ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

Európa legjava - csoportos tengeri hajóút

Genovától Hamburgig - Európa legjava - csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel

Kevés európai utazással van lehetőség arra, hogy az öreg kontinens országainak sokféleségéről átfogó képet kapjon az utazó. Programunk nem mindennapi kulturális barangolásra invitál: Németország, Belgium, Portugália és Spanyolország rendkívüli városain és tájain át mutatja be az európai kultúrák diverzitását és egyetemleges örökségét.

1. nap: Budapest – Hamburg – Lübeck

Warnemündétől Barcelonáig - Európa legjava - csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel

Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Hamburgba. Érkezést követően utazás Lübeckbe, ahol gyalogos városnézés keretében a város felfedezése. Lübeck a Schleswig-Holstein tartomány második legnagyobb városa és a Hanza-szövetség virágzó kereskedelmi központja volt. Az elegáns fasorok, udvarok mind az egykori Hanza szövetség városainak virágzó kereskedelméről, jólétéről tanúskodnak. Építészeti örökségei miatt méltán szerepel az UNESCO Világörökségi listáján. Főbb nevezetességei közé tartozik a Holstentor kapuerőd, mely a város jelképévé vált, a vízzel körülzárt óváros öt templomának hét tornya lenyűgöző látványt nyújt. A program végén transzfer a lübecki szállodába. Bejelentkezés, este szabad program.

2. nap: Lübeck – Warnemünde

Warnemündétől Barcelonáig - Európa legjava - csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel

Reggeli, majd délelőtt kijelentkezés a szállodából, transzfer a warnemündei kikötőbe. Bejelentkezés az MSC Poesia fedélzetére, a kabinok elfoglalása. Vacsora és szállás a hajón.

3. nap: Tengeren

Warnemündétől Barcelonáig - Európa legjava - csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel

Egész napos hajózás a tengeren Belgium irányába. Ezen a napon lehetőség nyílik az MSC Poesia felfedezésére, számtalan szolgáltatás kipróbálására, animációs programokon való részvételre. Teljes ellátás és szállás a hajón.

4. nap: Zeebrugge (Brugge)

Warnemündétől Barcelonáig - Európa legjava - csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel

A kora délutáni kikötést követően félnapos tervezett fakultatív kirándulás a nyugat-flandriai Brugge városába. A középkorban Brugge fontos kereskedelmi állomás volt, a Hanza városok és Skandinávia irányából Nyugat- és Dél-Európa felé áramló áruforgalomban. A spanyol kereskedők által alapított Spaanse Loskaai (spanyol rakpart) üzletei megőrizték a hajdani idők hangulatát. Jan van Eyck, a németalföldi festészet legkiemelkedőbb alakja a névadója a város főterének, melyet a középkori Manhattanként is emlegetnek a teret körbevevő magas házak miatt, melyet gazdag és befolyásos kereskedők építtettek az egykori vámház köré. Óvárosa a középkor óta szinte érintetlen, az „észak Velencéjének” is nevezik csatornáiról és több mint 80 hídjáról, megérdemelten vált az UNESCO Világörökség részévé. Az óvárosban tett gyalogos sétát követően bepillantást nyerhetnek a csokoládékészítés rejtelmeibe, látogatást tehetnek a csokoládé múzeumban. A program után visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

5. nap: Tengeren

Warnemündétől Barcelonáig - Európa legjava - csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel

Útban Spanyolország partjai felé ezen a napon a pihenésé a főszerep. Az éttermek, bárok kulináris élményekkel várják az utazókat, napközben pedig animációs programokra lehet csatlakozni, vagy pihenni a medence partján.

