ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

FÖLDKÖZI-TENGERI KALANDOZÁSOK

Földközi-tengeri kalandozások MSC hajóút

Csoportos hajóút magyar nyelvű utaskísérővel, kaposvári indulású autóbusszal

1. nap

Földközi-tengeri kalandozások MSC hajóút

Elutazás Kaposvárról a McDonald’s mögötti parkolóból a reggeli órákban, folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül Olaszországba. Megérkezés Cremonába, a szállás elfoglalása. Fakultatív gyalogos séta a belvárosban, vacsora a szállodában.

2. nap

Földközi-tengeri kalandozások MSC hajóút

Reggeli után folyamatos utazás Genova irányába, bejelentkezés az MSC Seaview fedélzetére, a kabinok elfoglalása, igény szerint egyéni séta a városban. Tervezett indulás 17.00 órakor Nápoly irányába, vacsora és szállás a hajón.


3. nap

Földközi-tengeri kalandozások MSC hajóút

Érkezés Nápoly kikötőjébe a kora délutáni órákban, tervezett fakultatív program: félnapos kirándulás Pompeii városába, amely egykor virágzó település volt, de i.e. 79-ben a Vezúv kitörése után a láva és a hamu teljesen betemette. Mintegy 1700 évig elrejtve hevert a hamuban, amikor felfedezték. A feltárás során előkerült, műtárgyak, különösen a mindennapi élettel összefüggő használati eszközök bepillantást nyújtanak az ókori rómaiak mindennapjaiba. A program során ismerkedés a csodálatos, és rendkívül nagy területen fekvő régészeti lelőhely történetével. Késő délután visszautazás a kikötőbe, útközben látogatás egy helyi korallgyárban, vásárlási lehetőség, majd este tovább utazás Messina irányába. Vacsora és szállás a hajón.


4. nap

Földközi-tengeri kalandozások MSC hajóút

Érkezés Messina kikötőjébe a kora délelőtti órákban. Tervezett fakultatív program: félnapos kirándulás a festői Taorminába. A panoráma városnézés során Messina főbb látványosságai láthatók: Neptun-kút, Udvarház és az Egyetem. Rövid megálló a Piazza Duomo-nál, a katedrális és a harangtorony megtekintése kívülről, majd pillantás a Cristo-Re templomra, mely Messina kikötőjét és a szorost uralja. A következő állomás a bájos Taormina. Elsőként a festői fekvésű görög színház mellett halad a túra, melynek alapjait a hellén telepesek építették, de ma is látható romjai már a római korból származnak. Számunkra leginkább Csontváry-Kosztka Tivadar festményéről ismert. Ezután a középkori Corvaia Palota látható kívülről, amely nevét Taormina egyik legősibb és legismertebb családjáról kapta. A XVI. századtól több mint négy évszázadon át szolgált lakhelyükként az épület. A városnézés utolsó állomása az erődítményszerű, középkori Szent Miklós Székesegyház. Rövid szabadidő keretében lehetőség lesz vásárlásra. Ezután visszautazás a kikötőbe a délutáni órákban, este indulás Málta irányába. Vacsora és szállás a hajón.


5. nap

Földközi-tengeri kalandozások MSC hajóút

Érkezés a reggeli órákban Vallettába, tervezett fakultatív program: félnapos kirándulás Málta megalitikus templomaihoz és Marsaxlokk-ba. Elsőként az UNESCO Világörökség részét képező, megalitikus épületek maradványainak megtekintése. A hatalmas templomok az újkőkorszaki ember első előre megtervezett építményei voltak. Ezután látogatás egy tipikus máltai halászfaluba, Marsaxlokk-ba, ahol a piac mellett jellegzetes, színesre festett, tradicionális halászcsónakok (luzzuk) is láthatók. A színes vízi járművek elején egy-egy szempár látható, melyek a hagyomány szerint arra hivatottak, hogy a kormányos mindig tudja, merre tartanak. Visszautazás Valletta kikötőjébe, majd rövid séta Vittoriosa történelmi városában, mely a vallettai Nagy Kikötő közelében fekvő Három Városként ismert településeinek egyike. Visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.


6. nap

Földközi-tengeri kalandozások MSC hajóút

Egész napos hajózás Spanyolország irányába. 2018 tavaszán, nyugat-mediterrán útvonalakon mutatkozott be a Seaside Project második hajója: az MSC Seaview. A fedélzetén éttermek és bárok széles választéka, 6 úszómedence kényelmes napozóágyakkal, jakuzzik, edzőterem, jóga és fitnesz részleg, kocogó- és futópálya, Adventure Trail élménypark hidakkal, csúszdákkal, kötélpályákkal, zip-line pályával, valamint vízi parkkal, ahol külön gyerekrész is van, gyerekklubok különböző korosztályonként, színházterem előadásokkal, kaszinó, 5D mozi, F1 autós szimulátor, üzletek, bowling pálya, diszkó és az Aurea Spa kényeztető szolgáltatásai gondoskodnak a vendégek felhőtlen kikapcsolódásáról és kényeztetéséről. A szolgáltatások egy része felár ellenében vehető igénybe. Teljes ellátás a hajón.


