ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

RÓMÁTÓL ATHÉNIG

Rómától Athénig

Igazi nagyágyú, mely Európa legősibb városába viszi el a kíváncsi utazót. Rómából indulva életre kel több ezer év történelme, minden kikötőben a régi civilizációból fennmaradt hagyományok és a modern fejlődés vívmányai versengenek a turisták kegyeiért. A hajó kényelme, a mediterrán klíma, a gyönyörű tengerpartok tovább árnyalják a képet. Mindez a sok szépség érdemes arra, hogy közelebbről megismerjük őket!

1. nap

Rómától Athénig

Róma (Civitavecchia), Olaszország

Szombat. Bejelentkezés a hajóra, a kabinok elfoglalása. Indulás: 19.00 óra

Civitavecchia, Róma legfontosabb kikötője még a II. században,Traianus idejében került kialakításra. A Tirrén-tenger partján fekvő város erődjének tervén később aztán Bernini és Michelangelo dolgozott . Az olasz főváros mindössze egy órányira van Civitavecchia városától, így a kihajózás előtt érdemes felkeresni Róma főbb látnivalóit. Az Örök város a világ legkiválóbb művészeinek, építészeinek, filozófusainak volt otthona egészen a Caesar-i időktől.


2. nap

Rómától Athénig

Salerno, Olaszország

Vasárnap. Kikötés: 07.00 óra. Indulás: 19:00 óra

Salerno ősi város, területén valószínűleg már a történelem előtti időkben is laktak. A rómaiak i. e. 197-ben megalapították saját városukat Salernumot. A történelem során gótok, bizánciak, longobárdok uralták. A régészek feltárta leletek virágzó, élettel teli városra utalnak. A mediterrán nap simogatja a meredek domboldalak, a rájuk épített bájos városkák, a színpompás növényzet Olaszország, sőt Európa egyik legszebb tengerparti részévé teszik Salerno környékét.

Szerencsés fekvésének köszönhetően számtalan kirándulás tökéletes kiindulópontja, innen könnyen elérhető Capri szigete, a festői Amalfi partszakasz, Pompei romjai, a háttérben pedig feltűnik a Vezúv.


3. nap

Rómától Athénig

Hétfő. Tengeren

Hajózás Montenegró felé. Töltsön el egy újabb kellemes napot a fedélzeten, vegye igénybe a luxus kényeztetést nyújtó Lotus Spa szolgáltatásait, csobbanjon a számos felfrissülést nyújtó medencék egyikébe, majd próbálja ki valamelyik remek éttermet!


4. nap

Rómától Athénig

Kotor, Montenegró

Kedd. Kikötés: 07:00 óra. Indulás: 17:00 óra

A Kotori-öböl Montenegró egyik legszebb vidéke. Mélyen benyúló formája miatt néha Európa legdélibb fjordjának is nevezik. Mint apró gyöngyszemek a partjai mentén pici városok alakultak, őrizve a történelmet, szépséget, művészetet. Kotor ősi tengerparti és kulturális központ. Évszázadokon keresztül fontos kereskedelmi csomópont volt. A háttérben a hegyek védelmét élvezi, az óváros vastag falakkal vette körül az ott élő embereket és a várost. Mai napig megőrizte tipikus 12-14. századi mediterrán építészeti stílusát, háromszög formájú alaprajzával, keskeny sikátorok és terek rendszerével, ezért 1979 óta az UNESCO kulturális világörökségének listáján található.


5. nap

Rómától Athénig

Korfu, Görögország

Szerda. Kikötés: 07:00 óra. Indulás: 16:00 óra

A Jón-tengerből kiemelkedő buja, zöld sziget Görögország és Olaszország között félúton található. A sziget hosszú és színes történelme magával ragadó. Korfu a rómaiak után hosszú időn keresztül a Velencei Köztársaság irányítása alatt állt, de brit és francia kormányzás alá is került. A sziget történelme során számos csata és hódítás színhelyéül szolgált, ezeknek az összecsapásoknak a maradványai és bizonyítékai ma is megtalálhatók Korfun. A sziget székhelyének óvárosát 2007-ben felvették az UNESCO Világörökségi Listájára mint kulturális értéket. A középkori és a modern harmonikusan keveredik itt, s ehhez jönnek még a homokos-fövenyes partszakaszok, a tengerparti sétányok, a garantált nyárias idő. Kívánni sem lehet tökéletesebbet!


