ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

Szilveszter az Emirátusokban

Szilveszter az Emirátusokban - tengeri hajóút OTP Travel Utazási Iroda

Köszöntse az új évet az Emirátusok legszebb városaiban. A csoportos hajóút a térség ékköveit felölelve mutatja be az ikonikus látnivalókat, miközben a pihenést az MSC World Europa biztosítja. Dubai fényűző csillogása és felhőkarcolói, Abu Dhabi építészeti remekműve a Zayed Sejk mecset, Sir Bani Yas érintetlen sivatagos szigete, a szaúd-arábiai Al-Asha oázis és Doha metropolisza az Emirátusok esszenciáját tárja az utazók elé.
Tartson velünk és pihenje ki az esztendő fáradalmait ezen az exkluzív, különleges hajóúton.

1. nap: Budapest – Dubai

Szilveszter az Emirátusokban - tengeri hajóút OTP Travel Utazási Iroda

Elutazás Budapestről a délutáni órákban közvetlen repülőjárattal Dubaiba. Érkezés után transzfer a szállodába. Bejelentkezés, a szobák elfoglalása.

2. nap: Dubai

Szilveszter az Emirátusokban - tengeri hajóút OTP Travel Utazási Iroda

Reggeli után félnapos városnézés Dubaiban. A program során a város ikonikus látnivalóinak megtekintése. Az új városrészben ismerkedés a Jumeirah negyeddel. A Burj Al Arab – a világ első hétcsillagos luxusszállójának megtekintése kívülről, majd továbbutazás a Pálma-szigetre. A mesterségesen létrehozott sziget „levelein” luxusvillák, törzsén és hullámtörőjén luxusszállodák kaptak helyet. Kívülről látható a legendás Atlantis The Palm szállodakomplexum is. Ezután a Burj Khalifa megtekintése, mely a világ legmagasabb épülete. A 456 méter magasan lévő 125. emeletről megcsodálhatók a város csillogó felhőkarcolói és fantasztikus látképe. A délutáni órákban transzfer a kikötőbe, bejelentkezés az MSC World Europa fedélzetére. A kabinok elfoglalása, majd vacsora és szállás a hajón.

3. nap: Abu Dhabi

Szilveszter az Emirátusokban - tengeri hajóút OTP Travel Utazási Iroda

Éjjel hajózás a tengeren, kora reggel érkezés Abu Dhabiba. Tervezett félnapos fakultatív kirándulás során ismerkedés az Egyesült Arab Emirátusok ultramodern fővárosával, Dubai „nagytestvérével”, az ámulatba ejtő metropolisszal, ahol éles kontrasztban áll egymással a mór építészet varázslatos világa és a modern felhőkarcolókból álló belváros. A Zayed Sejk mecset megtekintése, melyet a neoiszlám építészet remekműveként és a világ egyik legnagyobb mecsetjeként tartanak számon. Az épületet 1000 fehér márvánnyal és féldrágakövekkel borított oszlop szegélyezi, tetejét pedig 54 darab fehér márvánnyal díszített kupola teszi látványossá. A mecsetet belülről a világ legnagyobb, 10 méter átmérőjű csillárja és a világ legnagyobb kézi csomózású szőnyege díszíti. Továbbutazás a híres Corniche Road-on, amely a város üveg felhőkarcolói, valamint a neves Emirates Palace luxusszálloda mellett halad el, majd visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

4. nap: Sir Bani Yas

Szilveszter az Emirátusokban - tengeri hajóút OTP Travel Utazási Iroda

A reggelit követően a tervezett félnapos fakultatív program: dzsipszafari Sir Bani Yas szigetén. A sivatagos, érintetlen sziget mintegy felét elfoglaló vadvédelmi rezervátumot 1977-ben alapította Zayed sejk. A rezervátum területén közel tízezer állat, többek között gazella, zsiráf, hiéna, gepárd és több ritka faj él. A sziget keskeny, homokos strandján a program hosszabbításaként egy kis pihenésre is lehetőség nyílik. Vacsora és szállás a hajón.

