ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

CANNES, KORZIKA, RÓMA, BARCELONA

Karib-tengeri kalandozások

Nem mindennapi utazásra invitáljuk! Tekintse meg a nyugat-mediterrán térség legszebb látnivalóit az MSC hajótársaság flottájának legújabb hajóján: a fantasztikus MSC Seaview fedélzetén! Töltse az utazást olyan stílusos sztárokkal, mint Róma és Cannes, Palma de Mallorca és Barcelona, vagy a vadregényes Korzika központja, Ajaccio!

1. nap

Cannes,Korzika, Róma, Barcelona mediterrán hajóút

Genova, Olaszország

Hétfő
Bejelentkezés az MSC Seaview hajóra, a kabinok elfoglalása. Indulás: 18:00 óra

2. nap

Cannes,Korzika, Róma, Barcelona mediterrán hajóút

La Spezia, Olaszország

Kedd
Kikötés: 07:00 óra. Indulás: 18:00 óra

Ennél líraibb kikötőt keresve sem találhatnánk! Ma a Költők öblébe fut be a hajó, egy természeti szépségekben bővelkedő sziklás félszigeten horgonyoz le tengerjárónk. Az öböl onnan kapta nevét, hogy híres angol írók és költők, mint például Byron, Shelley vagy Lawrence keresték a magányt és az ihletet ezen a tengerrészen. A gyönyörű fekvésű La Spezia viszonylag nagy, kellemes város az öböl partján, zöld dombokkal körülvéve, a távolban a hegyek látványával. Az Olasz Haditengerészet hajógyárán túl találunk itt egy várat, több templomot, múzeumot és gyönyörű Art Nouveau stílusú villákat is. Végigsétálhatunk a parti sétányon, ami tele van virágokkal, pálmafákkal és elegáns villákkal. Nemrég épült egy modern gyalogos híd, ami a Porto Mirabellóba vezet, a szuper jachtok kikötőjébe. Irigykedhetünk kicsit a luxushajókra, nézelődhetünk a bevásárlóközpontban,vagy megihatunk egy kávét valamelyik bárban. Könnyen elérhető innen a Cinque Terre, Portovenere, Lerici, Tellaro és Toszkána is. Érdemes is a Ligúr-tenger partjának gyöngyszemei, az elzárt kis öblök felé venni az irányt. Igazi meseszép vidék az alig 10 kilométerre található Cinque Terre. Az öt település (Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza, Monterosso), ahonnan a terület elnevezése is származik (Cinque Terre, azaz Öt Föld), 18 kilométeren át gubbaszt a tengerparton. A Cinque Terre a mediterrán régió természetileg talán legjobban megőrzött területének számít, történelmi és földrajzi szempontból is egyaránt fontos, éppen ezért nem csoda, hogy felkerült az UNESCO Világörökség listájára.

3. nap

Cannes,Korzika, Róma, Barcelona mediterrán hajóút

Róma(Civitavecchia), Olaszország

Szerda
Kikötés: 07:00 óra. Indulás: 18:00 óra

Mindenki tudja, aki Rómába látogat, hogy fantasztikus látnivalókban nincs hiány. A Vatikán Sixtus-kápolnája, a történelmi jelentőségű Colosseum, és persze a Trevi-kút, amelybe ha pénzérmét dobunk, garantáltan visszatérünk még az Örök Városba. Sétálgasson a történelmi látnivalók közt és közben élvezze a belvárosi kávézók nyüzsgését! Semmi kétség, meg fogja tapasztalni, mi is az a "la dolce vita" ("édes élet"), ha Rómába egyszer ellátogat.

4. nap

Cannes,Korzika, Róma, Barcelona mediterrán hajóút

Cannes, Franciaország

Csütörtök
Kikötés: 09:00 óra. Indulás: 18:00 óra

Legyen üdvözölve a Francia Riviérán! Az egykor szerzetesek tulajdonában álló kis halászfalu, Cannes napjainkban a csillogó Nemzetközi Filmfesztivál és több jelentős fesztivál és konferencia otthona minden évben. A part mentén továbbhaladva találjuk Nizzát, a Riviéra fővárosát, mely a lenyűgözően szép Angyalok-öblében terül el. Monte Carlo a Monacói Hercegség gyöngyszeme, Nizzától északra, a Földközi-tenger partján. Luxus hotelek, varázslatos kaszinók, a Formula 1 Grand Pix és évszázadok óta a hercegség otthona. Monte Carlo térsége gazdag történelmi és kulturális látnivalókban és szépségekben. Isten hozta!

