ÚTVONAL
KABIN TÍPUSOK
HAJÓLEÍRÁS
FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK

HAJÓZÁSI ÚTVONAL

Ajánlat leírás

MARSELLIE, SZICÍLIA, MÁLTA, BARCELONA

Nyugat-Mediterrán hajóút Marseille-ből

A Marseille-ből induló hajóút a lenyűgöző MSC Meraviglia fedélzetén ismertet meg a Földközi-tenger legszebb látnivalóival. Liguria kapuja, Genova mellett nem hiányozhat a csodálatos és örök Róma, az ízig-vérig szicíliai hangulatról pedig Palermo gondoskodik. Valetta ódon báját Barcelona lehengerlő stílusa követi, majd Marseille ringatózó hajóinak látványa búcsúztat a nyugat-mediterrán térségtől.

1. nap

Nyugat-Mediterrán hajóút Marseille-ből

Marseille, Franciaország

Péntek
Bejelentkezés az MSC Meraviglia hajóra, a kabinok elfoglalása. Indulás: 18:00 óra

2. nap

Nyugat-Mediterrán körút Marseille-ből

Genova, Olaszország

Szombat
Kikötés: 08:00 óra. Indulás: 18:00 óra

Az évszázados hajózási múlttal rendelkező Genova virágzó tengeri nagyhatalom volt. Olaszország legnagyobb és legfontosabb kikötője itt található, kaput nyit a Földközi-tengerre. Itt emelkedik a La Lanterna, azaz a világ legrégebbi működő világítótornya. A város elsőszámú büszkesége Kolumbusz Kristóf, aki Paganinihez hasonlóan itt látta meg a napvilágot. Liguria székhely kikötőjét hegyek veszik körül, a tenger mellett ezek meghatározzák meg Genova látképét. Belvárosa szerepel az UNESCO Világörökségi listáján, XVI. századi palotáit kitűnő állapotban sikerült megőrizni.

3. nap

Nyugat-Mediterrán körút Marseille-ből

Róma(Civitavecchia), Olaszország

Vasárnap
Kikötés: 07:00 óra. Indulás: 19:00 óra

Mindenki tudja, aki Rómába látogat, hogy fantasztikus látnivalókban nincs hiány. A Vatikán Sixtus-kápolnája, a történelmi jelentőségű Colosseum, és persze a Trevi-kút, amelybe ha pénzérmét dobunk, garantáltan visszatérünk még az Örök Városba. Sétálgasson a történelmi látnivalók közt és közben élvezze a belvárosi kávézók nyüzsgését! Semmi kétség, meg fogja tapasztalni, mi is az a "la dolce vita" ("édes élet"), ha Rómába egyszer ellátogat.

4. nap

Nyugat-Mediterrán hajós körút Marseille-ből

Palermo, Olaszország

Hétfő
Kikötés: 09:00 óra. Indulás: 17:00 óra

Palermo ámulatba ejtő híd Európa és Afrika között, itt egy nyüzsgő, zajos, színes forgatagba csöppenünk. Bármerre indulunk a kikötőből, mindenfelé építészeti emlékeket, figyelemre méltó látnivalókat találunk. Lenyűgöző műemlékei a román, az arab és a bizánci művészet ötvözetei. Érdemes kipróbálni a kikötő híres szabadtéri piacainak street food kínálatát.

5. nap

Nyugat-Mediterrán hajós körút Marseille-ből

Valetta, Málta

Kedd
Kikötés: 10:00 óra. Indulás: 18:00 óra

Valetta, Málta fővárosa megőrizte lovagkori arculatát, 2018-ban pedig nem csupán Málta, hanem Európa Kulturális fővárosa is. A kandidálásnál valószínűleg sokat segített, hogy a Szent János lovagjai által épített város a barokk stílus egyik mesterműve, egy európai művészeti város, ami nem meglepő módon az UNESCO Világörökségi Listáján is szerepel. Manapság ez a világ egyik leghíresebb, legnépszerűbb történelmi helye. Rettentően érdekes történelmi épületek állnak minden sarkon, fogadalmi szobrok, szökőkutak, címerek várják a kíváncsi turistákat. Kikötés után a gyalogos városnézést a Felső Barakka kerttől indulva érdemes kezdeni, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a „Grand Harbour-ra”, azaz a Nagy Kikötőre. Ne maradjon ki a Szent János Társ Katedrális meglátogatása se, ahol a híres Caravaggio képben gyönyörködhetnek az oda látogatók. A fakultatív programok között megtalálható Mdina is, ahol a Szent Pál templom, a sziget katedrálisa látható és az egykori főváros utcái hangulatos sétára nyújtanak lehetőséget.

