ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

FÖLDKÖZI-TENGERI KALANDOZÁSOK

Földközi-tengeri kalandozások MSC hajóút

Csoportos hajóút magyar nyelvű kísérővel, kaposvári indulású autóbusszal.

1. nap

Földközi-tengeri kalandozások MSC hajóút

Kaposvár-Cremona

Indulás Kaposvárról a McDonald’s mögötti parkolóból a reggeli órákban, folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül Olaszországba. Megérkezés Cremonába, a szállás elfoglalása, majd séta a belvárosban, rövid szabad program, vacsora.

2. nap

Földközi-tengeri kalandozások MSC hajóút

Genova, Olaszország

Reggeli után folyamatos utazás Genova irányába, bejelentkezés az MSC Seaside fedélzetére, a kabinok elfoglalása. Indulás 18.00-kor Civitavecchia irányába, vacsora és szállás a hajón.


3. nap

Földközi-tengeri kalandozások MSC hajóút

Civitavecchia(Róma), Olaszország

Kikötés: 07:00 óra
Indulás: 18:00 óra

Érkezés Civitavecchia kikötőjébe a reggeli órákban, fakultatív programajánlatunk: egész napos kirándulás Rómába, az Örök városba. A program egy másfél órás autóbuszos transzferrel kezdődik a kikötőből. Róma fő látnivalóinak megtekintése kívülről (Spanyol lépcső, Pantheon, Forum Romanum, Trevi kút) helyi idegenvezetővel, gyalogosan. Késő délután visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón. A fakultatív kirándulás ára: 20.000,- Ft/fő + 25,-Euró/fő (időtartam: kb. 9 óra) – min. 15 fő jelentkezése esetén.


4. nap

Földközi-tengeri kalandozások MSC hajóút

Palermo, Olaszország

Kikötés: 10:00 óra
Indulás: 17:00 óra

Érkezés Szicília kikötőjébe a délelőtti órákban, fakultatív programajánlatunk: Palermo és Monreale. A kirándulás a város főbb nevezetességein át vezető túrával kezdődik, mint pl. a Quattro Canti, Piazza Politeama és a Teatro Massimo. Következő állomáshely Monreale, amely Monte Caputo lejtőjén található, mindössze 8 km-re Palermotól. Kellemes gyalogtúra a városban, látogatás a Székesegyházban, ahol a Régi és az Újszövetségi jeleneteket ábrázoló arany mozaikok láthatók. Ezután látogatás a szicíliai termékekben gazdag helyi piacra, ahol szabadprogram keretében lehetőség van vásárolni. Felhívjuk figyelmét, hogy a Székesegyházhoz lépcsőzni kell, egyénileg látogatható, az idegenvezető csak útmutatást ad. Rendezvények idején, vagy ünnepnapokon csak kívülről látogatható. A kirándulás ára: 21.000,- Ft/fő (időtartam: kb. 6 óra) – min. 10 fő jelentkezése esetén. Vacsora és szállás a hajón.


5. nap

Földközi-tengeri kalandozások MSC hajóút

Valetta, Málta

Kikötés: 09:00 óra
Indulás: 18:00 óra

Érkezés Valletta kikötőjébe a reggeli órákban, félnapos városnézés helyi magyar nyelvű idegenvezetővel, melynek díja az autóbuszon fizetendő: kb. 15,-Euró/fő (min. 15 fő együttes jelentkezése esetén). A közös program után lehetőség lesz megtekinteni a Szt. János Katedrálist, vagy a Nagymesteri Palotát, melyek belépődíja egységesen: kb. 10,-Euró/fő. Különleges lehetőség a Málta 5D mozi megtekintése, mely húsz perces, magyar nyelvű, Málta 7000 éves történelmét és természeti szépségeit bemutató film illatokkal, vízcseppekkel és mozgó székekkel, belépőjegy: kb. 10,-Euró/fő. A nap további részében szabad program Valletta belvárosában egyénileg. Vacsora és szállás a hajón.


6. nap

Földközi-tengeri kalandozások MSC hajóút

Tengeren

Egész napos hajózás Spanyolország irányába. A legújabb tündöklő tengerjáró hajó biztosan elkápráztatja utasait: lenyűgöző megoldásaival, kültéri és beltéri szolgáltatásaival minden évszakban tökéletes hajós élményt biztosít. A vizuális varázslatra képes égbolttal rendelkező korzót üzletek, éttermek és bárok szegélyezik, ugyanakkor kiváló találkahelyként is szolgál, hiszen esténként élőzene, party-k, és különféle szórakozási lehetőségek kínálkoznak itt. Az MSC Aurea Spa részlegben számos testet-lelket relaxáló és megújító kezelésben részesülhet az utazó. A kalandra vágyók a Polar Aquapark izgalmas csúszda komplexumát kihasználva töltődhetnek.