6. nap

Rómától Athénig

Kréta (Chania), Görögország

Csütörötök. Kikötés: 24:00 óra. Indulás: 22:00 óra

Már a Minoszi civilizáció idején is ismerték, majd különböző hatalmak vetettek rá szemet, mégis a velencei befolyás hagyott leginkább nyomot a városon. Ódon házai, labirintusszerű utcácskái, velencei kikötője, tradicionális tavernái elbűvölő településsé teszik Chaniát. Leglátogatottabb tere a Splantzia, ahol az Agios Nikolaos templom és a török időkben hozzáépített 2 teraszos minaret nyúlik a magasba. Chania még számos templomot rejt, érdemes mindet felkeresni, nagy sétákat tenni a szűk, leanderekkel futtatott utcákon, felmenni a Kasztelli dombra, ahol a régi erőd maradványai közül csodaszép kilátás tárul elénk. Képtárát, tengerészeti múzeumát is büszkén ajánlják a helyiek, de ne feledkezzen meg a világ egyik legrégebbi, épségben maradt világítótornyáról sem!


7. nap

Rómától Athénig

Mykonosz, Görögország

Péntek. Kikötés: 07:00 óra. Indulás: 18:00 óra

Az Égei-tenger egyik legkedveltebb szigete a fővároshoz való közelsége miatt vált népszerű úti céllá. Kristálytiszta tenger, jól felszerelt strandok és szórakozási lehetőségek végtelen tárháza várja az ide látogatókat. De Mykonosznak van egy másik oldala is – a szomszédos Délosz. Kultikus hely, a görög mitológia szerint itt született Apollón és Artemisz. Délosz szerepel az UNESCO Világörökségi listáján, régészeti emlékeit turisták hada fedezi fel évről évre. Az Oroszlán-terasz, és a Napistennek szentelt templomok látványa egyedülálló.


8. nap

Rómától Athénig

Athén (Pireusz), Görögország

Szombat. Kikötés: 04:00 óra

Az egész nyugati világ hálával tartozik a görög fővárosnak. Athén Görögország legfontosabb városa volt az ókori görög civilizáció korában, a civilizáció bölcsője. E kiemelkedő korszak után Athén továbbra is jómódú város, szellemi központ maradt, egészen a késő római időkig. Athént nemcsak a nyugati kultúra klasszikus, márványoszlopos bölcsőjeként, hanem modern, nyüzsgő, terjeszkedő világvárosként is emlegetik. A szélsőségek városa ez, ahol a Kelet és Nyugat összefonódásának hatását az ősi romokon, piacokon, kávézókon és tavernákon érezhetjük leginkább.


Egyéni akciós hajóút

Indulási időpontok: 2018. augusztus 11., szeptember 01. 2019.május 25., június 15., július 06.,27., augusztus 17., szeptember 07. (7 éjszaka)

Tovább indulási időpontokról, repülőjegy árakról készséggel adunk felvilágosítást.
A fenti egyéni hajóútra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot! Az árak a legolcsóbb (belső) kabinra érvényesek, igény esetén ablakos, balkonos kabinok és egyes hajókon lakosztályok foglalására is van lehetőség, kérje ajánlatunkat munkatársainktól.


A részvételi díj a következő szolgáltatások árát tartalmazza:

7 éjszakai szállás a hajón kétágyas kabinban.
Teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással).
A hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata.

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.


A részvételi díjon felül fizetendő:

Utazás diszkont repülőjáratokkal, Budapest – Róma/Athén – Budapest útvonalon,
helyszínen fizetendő kötelező szervizdíj, 13,5 USD/fő/nap,
a kikötőbe jutás költsége,
italcsomagok igény szerint,
fakultatív kirándulások,
útlemondási biztosítás,
Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, útlemondási biztosítás,
(Útlemondási biztosítás köthető, amely a részvételi díj 2 %-a; Groupama betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve az útlemondási biztosítás a részvételi díj 1,5 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút foglalásakor köthető.)

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

RÓMÁTÓL ATHÉNIG


Indulási kikötő:Róma
Hajó:Crown Princess

Katalógus ár: 1 189 EUR/fő-től

Olaszország
CIVITAVECCHIA
Nincs
Hajó
All inclusive
Rómától Athénig hajóút
Kikötői illeték: EUR 65/fő. Helyszínen fizetendő szervízdíj: USD 95/fő
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!