ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

16 ÉJSZAKÁS EGYÉNI HAJÓÚT

Antarktisz és a Horn-fok

Az Antarktisz a Föld legizoláltabb és legszélsőségesebb kontinense. A sarkkörön túl már az örök jég birodalma vár, melyet több mint 30 millió éves jégtakaró borít. Az egyedi útvonalú hajóút során az Coral Princess hajója az Antarktiszi-félsziget rendkívüli vidékét is felfedezi. A jeges vizeken, a part mentén haladva a szél és hullámok formálta gleccserek és jéghegyek látványa semmihez sem fogható. Az emlékezetes tengeren töltött napokat Chile, Argentína és Uruguay természeti szépségei és városai foglalják keretbe.


1. nap

Antarktisz és a Horn-fok

Buenos Aires, Argentina
2019. december 20., péntek
Indulás: 17:00

Latin-Amerika tüzes, szenvedélyes városába, Buenos Aires-ba fut ma be a hajó, az argentin főváros izgalmas kikötőjébe. És hogy itt mit jelent a kikötő… Buenos Aires lakóit porteños-nak, azaz „kikötőieknek” nevezik arra utalva, hogy a város kikötője milyen jelentős volt az ország történelme és fejlődése során. És hogy mivel szolgál Buenos Aires? Argentína neve egybeforrt a tangóval, amellyel szinte mindenhol, mindenkor találkozhatunk. A nemzeti unikum erősen improvizatív jellegű tánc, ettől is olyan különleges, időzzünk el kicsit a táncosokat csodálva!
A város jelentős kulturális központ, rengeteg múzeum és könyvtár, nevezetes épülete van itt. A Plaza de Mayo - a főváros legjelentősebb terének - leghíresebb épülete a rózsaszín elnöki palota. Erkélyről egykor Evita Peron szónokolt a téren összegyűlt néphez, de éljenezte már itt a tömeg az erkélyen álló Maradonát is.


2. nap

Antarktisz és a Horn-fok

Montevideo, Uruguay
2019. december 21., szombat
Kikötés: 08:00
Indulás: 17:00

A két hatalmas szomszéd, Brazília és Argentína közé ékelődött be a parányi Uruguay, Dél-Amerika második legkisebb országa. Az ország lakóinak több, mint fele a fővárosban, Montevideóban él. Méretei ellenére nyugodt, élhető város, szép gyarmati belvárosi résszel, tangóklubokkal, relatíve olcsó éttermekkel, kávéházakkal és hihetetlen strandokkal. Na meg itt van persze az Estadio Centenario is, ahol az első vb-döntőt játszották 1930-ban. Az uruguayi főváros gazdag építészeti és kulturális örökséggel rendelkezik, a tangó és candombe táncok is itt alakultak ki. Montevideo felfedezését érdemes a Mercado del Puertonál, a kikötői piacnál kezdeni. A hatalmas vásárcsarnok, az asado- a parázs fölött sütött különböző húsok- temploma. A világ legjobb steakjeit lehet itt megkóstolni. Montevideo további látnivalói az óvárosra (Ciudad Vieja) korlátozódnak, gyalog is kényelmesen bejárhatók, és itt találhatók a legjobb éttermek, kávézók is. A város legnagyobb tere, a Plaza Independencia minden városnézés kiindulópontja. Oldalán áll a fekete márványból készült José Artigas Gervasio Mauzóleum, tetején a nemzeti hős szobra. A Salvo Palota a múlt század elején a kontinens legmagasabb épületének számított 26 emeletével, a del Gaucho múzeum pedig az ország marhapásztorainak történetét mutatja be. Böngészésre és vásárlásra csábítanak a Mercado de los Artesanos piacán a bőráruk, a kézzel kötött pulóverek és kézműves termékek.


3. nap

Antarktisz és a Horn-fok

Tengeren
2019. december 22., vasárnap

A vízen töltött nap remek alkalmat nyújt a Coral Princess gazdag szolgáltatásainak megismerésére. Legyen szó akár gasztronómiai örömökről, sportokról, relaxálásról vagy esti szórakozásról, a Coral Princess fedélzetén minden vendég megtalálja a neki tetsző elfoglaltságokat.


