ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

FRANCIA POLINEZIA ÁLOMSZIGETEI

Panama Costa Rica és a Karib térség

Francia Polinézia egzotikus szigetvilága a szépség maga, a legenda szerint aki ide ellátogat, azt örökre megbabonázza. Szigetei távol a világ zajától sütkéreznek a Csendes-óceánban. Parti szélben bólogató kókuszpálmák, szemkápráztatóan kék kristálytiszta óceán, pompás víz alatti világ varázsolja el az utazókat. A dús trópusi erdőktől zöldellő hegyek pompás látványt nyújtanak a víz és az ég között. Tahitit, a „szerelem szigete ” természeti látnivalókban talán a leggazdagabb. Bora Bora a földi Paradicsom szinonimája, az erre tévedt Cook kapitány nemes egyszerűséggel „a Csendes-óceán gyöngyszemének” nevezte naplójában. Moorea zöldellő hegyei és aranyló tengerpartja semmihez sem fogható. Mindemellett Huahine, Rangiora, Raiatea egzotikus szigeteinek világa is feltárul a Pacific Princess fedélzetén tett 10 éjszakás hajóút során. A mesés utazást az „Angyalok városában”, Los Angelesben tett látogatás és a hajón töltött kényeztető napok teszik teljessé.
 

1. nap

Francia Polinézia álomszigetei: Tahiti - Bora Bora - Moorea

Budapest – Los Angeles

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban Los Angelesbe menetrend szerinti repülőjáratokkal, európai átszállással. Érkezést követően transzfer a szállodába. Szállás Los Angelesben, a Hollywood szívében elhelyezkedő szállodában.

2. nap

Francia Polinézia álomszigetei: Tahiti - Bora Bora - Moorea

Los Angeles

Egész napos városnézés az „Angyalok városában”: az El Pueblo óváros, a Beverly Hills, a Rodeo Drive, majd séta a Hollywood Boulevardon a hírességek kéz- és lábnyomainak megtekintésével. Ebédidő a város egyik hangulatos negyedében (az ebéd a helyszínen fizetendő). Délután szabadidő.
Szállás Los Angelesben.

3. nap

Francia Polinézia álomszigetei: Tahiti - Bora Bora - Moorea

Los Angeles – Papetee (Tahiti)

Délelőtt szabadprogram Hollywoodban, majd késő délelőtt kijelentkezés a szállodából. Látogatás a Getty Centerben, mely művészeti és kulturális központként számos gyűjteménynek ad otthont. A komplexum névadója J. Paul Getty, aki olajüzletből származó vagyonát egy rendkívüli képzőművészeti kollekció összegyűjtésébe fektette.
Utazás Santa Monica tengerparti városába, ahol véget ér a 66-os út: séta a strandon és a híres mólón, majd szabadprogram, vacsorázási lehetőség helyi éttermekben (a helyszínen fizetendő).
Transzfer a repülőtérre, utazás Tahitire menetrend szerinti repülőjárattal az éjszakai órákban.

4. nap

Francia Polinézia álomszigetei: Tahiti - Bora Bora - Moorea

Tahiti, Papetee

Kora reggeli érkezést követően transzfer a tengerparti szállodába, a szobák elfoglalása, majd reggeli.
Pihenés a szállodában, egész nap szabad program Tahiti szigetén, mely a Csendes-óceán délkeleti részén fekvő Francia Polinézia szigetcsoport legnagyobb, legnépesebb és egyik legismertebb szigete. Világszerte nevezetes lenyűgöző természeti szépségeiről és barátságos lakóiról. Fővárosa Papeete, amely a sziget északnyugati partján fekszik. Tahiti és Francia Polinézia kormányzati, kereskedelmi és gazdasági központja, a szigetcsoport turizmusának centruma. Úgy tartják, ez az a hely, ahol Paul Gauguin is megtalálta életművének legfőbb inspirációját.

5. nap

Francia Polinézia álomszigetei: Tahiti - Bora Bora - Moorea

Tahiti, Papetee

Délelőtt félnapos városnézés a szigeten: az Elnöki Palota, a Városháza és a katedrális megtekintése kívülről, majd látogatás a helyi piacra, ahol a színpompás gyümölcsök mellett helyi kézműves termékeket is árulnak. A program zárásaként látogatás a Fekete Gyöngy Múzeumba, ahol a híres tahiti gyöngy legendája ismerhető meg.
Transzfer a kikötőbe, bejelentkezés a Pacific Princess hajó fedélzetére. A kabinok elfoglalása, vacsora és szállás a hajón.

6. nap

Francia Polinézia álomszigetei: Tahiti - Bora Bora - Moorea

Tahiti, Papetee

Pihenés a hajó fedélzetén teljes ellátással, vagy Papetee további felfedezése egyénileg. Este behajózás Huahine irányába.