5. nap: Tengeren

Szilveszter az Emirátusokban - tengeri hajóút OTP Travel Utazási Iroda

Egész napos hajózás a tengeren Dammam irányába. Ezen a napon mindenki felfedezheti az MSC World Europa világát és részt vehet a hajó által szervezett animációs programokon, kikapcsolódhat a medencéknél vagy a bárokban frissülhet fel egy koktél kíséretében. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap: Dammam

Szilveszter az Emirátusokban - tengeri hajóút OTP Travel Utazási Iroda

Érkezés a reggeli órákban a szaúd-arábiai Dammam kikötőjébe. Az egykori kis halászfalu ma már jelentős kereskedelmi és ipari központként szolgál. Tervezett félnapos fakultatív program: kirándulás az UNESCO Világörökség részét képező Al-Ahsa oázishoz. A forrásokban, tavakban, történelmi épületekben, régészeti lelőhelyekben gazdag, és a mintegy 2,5 millió datolyapálmával bővelkedő terület, a világ egyik legnagyobb oázisa. Az Al-Ahsa emellett egyedülálló geokulturális táj, melynek sokszínűsége minden látogatót magával ragad. Vacsora és szállás a hajón.

7. nap: Doha

Szilveszter az Emirátusokban - tengeri hajóút OTP Travel Utazási Iroda

A reggeli órákban kikötés Dohában, Katar fővárosában. A tervezett félnapos fakultatív kirándulás során a színes város felfedezése, ahol különböző építészeti stílusok és kultúrák találkoznak. Elsőként séta az óvárosban található nyüzsgő „Souq Waqif” negyedben, ahol kis üzletek sokasága fogadja a látogatókat. Arab parfümök, ruhák, fűszerek, édességek, aszalt gyümölcsök és megannyi termék megtalálható az egykoron hétvégi piacként üzemelő helyen. Legkiemelkedőbb a sólyom piac, az arany és gyémánt piac, valamint a fűszer utca és az állatpiac. A következő látnivaló az Iszlám Művészeti Múzeum, mely a világ leggazdagabb iszlám műgyűjteményének ad otthont. A VII. - XIX. századból származó kéziratok, kerámiák, textíliák, értékes fa- kőtárgyak, műtárgyak páratlan és átfogó képet adnak a muszlim kultúra és hagyományok örökségéről. Visszautazás a hajóhoz. Vacsora és szállás a hajón.

8. nap: Dubai

Szilveszter az Emirátusokban - tengeri hajóút OTP Travel Utazási Iroda

Egész napos pihenés a hajón teljes ellátással. A hajó reggeli köt ki Dubaiban, így az aktív kikapcsolódást keresők Dubai egyéb nevezetességeit is felfedezhetik egyénileg vagy a hajótársaság által szervezett programokkal.

9. nap: Dubai

Szilveszter az Emirátusokban - tengeri hajóút OTP Travel Utazási Iroda

Dubai - Budapest

Reggelit követően kijelentkezés a hajóról, majd félnapos városnézés keretében a régi városrész felfedezése Dubaiban. Látogatás a souknak nevezett helyi fűszer- és aranypiacon, átkelés a Creeken abrával, hagyományos vízitaxival. Rövid fotószünet a Jumeirah Mecsetnél. A középkori fatimida dinasztia stílusában emelt épület karcsú minaretjeivel és hatalmas kupolájával a város második legnagyobb vallási épülete. A program után transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása.
Este szilveszteri gálavacsora a szállodában.

10. nap: Dubai

Szilveszter az Emirátusokban - tengeri hajóút OTP Travel Utazási Iroda

Délelőtt pihenés, szabad program.