7. nap

Földközi-tengeri kalandozások MSC hajóút

Barcelona, Spanyolország

Kikötés: 09:00 óra
Indulás: 18:00 óra

Érkezés a reggeli órákban Barcelonába a színes és izgalmas katalán nagyvárosba, a modernizmus szülőhelyére. Az egyedülálló városképet Antoni Gaudí, valamint Luis Doménech i Montaner gyakran az építészeti dogmákat teljes mértékben elvető alkotásai határozzák meg. A város avantgárd művészete nem merül ki az épületeiben: az apró részletek, megbúvó lépcsősorok, az erkélyek, utcai installációk és Barcelona számos más eleme ezt a légkört erősítik. A város felfedezése egyénileg, vagy tervezett fakultatív program: félnapos gyalogos városnézés során rövid autóbuszos transzfer a séta kiindulási pontjáig, az impozáns 60 méter magas Kolombusz-emlékműig. Séta a több, mint 1 km hosszú La Ramblán, Barcelona széles, platánokkal szegélyezett sétálóutcáján. A korzó mindig tele van helyiekkel, és turistákkal, de legfőképp élettel. Az arra járókat mozdulatművészek, zenészek, utcai művészek szórakoztatják. A labirintusszerű gótikus városrészbe érve sikátorszerű, kanyargós utcácskák, zegzugos lépcsősorok, apró terek ejtik ámulatba az arra járókat, igazi középkori hangulatot teremtve. Közepén áll a város gótikus katedrálisa, impozáns, hatalmas templom, mely kívülről tekinthető meg. Rövid szabadidő a Plaza de Catalunya közelében, majd gyalogos visszatérés a kiindulópontig, ahonnan a transzfer biztosított a hajóhoz. Vacsora és szállás a hajón. A kirándulás ára: 15.000,- Ft/fő (időtartam: kb. 4 óra) – min. 10 fő jelentkezése esetén.


8. nap

Földközi-tengeri kalandozások MSC hajóút

Marseille, Franciaország

Kikötés: 08:00 óra
Indulás: 17:00 óra

Marseille nagy múltú, kozmopolita város, melyet görög hajósok alapították Kr.e. 600 körül. A kb. 7 órás fakultatív kirándulás során a csoport felkeresi Dél-Franciaország két leglátogatottabb városát. Elsőként Marseille katedrálisának, a város legmagasabb pontján található Notre Dame de la Garde-nak a felkeresése. A székesegyházat Henri-Jacques Espérandieu építtette neo-bizánci stílusban egy ősi erőd alapjaira a XIX. században. Ezt követően másfél órás autóbuszos transzfer Avignonba, a pápák városába. A pápai palota egykoron erődként is szolgált, a XIV. században a nyugati kereszténység szimbóluma és székhelye volt. Alapterülete 15 000 m², ezzel Európa legnagyobb gótikus stílusú épülete. 1995 óta a palota és Avignon történelmi központja az UNESCO Világörökség része. A délután további részében rövid szabadidő, majd visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón. A kirándulás ebédet nem tartalmaz, ára: 35.000,- Ft/fő (időtartam: kb. 7 óra) – min. 10 fő jelentkezése esetén.


9. nap

Földközi-tengeri kalandozások MSC hajóút

Genova - Kaposvár

Kikötés: 08:00 óra

Érkezés a reggeli órákban Genova kikötőjébe, reggeli után kijelentkezés a hajóról. Indulás hazafelé, folyamatos utazás Kaposvárra rövid pihenőkkel, érkezés a késő éjszakai órákban.


Minimum létszám: 24 fő


Előkészületben: 2022. október 22-30.


A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

 • utazás légkondicionált autóbusszal Kaposvár – Genova – Kaposvár útvonalon
   
 • 7 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában,kétágyas elhelyezéssel
   
 • 1 éjszakai tranzitszállás odafelé úton Olaszországban helyi háromcsillagos szállodában félpanziós ellátással (hazafelé úton nincs tranzitszállás)
   
 • kikötői illeték
   
 • teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással), melyről munkatársaink adnak bővebb felvilágosítást
   
 • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata
 • magyar csoportkísérő az utazás teljes időtartamára
   
 • rádiós fülhallgató, amelynek segítségével az idegenvezető minden szavát kristálytisztán hallhatja


Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.

A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi angolul vagy németül beszélő idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.
Az utazáshoz a hazaérkezéstől számított min. hat hónapig érvényes útlevél szükséges!


A részvételi díjon felül fizetendő:

 • A helyszínen fizetendő kötelező szervizdíj (70 EUR/fő)
   
 • útlemondási biztosítás
   
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás
   

Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2%-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

 

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

FÖLDKÖZI-TENGERI KALANDOZÁSOK


Indulási kikötő:Genova
Hajó:MSC Seaview

Katalógus ár: érdeklődésre

Olaszország
GENOVA (GENOA)
Nincs
Hajós utazás
Nincs
Földközi-tengeri kalandozások
Helyszínen fizetendő szervizdíj: 70 EUR/fő
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot.

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!