ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

ÚJ-ZÉLAND-TASMANIA-AUSZTRÁLIA

Ausztrália - Új-Zéland

Ausztrália és Óceánia távoli tájainak megismeréséhez a Princess Cruises hajóútja kínál gazdag útvonalú és felejthetetlen utazást legújabb hajócsodája, a Majestic Princess fedélzetén. Új-Zéland kétségtelenül a világ egyik leglátványosabb úti célja, vad szépségéhez nincs fogható. Szubtrópusi erdők, gleccserek, végtelen strandok, sima tükrű tavak, hósipkás hegyek, fjordok, vulkánok, források, harsogó legelők kápráztatják tájain a szemet sokszínűségükkel. Az Ausztrália Dél-keleti partjainál fekvő szív alakú Tasmania szigete különlegesebb már nem is lehetne, a levegő olyan tiszta itt, akár az Antarktiszon. Háromnegyed Magyarországnyi területén igazi vadvilág vár különleges állatokkal és tragikus fordulatokkal teli történelemmel. Sydney rajongói azt mondják, ez a világ legnagyszerűbb városa. Érdemes róla személyesen is meggyőződni, melyre remek alkalom nyílik a hajóutat követő 3 éjszakás sydney-i tartózkodás során.

1- 2. nap

Uj-Zéland, Tasmánia, Ausztralia

Budapest - Auckland, Új-Zéland
Szerda, február 27, Csütörtök, február 28.

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járatokkal, átszállással Aucklandbe.


3. nap

Uj-Zéland, Tasmánia, Ausztralia

Auckland, Új-Zéland
Péntek, március 1.

Megérkezés Aucklandbe a kora reggeli órákban. Érkezés után félnapos városnézés keretében ismerkedés a másfél millió lakosú Auckland városával, mely az ország kereskedelmi és kulturális központja. A kedvező földrajzi adottságokkal rendelkező város, vulkanikus kúpjaival, termőföldjeivel igazán változatos látványt nyújt. Az autóbuszos városnézés során látható az Auckland Birtok és Téli kert, amely az 1900-as évek elején nyitotta meg kapuit és számtalan ritka és látványos növényfajnak ad otthont. Parnell, a takaros és elbűvölő városrész Auckland legrégibb külvárosa, utcáin hangulatos éttermek, kávézók, galériák és butikok sorakoznak. Itt található a Parnell Rózsakert is, ahol több mint 5000 illatos rózsa színkavalkádja fogadja a látogatókat. A következő látnivaló a Mission-öböl és misszió ház, valamint a Michael Savage emlékmű, melyet Donner Tibor magyar származású építész és társa Anthony Bartlett tervezett. Transzfer a szállodába, majd ebéd (ital nélkül) a Skycity épületében, mely gyalogosan közelíthető meg. Délután szabadprogram. Szállás Aucklandben.


4. nap

Uj-Zéland, Tasmánia, Ausztralia

Auckland, Új-Zéland
Szombat, március 2. Indulás: 18.00 óra.

Reggeli a szállodában, majd félnapos panorámás városnézés Aucklandben, amely során látható a Ellerslie lóversenypálya, ahol 1857 óta rendeznek versenyeket és Erzsébet Királynő is meglátogatta új-zélandi utazása során. A következő látványosság a „vállfa”, a nyolc sávos Harbour Bridge, Új-Zéland leghosszabb hídja, mely „becenevét” formája miatt kapta. A hídról lenyűgöző a kilátás Takapunára, a külváros élénk tengerpartjára és Devenportra, a kis tengerparti falura. Visszafelé a Westhaven kikötő mellett halad az út, ahol több száz kis vitorláshajó horgonyoz. Kora délután bejelentkezés a Majestic Princess fedélzetére, mely a Princess Cruises legújabb hajócsodája és 2017-ben bocsátották vízre. Ismerkedés a hajó szolgáltatásaival. Vacsora és szállás a hajón.


5. nap

Uj-Zéland, Tasmánia, Ausztralia

Tauranga, Új-Zéland
Vasárnap, március 3. Kikötés: 07.00 óra. Indulás: 18:00 óra

Tauranga a maori hagyományok iránt érdeklődők kedvelt helye. A kikötőváros mezőgazdasági központ, mindössze másfél órányira Rotoruától, az ország első számú turistacélpontjától. Fő vonzereje a geotermikus aktivitás, a gejzírek, hőforrások és más utóvulkáni jelenségek. A Te Puia Termális Rezervátum sármedencék és gejzírek látványos földe, a Rainbow Springs parkban pedig kristálytiszta medencékben, és gyönyörű zöld növényzetben változatos helyi hal és madárfajokat figyelhetünk meg.


