ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

TASMANIA

Tasmania
 

Távolibb és különlegesebb már nem is lehetne Tasmania szív alakú szigete, mely Ausztrália dél-keleti partjainál fekszik. Igazi vadvilág várja itt a látogatókat csodálatos természeti képződményekkel, hullámzó dűnékkel, kanyargó folyókkal, vízesésekkel, érintetlen tengerpartokkal, egzotikus állatokkal és tragikus fordulatokkal teli történelemmel. A levegő kristálytiszta, akár az Antarktiszon, s az elvarázsolt tájakon járva hamar hatalmába keríti az utazót világ nyüzsgésétől való hatalmas távolság érzése.


1. nap

Tasmania

Sydney, New South Wales, Australia

2019. november 2., szombat
Bejelentkezés a Ruby Princess hajóra, a kabinok elfoglalása.
Indulás: 18:45 óra

A sydney-i kikötőt gyakran a világ legszebbjeként emlegetik, és ebben nincs is semmi túlzás. Ahogy a hajó eltávolodik a parttól két ikonikus épület mellett halad el. A furcsa alakzatú Operaház megismertette Sydney-t a világgal, rátette Ausztráliát a térképre. Büszkék is rá és hálásak is neki a helyiek. A másik kedvenc, a formája miatt csak “vállfának” nevezett Harbour Bridge, a város közlekedésének fontos szereplője.


2. nap

Tasmania

Tengeren

2019. november 3., vasárnap

Útban Hobart felé a vízen töltött nap remek lehetőséget kínál a hajó megannyi szolgáltatásának felfedezésére. Számtalan étkezési lehetőség található a fedélzeten a könnyű falatoktól a sztárséfek megálmodta kreációkig. Medencék, jacuzzik, spa és edzőterem gondoskodik az aktív pihenésről.


3. nap

Tasmania

Hobart, Tasmania, Australia

2019. november 4., hétfő
Kikötés: 08:00 óra
Indulás: 23:00 óra

Tasmánia fővárosa, Hobart számos hasonlóságot mutat a nála jóval nagyobb, és valamivel öregebb Sydneyvel. A szigetállam legnagyobb városa egy 1804-ben alapított fegyenctelepből nőtte ki magát egy egyedülálló növény- és állatvilágú, tiszta levegőjű és nyugodt életstílusú várossá. Hobart látképét az 1271 méteres Mount Wellington uralja, csúcsáról, elénk tárul a Derwent folyó torkolata, öblök, házak, parkok minden irányban. Jól lehet látni a kikötőt, a háttérben pedig a fodrozott partvidéket, illetve szigeteket. Hobart történelme a tengerparton kezdődött, nem meglepő hát, ha a legtöbb műemléket, XIX. századi épületet itt találjuk. És van belőlük bőven! Tasmánia sajátos tájait, éghajlatát és kultúráját szerencsére rövid idő alatt is felfedezhetjük, hiszen az említésre méltó nevezetességek Hobartból könnyen megközelíthetők.


4. nap

Tasmania

Port Arthur, Tasmania, Australia

2019. november 5., kedd
Kikötés: 07:00 óra (a nyílt vízen, ahonnan kis hajókkal szállítják az utasokat a partra)
Indulás: 17:00 óra

Port Arthur korábbi alkormányzójáról, Arthur George-ról kapta nevét, aki 1823 és 1837 között töltötte be hivatalát. Ő volt az, aki a Tasmán-félszigeten működő fűrésztelepből börtöntelepet csinált. Az egykori fatelep visszaeső bűnözők börtöntelepe volt, 1830 és 1870 között több, mint 12000 elítélt töltötte le itt a büntetését. Utoljára 1853-ban érkeztek a szigetre elítéltek, azonban a börtön 1877-ig működött. A ’80-as években felújították a börtön romjait, így ma a 40 hektáros terület Tasmánia legnépszerűbb turistalátványosságai közé tartozik. Egy skanzen, ahol még mindig megtekinthetőek a telep maradványai és megismerhetjük az ausztrál történelem egy sötét fejezetét. Természeti csodákban is gazdag e földnyúlvány. A Tessellated Pavements – azaz Tasman Mozaik Plátó – üledékes sziklákból kialakult sziklaképződmény, mely úgy néz ki, mintha ember alkotta volna. A sós tengervíz által bekövetkezett eróziónak köszönhetjük ezt a különleges természeti csodát. Különleges sziklaalakzatokat is megcsodálhatunk a közelben, ezek közé tartozik a Tasman Arch és a Devils Kitchen (Ördög Konyhája), amelyeknek kialakulása természetesen szintén az eróziónak köszönhető. A gazdag talajon kiváló gyümölcsök, zamatos szőlő terem, az apró gazdaságok remek bort állítanak elő. A vidék a veszélyeztetett erszényes ördög vagy más néven tasmán ördög természetes élőhelye, az állomány megvédésére külön parkot hoztak létre. Tasmania lakói kártékony állatnak tekintették, mivel csökkentette a marhaállományt, és egészen 1941-ig vadászták, amikor az állatot hivatalosan védetté nyilvánították. Megjegyzés: A tengerjáró Port Arthurban horgonyoz le, az utasokat kisebb hajókkal szállítják a szárazföldre