7. nap

Francia Polinézia álomszigetei: Tahiti - Bora Bora - Moorea

Huahine

A 16 km hosszúságú, mindössze 75 km² területű vad szigetként aposztrofált polinéz sziget kevésbé ismert, annak ellenére, hogy Tahiti közelében található. Két szigete, Huahine Nui és Huahine Iti (Nagy sziget és Kis sziget) között híd ível át, és szinte nyakláncként veszi körül lagúnáját a korallzátony. A polinéz legenda szerint a sziget akkor vált ketté, amikor Hiro istenség hatalmas kenujával nekicsapódott. Itt található Francia Polinézia legkiterjedtebb őslakossága hagyományait féltve őrző falvaival, hófehér homokos tengerpartjaival, vaníliaültetvényeivel.

Fakultatív programlehetőség: félnapos szigettúra teherautóból átalakított helyi autóbusszal. A kb. 30 perces panoráma utazás során buja zöld völgyek, türkizkék lagúnák között vezet az út a kis szigetről a hídon át a nagy szigetre, a fővároson át, ahol Cook kapitány is szívesen időzött. Megálló a régészeti emlékeket őrző Maeva faluban, ahol egy rövid sétát követően látogatás a kis múzeumba, ahol rövid betekintést adnak a sziget történelmi és helytörténeti szerepéről. Tovább utazás egy vaníliaültetvényre, ahol helyi termékek vásárolhatók. Rövid megálló során a helyi vezető angolnaetetése követhető figyelemmel, majd egy fotószünet erejéig egy kilátóból vehető szemügyre Huahine Iti kis szigete és a Maroe-öböl.
Vacsora és szállás a hajón.
 

8. nap

Francia Polinézia álomszigetei: Tahiti - Bora Bora - Moorea

Tengeren

A vízen töltött nap remek alkalmat nyújt a Pacific Princess gazdag szolgáltatásainak megismerésére, mely 2019 júniusában teljeskörűen felújításra került. Fedélzetén kimagasló színvonalú étkezési lehetőségek állnak a vendégek rendelkezésére. A főéttermek büféválasztékában mindenki rálel az ízlésének megfelelő fogásokra. Napközbeni falatozásra pizzéria, amerikai stílusú hamburgerező, fagylaltozó áll rendelkezésre. Felár ellenében különleges á la carte éttermek várják a gourmand vendégeket ínyencségeikkel.
Legyen szó relaxálásról vagy esti szórakozásról, a Pacific Princess fedélzetén minden vendég megtalálja a neki tetsző elfoglaltságokat.

9. nap

Francia Polinézia álomszigetei: Tahiti - Bora Bora - Moorea

Rangiroa

A kb. 50 km hosszú.sziget 25 km széles lagúnájával Francia Polinézia legnagyobb, a Föld negyedik legnagyobb atollja. Több, mint 240 szigetből, homokpadból áll, melyek összterülete kb. 170 km². Pálmafákkal övezett hófehér homokos tengerpartja csodálatos kikapcsolódást nyújt.

Fakultatív programlehetőség: látogatás egy gyöngyfarmon, ahol a fekete gyöngy történetéről, tenyésztéséről, feldolgozásáról kapnak betekintést és vásárlásra is lehetőség nyílik. A program utazással együtt maximum másfél órát vesz igénybe, melyet követően a sziget tengerpartjának egyéni felfedezésére is nyílik lehetőség. Vacsora és szállás a hajón.

10. nap

Francia Polinézia álomszigetei: Tahiti - Bora Bora - Moorea

Tengeren

A Pacific Princess fedélzetén fitneszterem aerobikkal és mini golfozás gondoskodik az utasok fittségéről. A teljes feltöltődésre vágyók a Lotus Spa kényeztető kezeléseivel és masszázsaival frissülhetnek fel, melyek térítés ellenében, előzetes bejelentkezéssel vehetők igénybe. A napozóterasz, a szabadtéri úszómedence két pezsgőfürdővel szintén a pihenést szolgálja.
Teljes ellátás és szállás a hajón.

11. nap

Francia Polinézia álomszigetei: Tahiti - Bora Bora - Moorea

Raiatea

Tahiti szigetétől 315 km-re északnyugatra található sziget, mely a második legnagyobb is egyben. Az őslakos Maohik szerint Havai'i-nak is nevezték, korábban vallási, kulturális és történelmi központ volt. A sziget kikötővárosában színes piac, kézműves helyi termékeket árusító üzletek találhatók.

Fakultatív programlehetőség: félnapos kirándulás keretében hajókirándulás egy vaníliaültetvényre, majd pihenés piknik ebéddel a tengerparton, melyhez a sznorkeling felszerelés javasolt. Vacsora és szállás a hajón.

12. nap

Francia Polinézia álomszigetei: Tahiti - Bora Bora - Moorea

Bora Bora

James A. Michener amerikai író Pulitzer-díjas művének, a Dél-tengeri történeteknek varázslatos helyszíne, Bali Ha’i kel életre a csillogó kék lagúnák övezte Bora Borán. A mesés szépségű sziget Francia Polinézia egyik legismertebb tagja, mely Tahititől 230 km-re, a Társaság-szigetekhez tartozó Szélcsendes-szigetek övezetében található. Nevének jelentése tahiti nyelven „elsőszülött”, mivel a legendák szerint első szigetként emelkedett ki az óceánból. A vulkanikus sziget közepén a Mount Otemanu sokszor felhőbe burkolódzó csúcsai magasodnak, mely a sziget minden pontjáról lenyűgöző látványt nyújt.
A sziget körül a világ talán legszebb színű és vizű lagúnái találhatók a külső korallzátonyok védelmében. Páratlan élővilága rengeteg turistát vonz a világ minden tájáról.