6. nap

Uj-Zéland, Tasmánia, Ausztralia

Tengeren
Hétfő, március 4.

Ez a nap a felhőtlen pihenésről, a hajó kényeztető szolgáltatásainak felfedezéséről szól. A Majestic Princess fedélzete igazán egyedi élményt nyújt. A fitnesztermek, úszómedencék, könyvtár, kávézók, üzletek, éttermek és különböző szórakozási lehetőségek között mindenki megtalálja a neki tetsző elfoglaltságokat. A 8 méterrel az óceán fölött emelkedő, a hajó peremén is túlnyúló üvegpadlós sétáló (The Seawalk) nemcsak lélegzetelállító panorámát kínál, de egyedülálló látványossága is az „úszó szállodának”.


7. nap

Uj-Zéland, Tasmánia, Ausztralia

Wellington, Új-Zéland
Kedd, március 5. Kikötés: 09.00 óra. Indulás: 19:00 óra.

A város nevét első hercegéről, az ír származású Arthur Wellesley Wellington-ról kapta, aki a waterlooi csatában a Napóleont legyőző szövetségi csapatokat vezette. Wellington a sziget politikai központja, valamint fontos helyszíne a színház- és filmiparnak. A Te Papa Múzeum, melynek neve annyit tesz maori nyelven: „e föld kincseinek helye” kihagyhatatlan. Itt van kiállítva a hatalmas méretei miatt különleges 4,2 méter hosszú és 495 kilogrammos preparált tintahal. A siklóvasutat is kár lenne kihagyni, persze csak miután megnéztük a Parlament épületét. Érdekesség a Magyar Millennium Park a város északi részén. Számos éttermet, galériát, kulturális programot is találhatunk a fővárosban. Wellington városának leglenyűgözőbb panorámája a Mount Victoria tetejéről élvezhető.


8. nap

Uj-Zéland, Tasmánia, Ausztralia

Akaora, Új-Zéland
Szerda, március 6. Kikötés: 08.00 óra. Indulás: 18.00 óra

Akaroa hangulatos kis utcáit apró, takaros kis házak szegélyezik, dúsan virágzó kertekkel, a város pedig a védett, delfinek által gyakran látogatott öböl és a zöldellő hegyek között csodálatos természeti környezetben fekszik. S míg Dunedinben a skót, itt a francia hatást érhetjük tetten. Mindez érthető is, hiszen a félszigetet 1838-ban egy francia bálnavadász vette meg a maoriktól.


9. nap

Uj-Zéland, Tasmánia, Ausztralia

Dunedin, Új-Zéland
Csütörtök, március 7. Kikötés: 08.00 óra. Indulás: 18.00 óra

A várost a „Dél Edinburgh-jának” is nevezik, a skótok hagyatéka ma is felfedezhető az utcanevekben és a kőépületekben. Számtalan látnivalója mellett itt található a Guinness Rekordok Könyvében „a világ legmeredekebb utcájaként” jegyzett Baldwin Street is, mely nem az egyetlen lejtős utca Dunedinben. A város utcahálózatát Londonban tervezték, földrajzi adottságainak felmérése nélkül. A városban Robert Burns szobra áll, párolnak itt kitűnő minőségű whiskey-t és kilt-ért sem kell Skóciáig menni. A város tengerpartja hosszú, világos homokkal borított, hullámoktól ostromolt kiváló strand.


10. nap

Uj-Zéland, Tasmánia, Ausztralia

Fjordland Nemzeti Park, Új-Zéland
Péntek, március 8. Kikötés: 08.00 óra. Indulás: 17.00 óra.

A reggeli órákban érkezés a Fjordland Nemzeti Parkhoz, amely Új-Zéland legnagyobb nemzeti parkja. Felszínét az erős jégáramlások formálták és vájták ki évezredekkel ezelőtt. A Fjordland látványa mindig lenyűgözi az utazókat, ez Új-Zéland egyik legdrámaibb és legszebb vidéke. A hajó a fjordok között halad el, így a fedélzetről megcsodálható a park és a Milford Sound, Új-Zéland leghíresebb fjordja is, melynek meredek, akár 1500 m magas sziklafalai és vízesései lélegzetelállító látványt nyújtanak.