6. nap: Ferrol / Santiago de Compostela

Warnemündétől Barcelonáig - Európa legjava - csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel

Kikötés a déli órákban Ferrol kikötőjében. Félnapos tervezett fakultatív kirándulás Santiago de Compostelába, ahova bő. másfél órás buszos utazás során lehet eljutni. Galícia fővárosa a Szent Jakab-út végállomása, mely a világ negyedik legnagyobb katolikus zarándokhelye. A helyiek szerint az árkádos, köves utcák, esőben nyújtják a legvarázslatosabb látványt, amikor a város szinte ragyog. A város legkiemelkedőbb látnivalója, a katedrális megtekintése kívülről, amely Spanyolország legnagyobb román kori temploma, oltára feltételezhetően Szent Jakab apostol sírját őrzi. Az óváros és a katedrális az UNESCO Világörökség része. Idő függvényében rövid szabadidő során a város önálló felfedezésére nyílik lehetőség. Visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

7. nap: Leixoes (Portó)

Warnemündétől Barcelonáig - Európa legjava - csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel

A reggeli kikötést követően félnapos tervezett fakultatív kirándulás Portugália második legnagyobb városába, Portóba, melynek történelme egészen a római korig nyúlik vissza. A portói bor kereskedelméhez kapcsolódó város egyedi hangulata magával ragadó. A program rövid panoráma városnézéssel kezdődik, érintve Foz kozmopolita vízparti negyedét. A XVIII. századi Clerigos-toronyból kiváló a kilátás a környező tájra. Az Aliados Avenue mellett elhaladva a város legjellegzetesebb negyede, a Ribiera következik, ahol egy folyami hajókirándulás veszi kezdetét. A múltban a Douro folyón közlekedő hajók portói boros hordókat hordtak a pincészetekből Vila Nova de Gaia pincéibe. A város két részét összekötő hidak alatt elhaladó Douro mentén megcsodálható a történelmi negyed a szűk utcáival és épületeivel, amelyek festői lejtésűek a folyópartok felé. Ezt követően a híres borospincék egyikének meglátogatása, ahol a bor kóstolására is lehetőség nyílik. Visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

8. nap: Lisszabon

Warnemündétől Barcelonáig - Európa legjava - csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel

Kikötés a reggeli órákban Lisszabonban, mely az ország központi régiójában, az Atlanti-óceán partján, a Tejó folyó hatalmas tölcsértorkolata mentén található. Félnapos tervezett fakultatív kirándulás során rövid panoráma városnézés Lisszabonban, mely 1255 óta Portugália fővárosa. Utazás Queluzba, ahol a királyi rezidencia megtekintése, melyet a portugál "Versailles"-nak is neveznek: a csodálatos palota elegáns szobákkal és gyönyörű kerttel rendelkezik. Utazás a közeli Sintrába, szabadidő keretében séta a gyönyörű UNESCO világörökségi helyszínen. Sintra ad otthont a Nemzeti Palotának, a királyi család egykori rezidenciájának és Portugália legjobb állapotban fennmaradt középkori királyi palotájának. Ebéd egy helyi étteremben, majd a program zárásaként Lisszabonban a Mánuel stílusú Szent-Jeromos kolostor megtekintése. A hatalmas, gazdagon díszített, mozgalmas történelmi háttérrel rendelkező kolostor Belém városrészben, a parthoz közel található. Miután Vasco de Gama visszatért felfedezőútjáról, az épület különleges jelentőségre tett szert, a portugál terjeszkedés és a földrajzi felfedezések egyik jelképévé vált. Útban a kikötő felé pillantás a Belém-toronyra, mely egyike Lisszabon ikonikus látnivalóinak. Mind a kolostor, mind a torony 1983 óta az UNESCO Világörökség része. A program végén visszatérés a hajóra, ahol vacsora és szállás.

9. nap: Lisszabon

Warnemündétől Barcelonáig - Európa legjava - csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel

Pihenés a hajón teljes ellátással. A portugál főváros felfedezése egyénileg vagy a hajótársaság által szervezett kirándulások egyikéhez lehet csatlakozni. Kora délután Lisszabont elhagyva utazás Cadiz irányába.

10. nap: Cadiz (Sevilla)

Warnemündétől Barcelonáig - Európa legjava - csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel

