a helyszínen fizetendő: kb. 90 EUR/fő.
Adatok betöltése folyamatban...