11. nap

Uj-Zéland, Tasmánia, Ausztralia

Tengeren
Szombat, március 9.

A megannyi látnivaló feldolgozására és „kipihenésére” remek alkalom a hajó fedélzeti szolgáltatásainak és élményeinek kipróbálása. A Majestic Princess a hajótársaság legújabb tagja, ahol a Princess-család többi tagjához hasonlóan az elegancia dominál innovatív megoldásokkal kiegészülve. Ilyen például a Princess Live! interaktív stúdió és a Chef’s Table Lumiere étterem.


12. nap

Uj-Zéland, Tasmánia, Ausztralia

Tengeren
Vasárnap, március 10.

Egész napos hajózás Hobart felé. A kényelemről az 1100 fős személyzet, a szabadidő tartalmas eltöltéséről vidám animációs programok, látványos revüműsorok, üzletek, kényeztető masszázsok, frissítő pancsolások gondoskodnak.


13. nap

Uj-Zéland, Tasmánia, Ausztralia

Hobart, Tasmánia
Hétfő, március 11. Kikötés: 08.00 óra. Indulás: 17.00 óra.

Érkezés a kora reggeli órákban Hobartba. Tasmánia fővárosa, Hobart számos hasonlóságot mutat a nála jóval nagyobb, és valamivel öregebb Sydneyvel. A szigetállam legnagyobb városa egy 1804-ben alapított fegyenctelepből nőtte ki magát egy egyedülálló növény- és állatvilágú, tiszta levegőjű és nyugodt életstílusú várossá. Hobart látképét az 1271 méteres Mount Wellington uralja, csúcsáról, elénk tárul a Derwent folyó torkolata, öblök, házak, parkok minden irányban. Jól lehet látni a kikötőt, a háttérben pedig a fodrozott partvidéket, illetve szigeteket. Hobart történelme a tengerparton kezdődött, nem meglepő hát, ha a legtöbb műemléket, XIX. századi épületet itt találjuk. És van belőlük bőven! Tasmánia sajátos tájait, éghajlatát és kultúráját szerencsére rövid idő alatt is felfedezhetjük, hiszen az említésre méltó nevezetességek Hobartból könnyen megközelíthetők.


14. nap

Uj-Zéland, Tasmánia, Ausztralia

Tengeren
Kedd, március 12.

Pihenés és kikapcsolódás a hajó fedélzetén. Aki még nem fedezte fel a fenséges óceánjáró minden fedélzeti szolgáltatását, annak itt az idő, hogy bepótolja. A Movies Under The Stars moziélménye a csillagos ég alatt örvendezti meg a vendégeket a legújabb mozifilmekkel, a Sanctuary „szentélyében” a felnőtt vendégek pihenhetnek és napozhatnak hűsítő italokat kortyolgatva felár ellenében. De Tai Chi, esti műsorok és tánc, vagy a Watercolor Fantasy zenélő és „táncoló” szökőkútja is a Majestic Princess pazar szolgáltatásainak része.


15. nap

Uj-Zéland, Tasmánia, Ausztralia

Sydney, Ausztrália
Szerda, március 13. Kikötés: 07.00 óra.

Kikötés a reggeli órákban Sydney-ben, a világ egyik legnagyszerűbb és legélhetőbb városában. Fekvése, kellemes klímája, mintegy 100 aranyhomokos tengerpartja, csillogó kikötője, gyönyörű viktoriánus kori épületei, zöldellő parkjai és a közel 30 000 árnyékot és oxigéndús levegőt adó lombos fa mind hozzájárul a város ragyogó szépségéhez. A hajóról történő kijelentkezést követően autóbuszos városnézés Syndey-ben: utazás a Mrs Macuaries Chair kilátóhoz és a The Gap sziklához. Ezt követően a 16 hektáros Hyde Park megtekintése, mely a legrégebbi nyilvános park Ausztráliában. Az angol gótikus stílusú Szűz Mária katedrális, majd az eredetileg kórházként működött Parlament, végül a világhírű Bondi Beach megtekintése, ahol az időjárás függvényében pihenésre, fürdőzésre is alkalom nyílik. A program után transzfer a szállodába.


16. nap

Uj-Zéland, Tasmánia, Ausztralia

Sydney, Ausztrália
Csütörtök, március 14.