Fakultatív programlehetőség: hajókirándulás egy korallzátonyhoz, ahol kiváló lehetőség nyílik a felszíni búvárkodásra. A katamaránnal történő utazást követően kb. 2 óra áll rendelkezésre a sznorkelezésre, ahova javasoljuk saját felszerelésüket magukkal vinni. Vacsora és szállás a hajón.

13. nap

Francia Polinézia álomszigetei: Tahiti - Bora Bora - Moorea

Bora Bora

Pihenés a hajón teljes ellátással, vagy a sziget felfedezése egyénileg. Vegye fel a térségre jellemző ruhadarabot, a pareót és élvezze a bujazöld hegyek látványát, vagy lazítson a tengerparti strandok egyikén.

14. nap

Francia Polinézia álomszigetei: Tahiti - Bora Bora - Moorea

Moorea

A Tahiti szigetétől 17 km-re északnyugatra fekvő paradicsomi Moorea felszínét hegyek borítják, így 18 000 fős lakosságának nagy része a keskeny óceánparti sávokban él. A Moby Dick írója, Herman Melville, és Paul Gauguin francia festőművész által is nagyra becsült polinéz sziget egykori királyi család székhelye volt. Környékén a mai napig láthatók kivetővel ellátott vitorláscsónakos halászok, utcáin pareo ruhát viselő nők sétálgatnak és gyerekek pecáznak a sziget hídjairól. Bádogtetős házai mögött buja zöld növényzet és égbe szökő hegyek pompáznak.

Fakultatív programlehetőség: hajókirándulás egy fehérhomokos lagúnához. A kb. 30 perces hajókázás során a sziget és a korallzátonyok csodálatos látványa mellett a dús trópusi növényzetbe burkolt hegyek képe egyaránt felejthetetlen élményt nyújt. Kb. 4 óra áll rendelkezésre a pihenésre, de lehetőség nyílik a sekély lagúna vizében a rájaetetést is megfigyelni. A gitár és ukulele kíséretében előadott tahiti dalok mellett ebédet szolgálnak fel. Visszatérés katamaránnal a kikötőbe.
Vacsora és szállás a hajón.

15. nap

Francia Polinézia álomszigetei: Tahiti - Bora Bora - Moorea

Papetee, Tahiti

Hajnali kijelentkezést követően transzfer a repülőtérre. Utazás két átszállással Budapestre.

16. nap

Francia Polinézia álomszigetei: Tahiti - Bora Bora - Moorea

Budapest

Érkezés Budapestre a késő esti órákban.
 

Minimum létszám: 16 fő

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.

Vízum: a biometrikus bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak az Amerikai Egyesült Államokba. A beutazáshoz érvényes ESTA engedély szükséges, melyet az utazás előtt Interneten keresztül lehet megigényelni, ennek árát a részvételi díj nem tartalmazza.

 

A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Amsterdam – Los Angeles – Papetee – Los Angeles – Párizs – Budapest útvonalon, turista osztályon
illetékek
transzfer autóbusszal
2 éjszakai szállás Los Angelesben helyi négycsillagos szálloda kétágyas szobájában amerikai reggelivel
korai bejelentkezés és reggeli +1 éjszakai szállás a hajóút előtt Tahitin helyi négycsillagos szálloda kétágyas szobájában büféreggelivel
10 éjszakai szállás a hajón kétágyas balkonos kabinban, teljes ellátás a hajóút során (italfogyasztással, melynek tartalmáról munkatársaink adnak tájékoztatást)
a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
egy egész napos és egy félnapos városnézés belépők nélkül Los Angelesben, félnapos panoráma városnézés Papeteen
magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézés során

 


A részvételi díjon felül fizetendő:

ESTA engedély
baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
útlemondási biztosítás
fakultatív programok
szervizdíj a helyszínen (a hajón kijelentkezéskor fizetendő)
italcsomag igény szerint

Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2 %-a, kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza
Fontos részletek

Fakultatív programok árai (a fakultatív kirándulásokra min. 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén biztosítunk magyar idegenvezetőt).

TAHITI - BORA BORA - MOOREA


Indulási kikötő:Papetee, Tahiti
Hajó:Pacific Princess

Katalógus ár: érdeklődésre

Francia Polinézia
Bora Bora sziget
Hajó
Repülő és hajó
Reggeli + ebéd + vacsora hajón teljes ellátás, Los Angelesben amerikai reggeli, Tahitin büféreggeli
Francia Polinézia álomszigetei: Tahiti, Bora Bora, Moorea
 
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot.

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!