7. nap

Földközi-tengeri kalandozások MSC hajóút

Érkezés Barcelonába a kora reggeli órákban. Barcelona a világ egyik legizgalmasabb és leglátványosabb városa, a modernizmus fővárosa. A tervezett félnapos kirándulás a katalán város legszebb helyeire látogat, ahol elsőként a rendkívül látványos Szent Kereszt és Szent Eulália székesegyház megtekintése következik kívülről. A katedrális Barcelona gótikus negyedében található, a város nagyrészt épen maradt középkori központjában. A monumentális székesegyház építését a XIII. század legvégén kezdték el, a munkálatok egész a XV. századig tartottak, neogótikus homlokzatát a XIX. században alakították. Az autóbusz elhalad az építészzseni, Gaudí három híres épülete mellett: a Casa Batllót és a Casa Milàt autóbuszról, míg a Sagrada Família rövid megállóval, kívülről tekinthető meg. A program zárásaként egy kellemes séta következik a Pueblo Espanyol területén. A falumúzeumot az 1929-ben megrendezett világkiállítás alkalmából, a spanyol művészi élet bemutatása céljából hozták létre, és máig az egyik legkedveltebb turista látványosság. A falumúzeumban felhúzott épületek tájanként csoportosítva állnak, bennük kézműves műhelyek, boltok, kiállítások kaptak helyet, melyek a népművészeti hagyományok mellett a modern katalán művészeti életbe is betekintést nyújtanak. Visszaúton a Montjuic-hegyről megcsodálható a város, a panoráma semmihez sem fogható. Visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.


8. nap

Földközi-tengeri kalandozások MSC hajóút

Érkezés Marseille kikötőjébe a reggeli órákban. Félnapos tervezett fakultatív kirándulás során utazás a kb. 45 percnyi autóútra fekvő Aix-en Provence-ba, ahol látogatás a Szent Megváltó katedrálisban. Az egykori római fórum helyén álló, az V. és a XVII. század közötti építészeti stílusok sokféleségét ötvöző székesegyház gazdagon díszített gótikus homlokzatával, igényesen faragott ajtókkal, az épülettől északra pedig egy befejezetlen toronnyal büszkélkedhet. A történelmi negyedben tett sétát követően elérik a Mazarin negyedet, amelyet a város előkelői számára építettek a XVII. század második felében. Rövid szabadidő vásárlási lehetőséggel. A kora délutáni órákban visszatérés a hajóra. Kora este indulás Genova irányába, vacsora és szállás a hajón.


9. nap

Földközi-tengeri kalandozások MSC hajóút

Érkezés a reggeli órákban Genova kikötőjébe. Reggeli után kijelentkezés a hajóról, majd folyamatos utazás Kaposvárra rövid pihenőkkel, érkezés a késő éjszakai órákban.


Időpont: 2022. október 22-30.

Minimum létszám: 22 fő


A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

 • utazás légkondicionált autóbusszal Kaposvár - Genova - Kaposvár útvonalon
   
 • 7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában, kétágyas elhelyezéssel
   
 • 1 éjszakai tranzitszállás odaútban Olaszországban, helyi háromcsillagos szállodában félpanziós ellátással italfogyasztás nélkül
   
 • kikötői illeték és kötelezően fizetendő szervízdíj
   
 • teljes ellátás a hajón
   
 • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
   
 • rádiós fülhallgató, amelynek segítségével az idegenvezető minden szavát kristálytisztán hallhatja
   
 • magyar csoportkísérő az utazás teljes időtartamára
   

A részvételi díjon felül fizetendő:

 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás (5 400,-Ft/fő)
   
 • útlemondási biztosítás (a teljes részvételi díj 2%-a)
   
 • italcsomag
   
 • fakultatív programok
   

Italcsomagok irányára a hajós utazásra, előzetes foglalás esetén:

 • Alkoholmentes italcsomag: 65 000 Ft/fő
   
 • Easy italcsomag: 92 000 Ft/fő
   
 • Easy Plus italcsomag: 125 000 Ft/fő
   
 • Premium Extra italcsomag: 175 000 Ft/fő
   
 • Alkoholmentes italcsomag
  (gyermek 2-17 éves): 45 000 Ft/fő


Az egy kabinban lakóknak ugyanaz az italcsomag választható, és a kabinban lakók mindegyikének meg kell vásárolnia a választott italcsomagot. Az előre vásárolt italcsomag esetén a hajótársaság az italcsomagban szereplő italokra további szervizdíjat nem számol fel.

Az útvonal, a hajó és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

Fakultatív programok irányára
(min. 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén biztosítunk magyar idegenvezetést)

- Nápoly (Pompei): 38 000 Ft/fő
- Messina (Taormina): 35 000 Ft/fő
- Málta: 27 000 Ft/fő
- Barcelona: 30 000 Ft/fő
- Marseille (Aix-en-Provence): 33 000 Ft/fő

FÖLDKÖZI-TENGERI KALANDOZÁSOK


Indulási kikötő:Genova
Hajó:MSC Seaview

Katalógus ár: 426 000 Ft-tól/fő

Olaszország
GENOVA (GENOA)
Nincs
Hajós utazás
Nincs
Földközi-tengeri kalandozások
 
Adatok betöltése folyamatban...