Reggeli a szállodában, majd kirándulás a Kék-hegységhez. A sűrű eukaliptusz erdőkkel borított hegy kék színe az eukaliptuszok által kibocsátott illóolaj párájától származik, ami távolról nézve kékbe burkolja a vidéket. Útközben megálló a Featherdale Wildlife Parkban, ahol többek között egzotikus madarak, kenguruk, emuk, tasmán ördögök, koalák fogadják a látogatókat. A következő megálló a Visszhang csúcs, amely remek kilátást nyújt a Három Nővér sziklára. Egy rövid séta után ebéd a Kilátó Étteremben. Továbbutazás a Scenic World-höz. A XIX. század végén épület Katoomba kábelvasút a világ legmeredekebb vasútja. Utazás kábelvasúttal, majd libegővel a völgy túloldalára, ahol autóbusz várja az utazókat. Visszaindulás Sydney-be, áthaladva a Sydney Olimpiai Parkon. Szállás Sydney-ben.


17. nap

Uj-Zéland, Tasmánia, Ausztralia

Sydney, Ausztrália
Péntek, március 15.

Reggeli a szállodában, majd egész napos kirándulás a mintegy 15 000 hektáron elterülő Ku-ring-gai Nemzeti Parkba, ahol a Guringai törzs élt egykor. A West Head kilátóhelyről lélegzetelállító látvány fogadja a látogatókat. Innen rövid sétára láthatók az egyes feltételezések szerint többszáz éves aboriginal sziklametszetek. A kirándulás során a környék híres tengerpartjaival ismerkedhetnek meg az utazók. Manly Beach-en fürdőzési lehetőség a kristálytiszta óceánban, majd szabadidő. Visszautazás a szállodába.


18. nap

Uj-Zéland, Tasmánia, Ausztralia

Sydney, Ausztrália
Szombat, március 16.

Reggeli a szállodában. Délelőtt szabad program, majd az ikonikus Sydney Operaház megtekintése belülről is. Az UNESCO világörökség részét képező, különleges formájú épület egész évben széles körű programoknak ad otthont. A Sydney Operaház a XX. század egyik legkiemelkedőbb építészeti alkotása, amely mind formájában, mind szerkezetében ötvözi a kreativitást és az innovációt. Több mint 10 évig épült, építészét, a dán Jørn Utzont a Sydney kikötőjében ringatózó vitorlások ihlették meg az egyedi forma megálmodásában. A program után ebéd, majd transzfer a repülőtérre. Elutazás menetrend szerinti járatokkal, átszállással Budapestre.


19. nap

Budapest
Vasárnap, március 17.

Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.

Minimum létszám: 20 fő

Időpont: 2019. február 27. - március 17. (11 éjszaka hajón, 1 éjszaka Aucklandben, 3 éjszaka Sydneyben)

Vízum: az új, biometrikus bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak. A beutazáshoz érvényes ETA engedély szükséges, melyet az utazás előtt Interneten keresztül lehet megkérni, ennek árát a részvételi díj nem tartalmazza.Vízum ügyintézés díja:8.000.- Ft.

A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Auckland / Sydney – Budapest útvonalon, turista osztályon,
transzferek autóbusszal,
1 éjszakai szállás Aucklandben reggelivel,
11 éjszakai szállás a hajón kétágyas kabinban a kiválasztott kabinkategóriában,
teljes ellátás a hajón (italfogyasztással, melynek tartalmáról munkatársaink adnak tájékoztatást),
a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata,
3 éjszakai szállás Sydneyben reggelis ellátással,
két félnapos városnézés Aucklandben,
két félnapos és két egész napos kirándulás Sydneyben,
magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során.

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja. A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi (angolul beszélő) idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.


A részvételi díjon felül fizetendő:

Illetékek: 219.000,- Ft /fő,
a helyszínen kijelentkezéskor fizetendő kötelező szervizdíj (170 USD/fő)
baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
útlemondási biztosítás,
fakultatív kirándulások.

Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2 %-a; Groupama Garancia betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve az útlemondási biztosítás a részvételi díj 1,5 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza


 

ÚJ-ZÉLAND - AUSZTRÁLIA


Indulási kikötő:Auckland
Hajó:Majestic Princess

Katalógus ár: 1 519 000 Ft/fő-től

Ausztrália
SYDNEY
Nincs
Hajó
All inclusive
Ausztrália, Tasmania, Új-Zéland
Illetékek: 219 000-, Ft/fő. Kötelezően fizetendő szervízdíj a helyszínen: USD 170/fő
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!