ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

SZINGAPURTÓL TOKIÓIG

Szingapurtól Tokióig

Ázsia a világ ősi civilizációinak otthona, ahol megszámlálhatatlan kultúra, elképesztő nagyvárosok, békés tájak, a múlt és a jelen alkot tökéletes harmóniát. A Princess Hajótársaság ázsiai hajóútja egy felejthetetlen utazásra s Ázsia kiemelkedő városainak megismerésére invitál Szingapúrtól Tokióig. Szingapúr, az „Oroszlánváros”, ahol minden patyolattiszta és rendezett, a lüktető Ho Chi Minh City, melyből árad az ázsiai őserő, Nha Trang, ahol Vietnám egy másik arca is megmutatkozik, az éjjel-nappal csillogó Hongkong, majd Taipei különleges világa is felfedi titkait. Japánban Tokió és Oszaka nagyvárosi élményei mellett olyan természeti csodák részese lehet az utazó, mint a Fudzsi-hegy látványa és Shizuoka térségének hullámzó zöldtea ültetvényei.

1. nap

Szingapúról Tokióig délkelet-ázsiai hajóút OTP Travel

Budapest-Szingapúr

Csütörtök, január 31.

Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Szingapúrba.

2. nap

Szingapúról Tokióig délkelet-ázsiai hajóút OTP Travel

Szingapúr

Péntek, február 1.

Érkezés a reggeli órákban, majd félnapos városnézés Szingapúrban. Látogatás a „Gardens by the Bay” ökoturisztikai parkban, mely a város első számú rekreációs területe. A parkot a fenntartható fejlődés jegyében alakították ki, 18 mesterséges, úgynevezett „szuperfa” emelkedik, ezek 25–50 méter magasak. Két szuperfát Skywalk elnevezésű híd köt össze, a fák törzsén kúszónövények kapaszkodnak. A kertben két üvegház is épült; a Cloud Forest és a Flower Dome, melyekben a világ minden tájáról összegyűjtött növényeket, összesen 220 000 példányt lehet megtekinteni. A különféle fajoknak szükséges ideális hőmérsékletet és páratartalmat automata módon szabályozza az üvegház. A parkban tett sétát követően a városközpontban a Krikett Klub, a Parlament történelmi épülete és a városháza megtekintése kívülről. A Merlion Park a következő megálló, ahonnan csodás panoráma nyílik a Marina öbölre. A program végén séta a színes Indiai negyed utcáin. A városnézést követően transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. Este szabadidő Szingapúrban, az „Oroszlánvárosként” is emlegetett, 1965 óta önálló ázsiai városállamban. A közel 70 szigetecskéből álló, egyenlítői éghajlaton fekvő szigetcsoport legnagyobb, gyémánt alakú szigete ma a térség üzleti, pénzügyi és turisztikai központja. 5,5 millió lakosával Monaco után a világ második legnépesebb országa. Történelméből és földrajzi elhelyezkedéséből adódóan lakossága rendkívül sokszínű: a kínai, buddhista, hindu, muszlim és keresztény kultúra nyomai lelhetők fel a városban. Szállás Szingapúrban.

3. nap

Szingapúról Tokióig délkelet-ázsiai hajóút OTP Travel

Szingapúr

Szombat, Február 2. Bejelentkezés a Diamond Princess hajóra, a kabinok elfoglalása. Indulás: 17:00 óra

Reggeli, délelőtt félnapos kirándulás a kabinos drótkötélpályán megközelíthető Sentosa szigetre. Első attrakció a Szingapúr fejlődését bemutató Images of Singapur látogatóközpont, ahol színészek, hang- és fényeffektusok teszik a látványvilágot felejthetetlenné. A Madame Tussauds panoptikumban tett látogatást követően séta a a S.E.A. akváriumban, mely a környező tengerek látványos élővilágát mutatja be. Délután transzfer a kikötőbe, bejelentkezés, majd vacsora és szállás a hajón.

4. nap

Szingapúról Tokióig délkelet-ázsiai hajóút OTP Travel

Tengeren

Vasárnap, február 3.