4. nap

Antarktisz és a Horn-fok

Tengeren
2019. december 23., hétfő

A Coral Princess fedélzetén kimagasló színvonalú étkezési lehetőségek állnak a vendégek rendelkezésére. A főéttermek büféválasztékában mindenki rálel az ízlésének megfelelő fogásokra. Napközbeni falatozásra pizzéria, amerikai stílusú hamburgerező, fagylaltozó áll rendelkezésre. A különleges á la carte éttermek igazi ínyencségekkel várják a gourmand vendégeket. A Bayou Café & Steakhouse az első New Orleans inspirálta étterem a tengeren, a Sabatini's remek fogásai Itáliai ízeit hozzák az asztalra.


5. nap

Antarktisz és a Horn-fok

Falkland Islands (Stanley)
2019. december 24., kedd
kishajós kikötés
Kikötés: 08:00
Indulás: 18:30

A kicsiny Stanley városka Keleti-Falkland széljárta keleti csücskében, a Szigetek egyik legcsapadékosabb részén található és 1845 óta a Falkland-szigetek fővárosa. A kikötő régóta egyik megállóhelye a Horn-fok felé és onnan visszafelé tartó óceánjárók, elsősorban bálnavadász hajók számára. A Szigetek zord természeti és környezeti adottságai azonnal szembe ötlenek: Stanley kikötőjében jellemző látvány, ahogy elszórtan - a vad szelek és a Dél-Atlanti-óceán felkorbácsolt hullámai miatt - veszteglő hajók horgonyoznak.

Habár stratégiai szempontból kedvező elhelyezkedése jelentős területté tette mindkét világháború idején, a Falkland-szigetekre leginkább az 1982-ben Argentína és Nagy-Britannia között kirobbant háború miatt emlékeznek. Napjainkban a gazdag madár- és tengeri élővilág miatt utaznak egyre növekvő számban a látogatók a Szigetekre. Csodálja meg a nagy számban itt élő dolmányosalbatroszokat, oroszlánfóka kolóniákat, és az itt őshonos öt pingvinfaj (aranytollú pingvin, szamárpingvin, királypingvin, Magellán-pingvin és bóbitás pingvin) példányait természetes közegükben!

Színes házak foglalják el a Stanley kikötővel határos, alacsony fekvésű mocsaras területeket is. A kikötőváros klímája Londonéra emlékeztet: hűvös és esős, ugyanakkor nyáron gyakori a tiszta, napsütéses égbolt is.


6. nap

Antarktisz és a Horn-fok

Tengeren
2019. december 25., szerda

A Coral Princess hajóján remek esti szórakozási lehetőségek állnak rendelkezésre. A színházterem esti műsorai és musicaljei színvonalas és igényes kikapcsolódást jelentenek mindenki számára. A táncos lábúak az Explorer's Lounge parkettjén rophatják kedvükre, a kalandorok a Princess Casinóban tehetik próbára szerencséjüket.


7. nap

Antarktisz és a Horn-fok

Antarctic Peninsula (Scenic Cruising)
2019. december 26., csütörtök
Kikötés: 11:00

Hajózás az Antarktiszi-félsziget partjainál. A hajózás során kiszállásra nincs lehetőség; míg a hajó lassan halad a festői partok és tájak mentén, a fedélzeten tájékoztatást kapnak az utasok a látott helyekről, érdekességekről.


8. nap

Antarktisz és a Horn-fok

Antarctic Peninsula (Scenic Cruising)
2019. december 27., péntek

Hajózás az Antarktiszi-félsziget partjainál. A magas hegyek, fjordok és gleccserek uralta táj az Antarktisz legnagyobb félszigete. Az egykor Dél-Amerikai és az Antarktisz között hidat alkotó félsziget felfedezése vitatott, ennek köszönhető semlegesen csengő neve.
 


9. nap

Antarktisz és a Horn-fok

Antarctic Peninsula (Scenic Cruising)
2019. december 28., szombat

Hajózás az Antarktiszi-félsziget partjainál. A félsziget tundráját az Antarktisz "legenyhébb" éghajlata jellemzi, ezért jégmentes területei néhány ritka növény, mint az antarktiszi sédbúza és a felemás virágú szegfű egyedüli otthonául szolgálnak. A félszigetet körülvevő jeges vizek különféle fókák, pingvinek és tengeri madarak természetes élőhelyei.