5. nap

Tasmania

Great Oyster Bay & Freycinet Peninsula (Scenic Cruising), AU

2019. november 6., szerda
Kikötés: 07:00 óra
Indulás: 11:00 óra

A Great Oyster Bay (Nagy Osztriga-öböl) egy széles és védett öböl Tasmania keleti partjainál, a Tasman-tengerben. Az öböl nyugati partvonalához közel fut a Tasman Highway főútvonala, melyről csodálatos kilátás élvezhető a Freycinet-félsziget legnagyobb részét elfoglaló Freycinet Nemzeti Park ikonikussá vált látnivalóira: a Hazards-hegység rózsaszín gránit csúcsaira és a varázslatos Schouten-szigetre. Az öböl legjelentősebb városa Swansea és Coles Bay. A Great Oyster Bay északi részén, az Aspley és Swan folyók árterében alakult ki a nemzetközileg is nagy jelentőségű Moulting Lagoon ártér. A védett öböl kiváló lehetőségeket biztosít a tengeri kajakozásra: keleti partjaitól, Coles Bay kikötőjéből indulva számos kis elszigetelt strand fedezhető fel a Freycinet-félsziget partvonala mentén. Kedvelt kikapcsolódási forma a horgászat is, laposfejű halak, ausztrál lazac, jakabhal és tintahal gyakran fogható az öbölben. A téli időszakban sűrűn láthatók delfinek, bálnák és ausztrál medvefókák is a partokhoz közel. A térségben az 1970-es évek óta folyik akvakultúra. A Great Oyster Bay-ben olyan tengeri élőlények kereskedelmi célú tenyésztése folyik, mint például a csendes-óceáni osztriga, éti kagyló, fésűkagyló, rákfélék vagy a tengeri sün.


6. nap

Tasmania

Tengeren

2019. november 7., csütörtök

Útban vissza Sydney felé a tengeren töltött napon ismét kipróbálhatók a Ruby Princess fantasztikus szolgáltatásai. Az utolsó napot érdemes szórakozással tölteni: „Movies Under The Sky” szabadtéri mozi, bárok, kártyaszoba, kaszinók és esti előadások közül választhatnak a hajó vendégei.


7. nap

Tasmania

Sydney, New South Wales, Australia

2019. november 8., péntek
Kikötés: 06:00 óra

A sydney-i kikötőt gyakran a világ legszebbjeként emlegetik, és ebben nincs is semmi túlzás. Ahogy a hajó eltávolodik a parttól két ikonikus épület mellett halad el. A furcsa alakzatú Operaház megismertette Sydney-t a világgal, rátette Ausztráliát a térképre. Büszkék is rá és hálásak is neki a helyiek. A másik kedvenc, a formája miatt csak “vállfának” nevezett Harbour Bridge, a város közlekedésének fontos szereplője.


Egyéni akciós hajóút

Indulási időpontok: 2019. november 2. (6 éjszaka)

Tovább indulási időpontokról, repülőjegy árakról készséggel adunk felvilágosítást.

A fenti egyéni hajóútra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!
Az árak a legolcsóbb (belső) kabinra érvényesek, igény esetén ablakos, balkonos kabinok és egyes hajókon lakosztályok foglalására is van lehetőség.
Kérje ajánlatunkat munkatársainktól.


Az ár tartalmazza:

  • 6 éjszakai szállás a hajón kiválasztott kabinkategóriában
  • teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással)
  • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata

Az ár nem tartalmazza:

  • a kikötőbe jutás költsége
  • fakultatív kirándulások
  • helyszínen fizetendő kötelező szervízdíj (belső, ablakos, balkonos kabin): 13,5 USD/fő/nap., (mini suite vagy suite): 14,5 USD fő/nap
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, útlemondási biztosítás

Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2%-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

TASMANIA


Indulási kikötő:Sydney
Hajó:Ruby Princess

Katalógus ár: 607 EUR/fő-től

Ausztrália
SYDNEY
Nincs
Hajó
Reggeli + ebéd + vacsora
Ausztrália Új-Zéland
Kikötői illetékek: 119 EUR/fő. Helyszínen fizetendő kötelező szervízdíj: 13,5 USD/fő/nap.
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!