A reggeli kikötés után egész napos tervezett fakultatív kirándulás Andalúzia fővárosába, Sevillába. Spanyolország negyedik legnagyobb városa több mint 2000 éves, számos civilizáció hagyta itt történelmi műemlékeit. Óvárosa Európában a 3. legnagyobb, mely három világörökségi emlékkel is büszkélkedhet. A cadizi kikötőből kb. kétórás autóbuszos utazást követően az első látványosság a Katedrális, mely befejezésének idején, a XVI. században - felülkerekedve az isztambuli Hagia Sophián - a világ legnagyobb katedrálisa volt. Ma is Európa harmadik legnagyobb temploma: méretében csak a római Szent Péter-katedrális és a londoni Szent Pál-katedrális előzi meg. A hatalmas gótikus katedrális főoltára Jézus életének 36 jelenetét ábrázolja. A székesegyház művészi kincsei közé tartoznak Pedro de Campana, Francisco de Zurbarán és Bartolomé Esteban Murillo remekművei. A templom kereszthajója Kolumbusz Kristóf sírját rejti. A sevillai Katedrális a vele azonos téren található Real Alcazárral az UNESCO Világörökség része. Gyalogos városnézés a Barro de Santa Cruz negyedben, mely az óvárostól keletre helyezkedik el és a Guadalquivir folyó határolja. A környék Sevilla zsidó negyede volt az 1300-as évek végéig. A XVI-XVII. század környékén a nemesek udvarházakat építettek a kerületben. A környék hófehér házakkal szegélyezett keskeny utcáival és napsütötte, narancsligetes tereivel elbűvölő látványt nyújt.

Az Alcazar komplexum, a királyi paloták, teraszok és kertek sok átalakításon mentek keresztül fennállásuk több, mint ezeréves történetében. A XI. században, a muzulmán mórok építettek egy palotát az erőd helyén majd a XIII. században gótikus stílusban átépítették. Száz évvel később, Pedro király mór kézművesekkel újjáépíttette, mór stílusát azonban mindvégig megőrizte. Látogatóit mindig is lenyűgözte a szobák és udvarok gazdag díszítése, finoman kidolgozott árkádjai, a színes csempék és a szövevényes stukkók. Sevilla legnépszerűbb turisztikai látványossága az elmúlt 700 éven át a spanyol királyi család egyik hivatalos rezidenciája volt, ma UNESCO világörökségi helyszín. (Amennyiben az Alcazar előre nem látható okok miatt zárva tart, a Casa de Pilato – Pilátus háza megtekintése szerepel a programban). A gyalogos városnézés Sevilla legfontosabb nyilvános parkjában, a Parque de María Luisa parkban folytatódik, mely madár populációjáról ismert: galambok, hattyúk, papagájok és kacsák osztoznak a területen. A szobrok, tavak, szökőkutak teszik igazán festői, kellemes hellyé a parkot, melyet a helyiek is szívesen felkeresnek. A kirándulás utolsó állomása a Plaza de Espana megtekintése kívülről: 1914-ben a sevillai Anibal Gonzalez építész kezdett jó néhány épület tervezésébe felkészülésként a közelgő Ibéro-Amerikai Kiállításra. Ma kormányzati hivatalok működnek az épületben. A városnézés ebédet tartalmaz. A programok után visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

11. nap: Malaga

Warnemündétől Barcelonáig - Európa legjava - csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel

Kora reggel érkezés Malagába. Spanyolország déli részén, a Földközi-tenger partján fekvő város nemcsak klímája, gyönyörű partszakaszai révén népszerű turista célpont, hanem a világ egyik legősibb városa és Pablo Picasso szülőhelye is. A félnapos tervezett fakultatív program egy gyalogos városnézéssel veszi kezdetét Malaga népszerű utcáin és sugárútjain az Alamade Principale-on, melyet zöldellő fák szegélyeznek. Ezt követően látogatás a Katedrálisban, mely az andalúz reneszánsz építészet egyik legkiemelkedőbb alkotása. A székesegyház egy egykori mecset helyén épült fel a XVIII. században. Jellegzetessége, hogy az eredetileg tervezett két tornya helyett pénzhiány miatt csak az egyik készült el, emiatt a köznyelv csak La Manquita-nak, vagyis félkarúnak nevezi. Majd a Gibralfaro erőd felkeresése, mely a XIV. században egy régi föníciai várfok és világítótorony helyén épült. A várból csodálatos panoráma nyílik a kikötőre és a környező hegyekre. A program után visszautazás a hajóra, vacsora és szállás a hajón.