Egész napos hajózás Vietnám irányába. A Diamond Princess elegáns belső kialakítása és szolgáltatásainak széles köre révén tartalmas és élvezetes időtöltést ígér. Fedélzetén medencék, pezsgőfürdők, több étterem és bár, képgaléria és aukciós terem, Internet kávézó, kaszinó áll a vendégek rendelkezésére. Az aktív kikapcsolódás kedvelőinek tökéletes választás a Lotus Spa tengerre néző edzőterme, mely a legmodernebb gépeket sorakoztatja fel és ahol speciális edzéseket is tartanak. A Skywalkers klub minden éjjel csábító zenével várja a szórakozni vágyókat. Játékból sincs hiány a fedélzeten: a minigolf-pályán bajnokságokat rendeznek, számos társas- és kártyajáték tudja az együtt utazókat még jobban összekovácsolni.

5. nap

Szingapúról Tokióig délkelet-ázsiai hajóút OTP Travel

Ho Si Minh-város, Vietnám

Hétfő, február 4. Kikötés: 07:00 óra. Indulás: 18:00 óra

Érkezés Ho Chi Minh városába a kora reggeli órákban. A Saigon-parti várost 1975 (a vietnami háború vége) óta hivatalosan Ho Chi Minh-városnak nevezik. Vietnam második legnagyobb városának központjában úgy érzi magát az ember, mint egy száz év előtti gyarmati városban. A hivatali épületeket és a templomokat, az operát és a nagyobb szállodákat párizsi építészek tervezték. A város elképesztően lüktet, pörög, és ugyanaz a dinamikus ázsiai őserő árad belőle, mint számos régióbeli városból. Egy időben, egy helyen, és egymás mellett vannak jelen a francia kolonialista épületek, a csupa üveg plázák és felhőkarcolók, helyi dobozházak, a világmárkák csillogó üzletei. Az utcákon elképesztő forgalom, motorosok egész hada özönlik minden irányban, mellettük szép számmal autók, buszok, teherautók kavarognak az őrült forgalomban.

6. nap

Szingapúról Tokióig délkelet-ázsiai hajóút OTP Travel

Nha Trang, Vietnám

Kedd, február 5. Kikötés: 08:00 óra. Indulás: 16:00 óra

Érkezés Nha Trang kikötőjébe a reggeli órákban. Nha Trang az ország középső-északi részén, a Dél-kínai-tenger partján fekszik. Az ország második legszebb öble mellett elterülő Nha Trang az egyik legkedveltebb üdülőváros. Jól felszerelt szállodák, gyönyörű strandok, árnyat nyújtó pálmafák és a kellemes hőmérsékletű azúrkék óceán vár az utazóra. A búvárkodás szerelmesei igazi paradicsomként tekintenek az itteni vizekre. Napfürdőzés után kellemes sétát tehetünk a közeli Long Son Pagoda-hoz, vagy a hetedik és tizenkettedik század között épült Po Nagar Csam tornyokhoz. Az ország középső és délvidéki Csam birodalma, melynek fővárosa Nha Trang volt, (amely úgy i.sz. 400-tól létezik államként) csak 1832-ben olvadt bele végleg bele a vietnami Királyságba.

7. nap

Szingapúról Tokióig délkelet-ázsiai hajóút OTP Travel

Tengeren

Szerda, február 6.

Egész napos hajózás a tengeren Kína irányába. Ez a nap jó alkalom egy kis pihenésre: a hajó felfedezésére, a hajó szolgáltatásainak kipróbálására, animációs programokon való részvételre.

8. nap

Szingapúról Tokióig délkelet-ázsiai hajóút OTP Travel

Hongkong, Kína

Csütörtök, február 7. Kikötés: 07:00 óra. Indulás: 18:00 óra

Érkezés a kora reggeli órákban Hong Kongba. Hongkong Kína különleges igazgatású területe, egy 263 szigetből álló városállam, gyakran nevezik a „Kelet és Nyugat találkozási pontjának”, ami a kínai, valamint a brit gyarmati időszak alatti hatásokat tükröző nyugati szokások keveredésére utal. Hongkong, annak ellenére, hogy modern metropolisz, erősen kötődik a kínai szokásokhoz, hagyományokhoz. A városban a felhőkarcolók mellett a hagyományos kínai népművészet hagyományait is őrzik. A hétmilliós városban rengeteg a látnivaló, legyen szó természeti szépségekről, hagyományokat bemutató látványosságokról, vagy éppen kulináris örömökről.