10. nap

Antarktisz és a Horn-fok

Antarctic Peninsula (Scenic Cruising)
2019. december 29., vasárnap
Indulás: 11:00

Hajózás az Antarktiszi-félsziget partjainál. Élvezze a festői körutazást a világ legtávolabbi részén, ebben a fagyos természet uralta, lélegzetelállító szépségű csodaországban!


11. nap

Antarktisz és a Horn-fok

Cape Horn (Scenic Cruising) 17:00 - 18:00
2019. december 30., hétfő

A Föld legszélsőségesebb területe, az Antarktisz (Déli-sarkvidék) nagyrészt a déli sarkkörtől délre helyezkedik el, és a Déli-óceán veszi körül. A Föld legelszigeteltebb kontinensének területe mintegy 14,2 millió km². Partvonala mentén szokatlan formájú úszó jéghegyek, kékes gleccserek, fenséges hegycsúcsok és meredek jégselfek figyelhetők meg.
Legnagyobb félszigete az Antarktiszi-félsziget, ami a kontinens északnyugati részén nyúlik ki az Atlanti-óceán és Dél-Amerika irányába.

Habár maga a kontinens jeges tundra éghajlatú, az egész Antarktisz legenyhébb klímája jellemzi ezt a félszigetet. Tökéletes körülményeket biztosít bizonyos virágzó, zöld növények számára, mint például az antarktiszi sédbúza és a felemásvirágú szegfű számára. Emellett a környező jeges vizekben különböző fóka, pingvin és tengeri madár faj él, mint például a galambhojsza, a fehér tokoscsőrű madár és az antarktiszi csér.

Engedje, hogy a Horn-fok környéki hajós körútja során lenyűgözze a festői szépségű meseország, melyet a természet jeges és zord erői fognak közre.


12. nap

Antarktisz és a Horn-fok

Ushuaia (Tierra del Fuego), Argentina
2019. december 31., kedd
Kikötés: 07:00
Indulás: 16:00

Magellán Tierra del Fuego, azaz a "tűz földje" névvel illette, miután meglátta a beárnyékolt szigetcsoport mögül felragyogó napsugarakat. Azonban több mint 300 évig ez a név félelmet keltett a tengerészekben. Az ordító ellenszél, a hegyes-sziklás tengervíz és partvonalak gyakran hirtelen véget vetettek a tengeri hajóutaknak.
Itt fekszik a világ legdélebbi városa, Ushuaia. A korábban büntetés végrehajtási telephelyként szolgáló város napjainkban a vadregényes, hófödte csúcsoktól díszes, jeges vizű Beagle-tengerszoros kapuja. A 19. század végén Thomas Bridges tiszteletes évekig együttműködött a tűzföldi őslakosokkal, majd létrehozta az azok sajátos, ún. yaghan nyelvüket összefoglaló szótárt. A könyv túlélte magát a yaghan nyelvet: napjainkra sajnos úgy tűnik, ez a különleges nyelv kihalt.


13. nap

Antarktisz és a Horn-fok

Punta Arenas, Chile
2020. január 1., szerda
kishajós kikötés
Kikötés: 08:00
Indulás: 20:00

A chilei Punta Arenas dombok tetejére épült, a Magellán-szorosra nyíló kilátással. A Panama-csatorna kialakítása előtti időkben ez volt a Horn-fok felé tartó hajók fő kikötőhelye. Gazdag természeti erőforrásainak köszönhetően a mai napig egy virágzó város. Patagónia chilei területeinek egyik kapuja, ahol fjordok szövevényével, folyókkal, sztyeppékkel, az északi területeken hegyekkel találkozhatunk. Tőle délre terül el a hatalmas "jégtömb", az Antarktisz.
Bármerre is indulunk ebből a világ végi kikötőből, mindenütt óriási kaland vár!

A Magellán-szoroson túl helyezkedik el a Magellán által 1520-ban felfedezett, magányos és széljárta sziget, a Tierra del Fuego, vagyis a Tűzföld. Ebben a térségben angol és jugoszláv juhtenyésztők telepedtek meg a 19. század során.