12. nap: Alicante

Warnemündétől Barcelonáig - Európa legjava - csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel

Késő délelőtt érkezés Alicante kikötőjébe. A félnapos tervezett fakultatív kirándulás során séta Alicante főutcáján és a szűk "callejuelákon" keresztül, érintve a város néhány fontos műemlékét: a városházát és a San Nicolas székesegyházat, melyeket kívülről lehet megtekinteni. Ezt követően kb. 45 perces autóbuszos utazás Noveldába, Valencia régió déli részére, mely híres szőlőültetvényeiről és minőségi borairól. Látogatás a szecessziós Santa María Magdalena kolostorban, az Antoni Gaudí tanítványa által tervezett templomban, amely igazi művészi remekmű. Majd egy borospincében tett látogatás során kétféle bor kóstolására nyílik lehetőség. A program után visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

13. nap: Palma de Mallorca

Warnemündétől Barcelonáig - Európa legjava - csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel

Kikötés a reggeli órákban Palma de Mallorcán, a Baleár-szigetek legnagyobbikának, Mallorcának fővárosában. Félnapos tervezett fakultatív városnéző program során rövid megálló a gótikus erődítménynek épített Bellver kastélynál, mely korábban a spanyol uralkodók nyári rezidenciájaként is szolgált. A XIV. században II. Jakab király építette, egyike a kevés kör alakú kastélynak Európában. Elhelyezkedésének köszönhetően csodálatos panorámát kínál az öbölre és a szigetre. Ezt követően a város ékkövének számító és a XIII. században épült gótikus katedrális megtekintése kívülről. A katedrális méretei lenyűgözőek, építése csaknem három évszázadot vett igénybe: 120 méter hosszú, 44 méter magas boltozataival és hatalmas rózsaablakával Európa egyik legnagyobb katedrálisaként tartják számon. Ezt követően séta a korhűen megőrzött belvárosban, ahol a szigeten élők a mai napig ápolják a bikafuttatás hagyományát, vagy a messzi földön híres gyöngykagylók tenyésztését. A kirándulás végeztével visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón, majd este kihajózás Barcelona irányába.

14. nap: Barcelona

Warnemündétől Barcelonáig - Európa legjava - csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel

Kikötés a reggeli órákban Barcelonában, mely a Földközi-tenger gyöngyszeme, színes és izgalmas katalán nagyváros, a modernizmus fővárosa. Az egyedülálló városképet Gaudí gyakran az építészeti dogmákat teljes mértékben elvető alkotásai határozzák meg. Picasso, Dalí, Miró is ihletet merített e mediterrán mesevárosban. A város avantgárd művészete nem merül ki az épületeiben: az apró részletek, megbúvó lépcsősorok, az erkélyek, utcai installációk és Barcelona számos más eleme ezt a légkört erősítik. Ugyanakkor Barcelona a példásan kidolgozott városfejlesztési terv iskolapéldája is, az 1992-es olimpiai játékokra teljes negyedeket újítottak fel, a város teljes átalakításon esett át.

A kikötőt elhagyva félnapos panoráma városnézés Barcelonában: a Montjuic hegyről csodálatos kilátás nyílik a városra. Autóbuszos utazás a város egyik ékköveként ismert Paseo de Gracia-n, mely egyike Barcelona legfényűzőbb utcáinak, jelentős bevásárló és üzleti negyed. A gótikus negyed labirintusszerű kanyargós utcáival, apró tereivel ejti ámulatba az arra járókat, igazi középkori hangulatot teremtve. A program talán legkiemelkedőbb látnivalója Gaudi máig befejezetlen mesterműve, a Sagrada Família, azaz a Szent Család-templom megtekintése kívülről. A gótikus katedrálist 2010-ben XVI. Benedek pápa emelte bazilika rangra, elkészültét követően - melyet 2026-ra, Gaudi halálának 100. évfordulójára terveznek - a világ legnagyobb bazilikája lesz.
Délután transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. Este szabad program.