9. nap

Szingapúról Tokióig délkelet-ázsiai hajóút OTP Travel

Tengeren

Péntek, február 8.

Egész napos hajózás a tengeren Tajvan irányába. A csúcstechnológiával megépített úszó szálloda kényelme, lenyűgöző és széleskörű szolgáltatásai, a gondoskodó személyzet és az ínyenc falatok igazi kényeztetésben és felejthetetlen élményekben részesítik az utazót a nap folyamán.

10. nap

Szingapúról Tokióig délkelet-ázsiai hajóút OTP Travel

Tajpej, Tajvan

Szombat, február 9. Kikötés: 07:00 óra Indulás: 18:00 óra

Az ősi Kínából származó dokumentumok azt mutatják, hogy a han kínaiak már az i.e. III. században tudhattak Tajvan létezéséről. A kereskedelmi javak hiánya miatt a XVII. századig kevés ember számára volt vonzó az idetelepülés, elsőként kínai hakka kereskedők érkeztek. Őket hamarosan európai gyarmatosítók, hollandok és spanyolok követték, kereskedelmi telepet hozva létre a szigeten, és hozzáláttak munkásokat importálni. A kínai polgárháború idején körülbelül 2 millió ember, többségükben katonák, Kuomintang tagok és a szellemi- és üzleti elit tagjai elmenekültek a kontinentális Kínából és nagy részük Tajvanra menekült.

Tajvan fővárosaként Tajpej az ország ipari, pénzügyi központja és a gyors gazdasági fejlődés egyik motorja, miközben mára a világ egyik legjelentősebb high-tech technológiai központjává vált. A városban működő fontosabb iparágak közé tartozik az elektromos és elektronikus felszerelések gyártása, textilipar, fémipar, hajóépítés és motorkerékpár gyártás. Tajpej ma egy kifinomult, modern metropolisz, mely őrzi hagyományait, nem felejti történelmét.

11. nap

Szingapúról Tokióig délkelet-ázsiai hajóút OTP Travel

Tengeren

Vasárnap, február 10.

Hajózás a tengeren Oszaka irányába.A Lotus spa, az edzőtermek, a kaszinó, az üzletek gazdag kínálata mind felfedezésre vár az egész napos hajózás során.

12. nap

Szingapúról Tokióig délkelet-ázsiai hajóút OTP Travel

Tengeren

Hétfő, február 11.

E két nap a pihenésről és kikapcsolódásról szól: sporttevékenységek, testet-lelket frissítő spa szolgáltatások, úszómedencék, kaszinók, színházterem, éttermek ízletes étkekkel, szórakoztató programok és műsorok mind az utazó kényelmét szolgálják.

13. nap

Szingapúról Tokióig délkelet-ázsiai hajóút OTP Travel

Osaka, Japán

Kedd, február 12. Kikötés: 06:00 óra Indulás: 18:00 óra

Oszaka a történelem folyamán, évszázadokon át az ország kulturális és kereskedelmi centruma volt, összekötő kapocs Ázsia felé, lett légyen szó kereskedelmi áruról vagy intellektuális javakról. A teától a zenig, a művészettől a tudományig és filozófiáig Oszaka biztosította a kapcsolatot Japán és Kelet-Ázsia között. A város szerepe a közép- és kora modern korban volt a legjelentősebb, a XVI. században élte fénykorát, amikor Tojotomi Hidejosi az ország fővárosává tette azt. A közigazgatási központ ekkor az oszakai várkastély lett, az épület Japán egyik leghíresebbje a maga nemében. A várkastély mintegy 60 000 négyzetméteres területen fekszik, ahol összesen 13 épület található.

Tojotomi halálával Oszaka elveszítette vezető pozícióját és a főváros az álmoska halászfaluba, Edo – ba költözött. Nem másról van szó, mint a mai modern Tokióról. És bár nem főváros többé, Oszaka megmaradt Japán második legnagyobb városának, ipari, kereskedelmi és közlekedési központnak. És nem mellesleg Oszaka a nemzet konyhája! Számos világszerte elismert ételkritikus, illetve gasztronómiai szakíró egyetért abban, hogy Oszaka nem csupán Japán legfontosabb kulináris központja, de a világ egyik leghíresebb gasztronómiai városa is.