Délután fakultatív program keretében sivatagi dzsip szafari vacsorával (retúr szállodai transzferrel, angol nyelvű kísérettel). Magyar idegenvezetőt minimum 10 fő előzetes, itthoni jelentkezése esetén biztosítunk.
A délután szafari program során megcsodálhatók a vöröslő homokdűnék, a lenyűgöző sivatagi naplemente és az autentikus arab élmények mellett egy pompás grillvacsorán is részt vesznek az utazók. Indulás délután a szállodáktól 4x4 kerék meghajtású terepjárókkal a sivatagba. Igazi adrenalin túra a homokdűnéken való fel- és lecsúszkálás, ahogyan a kavargó homokfelhőkben szánkázik a dzsip a vörös és arany minden árnyalatában izzó sivatag hegyein-völgyein. Utazás a fáklyákkal megvilágított beduin stílusú sivatagi táborba, ahol további jellegzetes arab élmények: arab kávé és datolya, a sisha (vízipipa) kipróbálása, hennafestés várnak a résztvevőkre. Ahogy leszáll az est, kezdetét veszi az ízletes arab grillvacsora: sültek, kebab, hummusz, saláták bőséges svédasztalos választékával (alkoholmentes italokkal). A vacsora közben egzotikus műsor: hastáncos show, tanura- vagy tűztánc szórakoztatja a vendégeket. A sivatagi szafari nem privát program, más résztvevőkkel együtt történik. A tartalmas program után visszautazás a szállodába terepjárókkal.

11. nap: Dubai - Budapest

Szilveszter az Emirátusokban - tengeri hajóút OTP Travel Utazási Iroda

Kora reggel autóbuszos transzfer Dubai repülőterére. Visszautazás közvetlen repülőjárattal Budapestre. Érkezés a kora délutáni órákban.


Minimum létszám: 20 fő

A programok sorrendje az egyes indulási időpontoktól függően változhat.


Időpont: 2022. december 23. – 2023. január 2.

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.


A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza

 • utazás repülőgéppel Budapest – Dubai – Budapest útvonalon turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal
   
 • transzfer légkondicionált autóbusszal
   
 • 1 éjszakai szállás a hajóút előtt Dubaiban helyi négycsillagos szállodában reggelivel
   
 • 7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas elhelyezéssel
   
 • teljes ellátás a hajón
   
 • 2 éjszakai szállás a hajóút után Dubaiban helyi ötcsillagos szállodában reggelivel
   
 • 2 félnapos városnézés Dubaiban
   
 • szilveszteri gálavacsora a szállodában
   
 • kikötői illeték és kötelező szervizdíj a hajós utazásra vonatkozóan
   
 • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
   
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
   
 • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során

A részvételi díjon felül fizetendő

 • fakultatív programok
   
 • italcsomag igény szerint
   
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
   
 • útlemondási biztosítás

Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2%-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

 

Italcsomagok irányára a hajós utazásra, előzetes foglalás esetén

Alkoholmentes italcsomag:
75.000 Ft/fő

„Easy” italcsomag:
105.000 Ft/fő

„Easy plus” italcsomag:
145.000 Ft/fő

Prémium Extra italcsomag:
205.000 Ft/fő

Gyermek italcsomag (3-17 éves korig):
50.000 Ft/fő


Az egy kabinban lakóknak ugyanaz az italcsomag választható, és a kabinban lakók mindegyikének meg kell vásárolnia a választott italcsomagot. Az előre vásárolt italcsomag esetén a hajótársaság az italcsomagban szereplő italokra további szervizdíjat nem számol fel.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

Fakultatív program Dubaiban
(minimum létszám: 10 fő):

- Sivatagi dzsip szafari: 25 000 Ft/fő

A program minimum 10 fő esetén indul magyar idegenvezetővel, ez alatti létszám esetén az ár változhat és angol helyi kísérettel valósul meg. A programra előzetes jelentkezés szükséges, a helyszínen nincs lehetőség a csatlakozásra.

A hajós utazás során választható fakultatív programokról és irányárakról kb. 60 nappal az indulás előtt tudunk tájékoztatást adni.

Tervezett hajós fakultatív programok irányárakkal (változhat):

- Abu Dhabi: 40 000 Ft/fő
- Sir Bani Yas: 38 000 Ft/fő
- Dammam: 105 000 Ft/fő + vízumdíj
- Doha: 35 000 Ft/fő


A fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi (angolul beszélő) idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.


Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.

KARÁCSONY AZ EMIRÁTUSOKBAN, SZILVESZTERI VACSORÁVAL DUBAIBAN


Indulási kikötő:Dubai
Hajó:MSC World Europa

Katalógus ár: 1 140 000 Ft-tól/fő

Egyesült Arab Emirátusok
Dubai
Hajó
Hajós utazás
Reggeli + ebéd + vacsora
Szilveszter az Emirátusokban - OTP TRavel Utazási Iroda
 
Adatok betöltése folyamatban...