5. nap

Cannes,Korzika, Róma, Barcelona mediterrán hajóút

Palma de Mallorca, Spanyolország

Péntek
Kikötés: 14:00 óra. Indulás: 23:00 óra

Palma a nyaralók álma, hiszen az év 300 napján süt a Nap. Ideális helyszín a kikapcsolódni vágyóknak ahol az azúrkék tengert elhagyatott öblök szabdalják, a helyi éttermekben a spanyol konyha fenséges fogásait tálalják, a fővárosban fontos nevezetességek várják a kultúra szerelmeseit. A városban rengeteg galéria, művészeti múzeum működik. Érdemes gyalog, esetleg kerékpárral mozogni a belvárosban, hiszen a látnivalók gyorsan elérhetőek. Várja Önt a gótikus „La Seu” katedrális híres rózsaablakaival, az óváros zegzugos kis utcácskáival, a számtalan kávézó és a vásárlási lehetőség, valamint az Es Balurad múzeum a régi városfal mellett.

6. nap

Cannes,Korzika, Róma, Barcelona mediterrán hajóút

Barcelona,Spanyolország

Szombat
Kikötés: 14:00 óra. Indulás: 23:00 óra

Barcelona, a Földközi-tenger gyöngyszeme, színes és izgalmas katalán nagyváros. A programok, látványosságok hosszú sora sosem ér véget, az egyedülálló városképet pedig Gaudí gyakran az építészeti dogmákat teljes mértékben elvető alkotásai határozzák meg. A belváros tele van helyiekkel, és turistákkal, de legfőképp élettel. Az arra járókat mozdulatművészek, zenészek, utcai művészek szórakoztatják. Picasso, Dalí, Miró merített ihletet e mediterrán mesevárosban.

7. nap

Cannes,Korzika, Róma, Barcelona mediterrán hajóút

Ajaccio (Korzika), Franciaország

Vasárnap
Kikötés: 12:00 óra. Indulás: 19:00 óra

Az élénk Ajaccio-ot még a rómaiak alapították, akik "szomszédos" öbölnek nevezték. Minden évben a világ minden tájáról érkeznek ide turisták, akiket a korzikai táj puszta szépsége vonz. A művészet kedvelőinek nagy élményt nyújthat a Fesch múzeum jelentős gyűjteménye, többek között Tiziano, Botticelli és Veronese alkotásaiban gyönyörködhetnek itt. A történelem iránt érdeklődőknek pedig a gazdag Napóleon gyűjteményt nyújt igazi élményt.

8. nap

Cannes,Korzika, Róma, Barcelona mediterrán hajóút

Genova, Olaszország

Hétfő
Kikötés: 07:00 óra

Az évszázados hajózási múlttal rendelkező Genova virágzó tengeri nagyhatalom volt. Olaszország legnagyobb és legfontosabb kikötője itt található, kaput nyit a Földközi-tengerre. Itt emelkedik a La Lanterna, azaz a világ legrégebbi működő világítótornya. A város elsőszámú büszkesége Kolumbusz Kristóf, aki Paganinihez hasonlóan itt látta meg a napvilágot. Liguria székhely kikötőjét hegyek veszik körül, a tenger mellett ezek meghatározzák meg Genova látképét. Belvárosa szerepel az UNESCO Világörökségi listáján, XVI. századi palotáit kitűnő állapotban sikerült megőrizni.


Egyéni hajóút

Indulási időpontok: 2019. április 15. - 2019. november 23. között minden hétfőn (7 éjszaka)

Tovább indulási időpontokról, repülőjegy árakról készséggel adunk felvilágosítást.

A fenti egyéni hajóútra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

Az árak a legolcsóbb (belső) kabinra érvényesek, igény esetén ablakos, balkonos kabinok és egyes hajókon lakosztályok foglalására is van lehetőség, kérje ajánlatunkat munkatársainktól.


A részvételi díj a következő szolgáltatások árát tartalmazza:

  • 7 éjszakai szállás a hajón kétágyas kabinban.
  • teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással).
  • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata.


Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.


A részvételi díjon felül fizetendő:

  • repülőjegy Budapest – Genova – Budapest útvonalra
  • helyszínen fizetendő kötelező szervizdíj: 10 EUR/fő/nap
  • a kikötőbe jutás költsége
  • italcsomagok igény szerint
  • fakultatív kirándulások
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás

Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2%-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza


 

Cannes, Korzika, Róma, Barcelona


Indulási kikötő:Marseille
Hajó:MSC Seaview

Katalógus ár: 449 EUR/fő-től

Olaszország
GENOVA (GENOA)
Nincs
Hajó
Nincs
Nyugat-Mediterrán hajós körút Seaview -
Kikötői illeték: 140 EUR/fő. Helyszínen fizetendő szervízdíj: 70 EUR/fő
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!