15. nap: Barcelona

Warnemündétől Barcelonáig - Európa legjava - csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel

Reggeli, majd szabad program. Barcelona felfedezése egyénileg vagy egész napos fakultatív kirándulás Montserratba pincelátogatással és borkóstolóval. A síkságokkal körülvett, meglehetősen egyedi formájú óriássziklák által körülvett térség a Montserrat-i szűz tisztelete miatt fontos zarándokhely. A montserrati szűzet – a sötét leányzót – 1881-ben nyilvánították Katalónia védőszentjévé. A bencés kolostort jelenleg 80 szerzetes lakja, és közel 1000 éve áll nyitva a látogatók előtt. A Penedes borvidék kb. 50-60 percnyi autóútra található Barcelona déli részén. A kisebb-nagyobb borospincék minden évben kiváló minőségű borokat és cavát (habzóbort) készítenek, a legismertebbek között találjuk Miguel Torrest és Codorniut. Bepillantást nyerhetnek a borkészítés folyamatába, a szőlőültetvényektől kiindulva egészen a palackozó üzemig. Codorniu az egyik legrégebbi pince, ahol különleges eljárással készítették a bort. Látogatás a pincészetben, a földalatti barlangok megtekintése, kétféle bor kóstolásával kiegészítve. A program végeztével visszautazás a barcelonai szállodába. Este szabad program.

16. nap: Barcelona – Budapest

Warnemündétől Barcelonáig - Európa legjava - csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel

Reggelit követően kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre. Utazás Budapestre átszállással, érkezés az esti órákban.


Időpont

2022. szeptember 21. – október 6.


Minimum létszám: 18 fő

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.


A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza

 • utazás repülőgéppel, átszállással Budapest – Hamburg és Barcelona – Budapest útvonalon turista osztályon 1 db feladott poggyásszal
   
 • transzferek légkondicionált autóbusszal
   
 • 1 éjszakai szállás a hajóút előtt helyi négycsillagos szálloda kétágyas szobájában Lübeckben reggelivel
   
 • 12 éjszakai szállás a hajón balkonos kétágyas kabinban
   
 • teljes ellátás a hajón
   
 • kikötői illeték és kötelező szervizdíj
   
 • gyalogos városnézés Lübeckben ellátás nélkül
   
 • félnapos városnézés Barcelonában
   
 • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
   
 • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
   
 • audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során
   

A részvételi díjon felül fizetendő

 • fakultatív programok
   
 • italcsomag igény szerint
   
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
   
 • útlemondási biztosítás
   

Útlemondási biztosítás megkötése javasolt, mely a részvételi díj 2 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.


Italcsomagok irányára

Alkoholmentes italcsomag: 129 000 Ft/fő

Easy italcsomag: 178 000 Ft/fő

Easy Plus italcsomag: 245 000 Ft/fő

Premium Extra italcsomag: 345 000 Ft/fő

Alkoholmentes italcsomag
(gyermek – 3-17 éves): 65 000 Ft/fő


Az italcsomag irányárak személyenként a hajós utazás teljes időtartamára (12 éjszaka) értendők. Az egy kabinban tartózkodó felnőtt utasok mindegyikének ugyanazt az italcsomagot kell megrendelnie az utazás teljes időtartamára.

A választott italcsomag a bárokban, büfééttermekben és a főétteremben vehető igénybe. A tematikus éttermekben és bárokban nem vehető igénybe.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

Fakultatív programok irányára:
(a fakultatív kirándulásokra min. 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén biztosítunk magyar idegenvezetést)

- Zeebrugge / Bruegge: 43 000 Ft/fő

- Ferrol / Santiago de Compostela:
37 000 Ft/fő

- Leixoes / Portó: 35 000 Ft/fő

- Lisszabon: 57 000 Ft/fő

- Cadiz / Sevilla: 62 000 Ft/fő

- Malaga: 29 000 Ft/fő

- Alicante: 35 000 Ft/fő

- Palma de Mallorca: 29 000 Ft/fő

Fakultatív program Barcelonában:
(min. 15 fő előzetes jelentkezése esetén)

- Montserrat: 79 000 Ft/fő


A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi (angolul beszélő) idegenvezető kíséretében lehet részt venni.

Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.

WARNEMÜNDÉTŐL BARCELONÁIG - EURÓPA LEGJAVA


Indulási kikötő:Warnemünde
Hajó:MSC Poesia

Katalógus ár: 995 000 Ft/fő-től

Németország
Hajó
Hajós utazás
Reggeli + ebéd + vacsora
Genovától Hamburgig - Európa legjava - csoportos tengeri hajóút magyar idegenvezetővel
Adatok betöltése folyamatban...