6. nap

Nyugat-Mediterrán hajós körút Marseille-ből

Tengeren

Szerda

Egész napos utazás a tengeren, amely során a hajó fedélzetén mindenki megtalálhatja a számára legideálisabb időtöltést. Míg Ön pihen, a hajó a spanyol partok felé halad, következő megálló Barcelona.

7. nap

Nyugat-Mediterrán hajós körút Marseille-ből

Barcelona, Spanyolország

Csütörtök
Kikötés: 07:00 óra. Indulás: 18:00 óra

Barcelona, a Földközi-tenger gyöngyszeme, színes és izgalmas katalán nagyváros. A programok, látványosságok hosszú sora sosem ér véget, az egyedülálló városképet pedig Gaudí gyakran az építészeti dogmákat teljes mértékben elvető alkotásai határozzák meg. A belváros tele van helyiekkel, és turistákkal, de legfőképp élettel. Az arra járókat mozdulatművészek, zenészek, utcai művészek szórakoztatják. Picasso, Dalí, Miró merített ihletet e mediterrán mesevárosban.

8. nap

Nyugat-Mediterrán hajós körút Marseille-ből

Marseille, Franciaország

Péntek
Kikötés: 08:00 óra

Marseille Franciaország második legnagyobb városa, a Mediterráneum kapuja, kultúrák és emberek virtuális olvasztótégelye. A város a kikötő körül épült, a ringatózó csónakok és hajók romantikus képe fogadja az ide érkezőt. Kontrasztnak pedig a hírhedt If vára, ahonnan Dumas főhőse, Monte Cristo grófja meglépett.
Ha Provence-t is szívesen körbejárnánk, akkor Marseille tökéletes kiindulópont. Arles és Avignon, Aix-en-Provence és Casssis bűbájos városkák, ahol vízparti sziklák, meghitt öblök nyújtanak festői hátteret. Van Gogh, Cezanne, Matisse és Picasso festővászonra vitte e csodás tájat, mi beérhetjük néhány jól sikerült fényképpel.


Egyéni hajóút

Indulási időpontok: 2019. november 29. - 2020. március 20. között minden pénteken (7 éjszaka)

Tovább indulási időpontokról, repülőjegy árakról készséggel adunk felvilágosítást.

A fenti egyéni hajóútra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

Az árak a legolcsóbb (belső) kabinra érvényesek, igény esetén ablakos, balkonos kabinok és egyes hajókon lakosztályok foglalására is van lehetőség, kérje ajánlatunkat munkatársainktól.


A részvételi díj a következő szolgáltatások árát tartalmazza:

  • 7 éjszakai szállás a hajón kétágyas kabinban.
  • teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással).
  • a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata.


Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság – akár a hajóút közben is – fenntartja.


A részvételi díjon felül fizetendő:

  • repülőjegy Budapest – Marseille – Budapest útvonalra
  • helyszínen fizetendő kötelező szervizdíj: 10 EUR/fő/nap
  • a kikötőbe jutás költsége
  • italcsomagok igény szerint
  • fakultatív kirándulások
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás

Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2%-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

KABIN TÍPUSOK

Szoba szolgáltatások

HAJÓLEÍRÁS

Szállás leírás

FAKULTATÍV PROGRAMOK

Az ajánlat ára nem tartalmazza

 

Marseille, Szicília, Málta, Barcelona


Indulási kikötő:Marseille
Hajó:MSC Grandiosa

Katalógus ár: 449 EUR/fő-től

Franciaország
Marseille
Nincs
Hajó
Nincs
Nyugat-Mediterrán körút Marseilleből
Kikötői illeték: 130 EUR/fő. Helyszínen fizetendő szervízdíj: 70 EUR/fő
A fenti programra a létszám, a tervezett utazási időpont és az egyéni igények alapján készítünk személyre szabott árajánlatot!

Ide kattintva kérje részletes ajánlatunkat!