14. nap

Szingapúról Tokióig délkelet-ázsiai hajóút OTP Travel

Shimizu, Japán

Szerda, február 13. Kikötés: 10:00 óra Indulás: 18:00 óra

Reggeli kikötés Shimizu kikötőjében. Ezt a kikötőt Japán három legszebb kikötője között tartják számon. Shimuzu gazdag kulturális örökséggel rendelkezik; Tokugava Iejaszu sógun, Edo (a mai Tokió) megalapítójának otthona volt. A fő attrakció azonban a szinte teljesen szimmetrikus alakú Fuji, melyet évszázadok óta szentként tisztelik, és az ide érkező művészek éveket töltenek el azzal, hogy megpróbálják felfedezni a Fujisan minden arcát. A csodálatraméltó szent hegy, vagyis a Fujisan 3776 méter magas és máig is aktív vulkán. Másrészt Shimizu, illetve Shizuoka Japán elsőszámú zöld tea termelő vidéke. Legfontosabb termőterületként a festői Fujijama hegy lábánál elterülő Shizouka térségét tartják számon. Japánban a teát a XII. században kezdték termeszteni. Kezdetben a kínai módszerek szerint, fémserpenyőkben (kamairicha) szárították a leszüretelt leveleket. Később, a sok hőforrást kihasználva, gőzzel végezték ezt a folyamatot. Japánban szinte kizárólag csak zöld teát termesztenek. Ez a nap a pihenésé vagy egyénileg fedezhető fel a hajón kínált programok egyike.

15. nap

Szingapúról Tokióig délkelet-ázsiai hajóút OTP Travel

Tokió, Japán

Csütörtök, február 14. Kikötés: 06:00 óra

Kora reggel érkezés Tokió szomszédságában lévő Yokohama kikötőjébe. A japán főváros és császári székhely 12 millió ember otthona. Elképzelni is nehéz, hogy Yokohama és Edo valaha unalmas halászfalvak voltak. A nagy fordulat a XVII. században következett be, amikor Tokugava Iejasu sógun lett. 1603-ban, miután Japán addig háborúban álló részeit egyesítették, Tokugava Edóba (a mai Tokió) helyezte székhelyét. Emiatt a város nagyon gyors fejlődésnek indult, és hamar a világ egyik legnagyobb településévé vált. 263 évvel később a sógunátust megdöntötte két déli prefektúra és visszaállították a császári hatalmat. 1869-ben a névleges vezető, a 17 éves Meidzsi császár Edóba költözött, és a várost átnevezte Tokióra (a tokió szó jelentése „Keleti Főváros”). A város már ekkor politikai, gazdasági és kulturális központ volt, valamint a császár is ide helyezte a székhelyét, így Tokió az ország valódi fővárosává válhatott. Az Edo-kastélyból lett a tokiói császári palota. Kijelentkezés a hajóról a délelőtti órákban, majd félnapos autóbuszos városnézés Tokióban. A kirándulás első állomása a Tokió Tower, melynek kilátójából csodálható meg a metropolisz lenyűgöző panorámája. A fenséges Császári Palota előtti téren tett látogatás után az Asakusa negyedben - mely egykor híres szórakozó negyed volt - a Sensoji templom megtekintése, amely Tokió legfontosabb buddhista temploma. Szabadidő a Nakamise bevásárló utca közelében, majd transzfer a szállodába, a szállás elfoglalása. Este fakultatív vacsorázási lehetőség: transzfer egy hangulatos japán étterembe, ahol több fogást tartalmazó hagyományos vacsorát szolgálnak fel, mely italfogyasztást is tartalmaz. A vacsora után transzfer a szállodába. Szállás Tokióban.

16. nap

Szingapúról Tokióig délkelet-ázsiai hajóút OTP Travel

Tokió, Japán

Péntek, február 15.