14. nap

Antarktisz és a Horn-fok

Tengeren
2020. január 2., csütörtök

A Coral Princess fedélzetén megannyi sportolási lehetőség: fitnesz terem aerobikkal, sportpálya kosár- és röplabda lehetőséggel gondoskodik az utasok fittségéről. A teljes feltöltődésre vágyók a Lotus Spa kényeztető kezeléseivel és masszázsaival frissülhetek fel, melyek térítés ellenében, előzetes bejelentkezéssel vehetők igénybe.


15. nap

Antarktisz és a Horn-fok

Tengeren
2020. január 3., péntek

A teljes kikapcsolódásra vágyók számára a The Sanctuary lehet ezen a napon a tökéletes választás. A nyugalom szentélyén a felnőtt vendégek hűsítő italok, könnyű falatok és frissítő masszázs mellett pihenhetnek és kapcsolódhatnak ki akár egy jó könyv társaságában. A The Sanctuary térítés ellenében látogatható.


16. nap

Antarktisz és a Horn-fok

Tengeren
2020. január 4., szombat

Az utolsó tengeren töltött napon érdemes megismerkedni a Coral Princess eddig még fel nem fedezett szolgáltatásaival. A könyvtár- és kártyaszoba, az Internet Café, a művészeti galéria és a butikok gazdag kínálata színessé teheti a napot.


17. nap

Antarktisz és a Horn-fok

Santiago (San Antonio), Chile
2020. január 5., vasárnap
Kikötés: 07:00

A tetejükön színes házaktól díszes sziklás hegyek és kanyargó tengerparti dűnék közé beékelődött nyüzsgő város, San Antonio Chile központi völgyének és fővárosának, Santiagonak a kapuja.
Santiago de Chile 7 milliós lakosságával a Chile középső részén fekvő völgyben terül el, melyet keletről a hófödte csúcsokkal rendelkező Andok láncai, nyugatról a Csendes-óceán tengerpartja övez. Területét a Mapocho folyó szeli át.
Egy klasszikus latin-amerikai nagyváros, sok látnivalóval és aktív pihenési lehetőséggel.
Fedezze fel koloniális épületeit és szokatlan színű házait, szép múzeumait és látványos, nagy parkjait!
Tőle keletre, a szárazföld felé fekszenek a napcsókolta Casablanca és Maipo-völgy bortermelő helyei, Chile nemzetközileg is elismert borvidékei.


Egyéni akciós hajóút

Időpontok: 2019. december 20. (17 nap/16 éjszaka)

Tovább indulási időpontokról, repülőjegy árakról készséggel adunk felvilágosítást.

A fenti egyéni hajóútra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!
Az árak a legolcsóbb (belső) kabinra érvényesek, igény esetén ablakos, balkonos kabinok és egyes hajókon lakosztályok foglalására is van lehetőség.
Kérje ajánlatunkat munkatársainktól.


Az ár tartalmazza:

  • 16 éjszakai szállás a hajón kiválasztott kabinkategóriában
  • teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással)
  • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
     

Az ár nem tartalmazza:

  • a kikötőbe jutás költsége
  • fakultatív kirándulások
  • helyszínen fizetendő kötelező szervízdíj (belső, ablakos, balkonos kabin): 13,5 USD/fő/nap., (mini suite vagy suite): 14,5 USD fő/nap
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, útlemondási biztosítás

Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2%-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza
 

Fontos információ

A fakultatív kirándulások az időjárás függvényében indulnak, megvalósulásukért és az ebből adódó programváltozásokért a hajótársaság és az OTP Travel Kft. felelősséget nem vállal.
A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és HELYI (angolul beszélő) idegenvezető kíséretében lehet részt venni.
A hajótársaság – a helyi költségek esetleges módosulása vagy váratlan események esetén - fenntartja a jogot a kirándulások árának és programjának módosítására.

ANTARKTISZ ÉS A HORN-FOK - 17 NAP


Indulási kikötő:Buenos Aires, Argentína
Hajó:Coral Princess

Katalógus ár: 3 110 EUR/fő-től

Chile
Antofagasta
Hajó
Hajó
Reggeli + ebéd + vacsora
ANTARKTISZ ÉS A HORN-FOK 17 NAP ALATT
Illetékek: 352 EUR/fő. Helyszínen fizetendő kötelező szervízdíj: 13,5 USD/fő/nap.
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!