Reggelit követően egész napos autóbuszos kirándulás Japán legszentebb hegyéhez, a Mt. Fujihoz. A nemzeti park természeti szépségei, hegyek, erdők, valamint gazdag állat- és növényvilág teszik emlékezetessé ezt a napot. Kb. kétórás utazás után érkezés a hegy lábánál elterülő Ashi-tóhoz, ahol egy kirándulóhajóra szállva lehet a környék atmoszféráját átélni. A hajókázást követően a Mt. Komagatake kábeles felvonóval kb. 1300 méter tengerszint feletti magasságba emelkedhetnek, ahonnan páratlan kilátás nyílik a tájra. Útközben rövid ebédszünet (az ebédet az ár nem tartalmazza), majd az Arakurayama Sengen Parkba vezet az út, ahonnan kb. 400 lépcsőfok vezet fel a pagodához és a Mt.Fuji kilátóponthoz. A program végeztével kb. kétórás utazás Tokióba. Este szabadprogram. Szállás Tokióban.

17. nap

Szingapúról Tokióig délkelet-ázsiai hajóút OTP Travel

Tokió, Japán

Szombat, február 16.

Reggelit követően kijelentkezés a szállodából, majd egész napos program Tokióban. A Shinjuku negyeden áthaladva – mely Tokió üzleti- és politikai központja – az első megálló a híres Shibuya kereszteződés, ahol napközben sokszor az aszfalt sem látszódik a hatalmas embertömegtől. A Hachiko emlékműnél tett látogatás után a Meiji szentély a következő állomás, mely a legnagyobb shinto szentély Tokióban. Szabadidő a nyüzsgő Ginza negyedben, mely számtalan üzletével vonzza a vásárlókat. Kora este transzfer az Odaiba tengerparti negyedbe, ahol svédasztalos vacsorát fogyaszthatnak el üdítőital kíséretében. A vacsora végeztével transzfer a repülőtérre, hazautazás az éjjeli órákban.

18. nap

Tokió - Budapest

Vasárnap, február 17.
Érkezés Budapestre a déli órákban.

Minimum létszám: 20 fő

Időpont: 2019. január 31. - február 17. (12 éjszaka a hajón, 1 éjszaka Szingapúrban, 2 éjszaka Tokióban)

Vízum: az új, bordó, biometrikus útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak Szingapúrba, Hong Kongba, Tajvanba és Japánba. A Vietnámi Köztársaság területére történő belépéshez magyar állampolgároknak vízum szükséges, amelyet a hajótársaság a fakultatív kirándulásra jelentkezőknek a helyszínen megigényel, így előzetesen arról nem szükséges a jelentkezőknek gondoskodniuk. A vízum árát a fedélzeti kártyára terhelik, melynek összege személyenként 60 USD(a vízum díja változhat).

A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Szingapúr – Tokió – Szingapúr – Budapest útvonalon turista osztályon,
transzferek autóbusszal,
1 éjszakai szállás kétágyas szobában Szingapúrban reggelivel,
12 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas elhelyezéssel,
teljes ellátás a hajóút során (italfogyasztással, melynek tartalmáról munkatársaink adnak tájékoztatást),
2 éjszakai szállás kétágyas szobában Tokióban reggelivel,
két félnapos városnézés Szingapúrban ellátás nélkül,
két félnapos és egy egésznapos kirándulás Tokióban ellátás nélkül,
a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata,
magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során.

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja. A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi (angolul beszélő) idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.


A részvételi díjon felül fizetendő:

Illetékek: 199.000,- Ft /fő,
a helyszínen kijelentkezéskor fizetendő kötelező szervizdíj (162 USD/fő)
baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
útlemondási biztosítás,
fakultatív kirándulások.

Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2 %-a; Groupama Garancia betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve az útlemondási biztosítás a részvételi díj 1,5 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

Vacsora Tokióban


Délkelet-ázsiai hajóút Tokió vacsora

Fakultatív: vacsoraest Tokióban 2019. február 14.

Transzfer a szállodából egy hangulatos japán étterembe, ahol több fogást tartalmazó hagyományos vacsorát szolgálnak fel, mely italfogyasztást is tartalmaz. A vacsora után transzfer a szállodába.

Fontos részletek

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja. A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi (angolul beszélő) idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.

SZINGAPÚRTÓL TOKIÓIG


Indulási kikötő:Szingapúr
Hajó:Diamond Princess

Katalógus ár: 995 000 Ft/fő-től

Szingapúr
Szingapúr
Nincs
Hajó
Nincs
Szingapúról Tokióig délkelet-ázsiai hajóút OTP Travel
Illetékek: 199 000,- Ft/fő, Kötelezően fizetendő szervizdíj a helyszínen: 162 USD/fő
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!